- 31 Ekim 2013
- 8.051
- 6.332
Eşime annesinin yaptığı çocuklukları anlatıyorum bana suç bulma ben bu hareketlere karşılık yaptım anlamında adam annem diyor susuyor hem savunmaya çalışıyor olayı öğrenincede sineye çekiliyor susuyor
aynen taze fasulyeyi minik minik doğrardı bol sulu yapardı çok yemek çıksın diye kp domatesli makarna isterdi bendenKardeşler mi acaba bire bir uyuyor taze fasulyenin içine bulgur koyup pişiriyor
Yine o kapakta bu tencereyi koyuyor
Ben gelemem ben tabağıma alırım doldurur yemeği de tabağa zaten damak zevki diye bir şey yok kp ne getirdiyse yemiş kadında alışmış saygı denen bir şey yok
Söylenirim mağara devri kaçıncı yüz yılda yaşıyoruz tabağın yoksa çeyizim den getireyim ben böyle yiyemem tabağa alırım kendi sanırım ağzına beraber doldurur döker üçte biri kalır onada laf söyler ben evlendim 30 kiloydum bu hale geldim demesinler önünden yemek çalıyorlar yee kilo al iyi baktı desinler
Ya Ya dert ile kilo aldırıyor sunuz zaten yemeye gerek yok diyemiyorum
Evlendim 48 kiloydum şimdi 57 olmuşum eşim yokken yemek kahvaltı yapmam yiyemem yemeklerini dedim ya beslemeyim ben
Kazada annem baktı ye iç yat hepsini kazada tekbir nokta göbeğim aldı şimdi eritemiyorum vücudumdaki her dikiş izlerini her yarıkları gördüğümde unutmaya çalışsamda gün gibi aklıma geliyor
Sayelerinde böyle oldum 2 yıl içinde öğrendim artık damarlarında gezen bütün herşeyi bilipte uygulayamamak ne acı biliyor musunuz
Beni onlar bu hale getirdi siz hiç tanımadığınız birine ne kadar öfke duyabilirsiniz ki üzerinize çamur sıçrasa yıkayana kadar yada çamaşırınız eskiyip değiştirene kadar ona her baktığınızda hatırlarsınız o zaman böyle olmuştu diye hatırlar öfkelenir kızar çamaşırınız değişince unutursunuz
Ama ben 7/24 sürekli aynı çatı altında sürekli dip dibe
Gelenine gidenine, gittiğine geldiğine, giydiğine, yıkadığına, banyona, yatak odana, haline, tavrına, herşeyine karışan sürekli laf sokma çabasında olan bir insanla yaşıyorum bırakın o kadar değişim olsun bende de sinirlendiğim de tepkimi koyabileyim
Komşu dedi oğluma demişim oturursa kendi bilir anne der sever sayar ayrı ayrı baş çeker ayırrım evi evinde kiraya verir parasını alır kendi evine öderFarkli bölgelerin farkli örf adeti gelenekleri var ,senin düsüncen yasamak istediklerin ailenden gördüklerin ,esinin ailesinden görüp yasadiklarinla birbirini tutmuyor ,bu yüzden bayagi bi sorun yasamissin ,senin icin en iyisi evi degistirmek esinle ciddi ciddi konus evi degistirmek istedigini söyle .
Sen alt katta oturup kayinvaliden yukarda otursaydi gelip giden acisindan biraz nefes alirdin kim geldi diye ikide bir bakmazdi cünkü zili duymazdi ,ama onuda yapmamislar.Ama üzülme bir yolunu bul esinle konus evi ayir en iyisi bu ,masraf neden cikicakmis o oturdugunuz yeri kiraya verin ordan gelicek kirayida size yardim olsun diye verirler.
O kadar değil ama artık buda başladıaynen taze fasulyeyi minik minik doğrardı bol sulu yapardı çok yemek çıksın diye kp domatesli makarna isterdi benden
kaynanam makarnayı haşlar yağla kavurur bi kase yoğurt tamam sonra lak lak ta dedikoduda bak aklıma ne geldi
hamileydim canım portakal çekti iki tane portakal getirdi al bunları daha tamam hamile kadın sadece bir şeye aş erer sende erdin bitti bişey isteme oğlumdan dedi
benim evime hiç alışveriş yapmazlardı kocam aylığını annesinin eline sayardı
birgün aşağıda kendilerine kanatg söylemişler dışardan bir güzel yemişler üzerindeki pideler kalmış
kapı çaldı açtım kv biz kanat yedik bu ekmekler kaldı al sabah kahvaltı yaparsın dedi elime tutuşturdu gitti
Eşim küçüklüğünden beri çalışmış tesfiye mezunu ösym öğretmenliği kazanıyor ailesi durumu olmadığı en büyük olduğu için gitmiyor şimdi diğer iki kardeşi biri hafız biri bilgisayar mühendisi ailede minnet borcu okutamadık ev yapalım bari diyor ki bu evde eşimin de parası var ev bana yapılıyor diyeAnnesinin babasinin yaptigi evde oturuyor karisiyla ,ne yapsin onun iside zor , senide esi olarak korumasi gerekiyor yarin öbürgün ruh sagliginda sorunlar yasarsin esine bunlari ona anlat.
