• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

biraz baksaniz (resimli)

Gül hastalığı suratta olmaz.
Tanı nasıl konulur?
Tanı dermatolojik muayene ile konulur. Pitriasis rosea(Gül hastalığı) genellikle sırtı, boynu, göğsü, karnı ve kol ve bacakların üst bölümünü etkiler. Döküntü farklı kişilerde farklı biçimlerde görülebildiğinden bazen tanıda zorluk çekilebilir. Döküntünün sayısı ve boyutları kişiden kişiye değişir, ara sıra döküntü vücudun farklı alanlarında, örneğin vücudun alt kısmı ve yüzde görülebilir. Gövdede ki mantar enfeksiyonu ile karıştırılabilir. Bazı ilaçlara karşı olan döküntülerde pitriasis roseaya benzeyebilir. Dermatoloji Uzmanınız tanı koymak için bazı kan testleri isteyebilir, gerekirse biyopsi yapabilir.

Tanı nasıl konulur?
Tanı dermatolojik muayene ile konulur. Pitriasis rosea(Gül hastalığı) genellikle sırtı, boynu, göğsü, karnı ve kol ve bacakların üst bölümünü etkiler. Döküntü farklı kişilerde farklı biçimlerde görülebildiğinden bazen tanıda zorluk çekilebilir. Döküntünün sayısı ve boyutları kişiden kişiye değişir, ara sıra döküntü vücudun farklı alanlarında, örneğin vücudun alt kısmı ve yüzde görülebilir. Gövdede ki mantar enfeksiyonu ile karıştırılabilir. Bazı ilaçlara karşı olan döküntülerde pitriasis roseaya benzeyebilir. Dermatoloji Uzmanınız tanı koymak için bazı kan testleri isteyebilir, gerekirse biyopsi yapabilir.
Sizden sonra ben de internetten okudum; gerçekten yüzde de olabiliyormuş. Zamanında ben de geçirdiğim bu hastalığı, çok iddialı olduysam affola : )

Sizden sonra ben de internetten okudum; gerçekten yüzde de olabiliyormuş. Zamanında ben de geçirdiğim bu hastalığı, çok iddialı olduysam affola : )
aslında dediğin kısmen doğru yüzde çok nadir çıkıyormuş..

Merhaba..1 ay önce pitriasis rosea hastalığı(Madalyon hastalığı) geçirdim..Yüzüm hariç tüm vücuduma dağıldı. Aynaya bakıp bakıp ağlıyordum artık.Bir de hamile olduğum için krem , merhem ya da bir ilaç kullanma sansım da yoktu. Doktorlara gittiğmde de nemlendirici sür geçer vs. Dediler. İnternetten araştırdık ve bir gün eşim elinde Hindistan Cevizi yağı alıp geldi. (Katı olandan) Onu sabah akşam sürmeye başladım. Sürdükce kasıntısı geçti ve 2 hafta içinde hepsi söndü. Eğer geçerse kadınlar kulübüne yazıp bilgi paylasımı yapacağım, herkes görüp faydalansın diye vaad etmiştim ve burdayım :) Hindistan Cevizi yağı kullanın kesinlikle tavsiye ediyorum. Boşuna kortizonlu kremler kullanmayın. Herkese acil şifalar diliyorum.

Back