Bir Zahmet aşağıya gel gı

Ay sabah aşağı inmeyince bu X le kendi aralarında muhabbet etmişler evlen kurtul bak canı istedimi iniyor gibisinden çünkü konu oraya geliyor
Kız evlenmicem ben ne evlenmesi be üstüme gelmeyin diyor
Sabah telefondan sonra öyle demiyordun ne güzelmiş .... Dedi sustu. Sanki huzur veriyor da rahat ediyorum

Dün arkadaşları ben yapmıyorum diye beni öne sürüyor beynel yapmazsa bizde yapmayız
Yapmayın size silah zoruyla yaptırıyoruz madem öyle gelir yemeği yaparsin o zaman bizimle dedim
Kadın geldi bide kahve içti gitti
Sözde beni savunuyor şöyle böyle arkadaşına da dedim iletişim ne bilmiyor arkadaşınız dinlemeyi sorun çözmeyi bilmiyor direk ben söyleyeceğimi söylerim gerisine karışmam diyor, dedim. Duydu arkadaşları gidecek kalktı kapıda yarım saat konuştu
Konuşsun herşeyi anlatsalardı belki çeki düzen verir kendine

Eşim işten geldi elinde erzak vardı aldım içeri gidiyorum hadi gidelim
-Nereye gidiyorsunuz
+İğne yaptırmaya
-Niye annem her zaman tek gidiyor bugünün özelliği ne
+Benimle gitmek istemiş

Annesinin kulağına da eğiliyor (ki kendince haklı onların şakalaşma anlayışı bu sen yetiştirmişsin) anneler günü hediyesi olur

Annesi sinirleniyor gelme ben tek giderim. Bir havalar afra tafra, eşimde pis bir huyu var böyle karşıdaki sinirlenince daha çok üzerine gider

Annesi gelme ben alırım param var felan eşimde o para da benim dedi
Kaldırdı attı al seninse kocam gelir alırım para yarın gider alırım (ayağında varis çorabı var. Tekrar alacak varis çorabı amaç değişikli kullanacakmış)

Eşim yemeği yukarı getir dedi. Ben mutfağa
gittim yanımdaki kadın kaşla göz arası ne ara çıktın yukarıda fırça atıyorsun
Beni gördü konuşmayı kesti bağırıyor kalk aşağı yemeğini ye
Ben de ben ona yemek getirdim dedim elimde görünce iyice küplere bindi sinirli sinirli aşağı indi
Kendi eseri yerli yersiz bilip bilmeden şaka yapmaya kalkışırsan
Küçük kalkar büyüğe bakar

Amaç benim gözümün önünde oldu ya olay açıklamaya bak kendisi için zor duruma düşmeyecekmiş (ben demicem yani sen annene hediye alıyorsun yada şunu bunu alıyorsun) göz boyuyor parayı eşim veriyor kendi almış gibi yapıyor
Eşim gelmeden önce gidip ölçüsüne modeline boyuna herşeyine bakıyorsun eczane sana borçta veriyor sonra getirirsin abla komşuyuz diyor
Maksadı amacı çıktı ortaya
Yalanı çıktı ya onun tavrı ona

Çorap almaya gidiyor bana iğne yaptıracam diyor
Allah biliyor benim içimi de dışımı da onuda, herkesi de mazlumun ahı yerde kalmaz bu kadın ne olursa olsun. Ben Rabbime yöneldim ona havale ettim
Düşüncesi, hareketi, beni içine düşürmek istediği oyunları hep kendi ayağına dolanıyor
Siz beni anlamak için yazmasanızda bir şekilde bana akıtrırdığı göz yaşının hesabını veriyor ayağına dolanıyor

Arkadaşım sizi bayağı yıpratmışlar..Otur konuş kayınvalidenle..kimse kimsenin kölesi değil de, benim burda olmamın sebebi oğlunla bir hayat paylaşmak ama sen bize huzur vermiyorsun de. ya ana kız gibi geçinelim yada hiç görüşüp birbirimizi üzmeyelim de. Belki kafasına dank eder düzelir bilemezsin. Kocan ve annesi de olsa seni üzenle hiç hayat sürdürme.

