Birdaha birşey vermesini nasıl engelleyebilirim?

Adettendir besigi kiz annesi alir. Yani anneanne... Sizin evladinizin besigini de anneniz alir. Bizim buralarda boyledir sizde durum nasil ?
Oğlunun düğünü varken kızın beş ay sonra doğacak bebeğine mi beşik alır peki lütfen ya...Bizdede anne alır ama ben istemiyorum ailem herşeyin fazlasını yaptı zaten daha fazlasına lüzum yok

Annem de surekli bize bisiler verir boğazından gecmez. Yardim demek degil ki bu. Bizim durumumuz daha iyi olduğu halde verir.

Ek olarak ailesi size kira yardimi vermek zorunda degil. Ev vermisler zaten. Esiniz asgari ucretliyse siz calisin.

Hayır eğlenmiyorum.Çünkü en güzel günlerimi mahvedip beni bu eve hapseden o insanlar...
Evde zorla mı tutuluyorsunuz? 😱😱 Tehdit ediliyor musunuz? Eğer öyleyse lütfen bunu bize söyleyin çünkü bu yazdıklarınızı da zorla yazdırıyor olabilirler.

Düğünüm bulunduğum şehrin en ucuz yerinde oldu fikrim bile sorulmadı yemek ücreti pilav et ayran tulumba 500-600 dü ve o bebek beş ay sonra doğacaktı hiç acalesi yoktu.
Bakın sorununuz tam olarak bu. Siz başkasının parasını nasıl idare edeceğine karar vermek istiyorsunuz. Buna hakkınız yok.
Ben şahsen düğünü ailelerin yapmasına karşı bir insanım. Düğün isteyen biriktirsin yapsın. Düğünle evlenince madalya takılmıyor kimseye.
Ben de oğlum/kızım olsa düğün parası vermem mesela ama torunuma gidip beşik alabilirim. Çünkü bence evlenen kendi söküğünü dikmeli.
Ayrıca nerede yaşıyorsunuz ve kaç yıllık evlisiniz merak ettim. 600 liraya yemekli düğün yapılıp 1000 lira kira olan bi yer cidden ilginçmiş.
Düğün konusunda son bir şey söyleyeyim. Eğer yapacağım deseydim çocuğuma gücümün yettiğinin en iyisini yapmak isterdim ama herkes aynı şekilde düşünmek zorunda değil.
Sizin ve eşinizin evlenmeye gücü yokmuş ve evlenmişsiniz. Şimdi de maddi sorunlarınızı başkası çözsün istiyorsunuz. Olayın özü bundan ibaret

Oğlunun düğünü varken kızın beş ay sonra doğacak bebeğine mi beşik alır peki lütfen ya...Bizdede anne alır ama ben istemiyorum ailem herşeyin fazlasını yaptı zaten daha fazlasına lüzum yok
Ne alakası var. Düğün var diye birşey yapmayacak mi. Genelde anneanne tarafi alir besigi. Bizim yorede de var bu. Dogum erken olur gec olur. 5 ay onceden alinmasi besigin gayet normal.

Dalga geçtiğinizi anlıyorum ama cevap vereyim çok şükür öyle birşey yapmaz çünkü ikinci yolda.
Bana sorarsanız gorumceniz de ayıp etmiş. Ne demek ikinci yolda? Sizi beklemesi gerekirdi. Yanlış mı düşünüyorum. Remen hadsizlik bu.

Eee kendi ailene gelince istemiyorum fazlasini yaptilar diyorsun. Ama esinin ailesine gelince verdikleri koca evi bile gormezden gelip burda neler yaziyorsun. Kusura bakma ama sen esinin ailesini yolunacak kaz olarak goruyorsun.

Sizin gibi kanaatkar bir insana nasil bir kilodan az kıymayı uygun görür hala aklım almıyor ya.

Eminim kızına dolabı komple goturuyordur. Çok üzücü bir durum. 🙍
Görümceyi ortaya atıp kızcağızın başını yakmayalım bence. Kayınvalide muzdarip zaten bari kızı rahat nefes alsın:dua:

X