- 19 Kasım 2013
- 18.665
- 33.653
- 798
MerhabalarMerhaba arkadaşlar, umarım sizler ve sevdikleriniz iyisinizdir.
Şımarıkça olduğunu düşünmekle beraber, ameliyat fikrinden korkuyorum. Haftaya bugün sezaryen olacağım. Rahmimin dışarı çıkarılıp kesilmesi ve sonra çatır çutur dikilmesi fikri tüylerimi ürpertiyor. Öncesinde kesilen katmanlardan bahsetmiyorum bile. Videolar izleyip kendime eziyet ediyorum. Pozitif sezaryen hikayeleriniz var mı kısaca? Bu pembe totoluluktan nasıl kurtulabilirim? Zor ve sürekli diken üstünde olduğum bir hamilelik geçirdim, bugünleri gördüğüme şükretmem lazım. Ama böyle de bir korkum yok değil, sizle paylaşmak ve destek almak istedim.
Şimdiden teşekkür ederim, sevgiler...
Yaa güzel anne sakın sakın böyle gecirme gunlerini. Uzat bacaklarını dinlen, yat uyu,güzel kitaplar oku,keyifli filmler izle.Canım kadınlar, ne güzel şeyler yazıyorsunuz. Video izlemeyeceğim bir daha. Açıp konumun yorumlarını okuyacağım her aklıma geldiğinde. Bu konuya şöyle güzel, deneyimlerimi anlattığım uzuun bir yorum yazmak istiyorum haftaya bugün. Artık ölürsem bebeğe ne olur falan diye de düşünmeyeceğim. Belki yaşayacağım en güzel deneyimi mahvediyorumdur. İyi ki varsınız
Selamlarrr doktor olarak yazıyorum, aslında kalıntıları almak icin bastırmaz, hatta uterusunuz hassas oldugu icin çekiştirmez plasentayı fakan eger doğum sonrası kanama vs olmaması icin "uterin masaj" denilen uterusun normal sıkı haline geçmesi icin elle mudahale ve masaj yaptıysa biraz canınız yanmış olabilir. Tanii ki kaba davranan insanlar vardır fakat kimsenin bilerek canınızı yakmayacagını düsünmeyi sectim ben... sizin icin iyi olani yapmak istemislerdir diye düsünüyorum sizlerle de nbu fikrimi paylaşmak istedim :))Ben acının dozunun bilinmesinin insanı buna hazırladığı ve olay anında daha soğukkanlı olunabildigi kanaatindeyim. Hamilelik ve dogum hakkında hep bana çok kolay çok güzel hiç korkma dendi ama hayır ikisi de zor olaylar. 17 saat normal dogum sancısı çektikten sonra sezeryana alındım sadece belden asagisi uyuşturuldu. Devlet hastanesindeydim. normal dogum sancısı cok zor değildi tam dogum esnasını bilmiyorum o noktaya gelemedim. Sezeryande ise iğneyi yaptılar sordular bisey hissediyor musun diye hayır dedim (perde var görmüyorsun zaten) sonra bebeği cikarmak için bastırdı karnıma ben beni öldürüyorlar sandım inanılmaz bir acı idi. Çocuk çıktı ve içindeki o kalıntıları cikarmak için defalarca bastırdı ve ben bunları hep hissettim dikilmeyi değil de bastırılmayı hissettim. Bilmiyorum belki devlet hastanesi olduğu için hor davranmış olabilir. Sonrasında kim dikti karnını çok iyi dikmiş diyen başka doktor oldu muayeneye gidince. Enfeksiyon hiç olmadım. Hiç belim ağrımadi sonrasında. 7.günde dışarı çıktım zorunlu ama uyudum yani.
Ama bir daha doğurursam özele gideceğim ve o uyusturma iğnesinden 2 doz vurun diyeceğim. Ayrıca ozelde biraz da nazik davrandıkları için çok bastırılma hissetmem.