Arkadaşım sizi bayağı yıpratmışlar..Otur konuş kayınvalidenle..kimse kimsenin kölesi değil de, benim burda olmamın sebebi oğlunla bir hayat paylaşmak ama sen bize huzur vermiyorsun de. ya ana kız gibi geçinelim yada hiç görüşüp birbirimizi üzmeyelim de. Belki kafasına dank eder düzelir bilemezsin. Kocan ve annesi de olsa seni üzenle hiç hayat sürdürme.
Kadın biliyor ama uygulamıyor iki oğlu daha var onlara komşu bile olmam der
Kaynana oğlunu everdimi ölecek der
Ama düşünmez ya böyle diyeceğime aramızdaki Problem ne bide ona bakayım

Ötekilere komşu bile olmuyor benim huzurumu bırakmıyorsun ama
Kadın alışmış el elin üstünde elde g.. Üstünde millete iş yaptırmaya beni hizmetçi emrine amade kısaca kendi yatacak ben hizmetini görecem onu istiyor

O bilgili görgülü herşeyi bilir herşeyi yapar bu ailede ondan başka kimsede akıl yok gözde o mükemmel ama kendine göre
Bilseydim eğer böyle olacağını evlenmezdim diyorum kadına kadın sorun ne çözelim demek yerine başlıyor bizim gibi aile bulamazsın diye
Birçok şey denedim ama akıl, yöntem kalmadı bende deneyecek
Kadın cahil anlamıyor bide tansiyonumuz var iş yaptıramasın birşey zoruna gitsin tansiyonu yükselir
Önceden takıyordum tansiyon neden yükseldi acaba diye ama artık takmıyorum
Kan basıncı ile alakalı onun kisi hemen yükseliyor
Daha doğrusu kendi tansiyonunu kendi ölçtüğü için yüksek söylüyor kp yanında erkekse açsın ağzını hastayım desin adam 30 yıldır öğrenmiş bazen diyorum iyi kp bırakmıyor bu kadını

Sende çok yumuşak sayılmazsın. Tepkilerine bakınca fazla agresif geldin bana. Çok mülayim biri değilsin yani.
Sayelerinde böyle oldum 2 yıl içinde öğrendim artık damarlarında gezen bütün herşeyi bilipte uygulayamamak ne acı biliyor musunuz
Beni onlar bu hale getirdi siz hiç tanımadığınız birine ne kadar öfke duyabilirsiniz ki üzerinize çamur sıçrasa yıkayana kadar yada çamaşırınız eskiyip değiştirene kadar ona her baktığınızda hatırlarsınız o zaman böyle olmuştu diye hatırlar öfkelenir kızar çamaşırınız değişince unutursunuz
Ama ben 7/24 sürekli aynı çatı altında sürekli dip dibe
Gelenine gidenine, gittiğine geldiğine, giydiğine, yıkadığına, banyona, yatak odana, haline, tavrına, herşeyine karışan sürekli laf sokma çabasında olan bir insanla yaşıyorum bırakın o kadar değişim olsun bende de sinirlendiğim de tepkimi koyabileyim

Sayelerinde böyle oldum 2 yıl içinde öğrendim artık damarlarında gezen bütün herşeyi bilipte uygulayamamak ne acı biliyor musunuz
Beni onlar bu hale getirdi siz hiç tanımadığınız birine ne kadar öfke duyabilirsiniz ki üzerinize çamur sıçrasa yıkayana kadar yada çamaşırınız eskiyip değiştirene kadar ona her baktığınızda hatırlarsınız o zaman böyle olmuştu diye hatırlar öfkelenir kızar çamaşırınız değişince unutursunuz
Ama ben 7/24 sürekli aynı çatı altında sürekli dip dibe
Gelenine gidenine, gittiğine geldiğine, giydiğine, yıkadığına, banyona, yatak odana, haline, tavrına, herşeyine karışan sürekli laf sokma çabasında olan bir insanla yaşıyorum bırakın o kadar değişim olsun bende de sinirlendiğim de tepkimi koyabileyim

Valla konunun devamını biraz okuyunca çok çok hak verdim sana. Sinirlerin çok yıpranmış. Başka bi yere taşının dicem ama bu kaynanayla da onu yapamazsınız gibi geliyor. Allah çok çok sabır versin. İnşallah düzelir herşey.

