Doğuma Hazırlık Bir şımarıklık olarak ameliyat korkusu

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
2 sezaryen doğum yaptım,ilkinde apar topar genel anestezi ile kendi doktorum gelemeden,hiç tanımadığım insanlarla girdim ameliyathaneye. Normal doğum planlamıştık,suyum geldi,doktorum gelemedi,beni biraz korkuttular çok detay vermek istemiyorum öyle girdim çıktım. Sonrası kolay inanın. Tabi ki ufak tefek ağrı sızı oluyor ama kolayca toparlanıyor insan.
İkincide doktorumla oturdum konuştum,ilkinde ben doktorum olmadan apar topar girdim o ameliyata bunu bir daha yaşamak istemiyorum, genel anestezi olmasın o hissi de sevmedim,epidural olsun,gününde saatinde birlikte güzelce sakin sakin atlatalım diye.
2.dogumum daha kolay geçti. Sizin deyiminizle 2.defa kesildim çatır cutur hemde uyanıktim,baya örtünün arkasında doktorum,hemsireler işlem yaptı gayet. Ben kesildiğimi düşünmemeye gayret ettim,başka şeylere odaklandım,sohbet muhabbet geçti gitti. Oğlumu ilk gören oldum çok güzel bir histi onun gerilmesi, asık surati hala gözümün önunde dün gibi. 4.5 yasında şu an.
Korkmayın ben uyanık halde atlattıysam ki hastane kokusu,kan vs beni acayip irrite eder. Siz o videoları izleyebiliyorsanız korkmazsınız.
Ama yine de tavsiye etmiyorum izlemenizi. Daha keyifli şeyler izleyin,kendinizi strese sokmayın.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi.

Merhabalar
Dilerim sağlikla yavrunuza kavusursunuz
Korkmaniz normal hepimiz zaman yaklasinca korktuk.hamilelik boyunca her an erken dogum korkusu yasadm tabi eski kayiplarimdan dolayi fakat kizim zamanindan bir hafta once yaramazlik yapip gelmek istedi 1 hafta tedbir amacli yogun bakimda kaldi zor gunlerdi ve gecti.sezeryandan korkmaniza gerek yok cunku o an o kadar kisa ki inanin bebeginizin sesini duyup onu gordukten kokusunu duyduktan sonra ameliyattan cikisiniz cok cabuk oluyor ki o esnada hemsireler,anestezi uzmani sizinle o kadar cok konusuyor ki heyecaninizi,korkunuzu unutuyorsunuz hele ki benim gbi kotu hikayeleriniz yoksa bu durum sizin icin daha heyecanli oluyor bir anne icin en guzel en ozel an
Ama keske ameilyat videolarini izlemeseydiniz ben bilerek izlemedm o an aklima geldiginde de hep bebegimin kokusunu iyi oldgunu hayal ettim gecmis hikayenizi bilmiyorm ama 2 erken dogumum yani 2 bebegimin kaybini yasamisken boyle dusunebildiysem sizde dusunursunuz insallah diyorum bu son gunlerde bebeginizi de bunlari dusunup strese sokmayin bnce dilerim bebeginizle saglikla güzel ömrünüz olur

Canım kadınlar, ne güzel şeyler yazıyorsunuz. Video izlemeyeceğim bir daha. Açıp konumun yorumlarını okuyacağım her aklıma geldiğinde. Bu konuya şöyle güzel, deneyimlerimi anlattığım uzuun bir yorum yazmak istiyorum haftaya bugün. Artık ölürsem bebeğe ne olur falan diye de düşünmeyeceğim. Belki yaşayacağım en güzel deneyimi mahvediyorumdur. İyi ki varsınız

Yaa güzel anne sakın sakın böyle gecirme gunlerini. Uzat bacaklarını dinlen, yat uyu,güzel kitaplar oku,keyifli filmler izle.
Bebek gelince uyuyamayacaksın unutma,her anının tadını çıkar. Bol bol miskinlik yap.
Güzel doğum hikayeni de muhakkak yaz bize.
Herşey çok güzel olacak.
Sağlıkla gelsin minik.

Selamlarrr doktor olarak yazıyorum, aslında kalıntıları almak icin bastırmaz, hatta uterusunuz hassas oldugu icin çekiştirmez plasentayı fakan eger doğum sonrası kanama vs olmaması icin "uterin masaj" denilen uterusun normal sıkı haline geçmesi icin elle mudahale ve masaj yaptıysa biraz canınız yanmış olabilir. Tanii ki kaba davranan insanlar vardır fakat kimsenin bilerek canınızı yakmayacagını düsünmeyi sectim ben... sizin icin iyi olani yapmak istemislerdir diye düsünüyorum sizlerle de nbu fikrimi paylaşmak istedim :))

Sağlıkla kucağına almak nasip olsun

Sezaryen anı diş hekiminin önünde oturmaktan daha kolay.

