• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir yıl sonu gösterisi meselesi

Ben anne değilim. Ama anne olursam sizin gibi sakin bir anne olurum sanırım. Sıradan bir törende çocuğumun istanbulu fethettigini zannedecek kadar çılgın bir anne olmayi gerçekten hic istemiyorum.

Ben ortaöğretimde branş öğretmeniyim. Yani konunun uzmanı değilim. Ama fikrimi size belirtmek istiyorum. Zira yazınızdan da ne kadar akli selim ,egitimli ve donanimli olduguzu görebiliyorum. Bu platformda derdini anlatabilen insana o kadar hasret kalıyoruz ki.. bulunca kendisine roman yazmak istiyoruz.

Bencocuklara anlatmaktan yanayım. Cocuk kesin olarak katılmayacaksa ve gösteriyiizleyecekse. Kendisine anlatın. Anlamayacağını ve sizi dinlemek için 2 dakika sabit durmayacağını biliyorum. Ama siz yine de anlatın.

Bi de... orta da 2 secenek var.

Biri gösteriyi izlemek.

Öteki izlememek.

Peki hangisinde olumsuz ihtimal var.

Ilkinde olumsuz bir olasılık varken ikinci seçenekte olumsuz bir olasılık yok.

Mudurenin bahsettiği " seneye daha kolay öğrenir" mantığını ben sevmedim.

Büyüdükçe, biraz daha sakinleştikce zaten yapacaktır. Bununiçin ekstra bir çabaya gerek olduğunu zannetmiyorum.

Bu sadece bir fikir. Inanin ne kadar isabetli onu da bilmiyorum.

Insallah vereceğiniz karar en doğru karar olur.

Allah kolaylık versin.
 
Merhaba hatunlar
Başlığı okuyup "aman bu da dert mi ne dertler var dünyada" diye dert edecek arkadaşları başka büyük dertlerim de var diyerek rahatlatmak isterim. Kimse benim yüzümden rahatsız olmasın, üzülürüm.

Önceki konularımdan bilenler vardır, bilmeyenler için de özet geçecek olursam, dürtü kontrol bozukluğu yaşayan ve bu durumunu zor mizacı ile birleştirip bana dünyayı dar eden bir sıpam var. Yarım gün kreşe gidiyor ve ciddi ilerleme sağladık kreş sayesinde.

Okulun yıl sonu gösterisi var haziranda. Kendim de okul öncesi öğretmeni olduğum için, bu gösteri hazırlık sürecini çok iyi biliyorum. Çok da gerekli olmadığını, potansiyel müşteri çekme aracı olarak fazlaca abartıldığını düşünüyorum hatta. Lakin şöyle bir durum var. Özellikle son iki ayda gösteri provalarına ağırlık verilir ve çocuklar neredeyse günün büyük bir kısmında hazırlık yaparlar.

Bugün müdüre hanım benimle konuşmak istedi. Bir aydır oğlumu hazırlamaya çalıştıklarını, ancak ilgisiz olduğunu ve dikkatini vermediğini, hiçbir şekilde aktif olarak katılım sağlamadığını, grup halinde sergilenen oyunlar seçtikleri için, bir çocuğun uyum sağlamaması durumunda oyunun bozulduğunu, buna rağmen oğlum biraz istekli olsa yine de katılmasını sağlayacağını, ancak bu yıl katılmamasının daha iyi olacağını söyledi.

Buraya kadar sıkıntı yok. Oğlunu sahnede görmek için can atan, gösteriye adeta uluslararası müsabaka muamelesi yapan, sahneye bakıp "bunu ben yaptım" diye duygulanma potansiyeli olan bir anne değilim. Kaldı ki oğlumun sahnedeki halini düşününce "aslında çok zeki" ile başlayan savunma cümlelerine ihtiyaç duyabilirim :)

Müdürümüz mutlaka gösteriyi izlemeye gitmemiz gerektiğini söyledi. Ortamı görür ve tanırsa seneye hazırlık aşamasında daha istekli olur dedi. Bu noktada ben onunla aynı fikirde değilim. Gösteri umurumda olmasa da, oğlumun bu durumdan kötü etkilenmesini asla istemiyorum. Gösteriyi izlemeye gidersek, oğlumun kötü hissetmesinden endişe ediyorum. Kendini dışlanmış hisseder mi, ben neden sahnede değilim diye düşünür mü bilemiyorum. Bu noktada fikirlerinizi merak ediyorum.

