Birdaha birşey vermesini nasıl engelleyebilirim?

Bakın sorununuz tam olarak bu. Siz başkasının parasını nasıl idare edeceğine karar vermek istiyorsunuz. Buna hakkınız yok.
Ben şahsen düğünü ailelerin yapmasına karşı bir insanım. Düğün isteyen biriktirsin yapsın. Düğünle evlenince madalya takılmıyor kimseye.
Ben de oğlum/kızım olsa düğün parası vermem mesela ama torunuma gidip beşik alabilirim. Çünkü bence evlenen kendi söküğünü dikmeli.
Ayrıca nerede yaşıyorsunuz ve kaç yıllık evlisiniz merak ettim. 600 liraya yemekli düğün yapılıp 1000 lira kira olan bi yer cidden ilginçmiş.
Düğün konusunda son bir şey söyleyeyim. Eğer yapacağım deseydim çocuğuma gücümün yettiğinin en iyisini yapmak isterdim ama herkes aynı şekilde düşünmek zorunda değil.
Sizin ve eşinizin evlenmeye gücü yokmuş ve evlenmişsiniz. Şimdi de maddi sorunlarınızı başkası çözsün istiyorsunuz. Olayın özü bundan ibaret
Ben eşimle görücü usulü evlendim aileler yapacaktı herşeyi bakış açısı farkı hepsi bu eşimin annesi herşeyin en iyisini iddaa ederken yaptığı bunlar işte tuttukları yer 2000 bile değildi bildiğim kadarıyla en kötü yerdi şehire uzak yalan söyleyecek değilim.Ben maddi sorunumu kimse çözsün diye beklemiyorum aksine istemiyorum

Türkiye’de eğitimin kalitesi düştü deniyordu, hangi yıldan itibaren onu tespit etmeye çalışıyorum. Zira ben lisedeyken bize asalak olunmaması salık verilirdi.

Peşinen diyeyim; ‘Asalak’ hakaret değil bir sıfattır. Dilerseniz TDK’dan kontrol edebilirsiniz.

Çalışmayı düşünmüyorum.Hiç çalışmadım.Eşimin böyle bir talebi yok zaten.

Ne kadar arsizsiniz. Bir de yuzsuz yuzsuz sizden kac yas buyuk insanlardan market yardimi bekliyorsunuz. Ne denir ki. Zaten anlayacak olsaniz konu acmazsiniz. Bin kisi de dese degismez. Allah kvnize sabir versin. Sizin gibilerden de korusun herkesi .

Türkiye’de eğitimin kalitesi düştü deniyordu, hangi yıldan itibaren onu tespit etmeye çalışıyorum. Zira ben lisedeyken bize asalak olunmaması salık verilirdi.

Peşinen diyeyim; ‘Asalak’ hakaret değil bir sıfattır. Dilerseniz TDK’dan kontrol edebilirsiniz.
Çok şükür asalak değilim de bunu tespitinde size mi kaldı boş boş yorumlar lütfen konu içeriğine bakın

Ne kadar arsizsiniz. Bir de yuzsuz yuzsuz sizden kac yas buyuk insanlardan market yardimi bekliyorsunuz. Ne denir ki. Zaten anlayacak olsaniz konu acmazsiniz. Bin kisi de dese degismez. Allah kvnize sabir versin. Sizin gibilerden de korusun herkesi .
Bekleyen ben değilim eşim bu sözü söyleyen de annesi yine bir yanlış anlaşılma

Kendine güvenmeyen ev gecindiremeyen evlenmesin. Bugün markete gidince bir kerede 1kilo kiyma alabiliyor musun bakalim. Sizde evlat yetistiriyorsunuz kuldan korkmuyorsunuz allahtan korkun

Eee kendi ailene gelince istemiyorum fazlasini yaptilar diyorsun. Ama esinin ailesine gelince verdikleri koca evi bile gormezden gelip burda neler yaziyorsun. Kusura bakma ama sen esinin ailesini yolunacak kaz olarak goruyorsun.
Evet çok çok fazlasını yaptılar beni birgün üzmediler destek oldular benim annem var ve abim bekar neden yapsınlar onlarda annemler kadar yapsaydı görseydim en azından bizi salak yerine koymadılar insan gibi davrandılar

