Bir yıldır devam eden kronik mantarı nasıl yendim?

ben bir ay sabah akşam kullandım borik asit li fitili biteli bi hafta oldu bakalım tekrarlıcakmı normal şartlarda 3 gün sonra kaşınmaya başlıyodm
merhaba. borik asidi siz nasil uyguladiniz vajinaya? enjektörle mi sıktınız içine yoksa fitil halinde mi buldunuz eczanelerden?

ben bir ay sabah akşam kullandım borik asit li fitili biteli bi hafta oldu bakalım tekrarlıcakmı normal şartlarda 3 gün sonra kaşınmaya başlıyodm
Bir şey sormak istiyorum, bir ay boyunca kullanırken akıntınız devam etti mi? Rengi, görüntüsü, yoğunluğu, kokusu bunlarda bir değişim oldu mu yoksa direkt mi kesildi?

merhaba. sıkıntınız çözüm bulabildiniz mi. ben halâ aynı sorunla uğraşıyorum. bulduysanız buradan yazabilir misiniz cok teşekkürler
Merhaba ben de candida ile beraber üreaplazma da varmış. Kadın dogumcular buna bakamiyomus bir doktor yeni söyledi. Şaka gibi, sadece görsel muayene yapiyolar. Bu çok yanlış değil mi? Benim şikayetlerim biraz değişmişti(akıntı ve kaşıntı yerini acıma yanma batmaya çevirdi ama hala akinti vardı tabi) ve ben iyileşmeyen vajinal akıntının başka bir hastalıktan kaynaklanabileceğinden korktuğum için özel bir laboratuvarda std 10 PCR diye bir test yaptırdım onda ureplazma pozitif çıktı sonrasında enfeksiyon ve mikrobiyoloji bölümüne gidip durumumu anlattım tetradoks verdiler kullandım 3 gün kadar bekledim yeniden idrar verdim şimdi sonucunun çıkmasını bekliyorum. Sonuç negatif çıkarsa candida tedavisine yeniden baslicam çünkü tetradoks bir antibiyotik olduğu için vajina florami tekrar bozdu. Gerçi zaten bozuktu.

Bir şey sormak istiyorum, bir ay boyunca kullanırken akıntınız devam etti mi? Rengi, görüntüsü, yoğunluğu, kokusu bunlarda bir değişim oldu mu yoksa direkt mi kesildi?
3 gün sonra kaşıntım geçti akıntı sadece fitilin oldu ped takıyodm fitili atınca çok akıyo çünkü adetli iken de kullandm bi yan etkisi olmadı

3 gün sonra kaşıntım geçti akıntı sadece fitilin oldu ped takıyodm fitili atınca çok akıyo çünkü adetli iken de kullandm bi yan etkisi olmadı
Ya çok ilginç benim hiç kaşıntım olmuyor artık ama akıntı hep var. Bir de Fitil demekki içeriyi akıtarak temizliyor. Ben havlu peçeteyi katlayarak koyuyorum. Günlük pedden de korkar oldum.

Merhaba ben de candida ile beraber üreaplazma da varmış. Kadın dogumcular buna bakamiyomus bir doktor yeni söyledi. Şaka gibi, sadece görsel muayene yapiyolar. Bu çok yanlış değil mi? Benim şikayetlerim biraz değişmişti(akıntı ve kaşıntı yerini acıma yanma batmaya çevirdi ama hala akinti vardı tabi) ve ben iyileşmeyen vajinal akıntının başka bir hastalıktan kaynaklanabileceğinden korktuğum için özel bir laboratuvarda std 10 PCR diye bir test yaptırdım onda ureplazma pozitif çıktı sonrasında enfeksiyon ve mikrobiyoloji bölümüne gidip durumumu anlattım tetradoks verdiler kullandım 3 gün kadar bekledim yeniden idrar verdim şimdi sonucunun çıkmasını bekliyorum. Sonuç negatif çıkarsa candida tedavisine yeniden baslicam çünkü tetradoks bir antibiyotik olduğu için vajina florami tekrar bozdu. Gerçi zaten bozuktu.
bana vajina kültürü yapılmıştı orada e.coli bakteri cikti cipro kullandım. ciprodan sonra mantar tedavisine basladim. şuan 3 gun oldu mantar tedavim ediyor ama şikayetlerim de devam ediyor. bahsettiğiniz ureaplazma kültür de cikar miydi yoksa dediginiz pcr testinden mi anlaşılabiliyor sadece? kültür yapılmış mıydı önceden sizde?

