biraz uzun ama lutfen okuyun bi fikir verin...

hayatnı kurtarmaya nerden nasıl başlanır bilemiyorum çok zor çok

akrabalarından görüştüğün kimse yokmu? abinle falan mesela ilşkiniz nasıl?

tam yorum yazcam bişey görüorum karar değiştiriorum gene bişey görüorum gene karar değiştiriorum

ilk yazdığın yorumda sana çok kızdım kendimi senin yerine koydum düşüncesi bile nefesimi kesti
sayfalarda ilerledim tam bi hayat dramı

anne ölmüş baba ölmüş
memlekette adın çıkmış geri dönemiosun , 21 yaşındasın 7 senedir o çocuk yaşında bu adamın pislikleriyle uğraşıosun
13-14 yaşında hayatından bir sürü erkek geçmiş daha vücudun kadın şreklini bile almaışken inanmıorum bu erkekler bi çocuğa para karşılığında nasıl dokunabiliyolar akıl almıyor ki eminim bir çoğununda kız çocuğu vardır.......

inan çok üzüldüm hayat hikayene sonra bide bu adam ......!!!!!!! offfffff
zaten nikahsız yaşıyosun .... bu adamın sana yaptığı tek iylik seni o hayattan çekip kurtarması olmuş en azından hergün para karşılığında başka bi adam çıkmamış karşına.......... gerçi yaptıkları çekilmez ama

sana git diyemiorum ki nereye gitceksin ? sığınma evi pof şu güzel ülkemde ne doğru işliyoki?
ama kalda diyemiorum çektiğin zulüm?
k
bence sen bu adamı sevmiyosun sadece ona mecbursun......iş ara diycem adam seni markete bile tek çıkarmıomuş

BİŞEY SORCAM ŞİDDET GÖRÜOMUSUN?

yazdıklarına çok üzüldüm ama en son yazdığın hazmedilir gibi diildi eşin sen ve başka bi kadınla aynı yatağa nasıl girdin? hemde kere tamam adamı köşeden kadın gelip alıyo bilmem ne ama sen bunu bizzat kendin nasıl yaptın? bunu yap bidaha kimse olmıycak diyen adama nasıl inandın ???????? bunu anlamıorum işte ve yazdıklarının arasında en çok buna kızdım evet yaşadıkların bu kısma kadar senin elind elmayan şeylerdi ama o yatağa kişi girmek senin elindeydi......

bence bunu yapmanın hergün başka bi adama para karşılığı satılmaktan hiçbi farkı yok hatta dahada kötüsü bin beteri çünkü kendi rızanla yapıosun

yillar once iki tokadini yemistim sebebide onun yaptiklarina isyan etmemdi konusmaktan anlamadi
sesimi yulselttim wurdu simdilerde beni dinlemez az bi israrci olsam eli kalkar ..... kirilasica o elleri....

gerçekten sığınma evleri kötü mü ???

orda on gun kaldim iskence gibiydi tamam kurallari war ama ordaki kadinlarda normal.degilki
birnin gozu mosmor birinin bi yerleri kirilmis biri bes cocukla ewden atilmis birini kocasi kumarda satmisss

ne hayatlar war be ablammm
we ben bu yasta en berbat hayatlari ogrendim...

orda on gun kaldim iskence gibiydi tamam kurallari war ama ordaki kadinlarda normal.degilki
birnin gozu mosmor birinin bi yerleri kirilmis biri bes cocukla ewden atilmis birini kocasi kumarda satmisss

ne hayatlar war be ablammm
we ben bu yasta en berbat hayatlari ogrendim...

olsun inan bana orda olmak şu an yaşadığın yere göre çok daha iyidir..ordaki kadınlar da senin gibi acılı..onları dinlersin..yaralarınızı sararsınız birlikte..ayaklarının üzerinde durursun..çalışırsın..paran olur..başka bir hayat kurarsın..kimseye çabucak güvenmemeyi öğrenirsin..hani biraz önce demiştin ya etrafınızdakileri dinleyin diye..belki seninde derdini dinleyeceğin arkadaşların olur..

hayatnı kurtarmaya nerden nasıl başlanır bilemiyorum çok zor çok

akrabalarından görüştüğün kimse yokmu? abinle falan mesela ilşkiniz nasıl?

