Gebeliğe Hazırlık Biraz mola diyenler gelsin sohbete dertleşiriz 😞🤗

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Aslihanugur

BirSenBirBenVarızAmaBideBebekOlsaNeGüzelOlurdu❣️
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2019
750
360
103
Kızlar merhabalar ben hamile kalmak için 11aydır ugrasıyorum yeni evli oldugumuz için hiç doktorada gitmedik acelemiz de yoktu oluruna bırakmıştık ilk aylarda cahillikten hemen olurda sanıyorduk aslında ama internetten ve kk den araştırarak hiçte kolay olmadıgını anladık gittikçe stres olmaya başladım neyseki esim benim kadar stresli olmadı hiç bir ay hep olur niye acele ediyorsunki bir sürü şeyde okuduk falan diyerek beni sakinleşmek isterdi taki 11.ayımız daki belirtilerimi görene kadar bende kasık sansıcı mide bulantısı adet gecikmesifaln ne ararsanız vardı bende kendmi resmn hamiş ilan ettim eşimde gittikçe inandı oda ilk kez göbegmi sevdi baba oluyorum hissediyorum dedi ve ben biraz ürktüm ki haklıymışım da adetimin gecikmesnn 3.günü adet sancım basladı ama ben hala böyle sancı çekip hamiş bir sürü kadın hikayesi de okuduğum için umutlanıyorum sürekli wc ye gidiyorm derkn akşm üstü kahverengi akıntım başladı adetim de genelde öyle başlar ve hala nasıl gözümü kararttysam kahverengi de hamilelik belirtisi olabilir diye düşünüyorm eşimde diyor hatta bence hamilesin hala akıntın tam başlamdı diye bnde inanmak istiyorum ya öyle düşünüyorum gece saat 4e kadar uyku tutmadı sonra uyumuşum malum uyanınca bir baktım kırmızılar gelmiş ve dedim ki bir süre bebek konusu istemiyorum kafamı dinlemek istiyorum doktorada gitmiyorum bu ay boş geçsin istiyorum evlendgmz ilk aylardaki gibi sakin huzurlu stressz zaten eşim de 21 gün olmayacak yanımda askere gidecek bende hem beden olarak hem beyin olarak biraz dinlenmiş olurum diye düşünüyorum sizce doğrumu yoksa bebeğim olmuyor diye ani bir karar gibi mi görünüyor biraz uzun oldu ama yaşadıklarımı paylaşp sizinle burada fikir alışverişi yapmak istiyorum üşenmeyip okuyup ayrıca yorum yaparsanız ayrıca teşekkür ederim hakkınızı helal edin.

Seni yaşadıklarını cok iyi anlıyorum. Biz 2 senelik evliyiz hemen cocuk düşünmedik bu sene karar verdik artik olsun diye bende hemen hamile kalırım şaşırıyordum ama oyle olmuyormuş biz marttan beri deniyoruz bu ayda yumurtlama günlerini değerlendirdik beklemedeyim. Psikolojik olarak gerçekten yıpratıcı bir süreç hemen olsun istiyoruz en ufak belirtimde de umutlanıyoruz sonrası hayal kirikligi.. sana önerim eger yumurtlama günlerini takip etmiyorsan et derim hamile.kalma şansını yükselirsin. Ovulasyon testi kullanabilirsin. Tel deki uygulamalar doğruyu göstermiyor baştan soylıyım. Eger takip ediyorsanda doktora girmende fayda var. Ufak bir muayne oluyorsun sonra kan tahlili istiyor doktor başta. Bazi vitaminlerin vücuda eksik olması bile hamileler engelmis doktor oyle söylemişti örneği d vitamini falan . Ben doktora gittim ultrason muayne yaptı guzel cikti vitamin verdi 3 ay onları kullanıcam bakalim hayirlisi. Yanı bu söylediğim iki yoluda dene derim. Eger birşey varsada daha fazla gec kalmamış olursun. Isteyen herkese rabbim tez zamanda nasip etsin bol sanşlar

Merhaba arkadaşlarım bende kimyasal gebelik yaşadım doktorum bana istiyorsan bir ay ara verebilirsin dedi ama ne yapacağıma karar veremiyorum

Canım benim yumurtlama günlerim çok bariz belli oluyor ve ogünleridegerlendiriyoruz ama yine tık yok doktora aralık ayı içerisinde gidecegiz diye düşünüyoruz bakalım inşallah senin de tedavin yanıt verir de hamiş kalırsın