Oğlumu dışarıdan gözlemleyen kişiler rahatlıkla "asla etkilenmez hatta o kalabalık ve koşturmanın içinde olmadığı için mutlu olur" derler. Lakin ben incinmesinden korkuyorum. Üzülmesinden korkuyorum. Çok fazla çabalıyorum oğlum için ve herhangi bir eylemin onu geriye götürmesini istemiyorum.

Okuyup fikir verecek olanlara şimdiden teşekkür ederim. Sizce bu hususta nasıl bir yol izlemeliyim? @derin sularda özellikle sizin fikrinizi merak ediyorum.
Çocuğunuz illaki kurallara uymak zorunda mı yani sahnede bulunması bile onun için güzel olur diye düşünüyorum. Benim kızım da geçen seneki gösteride sahnede sadece ağladı oyunlara katılmadı şarkılara da ki konuşamama sorunumuz da vardı. Ama bu sene gece seneyi unutmamış olacakki sürekli anne ben gösteride hiç aglamiycam çok güzel oynayacağım diye beni rahatlatmaya çalışıyor. Ben o ortamı görmesi taraftarının. Hatta sahnenin bir köşesinde sadece orada durarak bile kendini daha iyi hissedeceğini düşünüyorum.
 
Okulu çok beğendiğim söylenemez zaten. Ücreti dolayısıyla mecburen tercih ediyorum. Kadının savunması şu şekil, sınıfın genel düzeyine göre oyun seçtikleri için zor gösteriler seçmişler ve dahil olması imkansız imiş.
Okulun bu tavrı çok çirkin ama.
Biz kolaya kaçıyoruz, uğraşmak istemiyoruz demiyorlar da..
 
Saçmalık..
Bir kere bu tarz gösterilerin amacı çocuğu sosyalleştirmek, sahne özgüveni kazandırmak.
Bu zamanla adım adım olacak bir şey. Hiç kimse o miniklerden kusursuz bir şey beklemiyor.
Onların tatlı tipleri yetiyor, sağa sola sallansa da dümdüz dursa da hepsi yakışıyor oraya..

Sanırsın profesyonel dans grubu Anadolu Ateşi falan :)

Hiç sevmedim bu okulu ben..

İzlemeye götürme eğer katılmayacaksa, hiç gerek yok.
 
Biz de 5 sinifli bir anaokuluyuz. Devlete bagli. 3 4 5 yas gruplarimiz var. Hicbirini de oyle sarkilarla vs hazirlamadik yani. Genel olarak eglence agirlikliydi. Yarismalar falan yaptik. Hatta ben o donem idareciydim ve palyaco bile oldum. Bir ogretmenimiz de ayi kostumu giymisti mesela. Bahcede etkinlikler yaptik. Boyamalar, su savaslari, su balonu, anne baba cocuk uclusu icin yarismalar falan hazirlamistik. Niyetimiz onlari eglendirmekti. Ve hepsi muhtesem eglendiler. Ben inanilmaz gereksiz buluyorum bu gosterileri. Aylarca ayni figurlere cocuklari hazirliyorsun. Cocuklar da asla bir eglenme belirtisi yok. Giyip kusanip robot gibi ogrendiklerini yapiyorlar.
Sizin okul da belli ki ticari kaygisi olan bir okul. Ben olsam cocugum sahnede arkadaslarini izlesin istemezdim. Her ne kadar kendisi istemiyorsa bile yine de uzulebilir. Cocuk bu. Neye incinecegini bile anlayamayiz ki. Cok gormesini istiyorsam internetten izletirim bir suru 23 nisan gosterisi falan var. Anlatirim bu sekilde oldugunu. Sonra yine katilmak ister misim diye sorarim. Yok derse gidip izlemesine de gerek yok bence.
 
