Bir yıl sonu gösterisi meselesi

Velilerden cok talep oldu sizinki gibi bir gosteri icin. Ancak biz kararli durduk. Otizmli, gorme engelli, bedensel engelli cocuklarimiz vardi. Bu onlara haksizlik olurdu. Sonuctan onlar da memnun kaldilar tabi ama basta cok itiraz eden oldu. :)

Merhabalar, okul öncesi öğretmeniyim ben de. Gösteri konusunda sizinle aynı düşünüyorum. Çocukların değil, ailelerin eğlendiğini düşünüyorum bu gösterilerde. Bence gitmemelisiniz.

gitmeyin. bukadar net. çünkü arkadaşlarını görecek ve illa ki bu durumdan etkilenecek. bende bu yılsonu yada bayram gösterilerinin miniklere eziyet olduğunu düşünüyorum. öyle ki dansı çok seven 5 yaşındaki kızım artık "bugünde mi prova var istemiyorum" diye zirliyirdu son gunlerde düşünün. ama eğer katılmasaydı gitmezdim izlemeye. küçük yüreğinde neler düşüneceğini bilemeyiz

Gösteriye ilgi duyması demek aslında sahnede keşke ben de yer alsaydım düşüncesinden kaynaklanır ki bu da çocuğunuzun duygusal manada etkilenmesi, üzülmesi veya gıpta etmesi sonucu oluşur. Öteki türlü oğlunuzun etkilenmemesi demek de seneye olacak gösteri için bir gram faydası olmayacağının göstergesidir. Kısacası götürmemek en mantıklısı bence. Çocuğunuz 1 yıl içerisinde ziyadesiyle gelişim kaydedecektir. Bu sene ilgisiz olması seneye de öyle olacağını göstermez ki.. Kaldı ki çocuk taaa 1 yıl sonra “aaa geçen sene katılmamıştım ben ve arkadaşlarım sahnedeyken çok güzeldi vs.” gibi duygulara kapılıp motive olmayacak. Dolayısıyla ne kendinizi ne de çocuğu kasın..

Ben kreşe sinir oldum madalyamı vereceklermiş yil sonu gösterisi kusursuz olunca ne hakla ayrıştirirlar çocukları.Ben ilkokul 1.sinfdayken 23 nisan gosterisinde folklor oynanacakti ben beceremiyorum diye annem beni sokmadi üzülmeyeyim yapamazsam diye.23 nisana gitmemis ama tören alaninda kimseye görünmeden gizlenip seyretmistim.Hic aklimdan cikmayan bir anımdır.Bence seyretmeye goturmeyin cunku kendini eksik ve beceriksiz hissedecektir.Aslinda okul bir yolunu bulup onlarida dahil edebilirdi bence bu konuda bastirin cunku hakkiniz var.Boylelikle yapmasi gerekenlerden kolayca vaz gecmeyi ogrenmesin hayatta.

:)) elbette müdüre hanımcığımın asıl niyetinin çocuğu heveslendirmek, efendime söyleyeyim seneye ne yapacağını öğrenmesi olduğunu düşünmüyorum. Daha çok müşteri kaybetmemek yahut tepki almamak için gitmemizi istiyor gösteriye. Elbette oğlum saatlerce durup izlemeyecek gösteriyi. İlk on beş dakika zor da olsa oturacak sonra da "eve gidelim sahne ağlasın" diye tutturacak. Yok yere eziyet olacak bana da çocuğa da.
He sahne arkasında saatlerce bekleyince durum farklı mı olacaktı, tabi ki hayır. Tam da bu sebepten hiç sevmiyorum bu uzun süren gösterileri.

Hiç unutmuyorum mesleğe başladığım ilk yıl müdürün zoruyla böyle bir gösteri hazırlamıştık. Bir öğrencim "çok acıktım uykum geldi" diye ağlamaya başlamıştı ki o zaman henüz bekar olmama rağmen "ileride asla çocuğumu bu duruma maruz bırakmayacağım" demiştim. Hala fikrim değişmedi. Sadece değiştiremediğim eğitim faicalarında ne yazık ki oğlum mecburen dahil olduğunda en az hasarla atlatsın istiyorum. Keşke eğitim kurumları çocuğun ihtiyacına yönelik program hazırlasa. Veli toplama ve veliyi memnun etme fikri ile hareket etmeseler.

Devlet okulu için yaşı tutmuyordu. Önümüzdeki dönem şartlara göre değişiklik yapacağız. Ben mesleğe dönersem yanımda olacak, bir başka kurumda. Olur da dönemezsem devlet okulu düşüneceğim.

Velilerden cok talep oldu sizinki gibi bir gosteri icin. Ancak biz kararli durduk. Otizmli, gorme engelli, bedensel engelli cocuklarimiz vardi. Bu onlara haksizlik olurdu. Sonuctan onlar da memnun kaldilar tabi ama basta cok itiraz eden oldu. :)

Tebrik ediyorum sizi. Bana da böyle bir okul nasip olur inşallah :)

Merhabalar, okul öncesi öğretmeniyim ben de. Gösteri konusunda sizinle aynı düşünüyorum. Çocukların değil, ailelerin eğlendiğini düşünüyorum bu gösterilerde. Bence gitmemelisiniz.

Gitmeyeceğim karar verdim zaten. Teşekkür ederim yorumunuz için. O gün bizim sıpa ile dağ bayır gezeriz muhtemelen :)

Ben onların küçük yüreklerinden öperim :) anne olmak küçük çaplı bir ruh hastalığına sahip olmakmış aynı zamanda. Tüm ihtimalleri düşünüp, tüm olasılıkları hesaplamakmış. Zormuş...

yani çocuk gösteriye ilgi duyacak bir sene boyunca da o ilgiyi içinde taşıyacak seneye katılmak isteyecek..
aklını sevdiğimin öğretmeni süper çözüm..