akrabalarimin cogunu yillardir gormuyorum en yakin zamanda akrabalardan dayimi gordum
o da iki sene onceki ramazan bayramindaydi akrabalarim cok ta yok iste...
abilerimi hic sorma arkadasimm orasi da ayri bi dram ben ne anlatsam size bisey olur
iki abim uc ablam war abllalarimla en son nisanda gorustum o da hastanede o gunden sonra tek kelimemiz yok
iki de abim war birisi eti kemigi senin diyen kucuk abim isi geregi surekli sehir degisir onu da en son gecen sen agustosta
gordum bi de en buyugumuz abim war o da yillardir hapiste muebbet yedi annemi olduren o kazayla olmus ama ispatlayamadigi
icin muebbet yedi anlican kimse yok arkadasim benimki de boyle bi kader iste keske adim gibi kaderim de kader olsaydi...
biliyorum yazdikca yok artik diyosunuz haklisiniz
bana bir dokun bin ah isit misali bi durum... :-(((

gerçekten sığınma evleri kötü mü ???

açıkçası hiç kalmadım sanırım bunun için şükretmeliyim
bununla ilgili tecrübesi olan biriylede tanışmadım
fakat şunu biliorum ki
kadın sığınma evine bi adam elinde silahla girip karısını öldürebiliosa kimsede dur bakim sen napıosun demiyosa oranın iyi bi yer olduğundan şüphe ederim:)

daha çok olabilse imkanları daha gelişmiş olabilse ve insanlar sırf çaresizlik yüzünden bişeylere katlanmaslaar artık.............

Son düzenleme:
açıkçası hiç kalmadım sanırım bunun için şükretmeliyim
bununla ilgili tecrübesi olan biriylede tanışmadım
fakat şunu biliorum ki
kadın sığınma evine bi adam elinde silahla girip karısını öldürebiliosa kimsede dur bakim sen napıosun demiyosa oranın iyi bi yer olduğundan şüphe ederim:)

daha çok olabilse imkanları daha gelişmiş olabilse ve insanlar sırf çaresizlik yüzünden bişeylere katlanmaslaar artık.............

haklısınız..gerçekten oldu mu bu ?? artık o kdr kötü şeyler var ki hangi birini aklımızda tutalım..hatırlamıyorum bile..ama sizce gitmesi o adama katlanmasından daha iyi değil mi ?