15 dakikada bebek kucağında hemen dikiş yapıp paket yapıyorlar sadece bebeği aldıktan sonra sanırım dikiş anında karnına bastırıyorlar o kadarı da hiç bir şey yani..

doktorunuzun eli iyi ise ertesi gün rahatlıkla merdivenden bile çıkabilirsiniz.

3-4 gün yattığın yerden kalkmakta zorlanabilirsin ki normal doğumda da dikişi çok olunca insanların öyle oluyor.

Ayağa kalkınca gayet normal devam edersin ama hayata, sadece uzanma, ameliyat yerini gerince acır.

Videoları izleyip zihninini hiç yorma.
Öyle hızlı gelişiyor ki her şey.
Ben aniden sezaryen olunca hiç düşünme fırsatım olmadan doğurdum geldim
Bugün olsa yine sezaryen derdim öyle rahat.

Doğum nasıl olsun diye sormamış. Doktoru Sezeryan önermiş demek ki sorgulamak bize düşmez.
Bu soylediginizin endiseli bi hamileye ne faydasi var suan? Sizin sezaryeniniz zor gecti diye herkesinki zor gececek kurali mi var? Gercekten bazi insanlari anlamak cok zor
Iki secenek arasinda kalsa oyle yazardi. Haftaya sezaryenim var diye belirtmis. Hangisi olsun diye sormamis. Korkusunu belirtmis. Savunmaniz bile cok garip. Insanlarin endiseli anlarinda kulaklarina vesvese fisildamayin rica edicem.
Kusura bakmayın ama hanımefendiye haksızlık ettiğinizi düşünüyorum. Türkiye gibi özel hastanelerde sezaryen oranının %100'e yaklaştığı az gelişmiş ülkelerde doktorla alınan sezaryen kararını herkes sorgulayabilir. Bu arkadaşımız da aynı şekilde bir tavsiyede bulunmuş.
Normal doğum önerilen tüm yorumlara dislike basılmış, fetüs için de anne için de sağlıklı olan normal doğumdur. "Endikasyon" dediğimiz ve o tıbbi uygulamanın gerekliliğini gösteren durum yokken de keyfi bir operasyon geçirip vücuda travma yaşatmanın anlamı olmadığı görüşündeyim. Kendisine dikkat eden, sağlıklı bir gebelik süreci geçiren (bedenine ve bebeğine iyi bakan) ve endikasyonu olmayan herkes normal doğum yapmalı.

Evet ilk doğumum, normal doğum istemedim doktorum da sezaryende karar kıldı
Kaldı ki "istemedim, doktorum da sezaryen dedi" kısmı bana da biraz yukarıda dediğim "bol keseden sezaryen" durumunu düşündürdü.
Sevgili Louder Aldığınız karara saygı duyuyorum, toplumumuzda sağlık okur-yazarlığı son derece düşük ve bu kararı almış olmanızı yadırgamıyor ve sizin canınızı sıkmak gibi bir niyet gütmüyorum lütfen yanlış anlamayın. Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızı temenni ediyorum, sadece amacım sizler için kendi mesleki bakış açımdan doğruyu ifade etmek. Sağlıkla gelsin bebişiniz, siz de en kısa zamanda sağlığınıza kavuşun inşallah :)

Mesleki görüşünüzü sorgulayacak ya da değerlendirecek nitelikte değilim, hekim değilim çünkü. Ancak şu noktadayken “normal doğurmalısın” tarzındaki yorumları maalesef iyi niyetli bulamıyorum. Ben her şeyden önce obezite problemi olan bir gebeyim, normal doğurmamın sağlıklı olmayacağını düşünüyorum bu açıdan. Doktorum da Türkiye’de sayılı denebilecek kalitede doktorlardan biri. Kendisine güvenim sonsuz. Her şey bir kenara, destek almak için açtığım bir konuda herhangi bir sebeple bu tartışmanın yapılması çok anlamsız geliyor bana. Nazikçe cehalet yakıştırması yaptığınız bir kadın olarak size anlatacağım çok şey olurdu ama maalesef burada yazılabilecek şeyler değiller.

Böyle şeyleri hiç düşünmemek, akışına bırakmak en iyisi bence. Bebeğinin doğumuna odaklan sadece derim. Ben genel anestezi oldum, uyandığımda evet karnım çok ağrıyordu ama doktorun “xxx cim bebeğin doğdu, şu kadar kg şu kadar boyu” dediği anı düşündükçe hala mutlu oluyorum. Bu ana odaklan derim. Sağsalim gelsin bebişin, çabucak iyileş inşallah sen de.

