- 4 Şubat 2020
- 338
- 551
- 53
- 28
Sizde haklısınız yalnız kayınvalidenin cebinden zorla çıkartıp parayı almıyor ki gelinde. Kayınvalide madem bu kadar parasının peşine düşecek baştan desin benden 1 kuruş çıkmaz yardım edemem evlenmeyi bilen alsın eşyasını desin çekilsin kenara sussun. Hem büyükler yardım ederiz diye destek çıkarız diyor hem her şeyi kendinde hak görüyor. Şunu da anlarım bak kayınvalide der ki yardım ederim ama bütçem şu kadar ona göre bakın gençler diyebilir ama gelin illa pahalı olacak olmaz diye diretirse o zaman derim geline kayınvalide parasini veriyor çok istiyorsan çıkart sende yarı parasını al derim. Ama ne demek eve gelince mağazayı arayalım tekrar gidelim içime sinmedi begenmedim yok şu renk yok bu kumaş olsun vb. Oldu olacak al canını gelinin kurtul. Çok yanlış karşıdaki seninde evladın kızın olacak çocuğunla evlenecek parasını biz verdik ne dersek o demek hiç yakışmıyor çok görgüsüz bir davranış.3 kuruş parayla mı evleniliyor ??? Valla kız tarafı bi buzdolabı tv almış her şeyi kayınvalide tarafı ödüyor ama bi fikir belirtme hakları yok öyle mi ?? Evet çiftler beraber seçer karışılmaz kadın da fikir belirtmiş tutturmamış al diye kendide belirtmiş. Madem fikir istemiyor nişanlısıyla gidicek kendileri alıcak büyükleri gelenek adı altında banka görmekte ne bılıyım. Tamam yardım ederler ama bi fikir belirtmede ben altında bir şey aramam tecrübelidir yardımcı olmak istemiştir kendi annelerimiz yapmıyor bu san ki Ama konu sahibi paraya gelince yapmak zorunda gelenekler bu diyip kenara çıkıyor ki öyle bi mecburiyetleri yok insanlar evlenmeyi biliyorsa birikimde yapmalı. Gelenekler nedense sadece maddiyatta geçerli gerisi fasa fiso dimi