• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir sır biliyorum kendime mi kalsa söylesem mi bilmiyorum 🙄

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Uzuuunnnn aradan sonra merhaba arkadaşlar. Malum geçmişte bir konum var hamilelik çocuk vs buralara uğramayalı baya oldu. Görümcemle 2 yıldır konuşmuyoruz görüşmüyoruz. Onun bana bu öfkesinin nefretinin sebebi çok farklıymış bu dönemde onu anladım.

İnsanlardan beni tamamen uzaklaştırıp arkamdan bir çok laflar etti eşimin akrabalarına sizi istemiyor evine gitmenizi istemiyor giderseniz kardeşime onlar gelirse seni boşarım demiş vs bir çok laf etmiş arkamdan. Ben bunları ara ara duydum hiçbir gerçekliği olmayan şeyler bunlar.

Ama daha başka bir konu var ki bu şahıs nişanlıylen benim üniv yakın arkadaşımla yatmış hem nişanlısı hem o ikisini idare etmiş bana arkadaşım kendi itiraf etti. Hemde sayısız defa hani hata dersin olur dersin ama öyle değil. Kocası kabul etmiş banane diyeceğim ama bunu kız sanıyor öyle bir yerde denk getirmiş ki oldu bittiye getirmiş 🤦🏼‍♀️ iğrenç şeyler yani korkusu aslında benim bunları öğrenmemmiş sanırım insanları uzaklaştırması da bu sebepten.

Eşim akrabalarıyla pek samimi değil zaten bunu yapmasıda pek umrumuzda değil açıkçası sorun şu ben bu vebali taşıyamıyorum. Eşime anlattım doğrudur dedi hiç şaşırmadım dedi insanın kardeşine bunu demesi garip gibi ama ablasını tanıyor zaten gençken bir çok kez sokaktan toplamış dövmüş vs.

Bu şahıs bana sürekli laf sokuyor kalabalık ortamlara girdiğimizde düğün cenaze illaki denk geliyoruz her seferinde bir çabası var yoruldum bir köşede sen busun diyesim var sussun sağda solda konuşmasın diye ama öyle bir insan olmadım. Üzülüyorum kocasına nasıl doldurduysa adam bana karşı kinli sanıyorki nişanlıyken yattıklarını bildiğim için onları tehdit ediyorum. En son kavgamızda bu bana begenmiyosan gidersin imasında bulundu bende ben gidersem senin yuvanıda yıkar giderim dedim sen ne biliyorsun dedi delirdi o zaman bu konuyu kesin bilmiyordum öğrendim.

Şimdi içim içimi yiyor bunu bilmek bir vebal kendine mi desem ya da hiç demesem mi herkese diyemem zaten eşime ailesine saygım var ondan susarım siz olsanız ne yapardınız?

Öncelikle bir şey bilmiyor, bildiğinizi sanıyorsunuz.

Siz evli, 2 çocuk annesi bir kadın değil misiniz ? Üniversiteden tanıdığınız erkek arkadaşınızla, adamın cinsel hayatını mı konuşuyorsunuz ? Adam da size kiminle beraber olup olmadığını mı anlatıyor ? Bu konuyu eşinize anlattığınızda; o da bu sohbeti normal mi karşıladı ?

Eşimin dövmesiyle gurur duymuyprum eşim asla eli kalkmayan bir insandır gece yarısı lük bir arbadan ki kim olduğunu bildiği bir insanın arabasından inince bir kere vurmuş bir daha girme diye arkadaşım yakın arkadaşım bana anlatan bana bunu anlatınca onunla da konuşmayı kestim midesizsin diye eşim sizin tanıdığınız insanlar gibi değil demekki bizim aramızda gizli olmaz zaten biliyor ne olduğunu ha başını tutmadım ama nişanlıyken başka odada kilitleyip geldi yaptım diye anlattı sonrasında başkasıyla yapmıştım ama böyle böyle yaptım dedi ince ayrıntısına kadar mı anlatayım istediniz bilmem konu bu değil her neyaptıysa yapmış ama bana bulaşmasın istiyorum arkamdan laf etmesin tek dileğim bu her aynı ortamda bulunduğumda gerilmekten laf sokmalarından bıktım...
Size ne ya?
Eşiniz onu dövmüş diye de gurur duymussunuz,bir gün o yumruk size inince görürsünüz kadın dövmek neymiş.
Kadının özelini öğrendiğiniz an abisine yetiştirmissiniz. Eşiniz demedi mi o yakın arkadaşın erkek sana nasıl böyle mahrem bir şeyi anlattı ,ne konuşuyordunuz diye. Bunu ahlaksızlık sayıp bir tane de size vursa konu daha ilginç olurdu (ben de rahat sayılan,bekar biriyim. Bana bile erkek eşim dostum sunla bunla yattım diyemez,öyle bir muhabbet açmam. Siz ne konuşuyordunuz da konu evli kadınin geçmişine geldi?)
Ayrıca ne biliyorsun kocasına kendini bakire diye kakaladigini, belki adamla da evlenmeden önce ilişkiye girdi. Ama ortamlarda çoğu kadın gibi ' ay ilk gece şöyle boyle' geyiği yaptı. Arasinda mi yatiyordun? Kapının girişine vizite mi kesiyordun?
Tam olarak sana ne?
Bunu yayarsan kötü karma pesini bırakmaz. Yetmediği gibi ne ailesi ne eşi kadına b.k sürmez olan sana olur, dedikoducu iftiracı yılan yenge olarak adın çıkar
Bir de eşinin ailesini sevmiyorsun,kadın da seni onlardan uzaklaştırmis. Sukredecegine girdiğin hallere bak

