Bir yaşına yaklaşırken uyku eğitimi

Kafkefo

Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2020
91
194
23
Merhabalar, bebeğimin bir yaşına girmesine az kaldı. Uyku eğitimi hiç vermedim çünkü doktorumuz ağlayarak verilen uyku eğitiminin bebeğe seni sevmiyorum demek olduğunu söyledi. Açıkçası bana şu şekilde uyut demedi, bebeğini tanıyarak sen bulursun dedi. Bebeğimi kucağıma alıp uyutuyordum ama artık öyle uyumuyor. Kucağımda yürütmemi istiyor tabi bu benim için çok yorucu olmaya başladı. Yatağına koyup uyumasını beklemek istiyorum ama kesinlikle yatağında yatmıyor, hemen ayağa kalkıyor. Benim gibi bir yaşından önce uyku eğitimi vermeyen anneler var mı? Sizin durumlarının nasıl, uyku eğitimi vermedik iyi hoş da kendi kendine uyumayı nasıl öğrenecek bu çocuk

Ben de benzer dertten muzdaribim. Kucakta yürümekten bek ağrılarım başladı. Ne olursa desteksiz uyutmak lazım. Uyku eğitimine ben de sıcak bakmıyordum ama artık almaya karar verdim. Bu şekilde uyutmak ayrı dert gece sık uyanmaları ayrı dert oluyor..

Uyku eğitimi yataga koy bırak ağlasa da ağlaya ağlaya uyusun gibi bişey değil ki. Farklı bi şekilde oldugu için mızmızlanacak her ağladığında sakinleştireceksiniz kucağınıza alıp başını okşayıp vs nasıl sakinleşiyorsa neyi seviyorsa elini tutun öpün falan sakinleştireceksiniz yavaş yavaş bu azalacak kendi kendine uyumaya başlayacak yatagına koy ağlaya ağlaya uyusun bi süre sonra alışır değil uyku eğitimi

Pratik olarak şşt-pat yontemi yapiyorum. Ama simdi de bu yontemle uyuyor Yani profesyonel bir destek almadım ama, genel olarak yaptigim, kucakta sakinlestirip veya uyutup yataga koymak. O esnada uyandikca ve agladikca kucaklayip şşt sesiyle pat pat yapmak. Sakinlesince yataga tekrar koymak. Ama aylardir bu sekildeyiz. Yine kendi kendine uyumuyor. Bu sefer de bu yonteme destekliyiz

Zaten benim bebeğim de kucağımda uyuyordu, yani uyku saati geldiğinde kucağıma alıyordum öpe koklaya uyutuyordum. Sonra bir doğum gününde beta kaptı ve ateşten kaynaklı uykusu bozuldu. O zamandan beri kesinlikle kucağımda uyumuyor hareket istiyor. Kuzu gibi uyurdu, artık uyku vakti çok yorucu oluyor. Uyku eğitimi konusunda da kararsızım ama açıkçası bir yaşından sonra da pek etkili olacağını düşünmüyorum. Geç kaldım gibi hissediyorum

Destek almaya başladınız mı? Ne durumdasınız acaba ben de düşünüyorum ama bir faydası olacak mı emin değilim. Bebeğim bir yaşında, geç kalmış gibi hissediyorum

Aldiniz mi başardınız mi

Aldiniz mi başardınız mi
Almak için anlaştım biriyle. Başlangıç yaptım ama dördüncü günde bırakma kararı aldım.Çünkü ufacık bir değişiklikte bile çok ağladı. Güya ağlatma olmadan yapılacak bir eğitimdi ama malesef ağlatmadan olmuyor. Bir de bu konuda Oya Çanak ın 100 maddede uyku yazısı var instagramda. Onları okuyunca da eğitimi tamamen bırakma kararı aldım. Ama şu uyku rutini olayı çok işime yaradı. Detaylarıyla hakkını vererek yapınca uykuya geçmesi zor olmuyor artık. Şu an tek sıkıntım gece sık uyanması. Onun da kısmen çözümünü buldum gibi ama emin değilim

Ben sık uyanmaya çözüm bulamıyorum ne buldun

Ben sık uyanmaya çözüm bulamıyorum ne buldun
Ten teması,sürekli okşamak, gün içinde daha çok vakit geçirip yakın olmak biraz farkettirdi gibi. Bir de gündüz uykusunu toplam maksimum 3 saat tutunca da azaldı sanki. Ama bunlardan hangisinin sebep olduğundan emin değilim