Önceden öyle yapıyordu cinnet geçiriyorum
En son eşim gece vardiyasından geldi fırsat bu fırsat hemen söylenmeye başladım (yukarıda oturursam zile basıp rahatsız etmezler demişti) güya yukarıda oturursam kimse rahatsız etmezdi
Kocam işten geldi geleni gideni basıyor zili sökecem en son lazım olduğunda sesinizi duyıramayacaksınız dedim anında kesildi

Kadının maksadı ayrı gözünün önünde olacam sürekli
ayyy benim kaynanam eski eşim vardiyadayken gece benimle yatardı gelirdi yatağa girerdi pislik
sabahta çıkardı ama kapıyı nasıl kapatırdı varya gümmm diye rabbim rahatlık yüzü göstermesin onlara
oğluda gelince ses yapma gelin gel aşada otur bilmem ne el kızıyız nede olsa
sonunda boşadım oğlunu ohh olsun

Valla konunun devamını biraz okuyunca çok çok hak verdim sana. Sinirlerin çok yıpranmış. Başka bi yere taşının dicem ama bu kaynanayla da onu yapamazsınız gibi geliyor. Allah çok çok sabır versin. İnşallah düzelir herşey.
Dedim eşimin işi İstanbul a taşınsa benim mesleğimin önüde açık orada bende işe girerim yeter aldığımız felan
Kadın ne diyor Y nereye ben oraya bende gelirim peşinizden
Oldu bide seni taşıcam çanta gibi eşimden başka iki oğlun daha var git onların peşine takıl ne herşeyi eşime bağlıyorsun diğerleri evlatlık mı yoksa yaşlanınca Y bakar Y beni bırakıp gitmez Y şöyle Y böyle al oğlunu da turşusunu kur rahat bırak benim peşimi ben evlendim mutlu olmak için eksiğimi oğlunun eksiğini tamamlamak için ama bana gerek yokmuş dedim
Kadın sanki taş bana mısın demiyor benim ona söylediklerimi o bana söyleseydi yer yarılsın içine gireyim der daha yüzüne bile bakmazdım ama kadın laftan yana kaşarlı ne söylersen söyle birinden giriyo diğerinden çıkıyo
Milletin dediği onun için önemli daha evlilik yıl dönümü olmadan ben kendi yüzünden ailemde kaldım bir ay ayrılma raddesine geldim kadın arayıp sormadı bile neden gittin soranlara biz birşey yapmadık gittiği gibi gelir, anası bakacakmış bir sürü dedi kodu
Kendine laf söyletmez şimdi annemle konuşmuyor hoş o zaman D annem gelip benim eve giriyor diye tansiyonu yükselirdi şimdi konuşmuyor tansiyonu çıkıp tedirgin edemiyor ya suratlarına evin kapısını çarpıyor bir çarparken yakalasam biliyorum diyeceğimi de şimdi desem iftira atıyor evin kapısı açık kalmış onu örttüm der
Bilmiyorum ben bu kadın ile nasıl başa çıkacağımı aslında biliyorum evinden ayrılsam hiçbir minnetim kalmayacak
Kendi evim kira bile olsa istediğim gibi hareket edecem ama eşim gitmez söyledim bir kez ayır evimi hiçbirşey eskisi gibi olmaz dedim ayrılamam onlar çıkarmadan dedi
Ona diyorum oğlun böyle dedi ben çıkarmam istemiyorsanız siz çıkın diyor yani yine burda yaşamaya mahkum ediyorlar
Az kaldı şu oğlunu bir eversin görecem hayalindeki gelin
Hem çalışan olacak hem kendine amade biraz zor bulur öylesini tatmin olmuyor ki kadın verdikçe istiyor

Ya ne kadar arsız bi kadın. Eşin farkında değil mi senin bu kadar yıprandığının. Sizin kesinlikle onlardan uzaklaşmanız lazım ya. Kaldırılabilecek, üstesinden gelinebilecek bişey değil bu. Alttan almayla, görmezden gelmeyle hallolacak küçük meseleler değil. Kadın kafayı bozmuş ya. Eşin de biraz seni düşünmeli ya. Yazık valla. Yine iyi dayanıyorsun. Başkası olsa çoktan boşanmıştı.

