Biraz Konuşalım mı?

Gönlüm isterdi ki, sabah ve öğlen ne kadar zararlı beslenseniz de tam şuan başlamanız! Ama tercihinizdir tabi kii..
Merak etmeyin hiç bir problem yok buradan rahatlıkla konuşabiliriz :)

Umarım başaracağız, Allah'ın bize emanet ettiği bedene artık zarar vermeyeceğiz. Birbirimize destek olalım, bu çok önemli.

Acaba dediğiniz yarışma başlığını atabilir misiniz bulamadım ben anlamayadım pek?

ben de yazınızı bır cırpıda okuyanlardanım :)

benımde cok zayıf baslayan ılkokul hayatım var ıncecık cıta gıbı bacaklar..yası tam oldugunda, boyu kısa kalıp belı ancak tam olan cocuk pantolonlarım vardı :)
orta okulda kılo almaya basladım lısedede hep fazla kılolarım oldugunu dusundum üniversitee tam anlamıyla kılolu oldum sanırım ama eskı resımlerıme bakıyorum ortaokul ve lısede kılolu degıl normal goruyorum kendımı sınıftakı dıgerlerıyle yaklasık aynı bosuna stres yasatmısım galıba kendıme dıyorum..
oncesini hiç hatırlamıyorum kac kıloydum sadecde sunu hatırlıyorum 1.67 boyum var ve 68 kg ıken harıka gorunuyordum.. ünivversitede ise 70-80 arası gıt gellerım oldu herhalde.

unıversıteyı bıtırıp eve donup 3 yıllık bır atanamama surecınde ıyıce kılo aldım. en buyuk rakamı bu yıl gördüm 86 idı
ama hep yüzün cok guzel sana kılo yakısıyor derler ya oyle derlerdı.. oyle dendıgınde yuzlerıne gulumserdım ama ıcımden zayıflasam daha guzel olacak dıye uzulurdum..
hıc 3 4 kılonun uzerınde kılo veremedım ben.. 1 haftadan fazla dıkkat ettıgım spor yaptıgım olmadı .. SÖYLE BAKALIM SIMDI SEN MI DAHA IRADESIZMISSIN BEN Mİ ?

suan bır dıkkatlı beslenme bı bırakıp PES EDIP cipse cıkolataya saldırdıgım 1 aylık surecle kılo verdım :O şaşkınım ..ılk kez 5 kılo kadar verdım herhalde 81 olmustum ama bugun 82 ye dogru bı yol alma gordum.. ama tatlıda yedım bır ayda 2 kez fast food menulerınden de yedım cıps cıkolatada(bıtter ama ) yedım ..
keske cok dıkkat etseymısım daha fazlamı verırdım dıye sonrad kendımı yıyıp bıtırdım..

basarı oykulerı yazanların dedıgı gıbı saglıklı beslenmeyı hayat tarzı halıne getırıp kabullenmedıkce bu hallolmayacak bunu gecıcı bı kurtulus surecı gıbı degılde degıstırdıgımız bır yasama baslamak gıbı gormemız gerekıyor.. bır de elbette kı spor cok onemlı..

annemın genclıgınden kalma bır etegı var sanırım 34-36 beden yuksek bel bı etek onu gıymek hayalındeyım

umarım gercek olur..

hepımıze bu yolda kucak doluusu basarılar dılıyorummm

Bir çırpıda okuduysanız ne mutlu bana!
Aslında bazı şeyleri farkına varmamız gerekiyor. Halbuki biliyoruz, bilinçliyiz ama sadece 10 dakikalık gırtlak zevki için belki de yıllarımızı feda ettik. Gençliğimizi harcadık, değer mi? Lütfen.. bunları yaşamaya değer mi? Bizim de hakkımız değil mi istediklerimizi giyebilmek, merdivenlerden rahatça çıkabilmek ve özgürce sokaklarda içine kapanık olmadan dolaşabilmek? Biz değerliyiz, biz özeliz! Allah bizi kilolarla Dünya'ya getirmedi, onlar bizim sonradan gelen misafirlerimiz. Biz keşke zamanında bedenimize misafir etmeseydik onları ancak yaptık bir hata, fakat çok uzun kaldılar, beni üzdüler artık gitmelerini istiyoruz değil mi? O zaman hadi artık Allah'ın bize emanet ettiği bu bedene sağlıkla bakalım! Artık üzülmeyelim! İstediklerimizi giyelim! Kalan gençliğimizi yaşayalım! Nefes aldığımız sürece yaşam devam ediyor, bize verilen bu bedenin kıymetini bilelim, şükredelim. Herkesten önce bunu kendimiz için, sağlığımız için yapalım. İlerde sağlıklı bir anne sağlıklı bir eş olabilmek adına yapalım. Biz bu misafirleri artık kovalım!

ne güzel sen kendını daha erken farkedıp dısıplıne edebılmıssın ... ben de farketsemde hıcbırsey yapmadım.. dısıplınsızım kendıme karsı.. 27 yasındayım ve ılk kez boyle gerce anlamda HICBIRSEY YAPMADAN BEKLEDIGIM bı donemdeyım ne bekledıgımı de bılmıyorum :)) beklıyor gıbı ıstemsız ve hareketsızım..