Okulu çok beğendiğim söylenemez zaten. Ücreti dolayısıyla mecburen tercih ediyorum. Kadının savunması şu şekil, sınıfın genel düzeyine göre oyun seçtikleri için zor gösteriler seçmişler ve dahil olması imkansız imiş.
İdrak açıklamayı nahoş buldum, anaokullarında prosedür nasıl işler bilmiyorum, cehaletle yazılmış bir yorum yapmış oluyorsam da affına sığınıyorum ablacım ama anaokullarında amaç bütün çocukları kazanmak değil midir? Her çocuk afedersiniz kaba tabiriyle aynı tornadan çıkmış gibi olamaz ki, ayrıca bildiğim kadarıyla yıl boyunca bu çocuklara kes yapıştır aktiviteleri yaptırmıyorlar, mutlaka drama da yapılıyordur, sınıftaki tüm çocukların katıldığı oyunlar da oynanıyordur, belki çocukların hepsi oyunlarda mum gibi durup hareketleri mükemmel bir şekilde yapmıyordur ama zaten o yaş çocuklarından profesyonel bir performans da beklenmemeli, beklenemez, gösterilerden en azından bir tanesi tüm sınıfın katılacağı düzeyde olabilirdi, sen aman yavrum sahneye çıktı diye ağlayan bir anne değilsindir tamam ama o yaştaki çocuklar zaten sahnede tatlı tatlı salınsa bile yetiyor, kızım bir okulda yardımcı olarak çalışıyor 23 Nisan'da çok basit ve çocukları sıkmadan zorlamadan yaptırdıkları kısacık bir gösteri yapıldı ve ben bile ağlama noktasına geldim, bazen onların gün içinde yaptıkları dramaları çekip yolluyor, ay ne şirinler çok güzeller sıpalar diyorum, lafı uzattım yine ama şahsen yaptım oldu der gibi yapılan bu açıklama şık olmamış bence.
 
Çocuğunuz , yapılandırılmış bir çalışmada bir şekilde yer verilmek istenmeyecek kadar hareketli,dürtüsel,isteksiz ve komut almayan ....ama izleyici koltuğunda oturup her sinifin üçer dörder etkinliğini ve belki de bir kaç konuşmacıyi dinleyebilecek kadar da efendi efendi yerinde durabilen bir çocuk demek ki !! Çocuk 7 yaş üstü olsa ve yaptığı davranışları bile isteye yapıyor olsa belki davranışlarının sonuçları olduğu ve bu sonuçları yasamasi gerektiği yönünde bir konusma yapar gösteriyi izleyici bölümünden izletip neleri kacirdigini görmesini saglayabilirim ama 3 yaşlarında olan bir çocukda uygulanabilecek davranış değiştirme yöntemi bu değil .
 
Bu nasil okul ben soktayim inanin.ben de okul oncesi ogretmeniyim.sizinle de meslektasmisiz.sizce bu yaptiklari normal mi.o otizmli cocuk kaynastirma ogrencisi ama bu durumda kaynasacagina dislanmis oluyor.sizin cocugunuz ,o turkce bilmeyen cocuk ne hakla gosteri disi kaliyor.bu bir anasinifi gosterisi.biz de kac kere gosteri yaptik hic uyamayan cocuklar oldu ama onlari da bir sekilde dahil ettik.o da oyle komik oldu ,izlendi.hicbir cocugu boyle dislayamayiz.bunun adi dislamak resmen.ozel okullarin bircogu bu durumda malesef.keske bir devlet anaokuluna verseydiniz
 
Idrakyollariiltihabi Idrakyollariiltihabi Hocam merhaba,
Öncelikle fikrime verdiğiniz değer için teşekkür ederim.
Ben kişisel olarak,uzun süre hazırlık yapılan,
oyun-etkinlik zamanlarından çalarak çalışılan ve çocukları yorup,yıpratan yıl sonu gösterilerini doğru bulmuyorum.
İlla yapılacaksa,yıl içinde öğrenilen kısa şiirler okunabilir,çocuk şarkıları söylenebilir ve basit müzikli rondlar sergilenebilir.
Açıkcası kurumun hem genel gösteri anlayışını hem de bu konuda,oğlunuza olan yaklaşımını doğru bulmadım.
Benzeri durumları biz de yaşıyoruz,
her özel öğrenci için özel uygulamalara başvuruyoruz.
Bununla birlikte sizin okulunuzun tavrı müdahale edip, değiştirebileceğimiz bir
durum değil.

Sorunuza şu şekilde cevap verebilirim.
Açıkcası oğlunuz 48-54 ay ve üzeri bir çocuk olsa arkadaşlarını izlemek için gösteri salonunda bulunmasını destekleyebilirdim.
42 aylık bir çocuktan bahsediyoruz ve belli ki bu tip gösteri-sunum olayları bu çocuğun ilgisini çekmiyor.
Ben gösteriyi izlemek için salonda bulunulmasına hem gerek olmadığını
hem de bu durumun,oğlunuzun üzerinde bir etkisi olmayacağını düşünüyorum.

