Bir turlu gitmeyen gelin adayi...

Benim annemde bir yere gideceğim zaman "erken gel" diye tembihlerdi öyle alışkanlık haline getirmişti ki bunu bir keresinde bakkala giderken bana erken gel dedi yok anne bakkal amcayla belki biraz oturur bir kahve filan içer laflarız demiştim de kendisi benden çok gülmüştü söylediği lafa. :KK70:
Ahhhaha çok güldüm yorumunuza....Allah da sizi güldürsün:KK66:

en başından kabul etmenız hata gunu bırlık neysede kalmak ne dmek nezaman genişledik bukadar ondan sonrada çarpuk çurpuk ilişkiler hem bu kızın ailesı kızım sen nerdesın demıyormu hiçmi haberleri olmuyor 3 hafta bu 3 gun değil 5 gun değil kızla değil kardeşinizle konuşun madem sağdan soldanda laf geliyor demekki aile yapınnız içinde fazla bı durum buu kardeşinizle babanız konuşsun bu işşin böyle olmıycanı anlatsın

ben kıza birşey diyemem. dünyada binbir çeşit insan var. bir cins de size denk gelmiş. e arkadaşım diliniz yok mu sizin? kızım senin evin barkın, anan baban yok mu diyemiyor musunz? böyle şeyler bize ters, dedikodu aldı başını gidiyor diyemiyor musunuz? pes vallahi, kıza değil size pes..

en başından kabul etmenız hata gunu bırlık neysede kalmak ne dmek nezaman genişledik bukadar ondan sonrada çarpuk çurpuk ilişkiler hem bu kızın ailesı kızım sen nerdesın demıyormu hiçmi haberleri olmuyor 3 hafta bu 3 gun değil 5 gun değil kızla değil kardeşinizle konuşun madem sağdan soldanda laf geliyor demekki aile yapınnız içinde fazla bı durum buu kardeşinizle babanız konuşsun bu işşin böyle olmıycanı anlatsın

ben kıza birşey diyemem. dünyada binbir çeşit insan var. bir cins de size denk gelmiş. e arkadaşım diliniz yok mu sizin? kızım senin evin barkın, anan baban yok mu diyemiyor musunz? böyle şeyler bize ters, dedikodu aldı başını gidiyor diyemiyor musunuz? pes vallahi, kıza değil size pes..

Basindan beri anlatiyorum. Bazen yumusak bazense sert bir sekilde kiza git dendi zaten. Gitmiyor iste... Bir kolundan tutup sokaga atmadigimiz kaldi. Oyle mi yapalim yani? Kiz anlamiyor iste.

Bence erkek kardeşiniz kızın gitmesini istemediği için kız kalıyor. Yoksa bir erkek istemicekte kız kalacak..Haha güldürmeyin.
Hatta daha ileri gideyim, kızı kalması için zorluyor olabilir mi?

Bence erkek kardeşiniz kızın gitmesini istemediği için kız kalıyor. Yoksa bir erkek istemicekte kız kalacak..Haha güldürmeyin.
Hatta daha ileri gideyim, kızı kalması için zorluyor olabilir mi?

Erkek kardeşte bitiyor iş...ailesi yırtınsa da sokağa da atmaya kalksa durum değişmez.
Erkek kardeş kal sen onlara bakma burada kalmanı istiyorum diyordur....yoksa imkansız kalmaz en yüzsüz insan bile.

Bence de acilen yollayın bu kızı. Başına birşey gelse nasıl açıklayacaksınız ailesine? Ya çok yüzsüz, onca şey söyledik gitmiyor diyorsunuz. Ya da erkek kardeşiniz kızıyor küsüyor bir şekilde kalmasını sağlıyor. Kardeşinizle konuşmakta yetmez gibi geliyor bana. Kızsanız falan nasıl olur acaba? Bir de merak ettim, kıza neler dediniz ve buna rağen gitmiyor diyorsunuz? Belki imalarınızı anlamadı ya da salağa yatıyor. Açıkça git dediniz mi?

Aklıma şey geldi desenizki ne zaman gitmeyi düşünüyosun ona göreyatılı kalabalık misafir gelecek erteleyip duruyoruz deyin. Aman bee katdeşinizde alınırsa alınsın hiç utanmmyolar mı bu insanlar ya ben ailemden ayrı yaşuorum ailemi çok da seviyorum ama ailemin yanına gittiğimde ben bile bu kız kadar rahat değilim

Basindan beri anlatiyorum. Bazen yumusak bazense sert bir sekilde kiza git dendi zaten. Gitmiyor iste... Bir kolundan tutup sokaga atmadigimiz kaldi. Oyle mi yapalim yani? Kiz anlamiyor iste.

kardesinizle aileniz ve siz konusutunuz mu?
mustakbel eşi hakkındaki düsüncelerini degil; hosnutsuzlugunuzu, yarın ne yapmayı dusunudugunu ve evin kurallarını?

ayrıca ses cıkarmayan aileniz, siz vakti zamanında eve bir erkek arkadasınızla gelseniz o iyi niyetleri, davranısları nasıl olurdu merak etmiyor degilim...

Bana kız kaçtı da haberiniz yok gibi geliyor.

heheh o artik sizin glininiz, yabancidan bahseder gibi bahsetmeyin :-)

Önce kardeşinizle ya baba-oğul. yada abla kardeş bi görüşün. işin ciddiyeti ve gelecek hakkında. Geçiştirip durmayın.

Daha sonra kızı ailecek karşınıza alın konuşun. Bizim örf adetimize uymaz. Gelip istemek laızm falan deyin. En azından GENIS olmadığını gösterin.