Bakın sizde bilinçlisiniz, hata yaptığınızı bilip niçin hala harekete geçmiyorsunuz? Burada birbirimize destek olacağız belki bazen çok yorulup pes etmek isteyeceğiz ama hep birbirimizin yanında olacağız. 27 yaşındasınız, fazlalıklarınızın artık
size yapışma ihtimali çok fazla. Hadi lütfen tam şuan başlayın, akşam yemeğinde az yiyin ve yarın sizin miladınız olsun, siz, sizi üzenleri artık bırakın. Sizi kilolarınız değil siz yönetin!
Yeterince bekleyip düşünmedik mi, yıllarca bekledik, yıllarca düşündük ama artık harekete geçmeliyiz. Bunu yapacağız, size inanıyorum lütfen ertesi sabah yada Cuma ya da Pazartesi değil, tam şimdi başlayın!

Kızlar ne farkettim biliyor musunuz ? Biz insanların kilo sana yakışıyor aman büyüme çağındasın kilo vermekle uğraşma sözlerine kanıp en büyük kötülüğü yapmışız kendimize. Yarin miladımız olsun. Yeni hayatımızın. Pes edeceğim dediğimiz an birbirimizin elinden tutalım. İnanıyorum yapabiliriz.

Selamlarr!
Gün benim için bitti, o zaman bugünün raporunu verme vakti.
Sadece yediğim içtiğim değil, aynı zamanda gün içinde hissettiklerim ve yaşadıklarımdan da bahsedeceğim sizlere.
Sabah 10.30'da arkadaşıma kahvaltıya gittim, o da diyet yaptığı için gayet güzel bir kahvaltıydı ancak diyet yapmasaydı da ben kendime uygun bir şeyler yerdim, çünkü bu yoldan dönmek yok!
Kahvaltı(10.30); 1 yumurtadan kabaklı bol karabiberli omlet,
Yarım domates, yarım salatalık,
4 yeşil zeytin
1.5 dilim süzme beyaz peynir,
2 dilim kare kepek ekmeği,
2 çay.
Ara Öğün(12.30); Bir kupa yeşilçay.
Öğlen(14.00); 2.5 kepçe kıymalı tarhana çorbası,
3 yemek kaşığı yoğurt,
1 dilim ekmek.
Ara öğün(16.30); Yarım yeşil elma,
Bir orta boy mandalina,
1 kupa yeşilçay.
Akşam(19.00); Yağsız tavada sotelenmiş 1 tavuk göğüs,
Bol limonlu yeşil salata,
Kendi yaptığım tuzsuz ayran.
Ara öğün(21.30); 1 kupa rezene çayı.

Spor(20.00); 1 saat Leslie 3 Mile+18 dakika hiç ara ve dinlenme olmadan bölgesel çalışma hareketleri.
Günün suyu 2,5 litre.
Ben bu günü de harika bitirdim Allah'a sonsuz şükürler olsun!
3 gündür aralıksız spor yapıyorum, bacaklarım felç ama bugünde ihmal etmedim. Canım asla diyetimi bozmak istemedi, suyumu süper içtim!
Annemin ve ablamın kilo sorunu olmadığı için evde istediklerini yiyorlar, bugün patatesli yumurta yaptılar, sofraya onlarla oturdum. 1 tane bile patates atmadım ağzıma, kokusu bile canımı çektirmedi! Daha sonra tatlı almışlardı, profiterol onu yediler, yanlarında durdum yine canım çekmedi inanamıyorum kendime. Beynimi nasıl odaklamışım Pazartesi başlayan bu yola, kendime helal olsun dedim!
Ben onlara onu yemeyin, eve bunu almayın diyemem. Bu kiloları kendi başıma aldım, kendi başıma vereceğim.
Akşam yatmadan 2 saat önce rezene çayı içmeyi unutmayın, anason kokuyor belki içmesi zor ancak inanılmaz ödem atıyor!
Pazartesi başlayan diyetimde hiç bozmadığım 3. günde bitti... Şükrediyorum 2 yıldır ilkkez bozmadım, umarım devamlı olacak! Hedefimi unutmuyorum ve yoluma devam ediyorum.
Ayrıca belirtmek istediğim; ben diyet yapmadığımda da şekersiz çay, kahve içerdim. O yüzden şeker beni zorlamıyor, zaten anlattım ya benim tatlıyla şekerle aram pek yok.
Diyet yaptığımda da tuzu tamamen kesiyorum, yani 3 gündür hiç tuz tüketmiyorum, önemli olan zaten tuzu ve şekeri doğal yolla almak, yani tuzu zeytinden, şekeri meyveden gibi.. rafine edilmişlerden kaçınıyorum. Belki 1 hafta tuzsuz yemek zorluyor ancak sadece ama sadece 1 haftadan sonra alışıyorsunuz ve sonrasında azıcık tuz katılmış bir yemek bile yeseniz mideniz almıyor, tadı garip geliyor. Alışmış oluyorsunuz çünkü 1 hafta sonra tuzsuz yiyeceklere.
Herkese mutlu, sağlıklı geceler!
Sizi seviyorum!

Son düzenleme:

Kesinlikle yapacağız inanın ben bile 3 gündür hiç bozmayıp 3 gündür 1 saat spor yaptıysam herkes yapar. Sizlere de kendime de sonsuz güveniyorum. Allah bize hırs, azim ve irade versin. Hedefi unutmak yok!

ben de rezenedeki anason tadını sevıyorum :)) hatta o gun annem maretten anason aldı napcaksa

ben kanmamıstım aslında hatta onu kılolu olusumun ıfade edılıp toplanması gıbı gordum hep.. :/ ama o sıra gıttı ıste.. atanamama kpss hazırlık donemı evde oturma donemı sonuc bekleme tatıl matıl derkeeenn homını gırtlak oldu ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…