Birdaha birşey vermesini nasıl engelleyebilirim?

Gercekten merak ettigim icin soruyorum . Aileniz ne yapti ev? Araba? Banka hesabi ?

Kayinvaliden ev vermis. Hic yoksa 300 bin tl. Bunun karsiligi olarak aileniz ne yapti ?
Ailem bunun karşılığı olarak birşey vaaddetmedi beyaz eşyam yatak odam ve mutfak araç gereç vb. alındı abim en iyisini alırken eşimin babasının git spotcudan al demesini dinlemedi mesela böyle insanlar tanımıyorsunuz o sebeple size kızamıyorum.

Biliyor musun tereliye, eşimin ailesi evlenirken hicbirsey yapmadı gibi birşey. Ailem ise üzerine düşen herşeyi yaptı. Birde bizde ev verecek dede de yok ne yaparsın.

Evlendikten sonra ev alicaz dedik diye, benim annemi arayıp siz daha 5 aylık damadınıza nasıl güveniyorsunuz da ev almalarına destek oluyorsunuz diyen bir kayinvalidem var, sırf borca girip onlara yardım edemeyiz korkusuyla. Arada olan başka olumsuzluklar var ona hiç girmeyeyim.

Buna rağmen kaç yıldır eşimin ailesine yardım ediyoruz öyle ufak tefek şeylerde değil. Senin eşinin ailesine beslediğin olumsuz duyguların çeyreğini beslemiyorum eşimin ailesine. Kötü düşünce en çok kişinin kendisine zarar çünkü.

Ama bence senin en büyük problemin eşinle. Eşinde istediğin gibi değil, evinde huzurlu olsann kayınvalideni bu kadar takmazsın çünkü elinde tutanacak birşeyin kalmadığı için kafaya takacak birşey arıyorsun sürekli. Verilen kıymayı bile dert ediyorsun kendine.

Son düzenleme:
Benim zaten kayınvalideyle uğraştığım yok 10-15 günde bir ancak görüyorum kendisini haklısınız konuma gereken cevabı aldım teşekkürler
Valla bu kadar hazzetmemene göre benden sık goruyorsun,esin mi mecbur tutuyor,seve seve gidecek degilsin,yapabilsen kadin bir kasik sudan gidecek:)

Biliyor musun tereliye, eşimin ailesi evlenirken hicbirsey yapmadı gibi birşey. Ailem ise üzerine düşen herşeyi yaptı. Birde bizde ev verecek dede de yok ne yaparsın.

Evlendikten sonra ev alicaz dedik diye, benim annemi arayıp siz daha 5 aylık damadınıza nasıl güveniyorsunuz da ev almalarına destek oluyorsunuz diyen bir kayinvalidem var, sırf borca girip onlara yardım edemeyiz korkusuyla. Arada olan başka olumsuzluklar var ona hiç girmeyeyim.

Buna rağmen kaç yıldır eşimin ailesine yardım ediyoruz öyle ufak tefek şeylerde değil. Senin eşinin ailesine beslediğin olumsuz duyguların çeyreğini beslemiyorum eşimin ailesine. Kötü düşünce en çok kişinin kendisine zarar çünkü.

Ama bence senin en büyük problemin eşinle. Eşinde istediğin gibi değil, evinde huzurlu olsann kayınvalideni bunkadae takmazsın çünkü m elinde tutanacak birşeyin kalmadığı için kafaya takacak birşey arıyorsun sürekli. Verilen kıymayı bile dert ediyorsun kendine.
Benim derdim kandırılmam bir ailenin herşeyi mı yalan olur evet yalan tek gerçek eşim...Evet eşim istediğim gibi biri değil ama ailesi gibi hiç değil çok şükür öyle olsa bu evlilik zaten devam etmezdi

Bu çocuk istesem ve olmasa çok zoruma giderdi şükür ki böyle bir durum yok birdaha yorum yaparken insanların hassasiyetini düşünün bence
Ben çocuk istiyorum ve olmuyor. Öyle bir hassasiyetim de yok. Kaderimde varsa olur, yoksa yok, ölecek değilim.
Bu tür hassasiyetleri olan insanlar varsa ve şu cümle zorlarına gidiyorsa kusuruma bakmasınlar. Bugün fazlasıyla eğlendim de hadsizlik etmiş olabilirim.

Ben çocuk istiyorum ve olmuyor. Öyle bir hassasiyetim de yok. Kaderimde varsa olur, yoksa yok, ölecek değilim.
Bu tür hassasiyetleri olan insanlar varsa ve şu cümle zorlarına gidiyorsa kusuruma bakmasınlar. Bugün fazlasıyla eğlendim de hadsizlik etmiş olabilirim.
Hayırlısı olsun.

Benim derdim kandırılmam bir ailenin herşeyi mı yalan olur evet yalan tek gerçek eşim...Evet eşim istediğim gibi biri değil ama ailesi gibi hiç değil çok şükür öyle olsa bu evlilik zaten devam etmezdi

Eşiniz size evlenirken hiç bir söz vermedi mi? Mesela "seninle cok mutlu okucagiz" gibi? Yani tüm konuda en cok arka planda kalan esiniz. Cok mu pasif?

Bir evde zaten oturuyorsun
Bir evin kirasını istiyorsun
Erzak almasını istiyorsun
1kg lik kıymayı az buluyorsun 😱😱😱😱😱

Kardeş nerden sana o bolluk. Sabancı ailesi mi eşinin ailesi hem daire hem başka daire kirası hem erzak....
Benim kayınbaba adayım. Kızım bak ben bu yasa getirdim okuttum. Benden bişey beklemeyin ikiniz halledin ne zaman tamamiz derseniz o zaman evlenin dedi yüzüme. Adama ne diyeyim haklı 25/27 yaşındayız kimseye niye kambur olalım. İnsan az biraz gururlu olmali

Eşim minibüse binmeme üzülüyor o böyle görüyor yani ben değil.Ailemin böyle bir vaadi olmadı çok şükür ellerinden gelenin en iyisini yaptılar yalan atıp unutmadılar araba alırız demediler yani böyle bir durum yok eşimin diye bildiğim ev annesinin üstüne çıktı bundan büyük yalan mı var?
Eşinize hesap sordunuz mu bu konuda sizin muhattabınız o olmalı.. size büyük yalanı o söylemiş..

Sorunuza gelince kv.niz bir daha bir şey vermeye kalkarsa açık açık düşüncenizi söyleyin..
Biz sadaka gibi bunları istemiyoruz. Evlenmeden eşime vaat ettiğiniz kirayı birde market alışverişi istiyoruz diyin.. hatta dedenin evini de üstümüze yapılsın.. ama yanlış da anlaşılmasın biz bunlara muhtaç değiliz siz baştan dediniz yalancı çıkmayın diye alıyoruz diye de ekleyin....

X