• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir yıl sonu gösterisi meselesi

Değil maalesef. Gösterinin ne olduğunu da henüz bilmiyor. Hayal edip fikir belirtmesi mümkün değil pek.

O zaman fikrim hiç gitmemesinden yana. Kendi çocuğum için endişe duyardım sizin gibi. Burada biraz öğretmeni de hatalı buldum. Onun da diğer 2 öğrencinin katılım sağlayacağı bir oyun kurulabilirdi.

Uzman değil anneyim..
Belli etmese de etkilenir gerek yok gitmesine diyorum..

Sonuçta arkadaşları ile birlikte çalışıyor, ama temeldeki problemi yüzünden olaydan kopuyor. Devamını getiremiyor.
Arkadaşlarını aynı kıyafetler içinde heyecanlı görüp sahnede de izlerse olumsuz etkilenir...diyorum ben.

Teşekkür ederim fikriniz için. Ben de annelik hislerim yüzünden çok kararsız kalıyorum zaten.

Kusura bakmayın biraz salağım bu konuda onun için soruyorum: Gösteri derken ufak bir oyundan mı bahsediyorsunuz yoksa kısa kısa çeşitli gösteriler mi? Oğlunuz kaç yaşında? Ufak bir rolü de olsa olamaz mı bunda? Bence ne olursa olsun yapması lazım. Ben de hiperaktif, otizmli çocuklarla da çalışıyorum ve hiçbir etkinlikten geri bırakmıyoruz ne olursa olsun. En ufak şeyde bile mutlu oluyorlar.

Yani gerçekten anlayamıyorum. Bu çocuğa ille de o grupta yer vermeye çalışıp aylarca uğraştırıp/uğraşıp en sonunda "senden olmaz" demenin neresi eğitimcilik?

Baktın ayak uyduramıyor "tamam sen şiir okuyacaksın" de..

Çocuğum yok çocuk psikolojisi üzerine birşey de okumadım buyuzden 'sen ne anlarsin' diye fircalayacaklar olabilir :KK70: ama buradaki bir çok annenin çocukları herseyden, herkesten korumaya çalıştığını görüyorum. Bu şekilde devamlı üzülmemesi için ugrasilmasi ne kadar sağlıklı bilemedim. Dünya bambaşka biyer, tabi ki çocuk yaşta kırıp dökmemek lazım ama şuncacık şeylerle de yıkılmaması lazım.

Dediğim gibi çok anlamam ama çocukken gösteriye cikamadigim olmustu bı defa üstelik kendi isteksizligimden değil begenilmemekten. :KK70: çok üzülmüştüm ama devam ettim diğer gösterilere çıkmıştım. Ben de baya içine kapaniktim çocukken.

Hani zorbalık yapılıyorsa, öğretmeni beğenmedigi icin grup dışı olsa bir nebze anlarım hatta müdahale edilmeli ama sırf kendi isteksizliginden bu durum oluyorsa gitmeli ve görmeli belki.

Oyun bozuluyor diye bir cocugun etkinlige katilimini engelleyemezler. oglunuzun oyun hakkindaki tepkisine gore ve provalarda mutlu mu buna bakarak katilmasini saglayin bence

Oğlum ilgisiz provalara. Karne etkinliğinde de öyle çok istekli bir katılım sağlammıştı. Parka gidelim diye tutturmuştu :) benimle mutlu sadece.

Çocuğum yok çocuk psikolojisi üzerine birşey de okumadım buyuzden 'sen ne anlarsin' diye fircalayacaklar olabilir :KK70: ama buradaki bir çok annenin çocukları herseyden, herkesten korumaya çalıştığını görüyorum. Bu şekilde devamlı üzülmemesi için ugrasilmasi ne kadar sağlıklı bilemedim. Dünya bambaşka biyer, tabi ki çocuk yaşta kırıp dökmemek lazım ama şuncacık şeylerle de yıkılmaması lazım.

Dediğim gibi çok anlamam ama çocukken gösteriye cikamadigim olmustu bı defa üstelik kendi isteksizligimden değil begenilmemekten. :KK70: çok üzülmüştüm ama devam ettim diğer gösterilere çıkmıştım. Ben de baya içine kapaniktim çocukken.

Hani zorbalık yapılıyorsa, öğretmeni beğenmedigi icin grup dışı olsa bir nebze anlarım hatta müdahale edilmeli ama sırf kendi isteksizliginden bu durum oluyorsa gitmeli ve görmeli belki.

Aslında korumaya çalışmıyorum. Oğlum kendini cümleler ile ifade etmeyen, lüzumlu konular hakkında gayet net konuşan ama mevzu hisleri söylemeye gelince asla konuşmayan bir çocuk. Dolayısıyla ne hissettiğini anlamam için dikkatli bir şekilde gözlemlemem gerekiyor. Elbette hayatı boyunca atlatamadığı bir travma Yaşamaz katılmazsa ancak saatler süren gösteriyi izlerken ne hisseder bilemiyorum. Çünkü söylemez ne hissettiğini.

Teşekkür ederim fikriniz için. Ben de annelik hislerim yüzünden çok kararsız kalıyorum zaten.

Şimdi bu çocuklar 6-7-8 yaş civarı olsaydı ve siz benzer sebepten gösterileri izlemesini engelleseydiniz, okulda arkadaşlarının ballandırarak anlatışını duyup çok üzülebilirdi.
O zaman öğretmene "siz de ona başka görev verin" derdiniz.
Ki aslında bu gösteri için de var bu hakkınız.

