• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir yıl sonu gösterisi meselesi

Merhaba hatunlar
Başlığı okuyup "aman bu da dert mi ne dertler var dünyada" diye dert edecek arkadaşları başka büyük dertlerim de var diyerek rahatlatmak isterim. Kimse benim yüzümden rahatsız olmasın, üzülürüm.

Önceki konularımdan bilenler vardır, bilmeyenler için de özet geçecek olursam, dürtü kontrol bozukluğu yaşayan ve bu durumunu zor mizacı ile birleştirip bana dünyayı dar eden bir sıpam var. Yarım gün kreşe gidiyor ve ciddi ilerleme sağladık kreş sayesinde.

Okulun yıl sonu gösterisi var haziranda. Kendim de okul öncesi öğretmeni olduğum için, bu gösteri hazırlık sürecini çok iyi biliyorum. Çok da gerekli olmadığını, potansiyel müşteri çekme aracı olarak fazlaca abartıldığını düşünüyorum hatta. Lakin şöyle bir durum var. Özellikle son iki ayda gösteri provalarına ağırlık verilir ve çocuklar neredeyse günün büyük bir kısmında hazırlık yaparlar.

Bugün müdüre hanım benimle konuşmak istedi. Bir aydır oğlumu hazırlamaya çalıştıklarını, ancak ilgisiz olduğunu ve dikkatini vermediğini, hiçbir şekilde aktif olarak katılım sağlamadığını, grup halinde sergilenen oyunlar seçtikleri için, bir çocuğun uyum sağlamaması durumunda oyunun bozulduğunu, buna rağmen oğlum biraz istekli olsa yine de katılmasını sağlayacağını, ancak bu yıl katılmamasının daha iyi olacağını söyledi.

Buraya kadar sıkıntı yok. Oğlunu sahnede görmek için can atan, gösteriye adeta uluslararası müsabaka muamelesi yapan, sahneye bakıp "bunu ben yaptım" diye duygulanma potansiyeli olan bir anne değilim. Kaldı ki oğlumun sahnedeki halini düşününce "aslında çok zeki" ile başlayan savunma cümlelerine ihtiyaç duyabilirim :)

Müdürümüz mutlaka gösteriyi izlemeye gitmemiz gerektiğini söyledi. Ortamı görür ve tanırsa seneye hazırlık aşamasında daha istekli olur dedi. Bu noktada ben onunla aynı fikirde değilim. Gösteri umurumda olmasa da, oğlumun bu durumdan kötü etkilenmesini asla istemiyorum. Gösteriyi izlemeye gidersek, oğlumun kötü hissetmesinden endişe ediyorum. Kendini dışlanmış hisseder mi, ben neden sahnede değilim diye düşünür mü bilemiyorum. Bu noktada fikirlerinizi merak ediyorum.

Oğlumu dışarıdan gözlemleyen kişiler rahatlıkla "asla etkilenmez hatta o kalabalık ve koşturmanın içinde olmadığı için mutlu olur" derler. Lakin ben incinmesinden korkuyorum. Üzülmesinden korkuyorum. Çok fazla çabalıyorum oğlum için ve herhangi bir eylemin onu geriye götürmesini istemiyorum.

Okuyup fikir verecek olanlara şimdiden teşekkür ederim. Sizce bu hususta nasıl bir yol izlemeliyim? derin sularda derin sularda özellikle sizin fikrinizi merak ediyorum.

Dislandigini hissedebilir endişenizi çok haklı buldum. Heves etsin istiyorsanız sizin eğitim verdiğiniz kurumdaki yıl sonu altivitesine götürün.

Merhaba hatunlar
Başlığı okuyup "aman bu da dert mi ne dertler var dünyada" diye dert edecek arkadaşları başka büyük dertlerim de var diyerek rahatlatmak isterim. Kimse benim yüzümden rahatsız olmasın, üzülürüm.

Önceki konularımdan bilenler vardır, bilmeyenler için de özet geçecek olursam, dürtü kontrol bozukluğu yaşayan ve bu durumunu zor mizacı ile birleştirip bana dünyayı dar eden bir sıpam var. Yarım gün kreşe gidiyor ve ciddi ilerleme sağladık kreş sayesinde.

Okulun yıl sonu gösterisi var haziranda. Kendim de okul öncesi öğretmeni olduğum için, bu gösteri hazırlık sürecini çok iyi biliyorum. Çok da gerekli olmadığını, potansiyel müşteri çekme aracı olarak fazlaca abartıldığını düşünüyorum hatta. Lakin şöyle bir durum var. Özellikle son iki ayda gösteri provalarına ağırlık verilir ve çocuklar neredeyse günün büyük bir kısmında hazırlık yaparlar.