Bu tip özel durumlarda çocuğun mizacı da
çok önemli.
Oğlunuzu en iyi siz tanırsınız.
En doğrusunu da siz bilirsiniz.
Yine de içiniz rahat etmeyecekse,
oğlunuzun fikrini alabilirsiniz.

Yerinizde olsam diğer tüm sebepler bir tarafa, oğlum için özel bir uygulama yapmayan okulun gönlünü hoş etmemek ve bir anlamda tepkimi göstermek için o gösteriyi izlemeye götürmezdim oğlumu.
Belki bu vesileyle,yıl sonu gösterilerine olan bakış açılarını gözden geçirmeyi düşünürler.

Yıl sonu gösterileri hakkında aynı fikirdeyim sizinle. Hatta daha da fazlasını düşünüyorum. Çocuklara yapılan bir eziyettir bana göre. Hamileyken müdürüme "bakın bu sefer çocuklara saçma sapan figürlerle eziyet etmek yerine eğlenecekleri, velilerin de katılım sağlayacağı bir alan oluşturalım. Hem çocuklar eğlenir hem kimseye eziyet olmaz" dedim. Hamile olduğum ve zorluk çekmek istemediğim için bu fikri sunduğumu ima etti. Daha da kurum sahiplerine fikir beyan edip kendimi yormuyorum. Bizzat içinde bulunduğum için senelerce, oğlumun gittiği okulun müdürüne de laf anlatmaya çalışmıyorum. Ben daha çok oğlum en az zararla bu süreci atlatsın, üzülmesin derdindeyim.

Son paragrafınızda o kadar haklısınız ki. Evet oğlum için o gösteriyi izlememek daha iyi olacak. Aynı zamanda ben de bu şekilde tepkimi göstermiş olacağım. Hepsini geçtim oğlum zaten saatlerce koltukta oturup gösteriyi izlemez. Dışarı çıkmak ister, hareket etmeden duramaz. En doğrusu hiçbir şekilde katılmamak.
 
Gösterilerin çoğunun sebebi gösteriş değil çocukları sahnede öz güvene hazırlamaktır bence.
Kendinizi düşünün 5 yaşında sahnedesiniz karşınızda 200 kişi dımdızlak kalırdık biz ama şimdiki çocuklar öyle değil. Ağlaması dışında sahnede birşey yapmasada orda olmasını tercih ederdim herhalde

Benim yüzde yirmi oranında otizmli bir öğrencim vardı. Kesinlikle gösteriye dahil olmadı ve hatta sahnede koştu durdu sıpa. Ancak bu benim için bir facia değil sevimli bir görüntüden ibaretti. Sonuç itibariyle sahnede koşarken mutluydu :) ancak benim oğlumda durum farklı. Sahnede koşmaz ama aktif de olmaz. Öylece bitmesini bekler. Sıkılır, zevk almaz. He ben o müdürün yerinde olsam en azından bir gösteriyi daha serbest planlar, bir şekilde tüm çocukların eğleneceği bir ortam hazırlardım. Ancak bunun için onu zorlayamam. Vereceği cevap aşağı yukarı belli. Başka okul tercih edebilirsiniz :) dönemin bitmesine bu kadar az kalmışken de oğlumun düzenini değiştiremem.
 
Ben anne değilim. Ama anne olursam sizin gibi sakin bir anne olurum sanırım. Sıradan bir törende çocuğumun istanbulu fethettigini zannedecek kadar çılgın bir anne olmayi gerçekten hic istemiyorum.

Ben ortaöğretimde branş öğretmeniyim. Yani konunun uzmanı değilim. Ama fikrimi size belirtmek istiyorum. Zira yazınızdan da ne kadar akli selim ,egitimli ve donanimli olduguzu görebiliyorum. Bu platformda derdini anlatabilen insana o kadar hasret kalıyoruz ki.. bulunca kendisine roman yazmak istiyoruz.

Bencocuklara anlatmaktan yanayım. Cocuk kesin olarak katılmayacaksa ve gösteriyiizleyecekse. Kendisine anlatın. Anlamayacağını ve sizi dinlemek için 2 dakika sabit durmayacağını biliyorum. Ama siz yine de anlatın.

Bi de... orta da 2 secenek var.

Biri gösteriyi izlemek.

Öteki izlememek.

Peki hangisinde olumsuz ihtimal var.

Ilkinde olumsuz bir olasılık varken ikinci seçenekte olumsuz bir olasılık yok.

