bir yol gösterin..lütfen

fk1991

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2011
1.879
3
66
Çek Cumhuriyeti
selam arkadaslar,

benim cok büyük bir derdim var ve isin icinden cikamiyorum.. yurt disinda yasiyorum..viyana dogma büyümeyim ve burada benim gibi viyana dogma büyüme cek cumhuriyetli olan bir sevgilim/sevdigim vardi (hala cok seviyorum) 2009un ocak ayinda yeni isime basladigimda tanismistim oda orada calisiyordu.. ilk görüste etkilenmistim ondan.. tanistik, konustuk ve cok güzel vakit gecirdik beraber.. aslinda bastan beri uzak durmaliydim ondan.. cünkü bi yabanciyla beraber olmam yanlisti!!

ama beni cok iyi anliyordu heran yanimdaydi bana güven veriyordu onun yanindayken herseyi unutuyordum ve cok rahattim.. cok mutluydum!! 2010un kasim ayina kadar beraberdik.. ayrilma sebebimiz onu annemin(babamin haberi yok bu durumdan) istememesiydi.. tanistirdim ve annem onun yüzüne bu is olmaz kizmdan uzak dur huzurumuzu bozma demesiydi.. biz müslümaniz ve türküz bizim kültürümüz cok farkli ve bir yabanciyla olmaz dedi benimlede defalarca konustu annem..

onu unutmam icinde cok yakin bir arkadasinin komsunun ogluyla selimle tanistirildim, cok efendi, anlayisli ve saygili birisi selim..aileler tanisti..hersey o kadar cabuk gelisti ki.. selimin ailesi beni gelinleri olarak istiyolar isin ciddiye binmesini istiyorlar.. ama ben aklimdan sevdigimi cikarmiyorum..

neysse daha fazla uzatmadan geceyim konuma.. haftaya istemeye geleceklerinin haberini verdiler, annem hazirliklara baslayalm fln diye konusmaya basladi..eylül ayinda sevdigim bana bensiz yapamadigini, cok özledigini ve bensiz bir hayati istemedigini söyledi ve almanyaya gidelim beraber diye bir teklifte bulundu.. herseyi biraklim ve gidelim..kimse bizi bulamasin.. meslegimiz var bir sekilde düzenimizi kurariz ama ayri kalmayalim daha fazla dedi..onu üzün süre görmemistim cünkü isten ayrilmisti..telefon numarasi degistirmisti ve evine gittigim zamanlarda kapiyi acmiyordu yada evde yoktu bilemiyorum..ve benim oturdugum yeri biliyor az önce yukarida yazdigim seyleri dedi iste.. cok sevindim onu görünce sarildim simski birdaha ayrilmak onu birakmak istemedim

annemde biliyor görüyor ne kadar cok aci cektigimi ama olmaz diyor.. baban duyarsa kötü olur.. selim gibisini daha bulamazsin.. memleklerimiz yakin..kültürümz ayni.. yasi yasina uygun, isi gücü yerinde, gayet hos ve saygili biri daha ne istiyorsun diyor..haklida.. ama ben tatli cekimi aklimadn cikaramiyorum.. onada anlattim bu durumu.. ya benimle gelirsin beraber bir hayat kurariz yada ben buralardan gidicem bu senenin sonuna kadar kararini bekliyorum, tekrar gelicem dedi ve gitti..

suan önümde 2 secenek var: ya ailemin istedigi beni mutlu edeceklerine inandiklari kisi ile evlenip hem kendim mutsuz olup hemde onu mutsuz edicem ki bunuda anneme dedim, zamanla alisirsin, digerini unutrsun..gözden irak gönüldende irak olur dedi.. yada ailemi ezip herseyi bir kenara birakip onunla gidicem ki bunada cesaretim var..ama ailemin tek kiziyim.. baslarini öne eymek istemiyorum, herkese rezil etmek istemiyorum, selimin ailesine, dosta ve düsmana karsi.. bu vicdan azabi beni öldürür.. sonucta hic birseyin garantisi yok..onunda farkindayim ama onusuz bir hayat cekilmiyor.. yasayan ölüden farkim yok buna yemin ediyorum :2: .. siz benim yerimde olsaydiniz ne yapardiniz? bu arada yasim 20, selim ile sevdigim 23 yasinda..