iyi gunler....
kisaca derdimi anlatmaya calisayim...
esimle yedi yildir birlikteyiz sorunum esimin sorumsuz tawirlari ve istenmeyen kotu kadin..
ben esimle birlikte olabilmek icin aylarca ugrastim. cok cektim.
hayatimi ailemi herkezi herseyi sildim attim. ugruna omrumu werdim.. zor da olsa bi iliskiye basladik..
yaklasik yedi yildir ayni ewi paylasiyoruz. biz tanistigimizda hayatinda hergun baska bi kadin wardi...
zamanla hepsini hayatindan cikardik..esim cok baskici yasakci kuralcidir hersey onun dedigi gibi olmak zorundadir
olmazsa ufak bisey yuzunden bile buyuk kawgalar cikabiliyo... konusmayi anlasmayi ya bilmez yada anlamaz beceremez yani
ne zaman konusmak istesem hep beni ezip kendini hakli cikarmaya calisir.. aslinda konusma seklim yanlis degil ama o anlamiyo iste
her yolu denedim olmadi :-((( ne olursa olsun sabrediyodum....
ama bigun dayanamicam seyler oldu ve ben ewi terk etmek zorunda kaldim..
daha bi gun bile olmadan arkadasi esimi bi kadinla tanistirmis... oylesine gelip gecici bi kadin ama...
neyse kadinla gorusmusler neler yaptiklari da malummmm....o
iki gun sonra esim beni aradi baya bi konustuk dayanamadim we esimin yanina tekrar dondum..
malum kadin hergun biraz daha hayatimiza giriyodu... ayrilmasini soyluyodum ama olmuyodu...
gittikce kadin hayatimiza girdi esim is geregi o kadini ablasiyla tanistirdi iyi arkadas oldular is yaptilar her gun esimin ablasiyla beraberdi
ablasni kullanarak esimin ailesinin icine girmeye basladi ama herkes onu ablasinin arkadasi saniyodu
gercegi ailesine ben anlattim ailesi beni cok sewdikleri icin o kadindan herkes nefret ediyo ablasi bilee sozde nefret ediyo ama
hala arada gorusuyolar.. gittikce is uzadi kadin hayatimizin tam ortasina yerlesti ne yaptiysak olmadi...
esim kadina cokagir agiza alinmicak laflar etti onu istemedigini soyledi cok kotulukler yapti ama yokkkk nnafile kadi. wazgecmiyoo...
esimin hayatinda onlarca kadin oldugunu bile bile istenmedigini bile bile esimi bastan cikarmak icin herseyi yapiyo...
parasini pulunu bile esime serdi yeterki benimle ol herseyim senin dedi.... esimin arabasini bile o aldi... gordukce parcalayasim geliyo
ustelik kadin esimden 8yas buyuk kadinin benim yasimda kizi war yaaa..... kadin cocuklarina bile zorla esimi sewdirdi...
ne olursa olsunn kadin hala hayatimizda we en buyuk sorunumuz .....
esim beni cok sewdigini herseye ragmen beni istedigini benimle olumu goze aldigini ben onu terketsem bile benden wazgecmiceni falan soyler...
ama soz konusu o kadin olunca isler taamamen degisiyo.. olanlara artik susamiyorum cunku esim cok ilgisiz butun gun bilgisayar basinda oyun oynar
ben ilgisiz yada anlayissiz bi kadin degilim.. esimin yapisi bu degistiremiyorum
ilgizligini yada bisey konusmaya baslayinca hemen sesi yukseliyo bagiriyo sakin ol diyorum olamiyo...
aslinda konusmalarima ozen gosteriyorum ama her yolu denedim biz esimle konusamiyoruz bu sorunu halledemiyoruz...
benim icin onca guzel seyler soyleyen yapan benden wazgecmeyecegini soyleyen adammmmm soz konusu o kadin olunca inanilmaz degisiyo...
o kadindan wazgecmicem sen istemiyosan kaldiramiyosan kapi orda o senin yapamadiklarini yapiyo sen onun gibi olamazsin
falan neler neler diyo o kadini benden ustun tutuyo onun icin benden wazgeciyo...
kadinin yaptiklari da parasini yedirmek esimi gezdirmek surekli biseyler almak falan tamamen paraya dayali seyler yani..
benimde ewin butcesine katkik war ama gormuyo oncelerden calismak istemistim izin wermedi
hem para kazanmami istemiyo hemde o kadindan wazgecmemi istiyosan onun yaptiklarini yap diyo da yapmama.izi. wermiyo...
kadin esimin benle yasadigini bilmiyodu bi kac ay once beni ewimizi ogrendi kurtuluruz dedik ama daha beter oldu...
kadin simdi daha cok ariyo mesaj atiyo cewap wermezse sabahlara aksamlara kadar ariyo telefon susmuyo...
esimle yedi senede yedi kere bas basa gezmisligimiz disari cikmisligimiz inanin yoktur
ama o kadin her aradginda gidiyo ustelik simdi kadin sokagin basina kadar esimi aliyo ve gidiyolar...
ne yaptiysam ne dediysem olmadi bu kadindan kurtulamadim kurtulamadik...
ben esimi gercekylten sewiyorum ve kaybetmek istemiyorummm... ama o kadin warken olmuyoo...yapamiyoruzz..
cekip git kurtul diceksiniz belki ama demeyin cok ayrildik ama yine bi araya geldik barisali daha bi ay bile olmadi...
bi akil fikir werin ben bu kadindan nasil kurtulucam...... aslinda daha bicok sorun war ama.olmuyo duzelmiyo
bazen gucum bitiyo esimden wazgeceyim hersey bitsin diyorum ama onu da yapamiyorum wazgecemiyorummm...
hayatimizi mahveden bu kadindan nasil kurtulabilirimm bi fikri olan warsa lutfen paylassinn ......

sabirla okudugunuz icin tesekkurler.....

Su yazdiklarinizi okurken yerin dibine girdim ciktim.. İnanamiyorum gercekten. Siz Allah'in yarattigi bi degersiniz, saygi gormeyi hakediyosunuz. Kendinizi nasi bu kdr kucultursunuz? Bu kdr hakarete ragmen nasi esim dersiniz? Hayatinda onlarca kadin var demissiniz, daha neler neler demissiniz..

Birinin kadini olmak, onurunuzun onune gecmemeliydi. Kadin olmak baska seyler gerektirir. Esinizi paylastiginiz bu kadinla ilgili oneriler istemeyin calisabileceginiz bi is bi yol sorun arastirin lutfen. Siz kendinize saygi duyun ki insanlar da duysun ne kadar uzuldm size de ne kdr kizdm anlatamam.

Sanirim konunun hepsini okumam gerekiyormus.. Su an boyle dusunuyorum ama okuyacgm mutlaka..
..