Bugün müdüre hanım benimle konuşmak istedi. Bir aydır oğlumu hazırlamaya çalıştıklarını, ancak ilgisiz olduğunu ve dikkatini vermediğini, hiçbir şekilde aktif olarak katılım sağlamadığını, grup halinde sergilenen oyunlar seçtikleri için, bir çocuğun uyum sağlamaması durumunda oyunun bozulduğunu, buna rağmen oğlum biraz istekli olsa yine de katılmasını sağlayacağını, ancak bu yıl katılmamasının daha iyi olacağını söyledi.

Buraya kadar sıkıntı yok. Oğlunu sahnede görmek için can atan, gösteriye adeta uluslararası müsabaka muamelesi yapan, sahneye bakıp "bunu ben yaptım" diye duygulanma potansiyeli olan bir anne değilim. Kaldı ki oğlumun sahnedeki halini düşününce "aslında çok zeki" ile başlayan savunma cümlelerine ihtiyaç duyabilirim :)

Müdürümüz mutlaka gösteriyi izlemeye gitmemiz gerektiğini söyledi. Ortamı görür ve tanırsa seneye hazırlık aşamasında daha istekli olur dedi. Bu noktada ben onunla aynı fikirde değilim. Gösteri umurumda olmasa da, oğlumun bu durumdan kötü etkilenmesini asla istemiyorum. Gösteriyi izlemeye gidersek, oğlumun kötü hissetmesinden endişe ediyorum. Kendini dışlanmış hisseder mi, ben neden sahnede değilim diye düşünür mü bilemiyorum. Bu noktada fikirlerinizi merak ediyorum.

Oğlumu dışarıdan gözlemleyen kişiler rahatlıkla "asla etkilenmez hatta o kalabalık ve koşturmanın içinde olmadığı için mutlu olur" derler. Lakin ben incinmesinden korkuyorum. Üzülmesinden korkuyorum. Çok fazla çabalıyorum oğlum için ve herhangi bir eylemin onu geriye götürmesini istemiyorum.

Okuyup fikir verecek olanlara şimdiden teşekkür ederim. Sizce bu hususta nasıl bir yol izlemeliyim? derin sularda derin sularda özellikle sizin fikrinizi merak ediyorum.

ben sizin yerinizde olsam internetten başka gösterilerin videolarını bulup bak sizinde böyle olacak ama sen dikkatini vermezsen sizin gösterinizde yer alamayabilirsin yada sen olmazsan gösteri tamamen iptal olacak gibi sözlerle o videoları izletebilirsiniz.belki ilgisini çeker:super:

Bir şekilde ya dahil edilmeliydi gösteriye yada katılamadığı gösteriyi 3.5 yaşında çocuk da olsa izlemeye zorlanmamali. Gitmediği gün neden gitmedik diye soracak yaşta değil zaten umursamaz bile. Ama 6 yaşına kadar bazı şeyler tahmininden fazla travma etkisi yaratabilir. Zorla götürmeye gerek yok. Seneye katilabilecek duruma gelirse katılır yok yine çocuk kontrol edemediği durumlardan ötürü seneye de katilamayacaksa bu yıl izleyip heveslenmesinin de bir anlamı olmayacak.

ya sinir oldum ben
yazıp siliyorum doldurusa getırmemek ıcın
resmen velılere sov yapmak adına kendılerınce begendıklerını secıp dıgerlerını dıslıyorlar

yıl sonu gosterılerınde tam aksıne yanlıs yapan cocuklar daha sevımlı degıl mı asıl onlar guldurmuyor mu ? onlar olmazsa olmazı degıl mı tum cocuklar aynı sarkıda aynı yone yururken arkasını dönecegını sanıp tam tersı ıstıkamete gıden ya da bıttı sanıp annneeee dıyen cocuklar eglensın dıye yapılmıyormu bu gosterıler

ben cok cıddıyım sızın yerınızde olsam meyve olsun sebze olsun agactakı kus olsun derım ılla bır gorev verılsın herseyı gecın arkadasları gosterı sonrası hepten dıslamasın ? uzak tutulması cok yanlıs nasıl boyle bır tutum önermısler akıl alır gıbı degıl

ıs yerınde okulda marketde heryerde farklı ıce kapanık kısıler oluyor sen yapamıyorsun gıt dıyor muyuz
daha kucucuk 3 bucuk yasında bebe ya gonlu kırılır

Bu düşüncelerinize katılmakla birlikte, oğlum gerçekten istekli ve hevesli olsaydı bunları söylerdim. Lakin baktığımda zerre hevesi yok böyle eylemlere karşı. Hani kimi ne için suçlayayım ki. He ben olsam bir şekilde dahil ederim minik bir şarkıyla bile olsa. O da onların vasıfsızlığı işte.

