Birdaha birşey vermesini nasıl engelleyebilirim?

merhaba tereliye,
ben senin konularına iftar menün ve muhabbetinden sonra yorum yapmamak için ant içmiştim ama tutamadım yine kendimi.
müge anlı' daki betül' ün (mehirim de mehirim diyen kadın) kız kardeşi olabilir misin?
O efsane iftar menüsünü benden başka hatırlayan yok sanıyordum :KK70:

Bir evde zaten oturuyorsun
Bir evin kirasını istiyorsun
Erzak almasını istiyorsun
1kg lik kıymayı az buluyorsun 😱😱😱😱😱

Kardeş nerden sana o bolluk. Sabancı ailesi mi eşinin ailesi hem daire hem başka daire kirası hem erzak....
Benim kayınbaba adayım. Kızım bak ben bu yasa getirdim okuttum. Benden bişey beklemeyin ikiniz halledin ne zaman tamamiz derseniz o zaman evlenin dedi yüzüme. Adama ne diyeyim haklı 25/27 yaşındayız kimseye niye kambur olalım. İnsan az biraz gururlu olmali
Siz severek evleniyorsunuz biz görücü usulü evlendik aileler yapacaktı yani durumlar tamamen farklı ne şanslısınız ki yalancı insanlar yerine mert insanlar var karşınızdq

Evet böyle bir söz vermedi çünkü ben istemedim iyikide vermemiş ya yalan olsaydı

Size kaynıma söylediğim aynı şeyi söylemek isterim. Cünkü su miras, para şu bu muhabbet çok oluyordur. En nefret ettiğim konulardan birisi oldugu için şöyle söyledim: Şükret ki annen baban paralarını sağa sola savurmuyor. (gerekli yerlerde çocuklarina yardim yapıyorlar, ama savuran insan değiller). Yarın öbür gün onlar yaşlı olsa ve yardıma ihtiyaçları olsa sen onları maddiyat açıdan taşıyamazsin. (kaynim sağlık sebeplerden çalışamiyor şu anda). Var olanı onların bakımına, ihtiyaçlara kullanırsınız. Ondan sonrası Allah kerim. Hicbirimizin yarına garantisi yok. Ama tek garanti ne o tapulari ne de paralari öteki tarafa götüremeyiz. Bunun kavgasi ile yaşamaya değmez. Ve bir daha kimse ölmeden benim yanımda miras dan kimse konuşmasın. Yaşayanın mirası olmaz.

Sizin durumunuz da aynen o. Esiniz kendi ayaklarının üzerinde durmasını öğrenmeli. Birbirinizi doldurmaya bırakın. Hayatı kendinize zindan ediyorsunuz farkına varın. Sizin evliliginiz görücü usulü olduğu için tahammülünüz yok belki, ama dediğiniz gibi evinizin geçimi esinizin ve sizin üstünüzde. Kp ve kv veya dede de değil.

Size kaynıma söylediğim aynı şeyi söylemek isterim. Cünkü su miras, para şu bu muhabbet çok oluyordur. En nefret ettiğim konulardan birisi oldugu için şöyle söyledim: Şükret ki annen baban paralarını sağa sola savurmuyor. (gerekli yerlerde çocuklarina yardim yapıyorlar, ama savuran insan değiller). Yarın öbür gün onlar yaşlı olsa ve yardıma ihtiyaçları olsa sen onları maddiyat açıdan taşıyamazsin. (kaynim sağlık sebeplerden çalışamiyor şu anda). Var olanı onların bakımına, ihtiyaçlara kullanırsınız. Ondan sonrası Allah kerim. Hicbirimizin yarına garantisi yok. Ama tek garanti ne o tapulari ne de paralari öteki tarafa götüremeyiz. Bunun kavgasi ile yaşamaya değmez. Ve bir daha kimse ölmeden benim yanımda miras dan kimse konuşmasın. Yaşayanın mirası olmaz.

Sizin durumunuz da aynen o. Esiniz kendi ayaklarının üzerinde durmasını öğrenmeli. Birbirinizi doldurmaya bırakın. Hayatı kendinize zindan ediyorsunuz farkına varın. Sizin evliliginiz görücü usulü olduğu için tahammülünüz yok belki, ama dediğiniz gibi evinizin geçimi esinizin ve sizin üstünüzde. Kp ve kv veya dede de değil.
Aynen bende böyle düşünüyorum kimseden birşey beklediğim yok günün birinde kalacak mirasın hayalini kurmak tam bir saçmalık çünkü kimin kimden önce öleceği ne belli ailemin evi yok bir araba yani rahat yaşadım ama malımız mülkümüz yoktu zaten böyle kaygıları beklentileri olan biri değilim aksine istemiyorum ama keşke birde bunu anlatabilsem...

Aynen bende böyle düşünüyorum kimseden birşey beklediğim yok günün birinde kalacak mirasın hayalini kurmak tam bir saçmalık çünkü kimin kimden önce öleceği ne belli ailemin evi yok bir araba yani rahat yaşadım ama malımız mülkümüz yoktu zaten böyle kaygıları beklentileri olan biri değilim aksine istemiyorum ama keşke birde bunu anlatabilsem...

Bakin annelerin ara sıra böyle ufak tefek birseyleri normal. Mesela bize de kayinvalidem bahçesinden hep birseyler muhakkak arabaya koyar dönerken. Siz esinize karşı tutulmayan sözlerden ötürü dolmuşsunuz onun için gözünüzde büyütüyorsunuz. Bırakın onun hesabını anne oğul kendi aralarında görsün. Belki sizin bilmediğiniz bambaşka mevzuları var. O verdiklerini istemiyorsanız bunu kırmadan da dile getirebilirsiniz. Ama bunu da göz önünde bulundurun: O eti veya başka birseyi tek size değil, oğluna da vermiş oluyor. Yani reddetseniz ikinizin reddetmesi lazim. Bence boşuna bir hırs iyiliğe karşı, ama bu tabi size kalmış

Ben miyim nankör kız pardon ama burada eşime annesinden çok destek olan insan benim sağolun.
Ben eşinize nasıl destek olduğunuzu anlamadım? Bu hayat pahalılığında azla yetinmek mi destek olmak, gidilecek yere minibüsle gitmek mi? O zaman ben eşime daha çok destek oluyorum, taksiyle gitmek yerine 19 aylık oğlumla otobüs kullanıyorum mesela 😊 siz hayatın müşterek olduğunu, birilerine değil insanın kendine güvenerek evlenmesi gerektiğini, elden gelenin öğün olmayacağını, olsada vaktinde gelmeyeceğini öğrenememişsiniz henüz. O kadar gururunuza dokunuyorsa kvnin evinden çıkar, kendi başınıza çalışıp çabalar, kendi evinizde oturursunuz. Ama siz sadece şikayet edip kayınvalidenizi ve yaptıklarını küçümsüyorsunuz. Sizin yerinizde olsam eşimi annesine karşı doldurmam, kimse annesinden vazgeçmez, sonra üzülen siz olursunuz...

X