Doktora gidin canim herseyin caresi var ben 3 ay olmayinca doktora gittim doktor ilac verdi 5. Ayimda hamile kaldim. Neden erken gittin dersen benimde psikolojimi cok etkiliyordu cunku hep anne olmak isteyen biriydim tam esimde istemeye basladi hersey harika derken 1 ay olmadi 2 ay olmadi belirtiler hissediyorum her ay test yapiyorum ovulasyon takibi ne gerekiyosa yapiyodum ustelik ben cocuga karar vermeden oncede herseyime baktirmistim hem hormon hem muayene dahil ki iyi ki baktirmisim tiroidim yukselmeye baslamisti. Daha sonra adetlerim gecikmeye duzensizlesmeye basladi her seferinde tabi heves. En son baktim adet tarihim 38 gun oldu kan negatif idrar negatif e neden diyodum doktora gittim o ay icin yumurtan catlamamis dedi stresten ona bile engel olmusum:) hal boyle olunca doktor bakti ki ben iyice panik olmaya basladm klomen verdi dusuk doz ve catlatma ignesi yapti o ay tabi okuyorm klomenle hamile kalmayan yok ben diyorum kesin hamileyim bu tedaviye insanlar sip diye kaliyo vs derken geciken adet bile gecikmedi cat die adet oldum e dedm ben tedaviylede hamile kalamicam. Sonra doktorum dedi ki bu ayda devam ediyoruz ben sifir inanc tmm dedim. Ama ayin ortasiydi doktora gittim agliyorum bu ayda olmicak biz ne yapalim diyorm sakin ol diyo daha bisey yapmadik. Sonra adetm gecti gram kondurmuyorum aksine diyorum ki ya ben ilacla bile adet olamiyo muyum yoksa:) 5 gun gecti doktor 5 gun boyunca hadi kan ver diyo korkudan gidemiyorum ve asla ihtimal vermiyorum. Ve sonuc pazar gunu 1049 degerle oggrendim canim. Iliski desen hakkini bile verememistik. Sen doktora git elinden geleni yap esinde gitsin eger ikinizde de hic sorun yoksa hem bol dua et hemde doktorunu dinle canim. Insallah gonulden dilerim en kisa zamanda Allah tattirsin. Bu arada arkdsmda cocuk isterken olmadi bir kac ay esi bedelliye gitti dondugu ay hamile kaldi smdi dogdu kucagina aldilar bile

Canım ne güzel yazmışsın içime su serptin sanki benim eşimde 10gün sonra askere gidecek geldiginde hemen doktor a gidecegiz allah razı olsun bir ömür mutlulugu yuvandan eksik etmesin inşallah

Dream1988 canım birşey soracagım o ay yumurtlama olmamş yazmışsn ya benim yumurtlama dönemim çok belli oluyor sancı akıntı faln bunlara ragemn çatlamaya biliyor mu yani yumurta akı gbi uzayan o sıvı geldigi zamn ben çatladı diye düşünüyorm akıntı duruyo sonra zaten bunu çok merak ediyorum

Bende 1 seneden fazladır deniyorum. Hani dizilerde izliyoruz ya kızla oğlan bir kere beraber oluyor hop öteki ay kız diyor ki hamileyim. 1 sene doğum kontrol kullandım aileler arası düzen otursun çocuk sağlıksız bir ortamda dünyaya gelmesin diye. Bıraktım hapi, bebek için çalışmalara basladik. Sanıyorum ki hemen hapı bırakır bırakmaz en ufak açıklıkta bile hamile kalinir eeee tabi arkadaşlar aile falan sorunca da olursa düşünüyoruz diyoruz. Ki bence en büyük hatam sağa sola söylemek oldu. Bir ay iki ay falan derken bebiş gelmiyor eş dost soruyor. Çifte stres... Şimdi evlenen arkadaşlara özellikle söylüyorum sakın olmadan bebek için ugrastiginizi bile söylemeyin hani bu ayda olmadı mı? Bakışları sizi yorar diyorum . Geçen ay bikma noktasına geldim. Soğan suyu içtim belime yakı yapıştırdım. Öğlenleri de bal çörek otu tarçın yapiyorum. Acikirsam incir fındık yiyorum. Kk daki bütün hamile kalma yöntemlerini tek seferde denedim desem yeridir. Eee vücuda bu kadar yüklenirken ters teper kist oluşmuş. Şimdi bıraktım artık bu işler takip etmeye geliyor ama üzerine dusmeye gelmiyor eskiden annelerimiz tarla işi bağ bahçe ev işinin arasında hamile kalirmis. Bende saldım çayıra valla olan psikolojime oldu. İnan 1 senedir bebek düşündüğüm ilk günden beri öksururken bile dikkat ediyorum. Aman onu yemeyim aman onu icmeyim bu ay diye diye mahvoldum. Ben geleceği zamanı bilmiyorum ama Allah biliyor. Gerisi ona kalmış. Önce tedbir sonra tevekkül demişler . Bende Allah'a bıraktım elimden bişey gelmez daha

