Birevim/ Birarabam?

GunesinKizi35

9. takım mezunu
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2013
3.940
10.152
408
İzmir
Kızlar merhaba nasılsınız :KK54:
Biliyorsunuz Türkiye'de birevim/birarabam diye bir sistem var. Ama ben sisteme tamamen yabancıyım. Şöyle ki bir araba almak istiyorum ama malum krediler uçuş yapmış durumda faizlerden dolayı 30000 bi kredi çekeyim deseniz 50000 ödüyorsunuz falan filan. Geçen gün babam bu sistemden bahsetti. Bugün arayıp genel merkezlerinden bir bilgi aldım ama tam bilemediğim için sizlere danışmak istedim. Aranızda bu yolla ev yada araba sahibi olmuş olanlar var mı ? Yada tanıdıkları bu yolla araba sahip olmuş olan. Bilen varsa bana biraz bilgi verirseniz çok sevinirim

Eminevimi tavsiye etmem. Sistemlerine guvenmiyorum calisanlardanda bazi seyler duymustum
Birevimde alacaginiz arabaya cok sart koyuyormus o fiyata o ozelliklerde araba bulunmayacagi icin zora giriyorsunuz. Arkadasim en son babasinin arabasini satis aldi parayi aldi araba ariyor
Banka iyidir. Ben guvenmiyorum

Şu an ben o sisteme kayıtlıyım kuraya girdim 21 ay üzerine anlaştık 40000 TL'lik. 21 ay boyunca 6 ayda bir kura çekiliyor 6 kişiye veriliyor her 6 ayda.. diyelim ki 21 ayın sonunda kuraldan hiçbir şekilde çıkmadık 21 ayın sonunda size araba alacağınız parayı teslim ediyorlar. İşyerimde bir arkadaşım o şekilde hem kendisini hem abisine ev aldı Sonra başka iki arkadaşımız da ev için girdiler Ben araba için girdim. Güvenilir sistem. Tavsiye ederim

Bi bi ara gittik konuştuk acayip yapmacık bir kız maşallahı inşallahı estağfurullahlı konuşup durdu ve sistemi anlattı...
Baktı biz muhafazakariz e ben de peçe da var...
Elimize birer de broşür 'caizlik' fetvaları.
Ama tabi onlar giderken ben dönüyordum...
Çıktık dedik düşüncez
Eşim dedi sence ne yapalım falan...
Dedim dini anlamda soruyorsan caizligi sıkıntılı ben istemiyorum sen ne diyorsun peki dedim....
Dedi bi aratsirayim alanlar nasil almış vs..
Anaa bi araştırdım mağdur cok.
Vazgeçtik..
Hem bekleme süresi uzun..
Tuhaf bi kura sistemi vs..
Aklımıza uymadı..
Hatta su an kurumda bir arkadaş baya pisman olmus durumda..
50 bin tl ye girmiş bir şeyler için ek kesinti yapılmış. Sinra kasko vs baya bi o para 42 bine kadar düşüyor masrafları düşününce...
Bence tam adam yolmaca...
Size tavsiyem döviz falan alın biriktirin...
O ara arabalara da bakin.
Piyasa düşebilir kışın

Ayrıca şöyle bir kolaylık daha sağlıyorlar diyelim ödemeye gücünüz yok taksit atlatma dilekçesi veriyorsunuz Mesela ben nişanlandım ocağa kadar taksitlerimi ertelemek istiyorum dedim ocağa kadar taksit erteleme dilekçesi yaptık. Ocak'tan sonra ödemeleri tekrar başlayacağım Ama araba çıktığı durumda 10 ay geç alacağım Arabayı

Kızlar merhaba nasılsınız :KK54:
Biliyorsunuz Türkiye'de birevim/birarabam diye bir sistem var. Ama ben sisteme tamamen yabancıyım. Şöyle ki bir araba almak istiyorum ama malum krediler uçuş yapmış durumda faizlerden dolayı 30000 bi kredi çekeyim deseniz 50000 ödüyorsunuz falan filan. Geçen gün babam bu sistemden bahsetti. Bugün arayıp genel merkezlerinden bir bilgi aldım ama tam bilemediğim için sizlere danışmak istedim. Aranızda bu yolla ev yada araba sahibi olmuş olanlar var mı ? Yada tanıdıkları bu yolla araba sahip olmuş olan. Bilen varsa bana biraz bilgi verirseniz çok sevinirim
Nasil yani parayi onlara öduyosunuz ama araba yok mu ortada ?