Kısacası sezeryan kolay değil acı var ağrı var ama dayanabilirsin. Yapacağım ben bunu deinsanlar deprem altında yaşama tutundu, savaşta yaşama tutundu güçlü olmalıyım de inanıyorum yapacaksın
Doğum nasıl olsun diye sormamış. Doktoru Sezeryan önermiş demek ki sorgulamak bize düşmez.
Bu soylediginizin endiseli bi hamileye ne faydasi var suan? Sizin sezaryeniniz zor gecti diye herkesinki zor gececek kurali mi var? Gercekten bazi insanlari anlamak cok zor
Kusura bakmayın ama hanımefendiye haksızlık ettiğinizi düşünüyorum. Türkiye gibi özel hastanelerde sezaryen oranının %100'e yaklaştığı az gelişmiş ülkelerde doktorla alınan sezaryen kararını herkes sorgulayabilir. Bu arkadaşımız da aynı şekilde bir tavsiyede bulunmuş.Iki secenek arasinda kalsa oyle yazardi. Haftaya sezaryenim var diye belirtmis. Hangisi olsun diye sormamis. Korkusunu belirtmis. Savunmaniz bile cok garip. Insanlarin endiseli anlarinda kulaklarina vesvese fisildamayin rica edicem.
Kaldı ki "istemedim, doktorum da sezaryen dedi" kısmı bana da biraz yukarıda dediğim "bol keseden sezaryen" durumunu düşündürdü.Evet ilk doğumum, normal doğum istemedim doktorum da sezaryende karar kıldı
Mesleki görüşünüzü sorgulayacak ya da değerlendirecek nitelikte değilim, hekim değilim çünkü. Ancak şu noktadayken “normal doğurmalısın” tarzındaki yorumları maalesef iyi niyetli bulamıyorum. Ben her şeyden önce obezite problemi olan bir gebeyim, normal doğurmamın sağlıklı olmayacağını düşünüyorum bu açıdan. Doktorum da Türkiye’de sayılı denebilecek kalitede doktorlardan biri. Kendisine güvenim sonsuz. Her şey bir kenara, destek almak için açtığım bir konuda herhangi bir sebeple bu tartışmanın yapılması çok anlamsız geliyor bana. Nazikçe cehalet yakıştırması yaptığınız bir kadın olarak size anlatacağım çok şey olurdu ama maalesef burada yazılabilecek şeyler değiller.Kusura bakmayın ama hanımefendiye haksızlık ettiğinizi düşünüyorum. Türkiye gibi özel hastanelerde sezaryen oranının %100'e yaklaştığı az gelişmiş ülkelerde doktorla alınan sezaryen kararını herkes sorgulayabilir. Bu arkadaşımız da aynı şekilde bir tavsiyede bulunmuş.
Normal doğum önerilen tüm yorumlara dislike basılmış, fetüs için de anne için de sağlıklı olan normal doğumdur. "Endikasyon" dediğimiz ve o tıbbi uygulamanın gerekliliğini gösteren durum yokken de keyfi bir operasyon geçirip vücuda travma yaşatmanın anlamı olmadığı görüşündeyim. Kendisine dikkat eden, sağlıklı bir gebelik süreci geçiren (bedenine ve bebeğine iyi bakan) ve endikasyonu olmayan herkes normal doğum yapmalı.
Kaldı ki "istemedim, doktorum da sezaryen dedi" kısmı bana da biraz yukarıda dediğim "bol keseden sezaryen" durumunu düşündürdü.
SevgiliLouder Aldığınız karara saygı duyuyorum, toplumumuzda sağlık okur-yazarlığı son derece düşük ve bu kararı almış olmanızı yadırgamıyor ve sizin canınızı sıkmak gibi bir niyet gütmüyorum lütfen yanlış anlamayın. Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızı temenni ediyorum, sadece amacım sizler için kendi mesleki bakış açımdan doğruyu ifade etmek. Sağlıkla gelsin bebişiniz, siz de en kısa zamanda sağlığınıza kavuşun inşallah :)
Normal doğum değil vajinal doğum diyoruz ona.Kusura bakmayın ama hanımefendiye haksızlık ettiğinizi düşünüyorum. Türkiye gibi özel hastanelerde sezaryen oranının %100'e yaklaştığı az gelişmiş ülkelerde doktorla alınan sezaryen kararını herkes sorgulayabilir. Bu arkadaşımız da aynı şekilde bir tavsiyede bulunmuş.