Bebeğim henüz küçük o seviyeye gelmedim ama uyku eğitimi verenlerin çok memnun ve rahat olduğunu gördüm. İlk etapta zor olabilir ama uyku için teması kesmeden bı yol izlemelisiniz çünkü hala çok küçük ve sizin sıcaklığında ihtiyaci var. Bazıları oyuncak vs. Ya da kendine ait Bı nesne vererek yapıyor yalnız hissetmesin diye öyle görmüştüm bı deneyin ayakta yürüyerek uyutmak çok yorucu cidden

Bunları hep yapıyorum
Bizde etkili değil

Aldiniz mi başardınız mi
Tavşan uykusu ilayda kaniden eğitim aldık ilk günde farkı gördük 6günde bitiyor eğitim ve herkes yerli yerinde mutlu uyuyor. süreç zor ama alışıyorsun. Ama gençler işin aslı bebeğimizin ağlamasına izin vermek. Kimisi yazmış ağlatılan bebek senş sevmiyorum demekmiş falan. Arkadaş çocuk 7/24 ağlıyor. Şımarık çocuk olmasın diye elinden alıyoruz bişi başlıyolar ağlamaya. Aynı şey. Bende ağlatmaya kıyamıyorum ama yine ağlıyo bende ağlıyorum. İkimizde ağlıcağımıza bebeğim bi sürede daha ağlasın dedim. Kesinlikle faydasını gördüm. Yatağa bırakıp çıkıyorum şimdi (en en fazla )20 dkya kadar uyuyor. Ağlamaları bitmedi fakat ilk günkü ağlamayla bu ağlama bir değil. Gözyaşı bile akmıyor. Yani tavsiyem. He takip isteyen bi süreç çocuklar büyüyor çünkü. Danışanınız illaki bilgi verir büyüyeceği zamanlarla ilgili.
Ve kesinlikle benim çocuğum uyumaz demeyin:) benimki uyuduysa uyur

Valla ben de tam olarak kesin budur diyemiyorum ama bazen farkediyor
Tavşan uykusu ilayda kaniden eğitim aldık ilk günde farkı gördük 6günde bitiyor eğitim ve herkes yerli yerinde mutlu uyuyor. süreç zor ama alışıyorsun. Ama gençler işin aslı bebeğimizin ağlamasına izin vermek. Kimisi yazmış ağlatılan bebek senş sevmiyorum demekmiş falan. Arkadaş çocuk 7/24 ağlıyor. Şımarık çocuk olmasın diye elinden alıyoruz bişi başlıyolar ağlamaya. Aynı şey. Bende ağlatmaya kıyamıyorum ama yine ağlıyo bende ağlıyorum. İkimizde ağlıcağımıza bebeğim bi sürede daha ağlasın dedim. Kesinlikle faydasını gördüm. Yatağa bırakıp çıkıyorum şimdi (en en fazla )20 dkya kadar uyuyor. Ağlamaları bitmedi fakat ilk günkü ağlamayla bu ağlama bir değil. Gözyaşı bile akmıyor. Yani tavsiyem. He takip isteyen bi süreç çocuklar büyüyor çünkü. Danışanınız illaki bilgi verir büyüyeceği zamanlarla ilgili.

Benim bebeğim uyumaz demeyin uyuyor.

Gerek yok iki yaşına gelince de uyanacak değil sonuçta
Emsin bakalım

Ben 13 aylikken uyku egitimi degil de uyku rutini olusturmak adina bir danismanlik aldim. Benim bebegim sadece memede uykuya daliyordu ve yanindan ayrildigimda uyaniyordu. Hicbir sekilde kendime zaman ayiramadigim bir 13 ay gecti yani, geceleri de yanimda memem acik uyutabiliyordum, o meme illa agzinda olacak. Ne uyku kalmisti ne de fiziksel gucum.
1 ay suren bir calisma yaptik, bebegi kucaklayan, daha sevkatli bir yontem izledik. Bu sirada bebegimi daha iyi tanimis da oldum. Gece emzirmelerini sonlandirdik, memesiz uykuya dalmayi ogrendi. Ve dolayisiyla istahi da acildi. Bir tasla iki kus vurmus olduk ama tabiiki burada da cok emek vermek gerekiyor. İsterseniz ozelden danismanlik.aldigimiz ismi paylasabilirim.

Kısaca bahsetseniz olur mu süreç nasıldı? Ben de aynı durumdayım ama eğitime veya danışmanlığa cesaretim yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…