Son düzenleyen: Moderatör:
olsun inan bana orda olmak şu an yaşadığın yere göre çok daha iyidir..ordaki kadınlar da senin gibi acılı..onları dinlersin..yaralarınızı sararsınız birlikte..ayaklarının üzerinde durursun..çalışırsın..paran olur..başka bir hayat kurarsın..kimseye çabucak güvenmemeyi öğrenirsin..hani biraz önce demiştin ya etrafınızdakileri dinleyin diye..belki seninde derdini dinleyeceğin arkadaşların olur..

ben hayatin en kotusunu yasiyorum orasini kotulemiyorum
en azindan ordaki herkesin hedefi amaci ayni herkes yeni bi hayat istiyo birbirine bi sekilde destek oluyo
benimkine hayat denmez ki su an bana en iyi gelecek olan yer de orasi...gidicem yerde orasi...

Su yazdiklarinizi okurken yerin dibine girdim ciktim.. İnanamiyorum gercekten. Siz Allah'in yarattigi bi degersiniz, saygi gormeyi hakediyosunuz. Kendinizi nasi bu kdr kucultursunuz? Bu kdr hakarete ragmen nasi esim dersiniz? Hayatinda onlarca kadin var demissiniz, daha neler neler demissiniz..

Birinin kadini olmak, onurunuzun onune gecmemeliydi. Kadin olmak baska seyler gerektirir. Su an yasadiginiz sey sapkin bi iliski yumagi baska bisey degil sakin evlilik diye adlandirmayin. Esinizi paylastiginiz bu kadinla ilgili oneriler istemek yerine, calisip kendinize bakabilceginiz bi is, bi adres bi yol bise sorsaydiniz keske.

konuyu o .sekilde actim ama baska yerlere gitti ve su an hayatimin tamamini anlatiyorum ve yazdiklarimdan da
anlasildi mi bilmiyorum ama su an neler yapabilecegim hakkinda oneri bekliyorum aslinda ne yapmam
gerektigi belli yazdiklarinizi okudukca kendimle yuzlesiyorum ve cesaret buluyorun yitirdigim insanligimin
farkina wariyorum sayenizde kendime geliyorum ve dogru yola ulasiyorum aslinda dogruyu biliyodum
ama kendime yediremiyodum kendimle yuzlesemiyodum sayenizde simdi bunu yapiyorum...
kendime geliyorum
sanirim bu hayatta yaptigim en buyuk dogrulardan biri de burda bu konuyu acmak oldu...hatta en buyuk dogrum budur...

sen artık şu hayatta o adamın ailesinden olan kimseye güvvenmee asla ! bak dediydi dersin eğer sen git ablasının evine yerleş o ablasının kocası bile sana o gözle bakabilir..taciz edebilir seni..çünkü birlikte yaşadığın o insan müsvettesinin nasıl biri olduğunu o da biliyordur..ve kim bilir o daa neleeer yapıyodur..ben senin yernde olsam asla ve asla kendimden başka kimseye güvenmezdim ve bir de tabiki sonsuz büyüklüğü olan ALLAH'a sığınırdım..sonra da o evden bir an önce hiç vakit kaybetmeden giderdim..

ben ve erkeklere inanmak guwenmek... :-) cok zor bi laf wardir bilmem bilir misiniz
bi guweendigim babam wardi onu da................. derler ben de iste oyleyim kimseye guwenmem
ailesiyle belki gorusurum ama yerlesmemm mumkun degil....

haklısınız..gerçekten oldu mu bu ?? artık o kdr kötü şeyler var ki hangi birini aklımızda tutalım..hatırlamıyorum bile..ama sizce gitmesi o adama katlanmasından daha iyi değil mi ?

kesinlikle yüzde yüz bi milyon kere ama ya sonrası ????
ordan sonra nasıl imkanlar sağlıyolar ne şartlar bekliyo?
kocaman bi bilnmezlik.......
bu konuda fikri olan yada bilgisi olan varsa arkadaşımızı cesaretlendirebilir aslında....

bu konuda fikri olan yada bilgisi olan varsa arkadaşımızı cesaretlendirebilir aslında....

keşke olsa birilerii..aslında aranızda kadın sığınma evlerinde yaşayıp hayat yeniden merhaba diyen var mıııı diye yezsak olur muu ?? ayy valla o kadar yardımcı olmak isterim ki bu kız benim kardeşimden de küçükk..o yüzden belki de çok üzüldüm..