Normal doğum değil vajinal doğum diyoruz ona.
Korkadabilir. Bu onun kendi bireysel kararı.
Tartışmak dış kapının mandallarına bize düşmez. Doğuracak olan kadının ve doktorun kararıdır.
Benim doğum doktorum bu konuda babaya bile söz düşmez derdi. Beden kiminse karar onundur.
Kadın vajinal mi Sezeryan mi dese tartışalım ama bu kadın kararı vermiş bunu sormuyor. Kalkıp burada korkutmak da kimseye füşmez

Genel anestezi tavsiye ederim.
Ben memnun kaldım sezeryandan.
Ama normal doğurmayı becerebilsem isterdim.

Sormuyor da, kimse de terslememiş kararını. Ben bana göre diğer hanımefendinin üstüne gidildiği noktasında görüş bildirdim ve burası bir forum, zaten görüş bildirmek için var.

Vajinal doğum da diyoruz normal doğum da, bu konuda düzeltmeniz de çok tatlı olmuş gerçekten. Korkabilir, neden korkuyorsunuz demedik zaten. Sadece sayının Türkiye'de gereksiz fazla olduğu bilgisini verip iyi temennilerde bulundum. "Normal doğur!!!" demedim. Tabii ki hanımefendinin kararı aksini iddia eden mi var?

En büyük korkum sezaryendi. Doktorumu hep bu doğrultuda seçtim. Sürekli normal doğuma hazırlandım. Eğitimler aldım. Günde 7-8 km yürüdüm. Merdiven çıktım. Yoga yaptım. 37. Haftamda Bir gece 3te acil sezaryene alındım. O gece Anladım ki en büyük korkum sezaryen değil bebeğimin sağlığıymış
O gece bebeğimi kaybedebilirdim. Çok şükür bizimle kaldı. Ve gerçekten abartmışım sezaryen olayını. Evet ameliyat oluyorsun ama ertesi gün ayaktasın. 1.5 yıl geçti. İzi bile silikleşti iyice.

Bir de terslesinler tam olsun yahu. Tabi ki terslemeyecekler. Kimseyi yatırıp kestirmiyorum olay benim ameliyatım :)

Kadın sezaryen korkusunu yenmeye çalışıyor çok zor diyorsunuz.

Öncelikle sağlıkla alın kucaginiza. . ilk doğumum genel.anestezi ,ikinci de epidural oldu . Bana kalırsa epidural daha rahattı. Ben heyecan yaptığım için koldan sakinleştirici yaptılar. Ameliyathane de sürekli yanımda konuşan , benimle.sohbet eden hemşireler vardı. Aklım hiç orda beni dikiyorlara gitmedi bu yüzden. Bebeğim yanıma geldi hemen benim yanıma gelince ağlaması kesildi. Siz nasıl rahat hissedecekseniz öyle yapın ama epidural bebek için daha sağlıklı demişti anestezi doktoru

Aslında nazikçe cehalet yakıştırması değil, gerçekten sağlık okur-yazarlığı ülkemizde çok düşük. Normalde gelişmiş ülkelerde sezaryen/vajinal? diye seçenek pek sunulmuyor ve hangisi anne bebek için iyiyse o yapılıyor. En azından ideal bir sağlık sisteminde durum bu. Genel bir eksikliğe gönderme yapmıştım, keyfi tercih yapma imkanı olmasınaydı eleştirim yani.

"Normal doğurmalısın" yerine "imkanınız varsa bence normal doğum tercih edin" diye tavsiye veriyorum ben. Sizin obezite probleminiz sonucu bebeğiniz makrozomik yani iri bir bebekse zaten bu bir sezaryen endikasyonu, isteseniz de vajinal doğuma uygun olmayabilir yani. Doktorunuzun da çok iyi olmasına sevindim gerçekten, dediğim gibi benimki daha geniş bir sistem eleştirisiydi, sizin ve bebişiniz için en iyi ve sağlıklı doğumu diliyorum sizlere, iyi akşamlar :))

Canim simariklik degil aslinda her hamile kadin hamileligin son haftalarinda bi korkuyla ilerler.
Videoyu nasil izledin oda ayri bi sey
2 kez dogum yaptim oturup bi dogum videosu izleyemem ben . Bence izleme video falan
Sezeryan olan bircok insan var deneyimli olanlar paylasir mutlaka ama sakin olmaya calisir
Dua et bol bol
Hayirli dogumun olsun insallah cnm

Bir de terslesinler tam olsun yahu. Tabi ki terslemeyecekler. Kimseyi yatırıp kestirmiyorum olay benim ameliyatım :)
Tabii ki öyle :) Sadece vajinal doğum önerenlerin dislike yağmuruna tutulması bana garip geldiği için böyle diyorum... Sonuçta kimse "korkmayın" da dememiş sezaryen diye de terslememiş yani biraz overreact gibi geldi bana o yuzden :))

Sağlıkla kucağınıza alirsiniz ıns . Korkmayın dua edin . Benimkiler normal dogumdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…