bu gayet normal aynı anda biden fazla deliğe sahip olmak böyle bi sonuç doğuruyor maalesef.en sağlıklısı titanyum yada altın küpe takmak en azından iyileşene kadar.ayrıca halka küpeler daha hızlı iyileşmesini sağlıyor yani arkadan takılan bi zımbırtının olmaması gerekiyor.açıklayıcı oldu mu bilemiyorum ama bende de aynı sorun olmuştu sol kulağıma aynı anda 3 delik istedim ve baya sorun yaşadım ve 3. deliği kapatmak zorunda kaldım.şişlik ve kızarıklık ciddi boyuttaysa en iyisi çıkartıp kapanmasını beklemek
bende de toplam 9 tane delik var. sürekli küpe takmıyorum ama takınca güzel duruyor :) yeni deldiren arkadaşlara tavsiyem ilk 3-4 gün takılan küpeyi çıkarmayın ve hep krem sürün
Arkdaslar kulaginizi nerde deldirdiniz ?
cnkü kuyumcu ucuza deliyo ama sinirlere denk getirebilirmis delikleri ve ciddi sorunlar cikabilirmis..
piercing cidede yaptirmak hem komik hem pahali geliyo bana :)
Benim iki kulagimdada ikiser delik var ücüncüsünü ve dördüncüsünü kulak delen biyerde deldirmek istedigimde kikirdaga cok yaklasiyo o riski alamayiz demislerdi..
Kuyumcuda yaptirmanin ne gibi bi zarari olabilir ?
bnim kulağımda 6 delik var =D
kıkırdak hariç
diğerlerini hep birinci günde çıkarmıştım =)
hiç biride kapanmadı
hep derler 1 hafta 2 hafta çıkarma diye
yavaş yavaş önce arkası felan çıkarıyoum hmen banyoya atıyorum kendimi yumuşuyor hemen krem sürüp küpeyi takıyorum hiç sorunda olmuyor =D
ama kıkırdaktan korktuğum için 1 hafta kalmıştı =)
onuda arada çıkarıp temizliyordum ama =)
birde çok takıp çıkarmayın mikrop kapar
eczaneden kremde alabilirsiniz =))
ben de bir hevesle lisede sag kulagimi 7 yerden deldirmistim, simdi sadece kikirdaktaki iki deligi kullaniyorum, digerleri zamanla kapaniyor ama kupeylebiraz zorladi mi tekrar aciliyor, hic sorun yasamadim ben, yalnizca kikirdagimdaki bir delikten biraz cekmistim :)
kızlar ben de üçüncü delik istiyorum ama daha önce deldirmiştim va çok ağrı olduğu için çıkartmıştım şimdi tekrar istiyorum aynı yere...
fakat sizce iğne ile mi tabanca ile mi delinmeli??
Sağ kulağımda 3, sol kulağımda 2 delik var. Eşit olması hoşuma gitmiyor. :umursamaz: Bir ara sağ kulağımın kıkırdağını deldirmiştim. 3 ay geçmesine rağmen aynı acı devam ediyordu, ben de çıkardım hemen yeri kapandı zaten. İyiki de çıkarmışım. Çok üzgünüm çoook
sağ kulagımda 8 sol kulagımda 9 delik var buyuk cogunlukları kıkırdak bolgesinde inanın ki kıkırdak kulak memesinden cok daha cabuk iyilesiyor, bepanthene en tavsiye edebilecegim krem herkese basarılar:)
sağ kulagımda 8 sol kulagımda 9 delik var buyuk cogunlukları kıkırdak bolgesinde inanın ki kıkırdak kulak memesinden cok daha cabuk iyilesiyor, bepanthene en tavsiye edebilecegim krem herkese basarılar:)
benim toplan 12 kulak deligim var :) aralarinda iki 2 helix piercingi, 1 tragus piercingi ve bir rook piercingi var.. ama rook piercingim ne yazikki dügünden sonra kapandi :gitme: zamanim olunca yeniden yaptiracagim...
kikirdaklari ama aslaa ve aslaa tabancayla deldirmeyi öneremem... kikirdagin tabanca ile delinirken catlayabilecegini bilmekte yarar var.. cogunlukla birsey olmasa bile (benim de ilk helix piercingim tabancayla yapilmisti, ikincisi bi sinire geldi ve bir seneden fazla bas agrim vardi, ta ki onu cikarana kadar) önermem.. cünkü catlaklar iyilesirken deformasyon yapabilir..
benm sağda iki solda üç delik var sağ kıkırdakta da bi tane var.ama işin ilginç tarafı ilk deliklerimi bebekken annemler deldirmiş.5 yıl önce falan ben 2.leri 3.leri deldirdiğimde kulağım şişmeye kaşınmaya başladı akıntı oluyodu deliklerin olduğu yerde.bide boynumda kulağımın arkasında şişlikler oluşmaya başladı.doktora gittim lenf bezlerin şişmiş dedi, boğazında iltihaplanma olmuş olabilir dedi.o sırada kulaklarımı gördü ve anladı durumu.lenf bezlerim kulaklarımın iltihabından dolayı şişiyomuş.alerji testi yaptı.ve benim şu yaşıma kadar hiç farketmediğim bişeye alerjim çıktı: metal..nikel ve kobalta alerjim varmış ve bütün metal takılarda alaşım olarak kullanılırmış.şimdi küpe dahil hiç bi metal takı takamıyorum.taktığım an kulakların kızarmaya şişmeye başlıo.daha sonra kıkırdağımı deldirdim ama ilginç ki orda hiç bi alerji olmadı.şu an sadece kıkırdağımdaki ilk deldikleri küpe duruyo.onu da 2 yıl önce falan deldirmiştim.ama oraya başka küpe takınca ya da kıkırdaktaki küpeyi diğer deliklere takınca yine alerji oluyo.bu da böyle garip bişey