Vebal vebal deyip dedikodu yapmaktan da geri durmuyorsunuz. Size ne? Tekrar soruyorum size ne? Onunla yatmış bununla kalkmış, zarı öyleymiş böyleymiş. Başkasının bacak arasından size ne?
Sizin kendinize saygınız var mı bir kadın olarak?

İstemezsiniz görüşmezsiniz kalkıp da milletin yatak odasını, cinsel hayatını dilinize dolamaniz çok ayıp.
Kimle dedikodu yapmışım pardon şahıs belirtiyor muyum kim olduğunu biliyor musunuz hayır bir tek eşime demişim ki o eşim yani meraklı değilim ne halt yediğine tek derdim beni rahat bıraksın adımı ağzına almasın

Daha nelerde en basitini diyorum sadece sussun benim adımı ağzına almasın artık istiyorum
Aslında umursamayarak, yok sayarak daha çıldırtıcı, intikam almış olursunız. Benzer bir durumda inadına tepkisiz kalırdım. Ama karşımdaki benimle çok uğraşıyorsa, cididi noktalara gittiğin hissedersem alıp karşıma, kavga etmek istemediğimi, hele de kötü olmak iatemediğimi söylerdim sakince. Ama şansını fazla zorlamaması gerektiğini çünkü gemileri yaktığımda geri dönüşü olmayacğaını söylerdim. Yani bişeyler ima ederdim ama ne bildiğimi ne kadar bilsiğimü de söylemezdim sanırım o, stes ona yeter heralde. Özetle her türlü çok çirkin bir durum

Okuduğum en saçma ve konu sahibini hiç ilgilendirmeyen konularda ilk ona girer sanırım bı konu.
Siz çok iyisiniz konu sahibi görümce şeytan hımm tamam inandım ben o şeytan siz melek:)
İnandırmak zorunda değilim inanmadıysanız inandığınız konulara gidiniz

Ben bunu bir yıldır biliyorum zaten intikam istesem ilk öğrendiğim anda derdim ki tanıştığım zamandan beride başka insanlarla birşeyler yaşadığınıda biliyordum ama umrumda değil diyordum ama o benim canımı çok yaktı ben yinede sustum başkalarına demek değil benim dediğim ama bir yanımda bunu bildiğimi bilsin istiyor bana yaşattıklarından dolayı
Ezik misin?
Kadın seni başkalarına kotulediginde buna dair yuzlesseydin, senin canını yaktiginda çıksaydı sesin.
Belaltindan ne demeye çalışıyorsun?
Nereden biliyorsun başka insanlarla bir şeyler yaşadığını? Aralarında mi yattın?
Nasıl bu kadar eminsin?
Sen de genç kadınsın, bak çoluğun cocugun varmis. Yarın bir gün şerefsiz gevşek ağızlı bir erkeğin ağzından çıkan laf,duyulan dedikodu seni de zor duruma sokabilir ya da yaptığın kötülük - aldığın ah çocuklarından çıkabilir. Nasil cesaret edebilirsin?
Karmaya,İnsanın yaptığı iyilik kötülüklerin kendini bulacaagina inanıyorsan zaten basın büyük dertte. Ama benim karmayla marmayla isim yok, Müslümanım elhamdülillah diyorsan
Hucurat suresi 12. ayet; Zannın çoğundan sakının; çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin gizli hallerini ve kusurlarını araştırmayın. Birbirinizin gıybetini yapmayın. Herhangi biriniz ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı?
Nur suresi 4. Ayet;
Namuslu kadınlara zina isnadında bulunup, sonra (bunu isbat için) dört şahit getiremeyenlere seksener sopa vurun ve artık onların şahitliğini hiçbir zaman kabul etmeyin. Onlar tamamen günahkârdırlar.

