Birdaha birşey vermesini nasıl engelleyebilirim?

Arkadaşım eski konularından hatırladığım kadarıyla esin hava soğuyunca,çalışmaktan sıkılınca işten keyfe keder ayrılıp işsizlik maaşı kesilene kadar da hiçbir işe -bilinçli olarak -başvurmayan bir adam.Tam olarak mahcup olduğunu,kendisini eksik hissettiğini de nereden çıkardın ? Eşine destek olmaktan kastın maddi destek mi? yoksa manevi olarak destek olmak mı?
Bu mu iyi niyet ya???Sanki ben eşime bu işi bul dedim defalarca dedim başka iş bak böyle olmuyor diye ama işten çık devleti soy demedim şükürler olsun ki eşimde annesinin ne olduğunu biliyor çok şükür kimin ne olduğu ortada.
Eşim çalışmaya gönlü olmayan biri ve annesi bunu bile bile söylüyor evet çalışkandır boş durmaz deyip küçükken sattığı su ve simitleri söylüyor gerçekten çok iyi niyetli
Devletin o maaşı kime verdiği ortada lütfen ya keyfi olarak işten çıkıp o maaşa bel bağlamak ne demek hem maaşının yarısı bile etmez yani düşünmek bu mudur lütfen yaaa
Eşim zaten çalışmaya gönüllü biri değil bu yüzden sinirim bozuldu zaten biliyor ya aramız iyi olsun istemiyor eminim bundan artık.

Gerçekten tesadüfi gördüm bunları. Evet kayınvalidesi oğluna çık demiş ama oğlunun zaten çalışmaya gönlü yokmuş. Yani sevgili Anamnez doğru hatırlıyor.

Ben miyim nankör kız pardon ama burada eşime annesinden çok destek olan insan benim sağolun.
Ya birşey sorucam neden çalışmıyorsunuz? Hayır insan kocası için değil kendisi için çalışır ya. Bir insanın kendi parasını kazanması kadar güzel bir olay var mı? Hayatımda hiç çalışmadım deme benim annem çalışmaya başlayalı 7 8 sene olacak.

Bakin annelerin ara sıra böyle ufak tefek birseyleri normal. Mesela bize de kayinvalidem bahçesinden hep birseyler muhakkak arabaya koyar dönerken. Siz esinize karşı tutulmayan sözlerden ötürü dolmuşsunuz onun için gözünüzde büyütüyorsunuz. Bırakın onun hesabını anne oğul kendi aralarında görsün. Belki sizin bilmediğiniz bambaşka mevzuları var. O verdiklerini istemiyorsanız bunu kırmadan da dile getirebilirsiniz. Ama bunu da göz önünde bulundurun: O eti veya başka birseyi tek size değil, oğluna da vermiş oluyor. Yani reddetseniz ikinizin reddetmesi lazim. Bence boşuna bir hırs iyiliğe karşı, ama bu tabi size kalmış
Tek mevzu bu değil tabiki gördüğüm başka şeylerde var çok uzun ister istemez sinirleniyorum çünkü eşim ciddi anlamda iyi niyetli ve saf biri onun kandırılması ve ona değer verilmemesi beni kızdırıyor

Gerçekten tesadüfi gördüm bunları. Evet kayınvalidesi oğluna çık demiş ama oğlunun zaten çalışmaya gönlü yokmuş. Yani sevgili Anamnez doğru hatırlıyor.
Evet çalışmaya gönlü yok ama o dedi diye çıkıp işten işsizlik maaşı almadı böyle bir durum yok ben hiçbir zaman çalışkan biri demedim

Evet çalışmaya gönlü yok ama o dedi diye çıkıp işten işsizlik maaşı almadı böyle bir durum yok ben hiçbir zaman çalışkan biri demedim
E sen üstte yazmışsın eşime iş bul dedim diye. Demek ki adam işsizlik maaşıyla geçiniyormuş. Bak kardeşim, gerçekten çalış. Kendin için çalış yahu. Kafan dinlensin. Sosyal ol iç içe ol insanlarla. En azından bu kadar takıntılı olmazsın.

Ya birşey sorucam neden çalışmıyorsunuz? Hayır insan kocası için değil kendisi için çalışır ya. Bir insanın kendi parasını kazanması kadar güzel bir olay var mı? Hayatımda hiç çalışmadım deme benim annem çalışmaya başlayalı 7 8 sene olacak.
Çünkü kadınların çalışmasını erkeklerin işsizliğine bağlayan biriyim.

E sen üstte yazmışsın eşime iş bul dedim diye. Demek ki adam işsizlik maaşıyla geçiniyormuş. Bak kardeşim, gerçekten çalış. Kendin için çalış yahu. Kafan dinlensin. Sosyal ol iç içe ol insanlarla. En azından bu kadar takıntılı olmazsın.
Hayır eşim o dönemde tazminatını kullanıyordu.Neden sürekli yalan söylüyormuşum gibi açık arıyorsunuz yaşayan benim ama inanılan başka biri çok komik ya.Ben evde duran biri değilim maddi olarak değil ki belki ama başka türlü işlerle meşgulüm zaten evde durmuyorum.