ayyy benim kaynanam eski eşim vardiyadayken gece benimle yatardı gelirdi yatağa girerdi pislik
sabahta çıkardı ama kapıyı nasıl kapatırdı varya gümmm diye rabbim rahatlık yüzü göstermesin onlara
oğluda gelince ses yapma gelin gel aşada otur bilmem ne el kızıyız nede olsa
sonunda boşadım oğlunu ohh olsun
Yine senin yanına gelip yatıyormuş beni yatağımdan ediyordu besleme gibi aşağı iniyorum sabah eşim gelince beş dakika çık sonra senin Kv gibi ses yapmada oğlum uyusun
Kazada annem eve gitti aynı dönem yengem doğum yaptı eve gideyim yengene bakayım gelirim dedi kardeşimde hastahane de görevli staj yapıyor gece de evine gitmesi gerekiyor arkadaşları arasında Problem çıkmış güya yanımda yatıyor bana bakacak diğer odanın balkonuna minder attı yatıyor bir horlama sesi sanki vapur geçiyor
İki gün üçüncü gün dayanamadım kardeşimi çağırdım gel bu kadın beni katil edecek
Hastayım uyku düzenim yok gündüz uyuyorum gece uyuyorum narkozu serumu iğnesi geleni gideni zaten kafam bir milyon tam uyucam başlıyor
Kadın çok değişti aslında eski çocukluğu yok yani kreşten anasınıfına geçti iki yılda bakalım okula da kaç yıl sonra başlarsa
Düzelsin yoksa o insan olana kadar ben intihar edecem
Boşanacam annem izin vermiyor kızım kocan iyi kapıyı örttünmü geride kalıyor ağzının tadını bozma. Bozsam babamın evine dönmem o daha baskıcı diyorum babamla kv aynı köylü

Yine senin yanına gelip yatıyormuş beni yatağımdan ediyordu besleme gibi aşağı iniyorum sabah eşim gelince beş dakika çık sonra senin Kv gibi ses yapmada oğlum uyusun
Kazada annem eve gitti aynı dönem yengem doğum yaptı eve gideyim yengene bakayım gelirim dedi kardeşimde hastahane de görevli staj yapıyor gece de evine gitmesi gerekiyor arkadaşları arasında Problem çıkmış güya yanımda yatıyor bana bakacak diğer odanın balkonuna minder attı yatıyor bir horlama sesi sanki vapur geçiyor
İki gün üçüncü gün dayanamadım kardeşimi çağırdım gel bu kadın beni katil edecek
Hastayım uyku düzenim yok gündüz uyuyorum gece uyuyorum narkozu serumu iğnesi geleni gideni zaten kafam bir milyon tam uyucam başlıyor
Kadın çok değişti aslında eski çocukluğu yok yani kreşten anasınıfına geçti iki yılda bakalım okula da kaç yıl sonra başlarsa
Düzelsin yoksa o insan olana kadar ben intihar edecem
Boşanacam annem izin vermiyor kızım kocan iyi kapıyı örttünmü geride kalıyor ağzının tadını bozma. Bozsam babamın evine dönmem o daha baskıcı diyorum babamla kv aynı köylü
eden bulurrrrr bak ne oldu oğlu gitt 3 çocuklu kadınla evlendi çocuklarada bunlar bakıyo gelinleri bunları hiççç takmıyormuş bile aşağı inip zile basıyormuş benim işim var biyere gidiyorum hadi bayyyy diyormuş

