- Konu Sahibi zelis_3729
-
kızlar dün gece eşimle ilişkiye girdik normalde çekme yöntemi ile korunuyoduk ama dün eşim çekemediben bu ay doğum kontrol hapı kullanıyodum ama düzensiz olarak. yani bikaç kere unuttuğum oldu. unuttuğum günleri aldım ama ara ara adet kanaması da geliyodu. neyse nitekim hapımı öyle böyle 2 gün önce bitirdim ama dün geceki olay olunca bugün bi de ertesi gün hapı yuttum sizce hamile kalır mıyım :18: henüz 7 aylık bir bebeğim var ve en azından şu an için ikinci bir çocuk istemiyorum
hicbir korunma yöntemi %100 koruma saglamiyor ama hapla korunmak en güvenilir korunma yöntemi diyebilirim. bence hamile olmaniz imkansiz gibi.bir kac gün unutsaniz yutmasaniz bile hamile kalma ihtimaliniz yok gibi.cünkü dogum kontrol hapini biraktiktan sonra bile en az iki ay icinde ancak yumurta olusuyor...
ama ben ilk hamileleğimde hapı bırakır bırakmaz o ay içinde hamile kalmıştım. sizce ertesi gün hapı etkili olmuşmudur ilişkiden 10 saat sonra filan hemen içtim...
Doğum kontrol haplarının o kadar etkili olmadığını duymuştum bende. :26:
En güvenilir korunma yöntemi kondommuş ama tam olarak bilemem tabi. :44: Sonuçta evli bile değilim.
Hem kadın doğum doktoru olan bi tanıdığımızın, hemde lisede bu konuları gören ablamın söylediklerini söyledim ben.. Ama dediğiniz gibi o bebeğin gelesi varsa her türlü gelir.kondomun delinme ve yirtilma gibi ihtimalleri oldugu icin bence en güvenilir korunma yöntemi degil bence.ona kalirsa hicbir yöntem %100 koruma saglamiyor,spiral ,kondom yada hap kullananlarin bile nadir olsa bile hamile kaldigini duymustum.mesala ben 6 yil kadar hapla korundum bazen unuttugum zamanlar bile oldu ama hamile kalmadim...
emziriyor musunuz ?
emzirirken doğum kontrol hapı almanın bebeğe zararı olmuyor mu ?
doğum kontrol hapına ne zaman başladınız ? çünkü ilk ay koruyuculuğu çok değil deniyor..
hayır benim bebeğim hiç emmedi. ama sağarak ilk üç ay kesildiği yere kadar verdim yine de sütümü doğum kontrol hapına bebeğim 5 aylıkken başladım. iki aydır kullanıyorum işte. ama hap pek benim bünyeme yaramıyo. ilk ay sürekli minik minik pembemsi leke geldi ikinci ay kesilmişti onda da ben biraz düzensiz kullandım işte bikaç defa iki gün üst üste unuttuğum oldu ve adet kanamam daha hap bitmeden geldi ama çok az geldi ben de hapa devam ettim. işte sonra yukarda anlattığım durum oldu. yaaa hamile kalmam de mi bayanlar yaa. ertesi gün hapı da içtim.. bir iki güne tam anlamıyla adetim gelecek onu bekliyorum işte. o gelirse bu işten yırtmış sayılır mıyım yoksa bikaç günde belli olmaz mı ??
kızlar dün gece eşimle ilişkiye girdik normalde çekme yöntemi ile korunuyoduk ama dün eşim çekemediben bu ay doğum kontrol hapı kullanıyodum ama düzensiz olarak. yani bikaç kere unuttuğum oldu. unuttuğum günleri aldım ama ara ara adet kanaması da geliyodu. neyse nitekim hapımı öyle böyle 2 gün önce bitirdim ama dün geceki olay olunca bugün bi de ertesi gün hapı yuttum sizce hamile kalır mıyım :18: henüz 7 aylık bir bebeğim var ve en azından şu an için ikinci bir çocuk istemiyorum
hapın yan etkileri var diye düzensiz kullanmışsınız sanırım.
ilk aylar lekelenme çok doğal. hemen hemen tanıdığım herkeste oldu. bende neredeyse 1 ay kanama oldu. ama 3,4 ay kullandıktan sonra vucud alışıyor. çok rahat ediyorsunuz. eğer hap kullanıyorsanız asla düzensiz kullanmayın.
adetin gelince bizede haber ver bende merak ettim simdi .zaten korkma adetin gelirse bu isten siyrildin demek ama ben yine söylüyorum bence hamile degilsin.... rabbim olmayanlara nasip etsin...
dogru söylüyosun,bende hic olmadi ama ablam bir türlü kullanmayi beceremedibazen unuttugu oluyodu bu yüzden kanamasida oluyordu....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?