bu konulari düsünmekten basima ciddi sekilde agrilar giriyor.. hic odamdan cikmiyorum ve ne yapicam hic bir fikrim yok.

senin yaşın henüz çoook küçük. bence bu yaşta kaçmayı falan hiç deneme. şimdi sana herşey toz pembe görünüyor yapabilirim gibi geliyor ama yapmayı düşündüğün çok ciddi bir iş. ailelerin istemediği bir durumun 3 ay sonra 5 ay sonra altından kalkamazsın.. şimdiyi değil geleceği düşün. belki çek çocukla mutsuz olucaksın belki bırakıcak kötü davranmaya başlıycak sana. demek istediğim onun da bir garantisi yok ki güzelim.... bir tarafta yeni tanıdığın bir yabancı bir tarafta doğumundan beri senin yanında olan ailen var.. senin kötülüğünü isterler mi hiç. selimle de evlen demiyorum. sevmiyorsan eğer onunla da yapamazsın. ama selimi bi tanımayı deneyebilirsin.. belki çek i unutup selimi sevmeye başlıycaksın.. belli olmaz bu işler.... dediğim gibi ailenin onayı yoksa işin çok zor. allah kolaylık versin ve doğru yola iletsin seni inşallah

sana sevmediğin biriyle evlen demem diyemem de sende farkındasın zaten kendi mutsuzluğunun yanında onu da mutsuz edeceğini
ama biri için aileni üzme zor durumda bırakma
sevdiğin kişiyi unut olmayacak bişeyse birbirinizi yıpratmayın
herşeyde bi hayır vardır de
ama selim için de evet deme aklında başkası varken önce zihnin temiz olsun sonra kalbin dolar..
senin için hayırlısını diliyorum..

bu konularda ailenin dediklerini iyi dinlemek gerekiyor, çünkü aileniz aşkınıza değil bir ömür sürecek mutluluğunuza bakıyor. evlilik görmüş yaşamış ve neyin daha önemli olduklarını bildikleri için de haklı olarak ''unutursun ve diğerini seversin'' diyorlar. bu yüzden ailenizi dinleyin. yabancı biri yabancı bir kültür...evlilik çok zor olur. evliikte aşkta olmazsa olmaz birşey değil sonuçta. öyle olmasa aşkla evlenenler yılı dolmadan birbirlerinin boğazına sarılmazlardı... şu an sevdiğiniz insano hep sevmeniz ancka onun karakteri, ahlakına bağlıdır. ve ahlakı güzel olan insanı şimdi sevmeseniz bile zamanla seversiniz. bu evlilik mevzusunda önemli olan karakter ve ahlkatır,delice aşık olmanız değil... çok dua edin, Allah hayırlı karar vermeyi nasip etsin.

evet biliyorum hic birseyin garantisi yok.. hak veriyorum ve farkindayim bazi seylerin ama söz gecirmek zor kalbe.. inanin kolay degil belki disaridan öyle görünüyor bilemicem hani unut gitsin bosver.. sanki cok kolaymis gibi

cok tsk ederim, amin.. insallah dogru yoldan yürürüm..

unut demesi kolay ama uygulamasi o kadar zor ki.. evet selim konusunda aceleci davranilmamasi gerek..

cok tsk ederim insallah hayirlisi olur herseyin..

mantikli bir yaklasim..

amin.. ALLahimm yardim etsin..

tskler yorumunuz icin ..