Bir şekilde ya dahil edilmeliydi gösteriye yada katılamadığı gösteriyi 3.5 yaşında çocuk da olsa izlemeye zorlanmamali. Gitmediği gün neden gitmedik diye soracak yaşta değil zaten umursamaz bile. Ama 6 yaşına kadar bazı şeyler tahmininden fazla travma etkisi yaratabilir. Zorla götürmeye gerek yok. Seneye katilabilecek duruma gelirse katılır yok yine çocuk kontrol edemediği durumlardan ötürü seneye de katilamayacaksa bu yıl izleyip heveslenmesinin de bir anlamı olmayacak.

Haklısınız hiç gitmemek daha makbul. Yanında bahsedilse bile dikkatini çekmez şu an ama giderse kötü hissedebilir.

ben sizin yerinizde olsam internetten başka gösterilerin videolarını bulup bak sizinde böyle olacak ama sen dikkatini vermezsen sizin gösterinizde yer alamayabilirsin yada sen olmazsan gösteri tamamen iptal olacak gibi sözlerle o videoları izletebilirsiniz.belki ilgisini çeker:super:

Ahshjs izlemem gösteri ağlasın iğne yapsınlar gösteriye der benim sıpa.

Teşekkür ederim :) bir tane düşük düzeyde otizmli olan öğrenci ve bir tane de yurtdışından yeni gelen, Türkçe bilmeyen bir öğrenci var. Toplamda oğlumla birlikte üç öğrenci katılmıyor. Oğlum diğer iki öğrenciye göre herhangi bir engeli olmayan bir çocuk ancak işte maalesef katılım sağlamıyor durumundan dolayı.
Bence boyle soyutlanması ya da soyutlanmak zorunda bırakılması cok yanlış. Sonucta bu tarz etkinlikler Anadolu Ateşi gösterisi değil. Bir kaç basit hareket ile küçük bir eğlence. O da tam yapamayıversin maksat eğlence aktivite vs. değil mi

Bence boyle soyutlanması ya da soyutlanmak zorunda bırakılması cok yanlış. Sonucta bu tarz etkinlikler Anadolu Ateşi gösterisi değil. Bir kaç basit hareket ile küçük bir eğlence. O da tam yapamayıversin maksat eğlence aktivite vs. değil mi

Maalesef eğitim verilen yerler ticaret mantığı ile çalışıyor. Bazıları da katılmasını sağlarlar ancak asıl amaçları 300-500 tl katılım ücreti almaktır. Çocuğu önemseyen, çocuğa göre yol izleyen kurum sayısı o kadar az ki.

Estağfurullah salak demeyin kendinize. Bilginiz yoktur en fazla. Büyük bir gösteri olacak gösteri salonunda. Her sınıf üç gösteri yapacak. Toplamda dört sınıf var. Elbette birinde yer alabilir ama o kalabalıkta sırasını bekler mi, sorun çıkarır mı bilemiyorum.
Yani gerçekten anlayamıyorum. Bu çocuğa ille de o grupta yer vermeye çalışıp aylarca uğraştırıp/uğraşıp en sonunda "senden olmaz" demenin neresi eğitimcilik?

Baktın ayak uyduramıyor "tamam sen şiir okuyacaksın" de..

Sorun çıkarsa ne olacak. Ne gibi bir sorun çıkarabilir yani. Eğer okul ve öğretmenler izin vermeyecekse o ayrı konu, ama sizin kararınızsa karşılarına dikilip “çocuğum ne olursa olsun bir parçası olmalı, yolunu bulalım” demelisiniz bence. Esergry’nin de dediği gibi, eğitimcilik bunu gerektirir. Sorun çıkarırsa da sonuçlarını kendi yaşayacak, ya arkadaşları üzülecek ya kendi. İlla ki öğrenecek. Dışardan izlediği zaman ne kendine güveni kalır ne de bir daha bir şey yapmak için şevki.

Ek: Okula sinirlendim size değil :))

Idrakyollariiltihabi Idrakyollariiltihabi Hocam merhaba,
Öncelikle fikrime verdiğiniz değer için teşekkür ederim.
Ben kişisel olarak,uzun süre hazırlık yapılan,
oyun-etkinlik zamanlarından çalarak çalışılan ve çocukları yorup,yıpratan yıl sonu gösterilerini doğru bulmuyorum.
İlla yapılacaksa,yıl içinde öğrenilen kısa şiirler okunabilir,çocuk şarkıları söylenebilir ve basit müzikli rondlar sergilenebilir.
Açıkcası kurumun hem genel gösteri anlayışını hem de bu konuda,oğlunuza olan yaklaşımını doğru bulmadım.
Benzeri durumları biz de yaşıyoruz,
her özel öğrenci için özel uygulamalara başvuruyoruz.
Bununla birlikte sizin okulunuzun tavrı müdahale edip, değiştirebileceğimiz bir
durum değil.