Ya ne kadar arsız bi kadın. Eşin farkında değil mi senin bu kadar yıprandığının. Sizin kesinlikle onlardan uzaklaşmanız lazım ya. Kaldırılabilecek, üstesinden gelinebilecek bişey değil bu. Alttan almayla, görmezden gelmeyle hallolacak küçük meseleler değil. Kadın kafayı bozmuş ya. Eşin de biraz seni düşünmeli ya. Yazık valla. Yine iyi dayanıyorsun. Başkası olsa çoktan boşanmıştı.
Arsız kadın kapalı güya abdest alıp namaz kılıyor Allah affetsin bunu ben sorgulayamam tabi ama dinen namazı ekranına göre eda etmen gerekiyor bu kadın tabiri caizse kuş yemi topluyor.
Kadın erkek arasında bir saygınlığın bir mahremiyetini olduğunu bilmesi gerekiyor ki bu kadın yeğeninin kivresinin poposundaki tozu çırpar gibi vurup büyümüş diyor o kadar iğrendim ki şimdi şu konuyu anlatınca kadın rahim ameliyatı olunca erkek oldum sanıyor heralde ki bu lakayıt lık nedir ya neymiş adam her işlerine bakıyor beni istemeye bu adam geldi evime mobilya bakıcam bu adam mobilyada karar verecem bu adam ve bu adam zamanında kızını eşime vermek istemiş eşim almamış anası desen kim fıstığım yeşil dese koşuyor hesabı mahallede ailesinde eşime söylemediği kız yok
Nişanı bir hafta sonra atmak istedim yine annem kızım nişanlın efendi mülayim annesini biliyor seni ezdirmez bana söz verdi ben ikisinide idare ederim dedi. Dedi
Eşim idare etseki ne edecek zaten problem (İnfertilite olduğunu öğrendi) i öğrendi yıkıldı bi kendini boiluğa bıraktı
Bilmiyorum ayrılamam ama bu kadına da bu şekilde katlanamam çözüm bulamıyorum artık

eden bulurrrrr bak ne oldu oğlu gitt 3 çocuklu kadınla evlendi çocuklarada bunlar bakıyo gelinleri bunları hiççç takmıyormuş bile aşağı inip zile basıyormuş benim işim var biyere gidiyorum hadi bayyyy diyormuş
Bunada gelecek beni mumla arayacak beni ama evlendirmiyor ki
Millet gelininden memnun gelip anlatıyor bana baka baka işte böyleymiş o gelini bir övüyor bir övüyor görmen lazım
Kim bilir kaynanası nasıl davranıyor da iyi anlattığı kadıblarıda biliyorum kendinin yanından bile geçmez

Millet gelininden memnun gelip anlatıyor bana baka baka işte böyleymiş o gelini bir övüyor bir övüyor görmen lazım
Kim bilir kaynanası nasıl davranıyor da iyi anlattığı kadıblarıda biliyorum kendinin yanından bile geçmez
pislikler hamile halimle halılarını çırpıyordum evini temizliyordum ada tv karşısında film izliyordu o... karı
tam evime çıkıcam kapıyı açıyorum hey heyyyyy bittimi heee bitti sidik kokulu tuvaletinizi bile yıkadım
yerleri birde duru suyla sill diyordu k... karı kendisi tencere kapağında yemek yerdi bulaşık çıkmasın diye
düşün yani pilav yapardı köfte kızartıp ence kapağına koyardı üstüne patates sonraa hoop pilavın üstüne
manyak böyle bir kadın işte

Canim konunu takip ediyorum ,sana bir kac söz söylemek istiyorum,ilk bastaki küfür sözlerin güzel degildi ama sinir aninda yazmis olabilecegini düsünüyorum,ne Kadar sinirlenirsen ne Kadar bagirip küfür edersen sana zarari olur ona degil o degismez.

Sen akli basinda bir bayansin yazdiklarin isabetli halini anlatiyorsun sorunlarini anliyorum, ancak cahil bir ailenin icerisindesin,ya susup onlara ehemmiyet vermiyceksin yada esinle baska bir eve cikacaksin,eger bu halde devam edersen senin ruh sagligin cidden bozulur .

Kapiniz ayrida olsa kayinvaliden asagida oturuyor istedigi an ziline basar seni cagirir...

Evi senin alt katinda oldugu icin belki bunu bilerek yapti ,gidip gelen misafirlerini kontrol edebilmek icin...

Denge cok önemli bunu herkesten bekliyemezsin...

