- 16 Ağustos 2016
- 9.337
- 4.667
-
- Konu Sahibi banabenigeriver
Benim hissin nefret değil ama en doğrusu bizim ihtiyacımız yok bunlara muhtaç değiliz demek sanırım.Vallahi buraya yazdığınız gibi söyleyin çünkü bu denli nefret ettiğiniz birinin kırılıp üzülmesini cok kafaya takacaginizi zannetmiyorum
Konu sadece maddiyat değil bilen biliyor bencede yardım etmek zorunda değil ama bu durumu nasıl söylerim bilmiyorum
Çalışmayı düşünmüyorum.Hiç çalışmadım.Eşimin böyle bir talebi yok zaten.Hangi şehirdesin ki? İstanbul dışı o kadar pahalı mı yahu.
Sende çalışmayı düşünmez misin? En azından ek gelir olur.
İşsizken yardım etmek istemedi öyle birşey yok konumdada öyle şeyler yazmadım bir sene sonra yüzüne vurdu işten atıldı diye okumadınız mı?Maaşı iyi olandan para istenir benim eşimede hep der annesi kontürüm bitmiş cebimde 20 lira var bunlar ne anlama geliyor acaba?Evet o konuları okuyorum kör değilim ben zaten şu sözde ettiği yardımdan kurtulmak istiyorum dilenciye sadaka verir gibi yapıyor çünkü.Söyleyin ona göre yorum yapalım. Şu anda benim gözümde haksızsınız. Annesinin evi o ev, oğluna yani size vermiş, istese kiraya verirdi. İşsizken çok aramamış olabilir ancak ziyaretine çağırıyormuş, ufak da olsa bir şeyler vermek istiyormuş. Siz bu forumda çocuğundan her ay gereksiz yere para isteyen aileleri okumuyor musunuz? Sizin kayınvalideniz zaten bir şey istememiş bir de kira derdinden kurtarmış sizi.
Ben annesinin o verdiği sözleri daha yeni öğrendim eşimden çok olmadı söyleyeli ha şaşırdım mı hayır çünkü kanının işi gücü yalan.Eşim çalışmamı istemiyor daha öncede çalışmamış biriyim eşime çalışırım gibi şeyler söylemedim kandırmadım yani.Bende şuan çalışmıyorum ama eşim asgarî ücretle çalışıyor olsaydı, kayinvalidem verdiği sözleri tutmadı diye kinlenecegime bir işe girer çalışırdım.
İnsanların evinde oturuyorsunuz birde üstüne başka kirayı alıp size vermelerine de gerek yok. İşsizken yardım etselermis iyiymiş ama şuan verdiği kıymayı bir kilo etmez diye küçümseniz de çok itici. İstemiyorum hicbirseyinizi diyin o zaman.
Eşinize dedesinden ev miras kalamaz, önce annesinin ya da babasının evidir o, yani siz direkt eşinizin ailesinin evinde oturuyorsunuz ve yardım etmediler diye şikayet mi ediyorsunuz? Hiçbir şeylerini istemiyorsanız evi boşalttın.
+1.
Dededen miras kalması için dedenin evlatlarının ve eşinin yani kısaca 1. Dereceden yakınlarının hepsi ölmüş olması gerekmiyor mu? O adamın babasına kalan ev oluyor o zaman.
Eşim keyfî olarak işten çıkmadı.İsten ayrılıp yeni bir işe girdikten birkaç ay sonra annesi kışın zor oluyor gidip gelmek kışın ayrıl işten diğer zamanlarda çalış kışında işsizlik maaşı alırsın eşinle gezersiniz dedi güldü.Esimde tabiki annesini tersledi işsizlik maaşı için ayrılıp evde yatmadı yani hala çalışıyor devam ediyor.Lütfen konuları istediğiniz gibi hatırlayıp yorumlamayın.Keyfi isten cıkan adam neye eksik hissediyor kendisini ben o kısmı anlamadım.
Annesi isten cık, issizlik maası al demıs Kocanız da dinlemiş. Dınlemeseymıs.
Hıcbıseylerını madem istemiyorsunuz evden de cıkın oturmayın evlerinde.
Eşim işsizken tekbirgün sormamıştı bu insanlar hatta eşim yeni bir işe girdikten sonra üzerinden bir sene geçmişti annesi eşime sinirlenip seni işten kovdular diye yüzüne vurdu.Eşime evlenmeden önce maddi olarak yardımda bulunacaklarını(alt katın kirasını vereceklerini) ev için erzak yardımında bulunacaklarını söylemiş annesi ama tabi bu sözler hep yalan.
Onlar eşime söylenen vaadler bunu yapmayan insan bunları yaparak yardım ediyor diyorum anlamanız tuhaf...Yardim etmiyor diye dert yanıp, verilen yardımları küçümsemek
Alt kat kirasini vermemişler ama kira ödemek yerine evlerini vermişler.
Evde otururken nasıl bir destek vererek eşinizi mahcup duruma düşürüyorsunuz?