4 şahidin var mı? Yok.
Yani zina iftirası atmak zina yapmaktan büyük günah:) ki sen şurada bile kadının gıybetini yaptın.
Utanmalisin bence

Kimle dedikodu yapmışım pardon şahıs belirtiyor muyum kim olduğunu biliyor musunuz hayır bir tek eşime demişim ki o eşim yani meraklı değilim ne halt yediğine tek derdim beni rahat bıraksın adımı ağzına almasın
Eşiniz yola getirsin ablasını. Bak karım hakkinda bir lafın daha kulağıma gelirse silerim seni hayatımdan desin. Madem çok iyi eşiniz desin bunu niye susuyor?

Siz etrafa veya eşinize kadınla alakalı bir şey söylediğiniz anda ondan daha beter, karaktersiz duruma düşersiniz. Allah bir şekilde saptırmış kadını, sizinse onun kusurlarını kapatmanız daha onurlu bir hareket olur. Siz çocuk veya ergen değilsiniz. Konu ciddi bir mesele.

Kendinizi tutmak zor gelebilir ama daha haysiyet sahibinin yapacağı şeydir bu. Birisinin hakkında bildiğiniz şeyleri bilmemiş gibi davranmak. Onun yüzüne vurmamak. Zaten sabretseniz belki size karşı davranışı bitecek.

Açıkcası ben onunla arayı falan düzeltmek istemiyorum artık sadece arkamdan konuşmasın istiyorum susmuyor susmuyor sürekli dediği şeyler kulağıma geliyor belki kendine söylersem susar diyorum kendime yakıştıramıyorum
Siz de sürekli duyumlarla hareket ediyorsunuz ama duydukarınız çok mu güvenilir kişiler yani?
Gözünle bile görsen iki kere bak demişler siz maşallah yakın arkadaş bunu dedi yok artık diyorum ona da şu üniversiteden arkadaşa.
Yok arkamdan şunu demiş akrabadan duydum diye gidiyorsunuz.
Üniversiteden yakın arkadaşınız size bunu anlatsa hadi doğru diyelim insan özeli ulu orta anlatır mı diye ağzının payını vermeniz lazım.
Görümceden bağımsız bir kadın hakkında doğruluğu belli olmayan şeyler anlatan erkeğin ağzına o laflar tıkılmalı ya.
Cücük beyinli adam.

Bu konu beni çok sinirlendirdi. Kadınlarımızın hala başka kadınları cinsel hayatlarıyla yargılaması, ayıplamasi, dedikodu malzemesi yapması kadar kötü bir şey yok. Bizim erkekleri susturmamız gerekirken nasıl olur da kalkıp kendimiz konuşuruz bunu ya? Kız çocukları doğuruyoruz, biz bunu bu şekilde konuşmaya ve konuşturmaya devam edersek kızlarımız hakkında da konuşacaklar. Onlara baskılar yapacaklar, hala zarını koru diyecekler onlara da. Ben Allah nasip eder de bir kızım olursa bu zihniyetin içinde yetişmesin istiyorum. Kadına ilk taşı kadın atmasın istiyorum. Taş atmaya kalkan erkeklerin kolunu kırsınlar istiyorum. Ya yüzyıllardır ezildiği, dövüldüğü, öldürüldüğü yetmedi mi kadınların sadece bacak aralarındaki bir zar parçası yüzünden? Siz ne zaman biteceksiniz? Allah aşkına bitin artık. Artık kendinize gelin.

Vebal şuan evli olan bir kadının öncesinde yaşadığı şeyleri eşiniz dahi olsa herhangi birine anlatmanizdir asıl. Vebalmiş. Eşinin neyi ne kadar bildiğinden de haberiniz yok üstelik ki, size ne?

"Arkadaşınız " durduk yere mi anlattı bunu size üzerinden zaman geçmişken yoksa siz mi açık aramaya uğraştıniz? Bunun muhabbetinin olması bile çirkin.