pislikler hamile halimle halılarını çırpıyordum evini temizliyordum ada tv karşısında film izliyordu o... karı
tam evime çıkıcam kapıyı açıyorum hey heyyyyy bittimi heee bitti sidik kokulu tuvaletinizi bile yıkadım
yerleri birde duru suyla sill diyordu k... karı kendisi tencere kapağında yemek yerdi bulaşık çıkmasın diye
düşün yani pilav yapardı köfte kızartıp ence kapağına koyardı üstüne patates sonraa hoop pilavın üstüne
manyak böyle bir kadın işte
Kardeşler mi acaba bire bir uyuyor taze fasulyenin içine bulgur koyup pişiriyor
Yine o kapakta bu tencereyi koyuyor
Ben gelemem ben tabağıma alırım doldurur yemeği de tabağa zaten damak zevki diye bir şey yok kp ne getirdiyse yemiş kadında alışmış saygı denen bir şey yok
Söylenirim mağara devri kaçıncı yüz yılda yaşıyoruz tabağın yoksa çeyizim den getireyim ben böyle yiyemem tabağa alırım kendi sanırım ağzına beraber doldurur döker üçte biri kalır onada laf söyler ben evlendim 30 kiloydum bu hale geldim demesinler önünden yemek çalıyorlar yee kilo al iyi baktı desinler
Ya Ya dert ile kilo aldırıyor sunuz zaten yemeye gerek yok diyemiyorum
Evlendim 48 kiloydum şimdi 57 olmuşum eşim yokken yemek kahvaltı yapmam yiyemem yemeklerini dedim ya beslemeyim ben
Kazada annem baktı ye iç yat hepsini kazada tekbir nokta göbeğim aldı şimdi eritemiyorum vücudumdaki her dikiş izlerini her yarıkları gördüğümde unutmaya çalışsamda gün gibi aklıma geliyor

Canim konunu takip ediyorum ,sana bir kac söz söylemek istiyorum,ilk bastaki küfür sözlerin güzel degildi ama sinir aninda yazmis olabilecegini düsünüyorum,ne Kadar sinirlenirsen ne Kadar bagirip küfür edersen sana zarari olur ona degil o degismez.

Sen akli basinda bir bayansin yazdiklarin isabetli halini anlatiyorsun sorunlarini anliyorum, ancak cahil bir ailenin icerisindesin,ya susup onlara ehemmiyet vermiyceksin yada esinle baska bir eve cikacaksin,eger bu halde devam edersen senin ruh sagligin cidden bozulur .

Kapiniz ayrida olsa kayinvaliden asagida oturuyor istedigi an ziline basar seni cagirir...

Evi senin alt katinda oldugu icin belki bunu bilerek yapti ,gidip gelen misafirlerini kontrol edebilmek icin...

Denge cok önemli bunu herkesten bekliyemezsin...
Kendi benden bekliyor dedim ayır diye eşime annen de diyor ayrılmak isterseniz ayrılın bir yıllık ev kiranızı verebilirim ancak (hoş orası ayrı bir mesele de) diyor diyorum adam ben gereksiz masrafa giremem diyor değişen bir şey yok ha kira vermiş ha evlerine erzak almış para yardım etmiş
Ailesi etsin etmesin demiyorum ama gerçeği görsün beleş oturmuyor ki hem hizmetinden hem parasından faydalanıyor

Eşime annesinin yaptığı çocuklukları anlatıyorum bana suç bulma ben bu hareketlere karşılık yaptım anlamında adam annem diyor susuyor hem savunmaya çalışıyor olayı öğrenincede sineye çekiliyor susuyor

Kendi benden bekliyor dedim ayır diye eşime annen de diyor ayrılmak isterseniz ayrılın bir yıllık ev kiranızı verebilirim ancak (hoş orası ayrı bir mesele de) diyor diyorum adam ben gereksiz masrafa giremem diyor değişen bir şey yok ha kira vermiş ha evlerine erzak almış para yardım etmiş
Ailesi etsin etmesin demiyorum ama gerçeği görsün beleş oturmuyor ki hem hizmetinden hem parasından faydalanıyor

Farkli bölgelerin farkli örf adeti gelenekleri var ,senin düsüncen yasamak istediklerin ailenden gördüklerin ,esinin ailesinden görüp yasadiklarinla birbirini tutmuyor ,bu yüzden bayagi bi sorun yasamissin ,senin icin en iyisi evi degistirmek esinle ciddi ciddi konus evi degistirmek istedigini söyle .

Sen alt katta oturup kayinvaliden yukarda otursaydi gelip giden acisindan biraz nefes alirdin kim geldi diye ikide bir bakmazdi cünkü zili duymazdi ,ama onuda yapmamislar.Ama üzülme bir yolunu bul esinle konus evi ayir en iyisi bu ,masraf neden cikicakmis o oturdugunuz yeri kiraya verin ordan gelicek kirayida size yardim olsun diye verirler.

X