Eminevimi tavsiye etmem. Sistemlerine guvenmiyorum calisanlardanda bazi seyler duymustum
Birevimde alacaginiz arabaya cok sart koyuyormus o fiyata o ozelliklerde araba bulunmayacagi icin zora giriyorsunuz. Arkadasim en son babasinin arabasini satis aldi parayi aldi araba ariyor
Banka iyidir. Ben guvenmiyorum
Valla bende güvenemiyorum az önce aradılar tüm alıntılara cevap verince direk konuşmayı aktaracağım bilgi olması açısından
ilk defa duydum canım iyi araktormak gerekli sonra tosun banka donmesin para kolay kazanılmiyor
:D:D:D:D:D
Şu an ben o sisteme kayıtlıyım kuraya girdim 21 ay üzerine anlaştık 40000 TL'lik. 21 ay boyunca 6 ayda bir kura çekiliyor 6 kişiye veriliyor her 6 ayda.. diyelim ki 21 ayın sonunda kuraldan hiçbir şekilde çıkmadık 21 ayın sonunda size araba alacağınız parayı teslim ediyorlar. İşyerimde bir arkadaşım o şekilde hem kendisini hem abisine ev aldı Sonra başka iki arkadaşımız da ev için girdiler Ben araba için girdim. Güvenilir sistem. Tavsiye ederim
Yani evet ama ödeme yapıyorum yapıyorum ortada araba yok yani bu mantıklı o zaman 21 ay bende araba parası biriktirir ben en az 1000 lira ödemeyi göze aldım bakın en az 1000 21 ayda 21bin yapar eee bu defa 40 bin değil 20 bin para çeker az vadede öderim ödeme yapıp ortada araba olmaması kadar saçma bişey yok diye düşünüyorum
Cidden bilmiyor musunuz? Mini bir arastirma yapin derim internette.
Valla bilmiyorum çiftlikbank olayını biliyorum ama :D:D:D
Bu islere girmeyin hic derim ben. Yarin obur gun jet fadil gibi, ciftlikbank gibi patlar bunlar da.
heh heh çiftlik bankı biliyorum :D
Bi bi ara gittik konuştuk acayip yapmacık bir kız maşallahı inşallahı estağfurullahlı konuşup durdu ve sistemi anlattı...
Baktı biz muhafazakariz e ben de peçe da var...
Elimize birer de broşür 'caizlik' fetvaları.
Ama tabi onlar giderken ben dönüyordum...
Çıktık dedik düşüncez
Eşim dedi sence ne yapalım falan...
Dedim dini anlamda soruyorsan caizligi sıkıntılı ben istemiyorum sen ne diyorsun peki dedim....
Dedi bi aratsirayim alanlar nasil almış vs..
Anaa bi araştırdım mağdur cok.
Vazgeçtik..
Hem bekleme süresi uzun..
Tuhaf bi kura sistemi vs..
Aklımıza uymadı..
Hatta su an kurumda bir arkadaş baya pisman olmus durumda..
50 bin tl ye girmiş bir şeyler için ek kesinti yapılmış. Sinra kasko vs baya bi o para 42 bine kadar düşüyor masrafları düşününce...
Bence tam adam yolmaca...
Size tavsiyem döviz falan alın biriktirin...
O ara arabalara da bakin.
Piyasa düşebilir kışın
Yani bende kesinlikle bu mantıkta bakıyorum
Ayrıca şöyle bir kolaylık daha sağlıyorlar diyelim ödemeye gücünüz yok taksit atlatma dilekçesi veriyorsunuz Mesela ben nişanlandım ocağa kadar taksitlerimi ertelemek istiyorum dedim ocağa kadar taksit erteleme dilekçesi yaptık. Ocak'tan sonra ödemeleri tekrar başlayacağım Ama araba çıktığı durumda 10 ay geç alacağım Arabayı
Ya evet avantajı çok ama ödemesini yaptığım bişey elimde yok bilmiyorum

Ya ben de cemaat memaat cikar diye korkuyorum. Bank asya misali iceri atıverirler.
:D:D valla haklısın bu ülkede herşey olabilir
Nasil yani parayi onlara öduyosunuz ama araba yok mu ortada ?
Aynen canım ödüyorsun sistem şöyle mesela ben diyelim ki yarın bunlara gittim anlaştık 35bin liralık bir araba almak istiyorum dedim imzaları attık bana 35bin için 1 aydan 18 aya kadar zaman veriyorlar ve her ayın başında bir önceki ayın çekilişi yapılıyor. Adam bana dedi ki mesela temmuzda anlaştık ağustosun 8inde çekiliş yapıcaz siz 25 kişilik bir gruptasınız diyelim. 25 ismin bulunduğu bir fanus var bide temmuzdan aralığa kadar 6 ayın yazılı olduğu bir fanus var. Önce talihliyi çekiyoruz mesela A Beyin adı fanustan çıktı sonra ayların olduğu fanustan bi ay çekiliyor atıyorum o da ekim çıktı. A bey Ekim ayında temsilcisine gidiyor gerekli evrakları öğreniyor ekim ayında o evraklar hazırlanıyor arabayı da buluyor kasım ayında da arabasına kavuşuyor. Ama bu çekiliş de 1. ayda çıkabileceği gibi 18. ayda da çıkabilir kesinliği yok yani. Ama 18. ayın sonunda hala sen çıkmadınsa 18 ay sonra sana 35bini veriyor diyor ki git al arabanı

Arkadaşlar bu tür yapılanmalar güya faizsiz ev araba almak için dinen uygun gibi lanse ediliyor ama ödediğiniz parayı kura çıktıktan sonra geri bile alsanız 21 ay sonra paranın değeri ölüyor. O ödediğiniz paraya altın yapsanız en azından paranızın değerini korursunuz.

Arkadaşlar bu tür yapılanmalar güya faizsiz ev araba almak için dinen uygun gibi lanse ediliyor ama ödediğiniz parayı kura çıktıktan sonra geri bile alsanız 21 ay sonra paranın değeri ölüyor. O ödediğiniz paraya altın yapsanız en azından paranızın değerini korursunuz.
kesinlikle katılıyorum canım yukarda temsilci ile konuştuğum konuşmayı yazdım çok saçma geldi

Banka en güvenilir ama çok zor geçen baktım 200 bin krediye 450 toplam ödeme o çok zor ve aylık 5 bin üstü odeme

Back
X