Ya çok ilginç benim hiç kaşıntım olmuyor artık ama akıntı hep var. Bir de Fitil demekki içeriyi akıtarak temizliyor. Ben havlu peçeteyi katlayarak koyuyorum. Günlük pedden de korkar o
Ya çok ilginç benim hiç kaşıntım olmuyor artık ama akıntı hep var. Bir de Fitil demekki içeriyi akıtarak temizliyor. Ben havlu peçeteyi katlayarak koyuyorum. Günlük pedden de korkar oldum.

Kızlar size bir şey sorucam bir kaç aydır bunun farkındayım ve daha önce farketmedim sanırım, çok ilginç. Tuvaletinizi yaptıktan sonra idrarınız köpüklü oluyor mu? Bunun sebebi mantar olabilir mi? Ben idrar tahlili verdigimde hiç köpüklü denk gelmedi o yüzden net bir cvp alamadım doktordan. Yani küçücük kutuya azıcık yapiyoruz normal tuvalet gibi olmuyor.

sizde mi bu fitilden kulllandınz anlamadım
Yok henüz başlamadım ama satın aldım. Üreaplazma sonucumu bekliyorum. O negatif gelirse Allah'ın izniyle borik asit fitile baslicam. Benim genel olarak yoğun bir akıntım var ama kaşıntısiz. Havlu peçete koyuyorum sürekli değiştiriyorum. Vajinal sürüntude yoğun candida çıkmıştı.

sizde mi bu fitilden kulllandınz anlamadım

Ya çok ilginç benim hiç kaşıntım olmuyor artık ama akıntı hep var. Bir de Fitil demekki içeriyi akıtarak temizliyor. Ben havlu peçeteyi katlayarak koyuyorum. Günlük pedden de korkar ol

Yok henüz başlamadım ama satın aldım. Üreaplazma sonucumu bekliyorum. O negatif gelirse Allah'ın izniyle borik asit fitile baslicam. Benim genel olarak yoğun bir akıntım var ama kaşıntısiz. Havlu peçete koyuyorum sürekli değiştiriyorum. Vajinal sürüntude yoğun candida çıkmıştı.
mantar olunca evet akıntım oluyodu sürekli ama şimdi çok şükür yok iç çamaşırı mı 3 gün giyiyorum hiçbir şey yok artık çok şükür inşallah başlamaz tekrar

bana vajina kültürü yapılmıştı orada e.coli bakteri cikti cipro kullandım. ciprodan sonra mantar tedavisine basladim. şuan 3 gun oldu mantar tedavim ediyor ama şikayetlerim de devam ediyor. bahsettiğiniz ureaplazma kültür de cikar miydi yoksa dediginiz pcr testinden mi anlaşılabiliyor sadece? kültür yapılmış mıydı önceden sizde?
Bende de bir ara candida ve e.coli çıkmıştı sonraki vajinal suruntulerde sadece candia kalmıştı. Doktorun dediğine göre önden arkaya temizlik ile alakalı o bakteri. Üreaplazma için ise size şöyle bir açıklama yapabilirim: ben cuma günü evime yakın bir kadın doğuma gittm sırf testi hemen yaptırmak için. Benim doktorum değil normalde. Doktorun bana söylediği şu: biz kadın doğum polikliniğinde idrar tahlilinde üreaplazmaya bakamıyoruz. Sadece normal idrar tahlili bakılıyor. Sen nerde yaptirdiysan oraya git dedi. İnanamadim. Şimdiye kadar zaten hiçbir kadın dogumcunun yaptigi testte üreaplazma çıkmadı. Laboratuvarlarda ve enfeksiyon polikliniğinde orda yaptırdığım idrar testlerinde öğrendim.

orayı hiç duymadım ben Öztürk eczanesi demişlerdi hep fatihde 60 tane sine 750 verdim sizinki ne kadar
Ben de fatihtekini duydum burdan. Aynı eczane olmalı. Ama geçenlerde borik asitli vajinal duş ile ilgili araştırma yaparken ınstagramda bir kadın bana aynı problemi yaşadığını ve çözüm bulduğunu, canpark eczanesini aramami ona dua edeceğimi söyledi. Kadın Kayseriden ulaşmış oraya. Ben de aradım konuştum. 42 tanesini 450 TL ye aldım. Ama dediğim gibi henüz başlamadım test sonucumu bekliyorum

X