Gerçekten bu düşünceye mi sahipsin?
Üzüldüm senin adına ya.
Her işsiz kocanın eşi mi çalışıyor.
Kadın neden çalışır biliyor musun? Güçlü olması için, elinin para tutması için, kendi parasını kazanmak için, çocuğuna daha iyi bir gelecek sağlamak için. Çocuk düşünüyorum diyorsun. Kocanın aldığı işsizlik maaşı yahut asgari ücretle o çocuğa ne verebilirsin? Gelişimine ne katkı sağlarsın? Bir düşün yahu.
Anenm işe başladığında 40lı yaşların başındaydı, o zaman sıkıntımız vardı çalışmaya başladı. Sıkıntımız bittiği halde hala çalışıyor. Kendi parasını kazanıyor, istediği gibi yiyor içiyor alıyor. Buna ekonomik özgürlük deniyor. Ama senin bunu anlayacağını sanmıyorum. Ne bileyim söylemek istediğim çok şey var ama söylemiyorum, şu cümlenle insanların sana neden bu kadar tepkili olduğunu bir kez daha gösterdin kadınlar kulübüne.

Bence sizin sorununuz hiç emek harcayarak para kazanmamış olmak çünkü her ay o parayı hesabında görmek için çalışmak gerçekten çok da kolay bir şey değil. Hayat pahalı, ülkemizde geçinmek zaten survivor.

Şimdi siz diyorsunuz ki "eşime o evi söz vermişler, zaten olmasa evlenmeyecekmiş ama yanında mutfak masrafına da yardımcı olup ekstra bir kira daha vereceklermiş." Tamam o kısmını anladık ama sizin anlamadığınız da şu aslında, o ev sizin için büyük bir nimet. Kira vermemek bu hayat şartlarında asgari ücretle geçinen bir aile için muhteşem bir şey. Çoğu insanın rüyalarını süsleyen bir şey gerçekten ve hayatınızı çok kolaylaştırıyor. 1000 lira diyorsunuz, o para hiç olmayacaktı elinizde, makarna yiyecektiniz belki her gün.

Tamam görücü usulü evlenmişsiniz, bazı şeylerin sözünü alıp öyle sanarak evlenmişsiniz ama olmamış. Yapabileceğiniz bir şey var mı? Artık yok ki bence verdikleri destek büyük ama siz senelerdir bunun kiniyle yaşıyorsunuz. Yazık yani canınıza. Değiştirmek için yapabileceğiniz birkaç şey var, siz de çalışabilirsiniz, eşiniz işinin yanında ek işler yapar. Ama siz kadınların çalışmasının günah olduğunu ve eşinizin de çalışmaya pek gönüllü olmadığını söylüyorsunuz. O zaman yapacak bir şey kalmıyor.

O dede bir gün vefat edebilir, eşinizin ailesi allah korusun bir kazada hep beraber vefat edebilir, o zaman ne olacak? Herkes kendi göbeğini kendisi kesmeli, beklentileriniz çok fazla ve gereksiz gerçekten.

Kayınvalidenizin size bir şey vermesini engellemek için de diyeceksiniz ki "biz bunları istemiyoruz, evde var, ben kendimi muhtaç gibi kötü hissediyorum, saygısızlık etmek istemem ama bir daha teklif etmezseniz sevinirim, yine de teşekkürler." Bitti. Kuracağınız iki cümle bu durumu sona erdirecek zaten.

Hayır eşim o dönemde tazminatını kullanıyordu.Neden sürekli yalan söylüyormuşum gibi açık arıyorsunuz yaşayan benim ama inanılan başka biri çok komik ya.Ben evde duran biri değilim maddi olarak değil ki belki ama başka türlü işlerle meşgulüm zaten evde durmuyorum.
Keyfi olarak çıkan biri tazminat alamıyor diye biliyorum ben.

Nasıl ? Biraz daha açar mısınız bu konuyu ?
Açılacak birşey yok...Hani bir insan tek kalır geçim kaynağı yoktur tamam çalışır.Ama diğer türlü iki kişinin karı kocanın yani çalışması uygun değil bence sağlık sektörü olabilir ama onun dışında ne kadar kadın çalışırsa o derece erkek işsiz kalıyor.

Gerçekten bu düşünceye mi sahipsin?
Üzüldüm senin adına ya.
Her işsiz kocanın eşi mi çalışıyor.
Kadın neden çalışır biliyor musun? Güçlü olması için, elinin para tutması için, kendi parasını kazanmak için, çocuğuna daha iyi bir gelecek sağlamak için. Çocuk düşünüyorum diyorsun. Kocanın aldığı işsizlik maaşı yahut asgari ücretle o çocuğa ne verebilirsin? Gelişimine ne katkı sağlarsın? Bir düşün yahu.
Anenm işe başladığında 40lı yaşların başındaydı, o zaman sıkıntımız vardı çalışmaya başladı. Sıkıntımız bittiği halde hala çalışıyor. Kendi parasını kazanıyor, istediği gibi yiyor içiyor alıyor. Buna ekonomik özgürlük deniyor. Ama senin bunu anlayacağını sanmıyorum. Ne bileyim söylemek istediğim çok şey var ama söylemiyorum, şu cümlenle insanların sana neden bu kadar tepkili olduğunu bir kez daha gösterdin kadınlar kulübüne.
Çocuk düşündüğümü söylemedim pardon nerden çıkardınız? Sıkıntısı olan insanlar için çalışanlara saygım sonsuz daha fazla para için çalışanlara yok

Açılacak birşey yok...Hani bir insan tek kalır geçim kaynağı yoktur tamam çalışır.Ama diğer türlü iki kişinin karı kocanın yani çalışması uygun değil bence sağlık sektörü olabilir ama onun dışında ne kadar kadın çalışırsa o derece erkek işsiz kalıyor.
İlginç tespitleriniz var. Neyse size iyi akşamlar.

😂😂
Bacım çalışmıyorum şu sıra bebeğim de var canımda çalışmak istemiyor. Ama böyle bahane aklıma gelmemişti hiç. Dur ben bunu bahane olarak kullanırım cepte kalsın. 😂

X