Ama daha bu konuda fikir beyan edemeyecek kadar küçükler belli ki. Yani en temizi hiç oraya götürmemek bence..

okulun yaklasımında hata yokmu ya ? bu konuda bır bılgım yok ama velı aday adayı olarak sahsen cocugunuza mutlaka bır rol bulunabılırdı
ornegın ılla arı maya olup basrol vızlamasına gerek yok kı oglunuzu oyunun ıcıne katmalılar cicek olur durur bocek olur zıplar bırsey bulunurdu resmen dışlıyorlar ben kesınlıkle oglunuz uzulur dıye dusunuyorum

Şimdi bu çocuklar 6-7-8 yaş civarı olsaydı ve siz benzer sebepten gösterileri izlemesini engelleseydiniz, okulda arkadaşlarının ballandırarak anlatışını duyup çok üzülebilirdi.
O zaman öğretmene "siz de ona başka görev verin" derdiniz.
Ki aslında bu gösteri için de var bu hakkınız.

Ama daha bu konuda fikir beyan edemeyecek kadar küçükler belli ki. Yani en temizi hiç oraya götürmemek bence..

Daha üç buçuk yaşında bir minnak :) ben de gitmemekten yanayım sanki.

okulun yaklasımında hata yokmu ya ? bu konuda bır bılgım yok ama velı aday adayı olarak sahsen cocugunuza mutlaka bır rol bulunabılırdı
ornegın ılla arı maya olup basrol vızlamasına gerek yok kı oglunuzu oyunun ıcıne katmalılar cicek olur durur bocek olur zıplar bırsey bulunurdu resmen dışlıyorlar ben kesınlıkle oglunuz uzulur dıye dusunuyorum

Şimdi bu gösteriler daha çok belli bir şarkı eşliğinde sürekli hareket ederek ve ritme göre sahnede yer değişikliği yapılan gösteriler. Öğretmen komutu olmuyor. Durup düşünme zamanı olmuyor çocuk için. Sürekli bir akış var. Oğlumun uyum sağlamayacağını biliyorum aslında ama izlerse ne hisseder onu bilmiyorum işte.

Demek ki eglenceli bulmuyor bence izlerken de sıkılır :)

Kesinlikle eğlenceli bulmuyor ondan eminim. Müzikle dans etmeyi falan da sevmez. Kalabalıktan hiç hoşlanmaz. Hani oğlum ben neden gösteriye dahil değilim diye dert etmez. En fazla sahnede neden ben de yokum diye düşünür ki muhtemelen o kadar uzun süre hareketsiz kalmayacak ve biz gösterinin tamamını İzlemeyeceğiz.

Daha üç buçuk yaşında bir minnak :) ben de gitmemekten yanayım sanki.

Empati kurdum zaten. 34 aylık hareketli bir oğlum var. Daha hiç kreş ortamına falan girmedi ama böyle bir şeyle karşılaşsaydım annelik duygusuyla hareket ederdim...

İlkokulda özel günlerde genelde şiir okurdum. Bir tören için beğenilmemiş ve seçilmemiştim. Ve bu içime çok oturmuştu. Boğazımda düğümle çıkmıştım sınıftan. Çocuk tarafım da izlemesin daha iyi diyor :)

Aslında korumaya çalışmıyorum. Oğlum kendini cümleler ile ifade etmeyen, lüzumlu konular hakkında gayet net konuşan ama mevzu hisleri söylemeye gelince asla konuşmayan bir çocuk. Dolayısıyla ne hissettiğini anlamam için dikkatli bir şekilde gözlemlemem gerekiyor. Elbette hayatı boyunca atlatamadığı bir travma Yaşamaz katılmazsa ancak saatler süren gösteriyi izlerken ne hisseder bilemiyorum. Çünkü söylemez ne hissettiğini.

Katilmadigi için uzulurse bir daha ki gösteriye daha istekli hazırlanabilir onu hiçkimse engellemiyor ve dislamiyor kendisi isteksiz.

Eğer katılmaması için özel bir durum olsaydı o zaman üstüne düşünülebilirdi ama tamamen kendi ilgisiz ve isteksizliği sonucu bu gösteride yer almıyor. Eğer izlemek isterse götürün bence.
İsteksiz olduğu gösteriye katılmamasi kimsenin suçu değil. Uzulurse kendisi telafi etmeli diye dusunuyorum

ya sinir oldum ben
yazıp siliyorum doldurusa getırmemek ıcın
resmen velılere sov yapmak adına kendılerınce begendıklerını secıp dıgerlerını dıslıyorlar

yıl sonu gosterılerınde tam aksıne yanlıs yapan cocuklar daha sevımlı degıl mı asıl onlar guldurmuyor mu ? onlar olmazsa olmazı degıl mı tum cocuklar aynı sarkıda aynı yone yururken arkasını dönecegını sanıp tam tersı ıstıkamete gıden ya da bıttı sanıp annneeee dıyen cocuklar eglensın dıye yapılmıyormu bu gosterıler

ben cok cıddıyım sızın yerınızde olsam meyve olsun sebze olsun agactakı kus olsun derım ılla bır gorev verılsın herseyı gecın arkadasları gosterı sonrası hepten dıslamasın ? uzak tutulması cok yanlıs nasıl boyle bır tutum önermısler akıl alır gıbı degıl

ıs yerınde okulda marketde heryerde farklı ıce kapanık kısıler oluyor sen yapamıyorsun gıt dıyor muyuz
daha kucucuk 3 bucuk yasında bebe ya gonlu kırılır

Back