Mudurenin bahsettiği " seneye daha kolay öğrenir" mantığını ben sevmedim.

Büyüdükçe, biraz daha sakinleştikce zaten yapacaktır. Bununiçin ekstra bir çabaya gerek olduğunu zannetmiyorum.

Bu sadece bir fikir. Inanin ne kadar isabetli onu da bilmiyorum.

Insallah vereceğiniz karar en doğru karar olur.

Allah kolaylık versin.

Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.
Kararımı verdim sayılır aslında. Bu dönem bitene kadar en azından oğlum için kurumla zıtlaşmak istemiyorum. Oğlum okula alıştı çünkü. Gösteriye katılmayacak ve izlemeyecek de. Hem kötü hissetme ihtimali var hem de saatlerce o kalabalıkta oturmaya zorlamak manasız.

Ben ne yaparsam yapayım kurum sahiplerinin ticari yaklaşımı değişmeyecek. Önceleri çok fazla öfkelenir değiştirmeye çalışırdım ama boşa uğraştığımı anladım çok zaman önce. Şimdilerde tek derdim oğlumun kötü etkilenmemesi. İnanın oğlumla ilerleme sağlamak, sakinleşmesi için çabalamak o kadar yoruyor ve yıpratıyor ki beni, gösteriye çıkmış çıkmamış çok umurumda değil.

Elbette oğlumun hiçbir şekilde dışlanmaması için elimden geleni yapacağım ki bu konuyu açma sebebim de bu. Kendini dışlanmış hisseder mi izlerse diye kaygılandım.
 
Çocuğunuz illaki kurallara uymak zorunda mı yani sahnede bulunması bile onun için güzel olur diye düşünüyorum. Benim kızım da geçen seneki gösteride sahnede sadece ağladı oyunlara katılmadı şarkılara da ki konuşamama sorunumuz da vardı. Ama bu sene gece seneyi unutmamış olacakki sürekli anne ben gösteride hiç aglamiycam çok güzel oynayacağım diye beni rahatlatmaya çalışıyor. Ben o ortamı görmesi taraftarının. Hatta sahnenin bir köşesinde sadece orada durarak bile kendini daha iyi hissedeceğini düşünüyorum.

Sıkıntı şu ki kalabalık ortamlarda uzun süre kalmıyor oğlum. Sıkılıyor gitmek istiyor. Oğluma eziyet etmek de istemiyorum esasında. Gerçekten keyif alacağını bilsem ne yapar eder dahil ederdim oğlumu zaten.
 
Daha üç buçuk yaşında bir minnak :) ben de gitmemekten yanayım sanki.
3.5 yaş küçük değil ki. Gayet herşeyi anladığı bir yaş. Tamam katılmak zorunda değil ama kendi sınıf arkadaşlarını tanıyıp onların sahnede kendinin sahne dışında olduğunu farkedecek yaşta. Başka bir çocuk gösteri etkinliğine götürüp ozenmesini sağlayabilirsiniz seneye için
 
Saçmalık..
Bir kere bu tarz gösterilerin amacı çocuğu sosyalleştirmek, sahne özgüveni kazandırmak.
Bu zamanla adım adım olacak bir şey. Hiç kimse o miniklerden kusursuz bir şey beklemiyor.
Onların tatlı tipleri yetiyor, sağa sola sallansa da dümdüz dursa da hepsi yakışıyor oraya..

Sanırsın profesyonel dans grubu Anadolu Ateşi falan :)

Hiç sevmedim bu okulu ben..

İzlemeye götürme eğer katılmayacaksa, hiç gerek yok.

Valla okulu ben de sevmedim :) öğretmenini ve sakin ortamını seviyorum sadece. Eğitim anlamında yetersiz bir okul.

Aman ben gösteri günü oğlumu alır koşacağımız bir alana götürürüm. Daha çok eğlenir :) deli dana gibi koşsun ancak zaten.
 