Normal doğum önerilen tüm yorumlara dislike basılmış, fetüs için de anne için de sağlıklı olan normal doğumdur. "Endikasyon" dediğimiz ve o tıbbi uygulamanın gerekliliğini gösteren durum yokken de keyfi bir operasyon geçirip vücuda travma yaşatmanın anlamı olmadığı görüşündeyim. Kendisine dikkat eden, sağlıklı bir gebelik süreci geçiren (bedenine ve bebeğine iyi bakan) ve endikasyonu olmayan herkes normal doğum yapmalı.
Kaldı ki "istemedim, doktorum da sezaryen dedi" kısmı bana da biraz yukarıda dediğim "bol keseden sezaryen" durumunu düşündürdü.
SevgiliLouder Aldığınız karara saygı duyuyorum, toplumumuzda sağlık okur-yazarlığı son derece düşük ve bu kararı almış olmanızı yadırgamıyor ve sizin canınızı sıkmak gibi bir niyet gütmüyorum lütfen yanlış anlamayın. Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızı temenni ediyorum, sadece amacım sizler için kendi mesleki bakış açımdan doğruyu ifade etmek. Sağlıkla gelsin bebişiniz, siz de en kısa zamanda sağlığınıza kavuşun inşallah :)
Sormuyor da, kimse de terslememiş kararını. Ben bana göre diğer hanımefendinin üstüne gidildiği noktasında görüş bildirdim ve burası bir forum, zaten görüş bildirmek için var.Normal doğum değil vajinal doğum diyoruz ona.
Korkadabilir. Bu onun kendi bireysel kararı.
Tartışmak dış kapının mandallarına bize düşmez. Doğuracak olan kadının ve doktorun kararıdır.
Benim doğum doktorum bu konuda babaya bile söz düşmez derdi. Beden kiminse karar onundur.
Kadın vajinal mi Sezeryan mi dese tartışalım ama bu kadın kararı vermiş bunu sormuyor. Kalkıp burada korkutmak da kimseye füşmez
Bir de terslesinler tam olsun yahu. Tabi ki terslemeyecekler. Kimseyi yatırıp kestirmiyorum olay benim ameliyatım :)Sormuyor da, kimse de terslememiş kararını. Ben bana göre diğer hanımefendinin üstüne gidildiği noktasında görüş bildirdim ve burası bir forum, zaten görüş bildirmek için var.
Vajinal doğum da diyoruz normal doğum da, bu konuda düzeltmeniz de çok tatlı olmuş gerçekten. Korkabilir, neden korkuyorsunuz demedik zaten. Sadece sayının Türkiye'de gereksiz fazla olduğu bilgisini verip iyi temennilerde bulundum. "Normal doğur!!!" demedim. Tabii ki hanımefendinin kararı aksini iddia eden mi var?
