Birdaha birşey vermesini nasıl engelleyebilirim?

Benim hissin nefret değil ama en doğrusu bizim ihtiyacımız yok bunlara muhtaç değiliz demek sanırım.
O ev olmasa başka evde kirada kalacak durumumuz yok diyorsun demek ki muhtacsiniz. Esin asgari ücret alıyor diye niye ailesine kinleniyorsun ? Bı zahmet sen de çalış eve 4000 TL girer ev kira da değil güzelce gecinirsiniz ama ailesi herşeyi karsilasin istiyosun ya da hiç vermesin arası yok anladığım kadarıyla.
Ev de dededen kalmaz anneden babadan kalır o evde tapusu anneninmis ztn yani size yardım ediyolar başkasının evine siginti gibi yaşıyorsunuz bide lafnediyosunuz ayıp

Narın ayıklanmadan verilmesine mi? Kıymanın 1 kilo bile olmamasına mı? Yoksa bunları veriyor olmasına mı kızdınız? Ben anlayamadım..

Verilen sözler tutulmamış olabilir. Ama evlilik başkalarının sözleri üzerine kurulacak kadar basit değil.Keşke evlenmek için biraz daha olgunlaşmayı bekleseydiniz.

Aman kızlar tipik tereliye işte.
Fikri zikri burada bariz belli olan görücu usulü evlendirilmis, içi öfke dolu bir kadın.
Salin gitsin.
Yazdığı çoğu şeyi burada 475737743 kez yazdi.
Orada atamadığı öfkesini burada atmaya çalışan bir kadın işte.
Kocasına da çok saygı duyduğu söylenemez.
Vasıflı bir eleman olmadığı için çalışsa zaten ne iş yapacagim ki diye düşündugu için kadının çalışmasına karşı.
Yaşadığı yer köy
Sıkılıyor işte ne yapsın.
Hayattaki tek mottosu .
Akraba günlerinde eş ailelerini konuşmak.
Gorumceye bilenmek, kaynanaya bilenmek.
Bunları da yapmazsa sıkılır bu kadın.
Kişisel gelişim konusunda ki önerilere kulak tikamis durumda.
He deyin geçin.
Fikri sabit olanı degistiremezsiniz.

Dede evi toruna kalmaz evlada kalır,evlatlar vefat edince cocuklara kalır
O kadr yardım istemiyorsn önce o evden cık bacım

Ev kendi eviniz degil.
Kiraci da degilsiniz, cünkü kira da ödemiyorsunuz.
Niye hala orada kaliyorsunuz - yani hangi sifatla?
Acaba kayinvaldeniz size yardim etmek istedigi icin olabilir mi?
Peki siz kiymayi, narı, zeytini istemezken - yani hic bir sekilde yardim istemezken tam da derdiniz bu oldugunu söylerken ev konusundaki yardimi neden kabul ediyorsunuz?

Mantığınızı anlamıyorum, ama anladığım kadarıyla tek değilim.

Malum 61 sayfa olmuş da hepsini okuyamadım

Şimdi ev kira değil

Asgari ücret yani 2000 maaş var

Çocuk da yok

Ne yetmiyor Nasıl yetmiyor

Kv kıyma vermiş sadaka gibi

Sen yetmiyor dersen o da 50 liralık kıyma verir ( bir kilo değil zira burada kilosu 54 tl)

Market alışverişini Kv yaparsa bir de üstüne ekstra kira da verirse eşinizin maaşı kadar eder zaten

Eşinizin maaşını ne yapacaksınız

Sen çalışmak istemiyorsun eşin de senin çalışmanı istemiyor o Zaman eldeki kadar yaşayacaksın ki kira yok çocuk yok 2000 lira gayet de yaşanır

Evet haklısın kadınlar o kadar okuyip kafa patlatıyor da eşin o vasıfsız hali ile asgari ucretli işi bile zor buluyo hep bu kadınlar yüzünden yoksa eşini havada kaplarlar bütün holdingler

Sen kadınların çalışmasini uygun bulmuyosun da dilenci gibi başkasının evinde oturmaya utanmiyosun onu geçtim yalıtımı bile ailesine yaptırmak istiyosun, yardım istemiyosun güya ama istediğin market alışverişi yapmiyolar diye de dedikodu yapiyosun. Kötü kalplisin net ve tembelsin ben sabah 6 da kalkayim ise gideyim didineyim çocuklarıma iyi bir hayat sağlamak için sen kaynananın sirtindan geçin bu da iyi valla biz salagiz demek ki..

Içi köfte dolu bir kadın olarak okudum.bi saat anlamını düşündüm

Geçen sene denk geldiğimde de yine aynı şeylerden dert yanıyordun bir sene geçmiş nerdeyse hala aynı yerdesin gramla uzamıyorsun kısalmıyorsun.Birde çalışan kadınlar olmasa erkekler işsiz kalmaz nedir yani!Çalışan kadınlar olmassak sizin vasıfsız eşinizi mi kapıcak iş yerleri.Evde yatarken mi iş hayallerine ulaşacak.Hiç ihtiyacım yok evlerinde oturmak ta istemiyorum felan demeyin,zira asgari ücretle başka bir eve geçmeye durumunuz yok,istememekten ziyade de miktarı az geldiği için istemiyorsunuz bariz.Herkesin imtihanı başka Başka şu dünyada kayınvalidenizinkide siz.

Yahu şimdi siz onlardan yardim etmelerini istiyor musunuz istemiyor musunuz ?Bi diyorsunuz ki evlenmeden once maddi yardim erzak yardımı yapacaklardı söz vermişlerdi şimdi yapmıyorlar,bi diyorsunuz ki kadın kıyma bile vermiş kabul etmemissiniz.bir poşet nardan iki tane vermiş istememişsiniz filan.ne yapsınlar evlerinde oturuyorsunuz tüm maaşlarını size mi bağışlasinlar buzdolaplarini size mı aktarsınlar.Ben niyetinizi anlayamadim

Onların evinde oturuyorsunuz mesela. Dananın büyüğünü görsün önce gözünüz. Çıkın madem evlerinden. Koca evi verenin bir kilo kiymasini da alın ya da.

Burası bir forum sitesi. Amaç karşılıklı yorumlaşmak. Eğer özneli yüklemli makul bir cümle kurabiliyorsanız karşılıklı iletişim kuralım. Yok ben henüz kip çekimlerine gelmedim diyorsanız duman da bir iletişim yöntemi. Biraz uzun sürer ama bakarız çaresine

Ayyy çenn ne komiksin oyle

Ne kadar kadın çalışırsa o kadar erkek işsiz mi kalıyor Rabbim sen böyle şeyler yaratmazdın bu da nesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…