canım kesinlikle aileni mahcup duruma düşürecek bişey yapma
hem selimi sevmeyeceğin ne malum zamanla aşkta olur sevgide
lütfen mantığın ağır bassın
sadece duygularına yönelik hareket edersen hiç iyi olmaz bunu unutma

arkadasın yazdıklarına katılıyorum canım.sakın ailenin karsı cıktıgı bir işi yapma.yasın daha cok küçük zaman herseyin ilacı.o yaslarda düşüncelerin normal.unutamam zannediyorsun ama kimler kimleri unutmadı kii.. hersey herkes zamanla unutuluyor inan.bizde zamanında cok sevdik cok agladık unutmıycam seni ölene dek dedik .. şimdi noldu unuttuk ve baskasıyla evliyim şuan.çokta mutluyum şükürler olsun.aşk sevgi hersey zamanla tükeniyor.önemli olan ahlakı.ailenin dediğini de yap demiyorum sana.sevmediğin biriyle de hemen evlilik kararı alma biraz zaman iste onlardan.cocukla görüşün tanımaya calıs onu.zamanla sevemezsen ona acıklarsın ben sana ısınamadım senle yapamam dersin o cekilince ailende sana bişey diyemez.hem evlilik için yasın küçük.o cocukta ısrar etmemiş olsaydın belki ailen selimi karsına cıkarmazdı.senin için endişeleniyorlar onun için de çözüm olarak görüyor olabilirler selimi.annenle konus anlat eski cocuguda selimi de istemiyorum yasım küçük zamana ihtiyacım var de.anlıycaktır umarım seni.ama sende onları anla olur mu.aklı basında bi kızsın sen.Allah yardımcın olsun canım hayatında mutluluklar dilerim ..

Cnm anladigim kadariyla basina silah dayamiyolar yani evlenmezsin olur biter yasin 20 kim seni zorliyabilir ki?

Ilerde ayrilip gelince daha mu mutlu olucak annenle baban. Daha olmadi belli bir sure annenlerden uzak kal ne bileyim trde bir akrabanin yanina git.

Ve yine anladigim kadariyla sevdiginlede olucak gibi durmuyor yani asagi tukursen sakal yukari tukursen biyik. Cikazdaysan birak gitsin belki ilerde pisman olucaksin ama tartiya koydugunda ona kacarsan ve olmazsa o zamanki pismanligin daha agir basacak.

KIMSE SENI ZORLIYAMAZ! ne sevdiginle nede oburuyle bos ver gitsin. Daha cok gencsin.

canım yaşın daha evlenmek için erken bir yaş yani ailenin seni zorlaması çok yanlış
sevdiğin kişide mantıklı değil aileni ez onunla git asla demiyorum ama ailenle oturup konuş bence
benim yaşım daha evlilik için erken şuanda düşünmüyorum de

istemediğini yaparak ennnn iyisini yapmışsın
ileride kocan olacak kişiyi seçme hakkına sahipsin,annenler senin önüne aday getirme hakkına sahipler zorla evlendirme hakkına değil
sonuçta yaşın 20,selim olmaz diğeri olmaz ama günün birinde cidden sevdiğin biriyle evlenirsin...
bence hiiç pişmanlık duyma
benim anneme de dedemin iş arkadaşlarının oğlu olsun başkaları olsun görücü gelirmiş,annem kesinlikle karşıdır böyle şeylere.
neler neler yapmış da vazgeçirmiş insanları,başkasına aratıp 'o benim sevdiğim giderseniz basarım orayı öldürürüm hepinizi' bile demiş,teee otuz sene öncesi türkiyesi,düşün işte rezilliği:)))
senin annen istemiyorum demenle yüzüne tükürdüyse benim ananem neler yapmıştır:))
velasılıkelam gerçekten sevdiği erkeği seneler sonra bulmuş ve babamla evlenmiş,Allaha şükür çok mutlular...

ayrıca afedersin ama annen mi girecek o adamın koynuna?neden sana sevmediğin bi insana benzeyen çocuklar doğurma eziyetinde bulunuyor???
yine bir ayrıca çok türk çok müslüman bi damat istiyolarsa sen bebekken türkiyeye gelselerdi de burda yetiştirselerdi kızlarını..Sen doğduğundan beri viyanada yaşa,ABC'yi avusturyalı öğretmenler öğretsin,hastalandığında onlar müdahale etsin bütün arkadaşların viyanalı olsun..sonra aslında buralı olmadığını iddia edip hiç bilmediğin memleketten bi koca adayıyla daha mutlu yaşayacağını iddia et...
tamamıyla saçmalık!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…