Biz de 5 sinifli bir anaokuluyuz. Devlete bagli. 3 4 5 yas gruplarimiz var. Hicbirini de oyle sarkilarla vs hazirlamadik yani. Genel olarak eglence agirlikliydi. Yarismalar falan yaptik. Hatta ben o donem idareciydim ve palyaco bile oldum. Bir ogretmenimiz de ayi kostumu giymisti mesela. Bahcede etkinlikler yaptik. Boyamalar, su savaslari, su balonu, anne baba cocuk uclusu icin yarismalar falan hazirlamistik. Niyetimiz onlari eglendirmekti. Ve hepsi muhtesem eglendiler. Ben inanilmaz gereksiz buluyorum bu gosterileri. Aylarca ayni figurlere cocuklari hazirliyorsun. Cocuklar da asla bir eglenme belirtisi yok. Giyip kusanip robot gibi ogrendiklerini yapiyorlar.
Sizin okul da belli ki ticari kaygisi olan bir okul. Ben olsam cocugum sahnede arkadaslarini izlesin istemezdim. Her ne kadar kendisi istemiyorsa bile yine de uzulebilir. Cocuk bu. Neye incinecegini bile anlayamayiz ki. Cok gormesini istiyorsam internetten izletirim bir suru 23 nisan gosterisi falan var. Anlatirim bu sekilde oldugunu. Sonra yine katilmak ister misim diye sorarim. Yok derse gidip izlemesine de gerek yok bence.

İşte hayalimdeki yıl sonu gösterisi :) çalıştığım hiçbir kurum böyle bir uygulamaya sıcak bakmadı. Çok şanslısınız o okulda bulunduğunuz için. Özel okulların neredeyse tamamı bu söylediğinize sıcak bakmıyor.
 
Ben anaokuluna giderken üst yaş gruplarına daha özenli gösteriler yaptırıyorlardı, bale, dans gibi daha küçükler de çiçek, şiir okuma gibi yan rollerde oluyordu. Küçük yaş grubundayken büyüklere özendiğimi hatırlıyorum. Sizin çocuğunuzun da özenme ihtimali olabilir.
 
İdrak açıklamayı nahoş buldum, anaokullarında prosedür nasıl işler bilmiyorum, cehaletle yazılmış bir yorum yapmış oluyorsam da affına sığınıyorum ablacım ama anaokullarında amaç bütün çocukları kazanmak değil midir? Her çocuk afedersiniz kaba tabiriyle aynı tornadan çıkmış gibi olamaz ki, ayrıca bildiğim kadarıyla yıl boyunca bu çocuklara kes yapıştır aktiviteleri yaptırmıyorlar, mutlaka drama da yapılıyordur, sınıftaki tüm çocukların katıldığı oyunlar da oynanıyordur, belki çocukların hepsi oyunlarda mum gibi durup hareketleri mükemmel bir şekilde yapmıyordur ama zaten o yaş çocuklarından profesyonel bir performans da beklenmemeli, beklenemez, gösterilerden en azından bir tanesi tüm sınıfın katılacağı düzeyde olabilirdi, sen aman yavrum sahneye çıktı diye ağlayan bir anne değilsindir tamam ama o yaştaki çocuklar zaten sahnede tatlı tatlı salınsa bile yetiyor, kızım bir okulda yardımcı olarak çalışıyor 23 Nisan'da çok basit ve çocukları sıkmadan zorlamadan yaptırdıkları kısacık bir gösteri yapıldı ve ben bile ağlama noktasına geldim, bazen onların gün içinde yaptıkları dramaları çekip yolluyor, ay ne şirinler çok güzeller sıpalar diyorum, lafı uzattım yine ama şahsen yaptım oldu der gibi yapılan bu açıklama şık olmamış bence.

Ablam okulun genel tutumu böyle zaten. Bazı hususlarda çok ince ve özverili davranırken, bu tür reklam içeren durumlarda aynı özveri gösterilmiyor.

Sıkıştım kaldım ben de. Ah keşke oğlum tam gün okula hazır olsa da benim için de oğlum için de kaliteli olan bir okulda göreve başlasam. Oğlum da yanımda olsa. Bu hayalime ne zaman kavuşurum, mümkün olur mu bilmiyorum. Doğru düzgün bir okula göndereyim desem maddiyat izin vermiyor. Hadi ben işe döneyim oğlumu yanıma alayım desem, kurumlar çok uzak oğlumla sabah erkenden evden düzenli olarak çıkmak neredeyse imkansız. Her sabah saatlerce ön hazırlık Yapıyoruz okul için. Bilmiyorum, ben de farkındayım bu okulun yeterince profesyonel olmadığının ama başla seçeneğim yok. Öyle sivri çıkışlar da yapmak istemiyorum oğlum okula alıştı. Öğretmenini seviyor vs. Biraz daha sabretmeliyim. Oğlum için dilimin ucuna gelenleri tutmam lazım.
 
Back