- 20 Şubat 2015
- 4.863
- 2.615
- 133
Valla bilmiyorum ki be desem etrafımda doktor çok ama sen sürekli zekanın üstünlüğünü vurguladığın için her türlü yaparsın herhalde.Kizlar merhabalar
Benim meslegim icin cok cok onemli bir sinavim var. 27 agustosta.
Gelin gorun ki insanlarin 2 yil onceden ufaktan ufaktan basladigi bu sinava ben gereken cabayi gostermedim. Okuluma odaklandim ikisini bir arada yurutmedim yani.
Simdi mezun oldum, panikledim tabi ki. Sizden ricam, ozellikle az zamanda cok isler basarabilen kk hanimlarindan, beni biraz motive etmeniz. Basari hikayelerinizi duymayi cok istiyorum. Kpss ales turu sinavlardan olabilir, her seyden olabilir.
Puanlama sistemi icin en yuksek puan 70 civari. En dusukler 40larda. Benim hedefim en azindan 59.
Not: sinav icin 11 kitap ezberlemek gerek. En az 2-3 tekrar lazim. Ben 1 kez ustunkoru okuyabildim. Kitaplar 300 sayfa civari. Sizce umut var mi benim icin?
Yok olur mu turev integral falan goruyoruzTıp ezber mi ya? Ezberle doktorluk yapacaksan vay halimize.
Yok cık değil "kendini Harika görme kibiri ve narsizmine gıcık olma"Toplum ortalamasindan yukarida bir meslege ve gorunume sahip olmam sonucu insanlarin fake olmakla suclamasi. Hatta bunu nefrete donusturmesi.
6 yil nasil okuduysam asistanligimi da oyle yaparim sanirim.Bu arada 59 la nereyi yazmayi düşünüyorsun hani cok narinsin hemen yoruluyorsun? Dahiliye nöroloji filan galibasi yorar adami e bu puana göz cildiye de gelmez yani ayşenazcım senin 1 sene nefes bile almadan calisman gerekiyor bu arada en düşük 40 puan degil en az 45 alman lazim baraj icin haberin olsun cinims
Etrafinizdaki doktorlarla ne ilgisi var durumunValla bilmiyorum ki be desem etrafımda doktor çok ama sen sürekli zekanın üstünlüğünü vurguladığın için her türlü yaparsın herhalde.
Ruh halimi hemencecik cozdunuz psikologsunuz sanirim?Konu açmaktaki ısrarınıza hayret ediyorum her defasında.
Neden mi? Nedeni basit aslında,sizi ,konularınızı bilenler konuyla ilgili yorum yapmıyor,fake olduğunuzdan,fiziğinizden,Sinanınızdan dem vuruyorlar doğal olarak. Sizde sınava çalışacağınıza buradan yardım bekliyorsunuz ya bunu anlamak inanın mümkün değil. Doktormusunuz,resimdeki sizmisiniz bilemem ama çok sağlıklı bir ruh halinde olmadığınız bariz.
Oturun çalışmaya başlayın biryerden,burada geyik yapacağınıza zira 1 tane dahi faydalı,işinize yarayacak yorum yok burada. 3 aşağı 5 yukarı yorumlar aynı minvalde. Ha ikinci üyelik alıp dahi açsaydınız bu konuyu,yorumum oturup çalışın olurdu. Başka verilebilecek bir fikir olduğunu sanmıyorum. Emeksiz yemek olmaz.
Yakın zamanda bu sınavlara girdiler ve nasıl çalıştıklarını gördüm.son 4 senedir 6 arkadasım/akrabam girdi sınavlaraEtrafinizdaki doktorlarla ne ilgisi var durumun
Simdi daha faydali yazmaya basladinizYakın zamanda bu sınavlara girdiler ve nasıl çalıştıklarını gördüm.son 4 senedir 6 arkadasım/akrabam girdi sınavlara
Iste sadece okudun... son donem internlikte neler çektiğini yazmıştın baya bi kasman lazim iyi bi yer icin. Doktorluk okuyarak gecmiyor sahada çalışmak sandığın kadar rahat degil. Simdi sana tavsiye elini klavyeden usulca çek ekranı kapat biyokimya, dahiliye vs çalış hemde çok çalış6 yil nasil okuduysam asistanligimi da oyle yaparim sanirim.
Tesekkurler.
Saha calismalarini 6 yil okulunu okumus bir insan olarak sizden daha iyi biliyorum affiniza siginarakIste sadece okudun... son donem internlikte neler çektiğini yazmıştın baya bi kasman lazim iyi bi yer icin. Doktorluk okuyarak gecmiyor sahada çalışmak sandığın kadar rahat degil. Simdi sana tavsiye elini klavyeden usulca çek ekranı kapat biyokimya, dahiliye vs çalış hemde çok çalış
10 yildir acillerde calisan birinden daha iyi bildiğini mi saniyorsun? İlginç... 5 yil kafayi kitaba gömüp 6. Yil uzmanindan rahat yerde kayırılmış biriydini yanlış hatirlamiyorsam? Ciddi anlamda diyorun tecrube açısından sizden cok ama cok ilerde bi yerlerdeyim ciddi anlamda doğuda bi acil serviste 350 tane çocuğa/bebeğe tek doktor olarak bakmak istemiyorsan bence acilen çalışman lazım.Saha calismalarini 6 yil okulunu okumus bir insan olarak sizden daha iyi biliyorum affiniza siginarak
6.yilda bir tane uzmanimiz olmuyor.10 yildir acillerde calisan birinden daha iyi bildiğini mi saniyorsun? İlginç... 5 yil kafayi kitaba gömüp 6. Yil uzmanindan rahat yerde kayırılmış biriydini yanlış hatirlamiyorsam? Ciddi anlamda diyorun tecrube açısından sizden cok ama cok ilerde bi yerlerdeyim ciddi anlamda doğuda bi acil serviste 350 tane çocuğa/bebeğe tek doktor olarak bakmak istemiyorsan bence acilen çalışman lazım.
Ama işte simdi de benim yazasım gelmedi nasip.Simdi daha faydali yazmaya basladiniz
Severim canım,çok farklı ve derin bulurum anlayabildiğim kadarıyla...Ne yazıkki yüz sandğa yakın eseri gemilerle taşınırken harap olmuş,kimbilir daha neler vardı...Aminnn...
Profil mesajınızı görünce aklıma geldi,Zonaro'yu sever misiniz?
Ben çok severim de...
Şahit olmadim iste sorun orada keske pratisyenler daha tecrubeli olsalarda bizde onlarin görevini yapmasak... cocuga sirf yeni atanmis pratisyen entube etmeyi bilmiyor diye entube etmisligim kalp masaji yapmisligim var. Gelen konvulzyonu açamayan doktora şu ilaci yapman gerekiyor demisligim ve ilacı yapmışlığım var ve hatta 8 yaşindaki cocuga 3 ampul dekort yapmaya çalışan doktoru durdurmuşlugum var daha saymayayim istersen... şartlar bati ve dogu arasinda cok farkli... farklari ve yasayacagin seyleri bil zorla kendini. Motivasyonunu böyle saglamaya çalış6.yilda bir tane uzmanimiz olmuyor.
Faydali tecrubeleriniz icin sag olun. Ama doktor olmadan bazi seyleri bilemezsiniz maalesef. Sadece sahit olabilirsiniz.
Zaten sorum mecburi hizmetle ilgili degil. Sinav tecrubeniz varsa daha faydali olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?