Ben eşimle görücü usulü evlendim aileler yapacaktı herşeyi bakış açısı farkı hepsi bu eşimin annesi herşeyin en iyisini iddaa ederken yaptığı bunlar işte tuttukları yer 2000 bile değildi bildiğim kadarıyla en kötü yerdi şehire uzak yalan söyleyecek değilim.Ben maddi sorunumu kimse çözsün diye beklemiyorum aksine istemiyorum
Yalan söylüyorsunuz demedim. Aradaki fiyat uçurumu ilgimi çekti. Bakın bir laf vardır. Gelin ata binmiş ya nasip demiş. Siz şükürsüzlük ediyorsunuz.
Özellikle evlilik arifesinde verilen sözlerin çoğu zaten tutulmaz. Hele de görücü usulü evliliklerde her şey bol keseden söylenir. Çünkü gençler zaten "birbirini tanıyıp beğenmemiştir." Maksat beğeni olsun diye allanır pullanır. Ela gözlü adama ışığa bakınca yeşil gözlü denir bu memlekette.
Size başınızı sokacak bir ev verilmiş mi? Eşinizin geliri ile başka bir evde oturabilir misiniz?
Elinizdekine şükredip kvdeyi kendi haline bırakın. Ettir nardır çok gücünüze gidiyor, sinirinizi bozuyorsa, sağolun ihtiyacımız yok, ihtiyaç sahibi birine verin deyin geçin.

Düğünüm bulunduğum şehrin en ucuz yerinde oldu fikrim bile sorulmadı yemek ücreti pilav et ayran tulumba 500-600 dü ve o bebek beş ay sonra doğacaktı hiç acalesi yoktu.
O kadarinin bile olmamasi ayip olmus,ama elin ipiyle kuyuya inilmez iste,esinizin o kadar becerisi yokmuymus,bir tanidiga yaptirsaydi,sonra oderdi parasini..

Evet çok çok fazlasını yaptılar beni birgün üzmediler destek oldular benim annem var ve abim bekar neden yapsınlar onlarda annemler kadar yapsaydı görseydim en azından bizi salak yerine koymadılar insan gibi davrandılar
Gercekten merak ettigim icin soruyorum . Aileniz ne yapti ev? Araba? Banka hesabi ?

Kayinvaliden ev vermis. Hic yoksa 300 bin tl. Bunun karsiligi olarak aileniz ne yapti ?

Eğer hamile kayinvalideyse o daha büyük ayıp etmiş gelini dururken. Hani sen yapamadın ben yaptım der gibi.
Bu çocuk istesem ve olmasa çok zoruma giderdi şükür ki böyle bir durum yok birdaha yorum yaparken insanların hassasiyetini düşünün bence

Yalan söylüyorsunuz demedim. Aradaki fiyat uçurumu ilgimi çekti. Bakın bir laf vardır. Gelin ata binmiş ya nasip demiş. Siz şükürsüzlük ediyorsunuz.
Özellikle evlilik arifesinde verilen sözlerin çoğu zaten tutulmaz. Hele de görücü usulü evliliklerde her şey bol keseden söylenir. Çünkü gençler zaten "birbirini tanıyıp beğenmemiştir." Maksat beğeni olsun diye allanır pullanır. Ela gözlü adama ışığa bakınca yeşil gözlü denir bu memlekette.
Size başınızı sokacak bir ev verilmiş mi? Eşinizin geliri ile başka bir evde oturabilir misiniz?
Elinizdekine şükredip kvdeyi kendi haline bırakın. Ettir nardır çok gücünüze gidiyor, sinirinizi bozuyorsa, sağolun ihtiyacımız yok, ihtiyaç sahibi birine verin deyin geçin.
Benim zaten kayınvalideyle uğraştığım yok 10-15 günde bir ancak görüyorum kendisini haklısınız konuma gereken cevabı aldım teşekkürler

Çok şükür asalak değilim de bunu tespitinde size mi kaldı boş boş yorumlar lütfen konu içeriğine bakın

Yoo, hiç boş bir yorum değil. İş yine başa düştü bakmamışsınız referansa. Neyse kopyalayayım:

“2. sıfat, mecaz Başkalarının sırtından geçinen (kimse)”

X