Kayinvaliden daha genc ,birde hareketli bir bayansa onunla basa cikabilmen cok zor .Simdiden evi ayir kac senedir evlisin ?
Düşüncesiz olduğunu biliyorum zatenbelki düşünememiştir günaydın falan demeyi
zaten sorunda o zaten insan gibi geçinmeye çalışsala yada azcık insan olsalar sorun kalmayacakO kadar değil ama artık buda başladı
Ben ciğer felan çok sevmem etide aramam yani
Eşim ciğerin yarısı almış kasaptan bana kavur dedi neyse üç dört gün sonra bana yukarıda ciğer varmış niye getirmiyorsunuz yiyen dedi eşimde ben onu yedim ki dedi bana döndü
Bana niye getirmedin oğlum ciğer getirmiş bensiz yedin
Ben de ben sevmiyorum oğlun getirdi oğlun yedi söyle bir daha ya aşağı getirsin pişirir ikiniz yersiniz elimde kokmaz sevmiyorum zaten dedim
Kadın kaynanalık yapmak istiyor bende müsade etmiyorum bu kez nerden vuracağını bilmiyo saçmalayıp benim sinirlerimi zıplatıyor
İnsan gibi geçinmeye çalışsa sorun olmayacak
Kadın laftan anlamıyor ki zoruna gidiyor hemen tansiyonu yükseliyor sonra yine aynı
Bilgi için çok teşekkür ederimSelam Beynel
Aslında gayet nazik,saygılı birisiniz tahminimce. Ama yaşadığınız sorunlar ve çektiğiniz sıkıntılar yuzunden dolmuşsunuz kv ye karşı. Evet her insan farklıdır. Herkesin bir kusuru vardır. Senin kaynanan demek ki çok konuşur ve patavatsız belkide. Aynı eşimin annesi gibi. Misal: Taaaa 39 yıl onceki anılarıyla yaşar kendisi, bi yere gitsek hemen 39 yıl oncesine gider soyle yapmıştık,boyle yapmıştık der durur. Bir iki kez anlatsa hiç sorun değil ama 1 saat içinde aynı lafları anıları tam 10 kere tekrarlaması beni Migren krizine sokmuştu. Çunku çok konuşmaya lafa gelemiyorum anında Migrenim tutar. Oğlunun eski nişanlısının ismi ile bana kaç kez hitap eder ismim yerine onun ismi ile çağırır...Hamile kalırım kızına "benim oğlum salak uçkuruna sahip çıkamadı hamile bırakmış bunu!nerden çıktı bu bebek! " der bana yakalanır..inan daha buraya yazıpda kendimi sinirlendirmek istemediğim nice patavatsızlıkları olmuştur....Kendisine olan sevgim bitmiştir ama saygı duyarım eşimin hatırına.
"Bizahmet" iki anlamı var. Bir rica anlamında diğeri kinayeli anlamda. Kaynananın ses tonunu duyan sensin,bilen sensin. Eğer rica ederek demiş olsaydı zaten bu kadar sinirlenmez konu açmazdın.
Yapacağın tek şey tatlı bir dille kırmadan konuşmak. Çok konuştuğu zaman kısa dinleyerek,emir verince bu tip şeyleri sevmediğini, incindiğini belirterek...İllede konuşmak. Ben oyle yapıyorum..Bana yanlış gelen,o an beni inciten tavır hak. Da hemen konuşurum.Gayet sakin ve açıklayıcı ve resmi bir dille.. İnan çok etkili...
Kolaylıklar dilerim...
Oğlu bana soruyor ne oldu kim ne dedi limon sık nar e getir bilmem ne yine benim başıma kalıyorTamam tansiyonu yukselebilir zoruna gidebilir ne olmus? Yalandan olacagi icin olmez merak etme.
Böyle giderse bitecek bu evlilikBütün sayfaları tek tek okudum. Okurken bazen sıkıldım bazen sizin deli olduğunuzu düşündüm. Ve en çok sinirden anlatım bozukluğu yaşıyorsunuz. Zor anlamaya çalıştım. Sorunlar gelin de dedim.. taaaa ki uzun paragraflarını sana neler yaptıklarını okuyasıya kadar. Okurken ekrana yumruk atmak istedim kadını bir kaşık suda boğmak istedim 2 yıllık bir evlilikte böyle iseniz gelecek yıllar neler olacağını düşünemiyorum...