Canım benim öncelikle hayırlı olsun. Ama sezeryan düşünme bence. Her normal doğumda vajinada dikiş olmuyor bunu unutma öyle çıkarıp dikme olayı de herkeste yok normal doğum yaptım. İkinci sezaryenle oldu . Çok zor geçti ikinci. Şu an hamile kalaam normal doğum düşünürüm o derece iyi normal doğum korkma lütfen. Sezaryen doğum çocuk için de çok iyi değil emin ol. Zararları var . Umarım normal olur. Hep musmutlu sağlıklı olun
Öncelikle sağlıkla alın kucaginiza. . ilk doğumum genel.anestezi ,ikinci de epidural oldu . Bana kalırsa epidural daha rahattı. Ben heyecan yaptığım için koldan sakinleştirici yaptılar. Ameliyathane de sürekli yanımda konuşan , benimle.sohbet eden hemşireler vardı. Aklım hiç orda beni dikiyorlara gitmedi bu yüzden. Bebeğim yanıma geldi hemen benim yanıma gelince ağlaması kesildi. Siz nasıl rahat hissedecekseniz öyle yapın ama epidural bebek için daha sağlıklı demişti anestezi doktoruCanım kadınlar, ne güzel şeyler yazıyorsunuz. Video izlemeyeceğim bir daha. Açıp konumun yorumlarını okuyacağım her aklıma geldiğinde. Bu konuya şöyle güzel, deneyimlerimi anlattığım uzuun bir yorum yazmak istiyorum haftaya bugün. Artık ölürsem bebeğe ne olur falan diye de düşünmeyeceğim. Belki yaşayacağım en güzel deneyimi mahvediyorumdur. İyi ki varsınız
Aslında nazikçe cehalet yakıştırması değil, gerçekten sağlık okur-yazarlığı ülkemizde çok düşük. Normalde gelişmiş ülkelerde sezaryen/vajinal? diye seçenek pek sunulmuyor ve hangisi anne bebek için iyiyse o yapılıyor. En azından ideal bir sağlık sisteminde durum bu. Genel bir eksikliğe gönderme yapmıştım, keyfi tercih yapma imkanı olmasınaydı eleştirim yani.Mesleki görüşünüzü sorgulayacak ya da değerlendirecek nitelikte değilim, hekim değilim çünkü. Ancak şu noktadayken “normal doğurmalısın” tarzındaki yorumları maalesef iyi niyetli bulamıyorum. Ben her şeyden önce obezite problemi olan bir gebeyim, normal doğurmamın sağlıklı olmayacağını düşünüyorum bu açıdan. Doktorum da Türkiye’de sayılı denebilecek kalitede doktorlardan biri. Kendisine güvenim sonsuz. Her şey bir kenara, destek almak için açtığım bir konuda herhangi bir sebeple bu tartışmanın yapılması çok anlamsız geliyor bana. Nazikçe cehalet yakıştırması yaptığınız bir kadın olarak size anlatacağım çok şey olurdu ama maalesef burada yazılabilecek şeyler değiller.
Canim simariklik degil aslinda her hamile kadin hamileligin son haftalarinda bi korkuyla ilerler.Merhaba arkadaşlar, umarım sizler ve sevdikleriniz iyisinizdir.
Şımarıkça olduğunu düşünmekle beraber, ameliyat fikrinden korkuyorum. Haftaya bugün sezaryen olacağım. Rahmimin dışarı çıkarılıp kesilmesi ve sonra çatır çutur dikilmesi fikri tüylerimi ürpertiyor. Öncesinde kesilen katmanlardan bahsetmiyorum bile. Videolar izleyip kendime eziyet ediyorum. Pozitif sezaryen hikayeleriniz var mı kısaca? Bu pembe totoluluktan nasıl kurtulabilirim? Zor ve sürekli diken üstünde olduğum bir hamilelik geçirdim, bugünleri gördüğüme şükretmem lazım. Ama böyle de bir korkum yok değil, sizle paylaşmak ve destek almak istedim.
Tabii ki öyle :) Sadece vajinal doğum önerenlerin dislike yağmuruna tutulması bana garip geldiği için böyle diyorum... Sonuçta kimse "korkmayın" da dememiş sezaryen diye de terslememiş yani biraz overreact gibi geldi bana o yuzden :))Bir de terslesinler tam olsun yahu. Tabi ki terslemeyecekler. Kimseyi yatırıp kestirmiyorum olay benim ameliyatım :)
Sağlıkla kucağınıza alirsiniz ıns . Korkmayın dua edin . Benimkiler normal dogumdu.Merhaba arkadaşlar, umarım sizler ve sevdikleriniz iyisinizdir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?