Canım ben hiç kimseye demedim özellikle büyüklere arada laf diyorlar ben hazır degiliz maddi manevi diyrum geçiştiriyorum napim yoksa bir sene boyunca her ay adet oldum dedigimde acı dolu gözlerle bana bakılmasını istemiyorum zaten kendi kendime umutlanıyorum resmen sonra adet oldugmda eşime bile zorla söylüyorum söylerken gözüne bile bakmak tan çekiniyorum allahım büyüktür asla isyan etmem doğru zamanında bir bebiş verecek bize de inanıyorum ama doktora gitmemekle hata yaptık bir sene oldu genel kontrol için gitmemz lazımdı neyse artık eşim askerden gelince gidecegz o ara bende biraz dinlenmş olurum heray takip etmekten vucudumu dinlemekten yoruldum gerçekten

Bizim bebisler biraz nazlı sanırım neyse doğmadan nazlarindan usandirdilar doğunca cektirmezler demek ki hele bı gelsin pit pıt o popise vurmak farz oldu. Rabbim bebekle taclandirsin yuvqji canım inşallah. Herşeyi yaptıktan sonra geriye çekilip beklemek en doğrusu .

Bende böyle bir konu açmıştım neden bizim bebeğimiz olmuyor bir sorun da yok demiştim, bu konuyu açtıktan sonra hamile olduğumu öğrenip şok olmuştum. Resmen stres çok etkili ya. Zor olacak bu biliyorum zaten herkes de söylemiştir ama lütfen bebek konusunu düşünmemeye çalış. En hayırlı zamanda gelsin inşallah

Insallah canim

Merhaba uzun zamandır denemiyorum hatta aklımızda yokken gecikince acaba hamilemiyim diye düşünmeye başladım regli olduktan sonrada kafama dank etti artık zamanı diye aynı sizler gibi sanki hemen hamile kalcakmışım gibi düşünüyordum bekleyiş uğraş ve psikolojisi çok çok kötü hele ben daha yolun başındayım rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Amiin canim

en kısa zamanda inşallah bebek sahibi olursunz beklemek çok zor şu dünyada herşeyi satın alırsında canından bir bebek yok onu ancak rabbim isterse ol derse sabırla bekleyecegiz

Bu ay dinlenme zamanı sonra doktor vs. Ama kesinlikle düşünmeyecegim karar aldım yani

en kısa zamanda inşallah bebek sahibi olursunz beklemek çok zor şu dünyada herşeyi satın alırsında canından bir bebek yok onu ancak rabbim isterse ol derse sabırla bekleyecegiz
Amiin rabbim tez zamanda sizede hepimize sağlıklı çocuklarımızı kavuştursun Aynen kesinlikle katılıyorum o kadar takıntı yapmışım ki gebelik testlerine harcadığım paranın haddi hesabı yok elde olmadan insanın psikolojisini bozuyor artık eczacılar bile benden bıktı insan elinde olmadan takıyo yıpranıyo birde hep evlenmeden aman dikkat et hemen çocuk istemiyosan iyi korun biz ceket atsan hamile kalıyoruz derlerdi...

Bende anlamıyorum ya o kişileri nasıl bir vucudu varmş biz ne yapsak kalamıyoruz artık neredeyse herkes doktora başvuruyorbebek için hep yediklerimiz içtklerimizden başka neyden olacakki aklım almıyor yani testlere çok para yatırmadım neyseki bu ay çok umutluydm onda da evde test yoktu evimde merkeze uzak konumda alamadım eşimde almadı negatf çıkarsa bide onun stresine girmeyym diye allah razı olsn iyiki almamş yoksa tek çizgi görmek hayal kırıklığı resmen adet olunca okadr üzülmüyorum da tek çizgi sanki tokat gibi çarpıyor buda bi psikolojik bunalım bence eşime böyle anlatınca şaşırmıştı çünkü

Ben artık testlerde hayali ikinci çizgi görmeye başlamıştım elimde olan testler bitince bıraktım almadım bir daha reglime 1 hafta var hayırlısı rabbim nasip eder inşallah bende etrafıma yaymadım çocuk istediğimizi sadece 1. Derece yakınlarım biliyo en iyisi de öyle çok zormuş ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…