Tabi tabi genel olarak birçok olaya ilgisiz olan oğlum, gösteriyi izleyince bir anda aydınlanma yaşayacak ve "pekala uslu bir çocuk olayım ve seneye şirinlerle sahnede dans edeyim. Gargamel müdürün canı cehenneme" diyecek. Öyle de detaylı düşünür çocuklar.

Bence bir dörtlük te olsa bir şiir ezberlese arada çıkıp okusa. Takıldığında öğretmeni yardım etse. Alkışlatsa bu onu daha çok motive eder. Hem kimse de aaaa bak okuyamadı demez. Çocuk o daha. Aksi takdirde götürmeyin izlemesin. Benim fikrim. Bir okulöncesi öğretmeni olarak çocukların dışarda tutulmasını hiç hoş karşılamıyorum. Ne demek ya düzeni bozuyor. Bozsun ne var sanki. Ne gösterisi ki. Çok sinirlendim. Çocuk onlar ya. Yetişkin performansı bekliyorlar.

Kesinlikle aynı fikirdeyim. Ancak gösteriden bağımsız şekilde kalabalık ortamlara uyum sağlaması adına, bu yıl ufak ufak çocuk tiyatrolarına götürmek istiyorum. Sonuna kadar izlemese de, aktif olma süresi zamanla uzayabilir.

Ben de sinirleniyorum ama oğlumu büyütürken öfkemi dizginlemeyi öğrendim. Ne desem işe yaramaz ki. Kurum sahiplerinin zihniyetini değiştirmek mümkün değil.

Ben bir velime oğluna yaklaşımının yanlış olduğunu anlatamadım mesela. Evde her istediğinin yapılmasının, kural bilmemesinin yanlış olduğunu, davranışını devam ettirmenin kendi tercihi olduğunu ancak okulun kuralları olması gerektiğini anlatamadım. En nihayetinde çocuğu okuldan aldı. Daha çok şımartılacağı başka bir okula verdi.

Kurum sahiplerinin de çoğu böyle. Ne anlatırsan anlat ticari kaygıyı yok edemezsin.

Benim down sendromlu bir Öğrencim vardı. Sadece onun için bir oyun hazırladık. Oyun boyunca sandalyede oturmuştu o. Ama o kostümle koca salonda insanların alkışlarını alması o kadar mutlu etmişti ki onu. Tüm veliler duygulandı muhteşemdi. Çağlarcığım. 6 yıl önceydi. Duygulandım şimdi.

Buna benzer bir öneri sunsam "ama sizin oğlunuzun bir engeli yok ki. Sadece uyum sağlamıyor" diyeceğine eminim :)

Gerçi ben pozitif ayrımcılığın fazla olmasını da doğru bulmuyorum. Kişisel kanaatim, pozitif olsa da ayrıştırmak yerine gruba dahil etmenin daha doğru olduğu yönünde.

En iyisini yapiyor gercekten keyif alinacak seyler degil ki, cocuk farketmis ilgisiz kalmis. :) Bence diger cocuklar da isteyerek gitmiyorlardir.ben olsam mudire hanima " siz de ilgisine yonelik oyun hazirlayin" derdim. diger cocuklar adeta oyunculuk egitimi almis gibi mi davranacakmis, hic sanmiyorum..

Bazı çocuklar öyle gerçekten. Uyum sağlamaya programlı, itiraz etmeyi aklından bile geçirmeyen robot gibi çocuklar var. Zamanında böyle çocuklara sinir oluyordum Allah böyle bir evlat verdi bana da jsjsjsks.

Hatta bir öğrencim vardı Zeynep. Hani şu sınıfın inek çocukları olur ya, arkadaşlarını uyarır yanlış yaparlarsa. Allah affetsin çocuğa sinir oluyordum içten içe. Sen çocuksun kendine gel çocuk gibi davran demek istiyordum. Zeynep yılsonu gösterisinde tam da beklediğim gibi inanılmaz uyumlu ve hevesliydi. Gösteri bitince "çok eğlendik çok güzeldi öğretmenim" dedi de tüylerim diken diken oldu o an.

Bu Zeynep kızımın ailesi inanılmaz ilgisiz, sabah yedide çocuğu nöbetçi öğretmene atan, akşam yedide zorla alan, hatta birkaç kez çocuğu okulda unutan bir aileydi. Evde şiddet de vardı. Çocuk kabul görme, sevilme ve onaylanma ihtiyacını bu şekilde ortaya çıkarıyordu. Sorun çıkarmayan mükemmel öğrenci.

Allah var bu tip öğrencilerle muhatap olunca içten içe gelecekteki çocuğumun sadece çocuk olmasını dilerdim. Hatta belki biraz asi, hareketli. Birazdan fazla hareketli oldu. Yine de beni bu kadar yormasına rağmen, okulu bir kaçış yeri olarak görmemesi, evde benimle mutlu olması, sevmediği eylemlerde katılmak istememesi ve bunu belirtmesi mutlu ediyor beni.

Öğretmeni bana "Allah aşkına siz evde ne yapıyorsunuz da eve gitmeyi bu kadar istiyor bu çocuk" diye sordu. Bir şey yapmıyorum esasında. Sadece mutlu olmasını istiyorum. Bunun için çabalıyorum. Yetişkin olunca yeterince mutsuz olacak çünkü...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…