Görümceyi kötülemişsiniz ama sizin geldiğiniz sulardan daha kirlisi, kötüsü yok.
Arkadaşımla sevgiliydiler ayrıldılar eşiyle nişanlandı sonra bunlar yaşanmış bana geçen yıl anlattı kavga ettiğimizi söyleyince keşke anlatmasaydı diyorum aslında ben böyle konuları hiç duymadığım için bana ağır geldi onunlada bunu anlatınca ilişkimi kestim oda hatalı ben kötü olsam böyle olmaz inanın

Ezik misin?
Kadın seni başkalarına kotulediginde buna dair yuzlesseydin, senin canını yaktiginda çıksaydı sesin.
Belaltindan ne demeye çalışıyorsun?
Nereden biliyorsun başka insanlarla bir şeyler yaşadığını? Aralarında mi yattın?
Nasıl bu kadar eminsin?
Sen de genç kadınsın, bak çoluğun cocugun varmis. Yarın bir gün şerefsiz gevşek ağızlı bir erkeğin ağzından çıkan laf,duyulan dedikodu seni de zor duruma sokabilir ya da yaptığın kötülük - aldığın ah çocuklarından çıkabilir. Nasil cesaret edebilirsin?
Karmaya,İnsanın yaptığı iyilik kötülüklerin kendini bulacaagina inanıyorsan zaten basın büyük dertte. Ama benim karmayla marmayla isim yok, Müslümanım elhamdülillah diyorsan
Hucurat suresi 12. ayet; Zannın çoğundan sakının; çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin gizli hallerini ve kusurlarını araştırmayın. Birbirinizin gıybetini yapmayın. Herhangi biriniz ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı?
Nur suresi 4. Ayet;
Namuslu kadınlara zina isnadında bulunup, sonra (bunu isbat için) dört şahit getiremeyenlere seksener sopa vurun ve artık onların şahitliğini hiçbir zaman kabul etmeyin. Onlar tamamen günahkârdırlar.

4 şahidin var mı? Yok.
Yani zina iftirası atmak zina yapmaktan büyük günah:) ki sen şurada bile kadının gıybetini yaptın.
Utanmalisin bence
Mukkemmelsiniz ya♥️

Benzer bir durumu biliyorum, ama benimle mezara kadar gidecek. Baskasi ortaya atsa ben sorumlu degilim. Herkes kendi kapisindan sorumlu. Yüzlesmek istiyorsaniz sizin hakkinizda söyledikleri icin yüzlesin. Kiminle yattigi sizi ilgilendirmez

Aynen ya ben neler neler biliyorum, çevrem hep bana anlatır dururdu bir şeyleri, eşime bile anlatmamaya çalışırım. Olur da bir şekilde tanışırı hatırlar veya ben olmam konuşur diye . Arkadaş da iğrenç, evlenen kadının arkasından bunu anlatmamalı, onursuz erkek demek ki zaten kadın nişanlı iken beraber olmuş. Her şeyi geçtim kadınla erkek ne yaşarsa yaşasın iki kişi haricinde konuşulmamalı. Sinirlendim

Son düzenleme:
Siz vebaldan değilde intikam duygusundan bunu yapmıyorsanız ne olayım yani.
Gorumcenizin yaptığı evet kötü ama sizin yaptığınız daha kötü. Eşiyle konuşmuş biliyor kabul etmiş devam etmiş size ne? Bu bana vebal diyip eşinize anlatmanız bile hiç olmamisken bir de ailesine saygım var ama kime anlatsam hesabı yapıyorsunuz yazık.
Hayır kime anlatsam değil bunu kendine söyleyim mi söylemeyim mi diyorum aslında benimle uğraşmayı bıraksın diye bunlar başkalarına anlatılacak şeyler değil zaten eşi bilmiyor zamanında şüphelenip bu dediğim arkadaşı aramış oda kendi nişanlına sor demiş

Vebali mebali gec kardeşim intikam asil amacınız. Hepimizin haz almadığı canimizi acittigi insanlar var . Soylesen sen kotu olursun kimse yogurdum eksi demez zaten birbirinizi sevmediğinizi aile biliyor iftira attığını söyler ve gözlerinden düşersin. Herkesin özeli kimseyi ilgilendirmez yatmış kalkmış herkesin gunahi sevabı kendine. İlişiğini kes yoluna bak . Hayat bu iniş çıkış yaşayacağız arkamızdan da onumuzdende konusan olacak biz dogru olalım yolumuzdan sapmayalim yeter kim ne derse desin.

Burada da yapıyorsunuz, eşinizle de yaptınız utanmadan. Allah ıslah etsin.

İnandırmak zorunda değilim inanmadıysanız inandığınız konulara gidiniz
Konuya değil sizin minnoş ama görümcenin şeytan olmadığına inanmadım ben.
Siz elalemin adamının lafına bakıp gözünüzün görmediği şeylere inanmaya devam edip üstüne ben gözümle görmediğim şeyler biliyorum ama bir senedir susuyorum çünkü çok yüce gönüllüyüm(!) demeye devam edebilirsiniz.
Ama eşinize de anlatın bu yüce gönüllüğü çaktırmadan işe yarar bir yerde bakarsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back