Diğer konuda kız evde nerede kalıyor, ve erkek kardesinizle herhangi bir ilişkisi olmuşmu? Ailesiyle arası nasıl(Belki kalıcak yeri yoktur) belkide kardeşinizi gerçekten seviyor.

Ama en önemlisi AİLESİNE 3 HAFTA YALAN SÖYLEYİP SEVGİLİ VE AİLEİSNDE kalan kıza ne kadar güvenilibilir

gelinimiz de oyleydi. Bir de o temizlige falan da yardim etmezdi. 2 hafta kalir, 1 hafta kendi evlerinde kalip yine 2 3 hafta kalirlardi. Yemek yapma derdi yok temizlik derdi yok... Annem ona bile birsey diyemedi. Baska bir konudan kavga oldu da kestiler ayaklarini.

Olay çözüldü :) Kardesiniz evli hayatını bekarken yaşıyor 6 ayda 12 ayda bir değiştiriyor.

Yıllardır erkeklerin aradığı hayatı bulmuş kardeşiniz.

düpedüz kaçmış gibi duruyor. siz bunu anlamadınız mı.
başka bir şey akla getiriyor mu yazdıklarınız ?

Saka gibi yahu! Valla arkadasim babaniz biletini alsin gondersin bence. Bazi duyumlar aliyorum bizim ailemize ters, okulunu da cik aksattin hadi selametle deyip yol versin. Yuzsuz yaaa nefret ederim boyle tiplerden. Aman onun yaptigi is yanina kalsin annen kafasi rahat olsun da is mis istemez bence kimseden.....

Yüzsüzde olsa misafire laf edilmez, bu sorunu kardesinizle halledeceksiniz en iyisi.

Hanimlar, erkek kardesim 24 yasinda, kucuk bir ilcede 2 yillik universite okuyor. Gerci okul uzatmali oldu alttan dersleri kaldi. Bu yuzden eve dondu, calismaya basladi ve sadece sinav zamanlari okula gidecek.

Kardesim ikinci senesinde bir kizla sevgili olmus. Ciddi mi falan diye agzini aradim, "yok abla bir ciddiyet yok o da oyle bakmiyor zaten alkol sorunu var" dedi. Ben de ciddi olmayacaksa bir iliskiyi uzatmamasini, kiza umit vermemesini soyledim. Sonucta cevremde bu tur iliskilerin ahini alan cok erkek taniyoruz. Aradan zaman gecince bunlar ciddi olmuslar. Kardesim (sevgilisine Ayse diyelim) Ayseyle beni telefonda gorusturdu, facebooka ekledi falan. Cokta tatli bir kiz sakin karakterli iyi niyetli. Annemle de konusmuslar. Kardesim univ.den donerken yaninda Ayse'yi de getirdi. Istanbul'u gezdirecekmis hem bizimkilerle tanismis olmak istemis. Bizimkiler Ayse'yi gayet guzel agirladilar, sinemaya gitmisler, babamla bowling oynamislar. Yalniz babam Ayse'nin ailesinin haberi var saniyormus. Bunu Ayse evine donunce ogrendi ve baya vicdan yapti. Kizin anne babasina ne derim benim de kizim var diye. 1 hafta kadar sonra Ayse yine geldi. Ailesine okulunun erken basladigini soyleyipte gelmis ve bir turlu gitmiyor. Suan 3 hafta oldu ve kizin okula hic donesi yok. Gitmekten bahsetmiyor bile. Sagdan soldan telefonlar gelmeye basladi sizin oglan kiz kacirmis dogru mu diye... Babam da misafir diye birsey diyemiyor ama diken ustunde. Bir ara konusmus kizim boyle yapmayin annenize babaniza yalan soylemeyin diye. Bir ara gidicem falan demis, babam pismaniye kestane sekeri falan almis yanina hediyelik. Kiz paketi acmis yemeye baslamis ben gidene kadar bunlar curur diye. Babam kardesimle konustugunda tavir yapip odayi terkediyormus. Benle de konusmuyor. Normalde cok yakiniz ama bu konuda kapatmis kendini tamamen.

Hanimlar ne yapalim sizce? Misafir deyip susalim mi yoksa anne babasini dusunerek kalbi kirilacakta olsa okuluna yollayalim mi? Ayrica bunlar ne yapmaya calisiyor? Kiz kacti da haberimiz mi yok? Siz olsaniz ne yapardiniz?

Bu arada baska konumda da yazmistim buyuk kardesimin esi de annemden cikmiyordu hatta annemle yasama planlari yapiyordu da annem istememisti. Kadincagiz ya fazla iyi ya baska birsey var gelinler dibinden ayrilmiyor :KK53:
Hayirli olsun dugun ne zaman isin sakasi alin karsiniza seni istemeyen yok ama her seyin yolu yordami var deyin misafirligin fazlasi babaniza torun getirebilir

Tutun kollarindan koyun kapinin onune ikisinide.Ailesi sikayetci olur basiniz belaya girer.HEM KARDESININDE akli basina gelir

Bu kızlarda hiç mi edep kalmamış. Biz nişanlıyken bile gitmeye çekiniriz milletteki rahatlığa bak. Babanız alacak ikisini karşısına "çocuklar kaçtınız da bizim mi haberimiz yok? Kızım bu kadar süre bir erkeğin evinde kalınmaz. Benimde kızım var bize ters bu işler. Ha seviyorsanız isteriz evlenirsiniz olur biter. Kızım sen önce git okulunu bitir. Yoksa aileni aramam gerekecek sonra benden bilirler." demesi lazım

X