bir türlü kurulamayan ev

cok yanlis hesaplayip yola cikmissiniz.

hadi siz deseniz, nisanlimin durumu musait degil, ben kendim maddi finansman saglayacagim, o olur,
ama ailelerden destek bekleyerek olmaz,
hele ki aileden para istemeye alismamis birisi isteyemez asla.

bizim tam olarak ayni degil tabi ki ama benzer soyle bir durumumuz olmustu.
Esim dugune 2 ay kala istifa etti,
zaten oncesinde de askerden yeni gelmisti, birikmis parasi yoktu, askerde oldugu donem yemisti neyi var neyi yoksa,

ki esim de dugunu ertelemeyi teklif etmisti dogal olarak.
ben kendim karsilayabilecegimi soyledim ve o sekilde devam ettik.
Aileler ne cektigimizi bilmezler bile.

Bence biraz erteleyin evlilik olayini maddi sıkıntılar iş sorunları bunlar erkekler icin en buyuk sorun kafasinda bunlar varken ister istemez evlilik telasi esyaydi vs dusunecek morali yoktur ailesine guvenerek birsey yapmak istemiyordur evlendiniz diyelim daha cok sorumlulugu artacak gecim derdi vs bu sefer hersey daha cok ustune gelecek mutsuz olacaksiniz belkide

Valahi bende sizin durumundayım ancak ben beklemeyi tercih ettim.2 senedir bekliyorum şimdi de korona çıktı.

Ben nişanlınıza hak verdim. Nakit parası yoksa bu işler çok zor işler. Allah yardımcınız olsun. Sizden para almak istemiyordur belki. Bir de şöyle düşündüm birikiminizin tamamını düğün için harcayıp sonra pişman olursanız nolcak. Her şeyi en uygunundan yapıp sonra içinizde kalırsa. Yaşlar çok ileri değilse temmuzu bekleseniz daha iyi olmaz mı

Ayrıca sana şunu diyim sevgili konu sahibi.
Borç içinde evlenince inan bana iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor
Yaşadım oradan biliyorum.
Valla aynen biz borç harçla evlendik iki sene belimizi doğrultamadık, evliliğimin gezip tozacagim en güzel zamanlari borç ödemekle hesap yapmakla geçti. Kaldı ki bir de erkegin düzenli bir işi, geliri belli olan bir mesleği yoksa çok büyük sıkıntı

Bende öyle sizden farksızdık.
En güzel zamanlarda hep evdeydik.
Çalıştık fazlasıyla borç ödedik.
Yıprandığımızla kaldık.
Şimdi de pek bir farkımız yok

benim birikmiş param ve arabam var. bu birikmişten harcama yapabileceğimizi de söyledim ama kabul etmiyor.

Ben de bunu soracaktım

Sonuçta evin tutulması çok büyük masraf en az 5000 tl

Bunu toparlaması olanaklı değil gibi gelinlik damatlık ıvır zıvır vs de çok para

Yani senin paran benim param olmamalı

Ev kurmak 30 bin tl demek o da en düşük bütçeli eşyalarla. Depozito, emlakçı parası, abonelikler, kira vs. bunlar çok ciddi miktarlar. Nikah da kıyafetti, hediyeydi, altındı, çekimdi, yemekti derken yine iyi bir bütçe ayırmalı. Bence siz biraz uçuyorsunuz şu anda. Adamın parası yokmuş kendine güvenmemesi çok normal. Belki de diyemiyor ama anlayışlı olmak lazım. Planınızı erteleyebilirsiniz. Bu sene herkesin evlenmek zorundaymış gibi hissetmesine anlam veremiyorum.

Benim arabam, birikmiş param var demişsiniz de yerinizde olsam bunu da ortaya sermezdim. Şartları sadece siz olgunlaştıramazsınız. İleride pişman olursunuz. Adam bu derde ortak girmeli sizle. Ortak bütçe ile yola çıkın. Şu şartlar altında bana evin yükü de tek size biner gibi duruyor.

Katılıyorum konu sahibi bu mesajı birkaç kez oku bence

Adam haklı, parası yoksa ne yapsın? Sürekli "anne bana şu kadar yolla kirayı vereceğim, bu kadar ateşle emlakçıya vereceğim" diyemez.
Sizin kurulu düzeniniz varsa neden yanınıza taşınmıyor? Eşya yenileyecekseniz yine yenileyin ama ev değiştirme ısrarı neden anlamadım.
Aynı evde oturursanız eşyaların hepsini değiştirmek zorunda da hissetmezsiniz, gerekli gördüklerinizi alırsınız sadece. Ailelerden borç almanız da gerekmez.
Elinize geçeni ya da birikiminizi de nikaha harcayın olsun bitsin.

Kuzum adamda yazik para yok. Onun için heveste yok. Eğer hemen evlenmek istiyosaniz desteğe devam.

Bende bir isyeri sahibi olarak nisanliniza hak verdim. Cünkü normal zamanda bile kazanilan para sizin olmuyor önce isyeri kirasi masraflari varsa elemanin ücreti ssk sı vs. derken kalan para sizin olmus oluyor. Pandemi sürecinde hersey ekstra riskli ve eminim o da şuanda her esnafin oldugu gibi önünü göremiyor ve bunun stresini yasiyordur. Sizde bu süreçte gel birde ev kirasi evlenme borcuna girelim diyorsunuz. Bence yazı bekleyin ve rahat rahat evinizi kurun. İliskiniz yıpranmasın.

Ben çok üzüldüm nişanlınıza siz kaybetmemek için nişanlanmış evlenemiyor çünkü para yok. Muhtemelen baskınız onun kendini yetersiz hissetmesine sebep oluyor erkeklerin bir kadından vazgeçmesini sağlayan önemli bir sebep bu. Siz isteyip o altından kalkamadıkça kendini daha da kötü hissedecek, evlenmek istediğiniz adam bu ise onun şartlarına uyacaksınız.

Bence acele etmeyin kendinizi bir düzene sokun evlilik işleri baya para lazım tabi temmuz fikri bence daha iyi ha şimdi ha temmuzda sonucu iyi olduktan sonra

Ben anlamıyorum bu tarz düşünceleri gerçekten adamın parası yoksa ne yapsın ? 2ay var daha diyorsun adamın zaten evi tutacak parası olsaydı bekar evinden çıkmazdı değilmi? Ayrıca evlenirken evet aileler yardım eder ama ikinizde çalışan insanlarmışsınız o ailerden oturduğunuz evin kirasını alırken utanmıcakmısınız şahsen ben utanırdım. Biz evlenirken 1kuruş para almadık ailemizden çok büyük paralarda kazanmıyorduk ama taksit taksit herşeyimizi ardık çok şükür 3yıl oldu daha evim şuan tamamlandı. Siz eşya bakıyoruö diyorsunuzda kusura bakmayın 1yıl önce nişanlanmışsınız evlenveğiniz belli eşya taksidine girebilirdiniz yada para biriktirmeye başlayabilirdiniz. Sürekli aileden yardım alıcaz diyorsunuz siz o evden çıktıktan sonra eşinizle beraber ayrı bir aile olucaksınız anne babalara güvenerek evlenirmez. Hiç biri olmuyorsa evlilik için zorlamayın aralık ayına. Adamın oarası yoksa yoktur ne ile tutacak o evide içini dolduracak. Bencillik yapıyorsunuz trip atıp konuşmamazlık yapmanıza hiç gerek yok kusura bakmayın.

Ev ailesinin ortak eviymiş. Yazın gidiyorlarmış sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…