simdi nasil.bilmiyorum ama benim orda yasigim zamanlar .giris cikis saatleri dahilinde
eger bi yasama tehditi almiyosan o saatler arasi is bulup calisabiliyodun pek.bi imkan saglamiyolar sadecr barinma
ihtiyacini karsiliyolar benim bildigim..

simdi nasil.bilmiyorum ama benim orda yasigim zamanlar .giris cikis saatleri dahilinde
eger bi yasama tehditi almiyosan o saatler arasi is bulup calisabiliyodun pek.bi imkan saglamiyolar sadecr barinma
ihtiyacini karsiliyolar benim bildigim..

bir araştıır iyice..

acaba kadının yaptığı maddi destek sizinde işinize yarıyo olabilirmi. eşiniz kadının sizden daha üstün olduğunu söylüyo sizse kadından kurtulamadık diye çoğul konuşuyosunuz. eşinizin böyle bir niyeti olsa gayet kolay kurtulur.
size kim ne desinki şimdi.

hala sevdiğinizi söylüyosunuz bu nasıl iş anlamadım.

yani böyle aşıklar için hep kullandığım söz. başlarım böyle aşkın ızdırabına.

keşke olsa birilerii..aslında aranızda kadın sığınma evlerinde yaşayıp hayat yeniden merhaba diyen var mıııı diye yezsak olur muu ?? ayy valla o kadar yardımcı olmak isterim ki bu kız benim kardeşimden de küçükk..o yüzden belki de çok üzüldüm..

mor çatıya bir tanıdığımın ablası sığınmıştı. sığınma evindeyken psikolojik destek maddi destek giyisi vs herşey veriliyo. mesleki eğitim görülüyo. kişi kendini toparlayınca kurumda bunu uygun görürse eğitimine göre br iş buluyo yetmediği yerde maddi destekte sağlıyolarmış. ömür boyuda destekçisi oluyolarmış.

şöyle diyim arkadaşımı ablası arıyodu ararken telefonda gizli no yazıyo telefon kapatıldıktan sonra telefon kayıdından o gizli no kayıdı bile otomatik olarak siliniyo. bir süre ailesiyle bile sadece telefonda görüşebildi. kuralları çok net karşı çıkarsanız telefon yasağı falan alıyosunuz.

kurumun şartları eşiyle tekrar barışırsa, fuhuş, hırsızlık gibi yüz kızartıcı suç işler yada habresiz kurumdan kaçarsa birdaha kişiyle ilgilenmiyolar.

ama çok rahat biyermiş.

tabi arkadaşımın ablası alkolik eşiyle barışıp ikinci çocuğu yapınca bidaha dönüşü olmadı adamdanda boşandı. kendinden emin olmayan kişiler ordaki insanlarıda boşa meşgul etmemeli bu yüzden

mor çatıya bir tanıdığımın ablası sığınmıştı. sığınma evindeyken psikolojik destek maddi destek giyisi vs herşey veriliyo. mesleki eğitim görülüyo. kişi kendini toparlayınca kurumda bunu uygun görürse eğitimine göre br iş buluyo yetmediği yerde maddi destekte sağlıyolarmış. ömür boyuda destekçisi oluyolarmış.

şöyle diyim arkadaşımı ablası arıyodu ararken telefonda gizli no yazıyo telefon kapatıldıktan sonra telefon kayıdından o gizli no kayıdı bile otomatik olarak siliniyo. bir süre ailesiyle bile sadece telefonda görüşebildi. kuralları çok net karşı çıkarsanız telefon yasağı falan alıyosunuz.

kurumun şartları eşiyle tekrar barışırsa, fuhuş, hırsızlık gibi yüz kızartıcı suç işler yada habresiz kurumdan kaçarsa birdaha kişiyle ilgilenmiyolar.

ama çok rahat biyermiş.

tabi arkadaşımın ablası alkolik eşiyle barışıp ikinci çocuğu yapınca bidaha dönüşü olmadı adamdanda boşandı. kendinden emin olmayan kişiler ordaki insanlarıda boşa meşgul etmemeli bu yüzden

evet çok doğru söylüyorsunuz..kişi ne istediğini bilmeli..yoksa kimle uğraşsın bu kurumlar..

ama çok rahat biyermiş.

ben emniyetten siginma.ewine yollanmistim normalde alinmiyomus
bildigim kadariyla oyleydi dedigin yere direk baswurulabiliyo mu arkadasim ulasmam icin ne yapmam gerekiyo

X