Sorunuza şu şekilde cevap verebilirim.
Açıkcası oğlunuz 48-54 ay ve üzeri bir çocuk olsa arkadaşlarını izlemek için gösteri salonunda bulunmasını destekleyebilirdim.
42 aylık bir çocuktan bahsediyoruz ve belli ki bu tip gösteri-sunum olayları bu çocuğun ilgisini çekmiyor.
Ben gösteriyi izlemek için salonda bulunulmasına hem gerek olmadığını
hem de bu durumun,oğlunuzun üzerinde bir etkisi olmayacağını düşünüyorum.

Bu tip özel durumlarda çocuğun mizacı da
çok önemli.
Oğlunuzu en iyi siz tanırsınız.
En doğrusunu da siz bilirsiniz.
Yine de içiniz rahat etmeyecekse,
oğlunuzun fikrini alabilirsiniz.

Yerinizde olsam diğer tüm sebepler bir tarafa, oğlum için özel bir uygulama yapmayan okulun gönlünü hoş etmemek ve bir anlamda tepkimi göstermek için o gösteriyi izlemeye götürmezdim oğlumu.
Belki bu vesileyle,yıl sonu gösterilerine olan bakış açılarını gözden geçirmeyi düşünürler.

Gösterilerin çoğunun sebebi gösteriş değil çocukları sahnede öz güvene hazırlamaktır bence.
Kendinizi düşünün 5 yaşında sahnedesiniz karşınızda 200 kişi dımdızlak kalırdık biz ama şimdiki çocuklar öyle değil. Ağlaması dışında sahnede birşey yapmasada orda olmasını tercih ederdim herhalde

Merhaba hatunlar

Merhaba hatunlar

Bu gösterilen çocuklara yük, aile içinisraf kreş için reklam olduğunu düşünüyorum..oğlum hazırlık esnasında sıkılmıştı zorluyordi.cocugumu çıkarmak istediğimde oglumun gönlünü yapmışlardı.cok şükür ilkokula geçti..

Onun yerine okul bahçesi suslense.. şişme oyun alanı getirseler, sevdiği yiyecekler ikram edilse.grup oyunları oynasalar, dans etseler istediklerini gibi çok iyi olur..maddi olarak da helal hoş olsun ne kadar isterlerse veririm..

Bu gösterilen çocuklara yük, aile içinisraf kreş için reklam olduğunu düşünüyorum..oğlum hazırlık esnasında sıkılmıştı zorluyordi.cocugumu çıkarmak istediğimde oglumun gönlünü yapmışlardı.cok şükür ilkokula geçti..

Onun yerine okul bahçesi suslense.. şişme oyun alanı getirseler, sevdiği yiyecekler ikram edilse.grup oyunları oynasalar, dans etseler istediklerini gibi çok iyi olur..maddi olarak da helal hoş olsun ne kadar isterlerse veririm..

Haklısınız çocuklar strese giriyor zira bir beğenilme durumu oluşuyor

Ama güzel anılar da oluyor

Dengeyi tutturmak lazım

Oğlunuz kaç yaşında? Geçen yıl kızımın sınıfında ay olarak ufak bir çocuk da katılmadı yıl sonu gösterisine. Öğretmen çalıştırarmamış, sahneye çıkaramamış falan. Ancak gösteriye geldi ailesiyle. Finalde sahneye çıktı ama avaz avaz ağladı :) sonuç olarak gelip gösteriyi izledi, anne babası öğretmen. Ama yine de fikirleri merak ediyorum. Düzeltme:3.5 yaş küçükmüş, benim bahsettiğim çocuk daha büyüktü

Kreste uzun yıllar çalışmış biri olarak söylüyorum ki şu mukemmelliyetci gösteri zihniyetini hic bir zaman anlayamadım
Ya onlar daha cocuk cikar sahneye sevdigi bir sarkiyi eksikte olsa söyler degilmi
Götürmeyin bence o gün onla en sevdiği şeyi yapın ne istiyorsa zaten katılmak istemediği bir gösteriyi izletmek zorunda da bırakmayın

Maalesef eğitim verilen yerler ticaret mantığı ile çalışıyor. Bazıları da katılmasını sağlarlar ancak asıl amaçları 300-500 tl katılım ücreti almaktır. Çocuğu önemseyen, çocuğa göre yol izleyen kurum sayısı o kadar az ki.
Okul cagında cocugum yok ama olsaydı ve sizinki gibi aslında bir engeli olmadıgı halde bu tarz bir gösteriden uzaklastırılmak istenseydi asla kabul etmezdim.Mutlaka etkilenecektir. O etkilenmese o gruptan bir cocuk illa ki dalga konusu yapıp kalbini kıracaktır.

Back