• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Bir şımarıklık olarak ameliyat korkusu

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Canım benim öncelikle hayırlı olsun. Ama sezeryan düşünme bence. Her normal doğumda vajinada dikiş olmuyor bunu unutma öyle çıkarıp dikme olayı de herkeste yok normal doğum yaptım. İkinci sezaryenle oldu . Çok zor geçti ikinci. Şu an hamile kalaam normal doğum düşünürüm o derece iyi normal doğum korkma lütfen. Sezaryen doğum çocuk için de çok iyi değil emin ol. Zararları var . Umarım normal olur. Hep musmutlu sağlıklı olun 💚
Doğum nasıl olsun diye sormamış. Doktoru Sezeryan önermiş demek ki sorgulamak bize düşmez.

Canım benim öncelikle hayırlı olsun. Ama sezeryan düşünme bence. Her normal doğumda vajinada dikiş olmuyor bunu unutma öyle çıkarıp dikme olayı de herkeste yok normal doğum yaptım. İkinci sezaryenle oldu . Çok zor geçti ikinci. Şu an hamile kalaam normal doğum düşünürüm o derece iyi normal doğum korkma lütfen. Sezaryen doğum çocuk için de çok iyi değil emin ol. Zararları var . Umarım normal olur. Hep musmutlu sağlıklı olun 💚
Bu soylediginizin endiseli bi hamileye ne faydasi var suan? Sizin sezaryeniniz zor gecti diye herkesinki zor gececek kurali mi var? Gercekten bazi insanlari anlamak cok zor

Merhaba arkadaşlar, umarım sizler ve sevdikleriniz iyisinizdir.

Şımarıkça olduğunu düşünmekle beraber, ameliyat fikrinden korkuyorum. Haftaya bugün sezaryen olacağım. Rahmimin dışarı çıkarılıp kesilmesi ve sonra çatır çutur dikilmesi fikri tüylerimi ürpertiyor. Öncesinde kesilen katmanlardan bahsetmiyorum bile. Videolar izleyip kendime eziyet ediyorum. Pozitif sezaryen hikayeleriniz var mı kısaca? Bu pembe totoluluktan nasıl kurtulabilirim? Zor ve sürekli diken üstünde olduğum bir hamilelik geçirdim, bugünleri gördüğüme şükretmem lazım. Ama böyle de bir korkum yok değil, sizle paylaşmak ve destek almak istedim.

Şimdiden teşekkür ederim, sevgiler...
2 defa sezeryan oldum hiçte video izlemedim video izlemek en büyük hatamız
Korkulacak hiçbir şey yok doktorunuza güvenin ve bebeğinizi düşünün 🙂

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim ancak doktorumla sezaryen kararlaştırdık, umarım sizinki gibi zor geçmez :(

Bu soylediginizin endiseli bi hamileye ne faydasi var suan? Sizin sezaryeniniz zor gecti diye herkesinki zor gececek kurali mi var? Gercekten bazi insanlari anlamak cok zor
İki seçenek arasında kaldığı için bunu soruyor diye düşündüğüm için yazdım ben . Normal doğum düşünüyor olabilir fikri ile yani. Zira konuda doktor sezeryanla dedi diye birşey yoktu.
Bazı insanlari anlamak zorunda hissetmeyin.

Sorguluyormuyum size göre?
Sadece korkuyorum yazdığı için sezeryanla doğumu kendisi istiyor diye düşünüp yazdım.
Yine de Sezeryan olacak insana Sezeryan daha zor diyemezsiniz size bunu sormamış.
Doğumuna bir hafta olan stresli bi insana daha çok stres yaratamazsınzı.
Ayrıca ben de vajinal doğum olup fotosuna kadar yırtılan yada illa vajinal isteyip çocuğun kolu omzu çıkan insanlar biliyorum.
Ama kalkıp bunu vajinal doğum isteyen birine yazmam.
Size ne çünkü kadın onu sormamış
Ben de Sezeryan oldum. Çok da keyifliydi. Yine olsa yine yaparım.

Şımarıkça olduğunu düşünmekle beraber, ameliyat fikrinden korkuyorum. Haftaya bugün sezaryen olacağım. Rahmimin dışarı çıkarılıp kesilmesi ve sonra çatır çutur dikilmesi fikri tüylerimi ürpertiyor. Öncesinde kesilen katmanlardan bahsetmiyorum bile. Videolar izleyip kendime eziyet ediyorum. Pozitif sezaryen hikayeleriniz var mı kısaca? Bu pembe totoluluktan nasıl kurtulabilirim? Zor ve sürekli diken üstünde olduğum bir hamilelik geçirdim, bugünleri gördüğüme şükretmem lazım. Ama böyle de bir korkum yok değil, sizle paylaşmak ve destek almak istedim.

sizde kendimi gördüm. 2020 yılında aynı duygular içindeydim emin olun şımarıklık değil ama videolerı izlemeyin. internette yazanları da prk okumayın
benim sezaryenım genel anestezi oldu uyudum uyandım sonrası da ilaçlar kka sulandırıcılar ve hemen harekete başlamam kolay geçti. sizinki de öyle olacak inşallah

Benim canım çok azdır, ona rağmen sezeryan doğum yaptım.
Ve çok çabuk toparlandım. O yüzden korkmayın 🥰

İki seçenek arasında kaldığı için bunu soruyor diye düşündüğüm için yazdım ben . Normal doğum düşünüyor olabilir fikri ile yani. Zira konuda doktor sezeryanla dedi diye birşey yoktu.
Bir hafta sonra ameliyatım olduğunu yazmıştım aslında, normal doğum daha da korkutucu geliyor açıkçası. Umarım iyi olur

Hayırlı doğumlar ❤️ Videoları kesinlikle izleme. Genel anestezi olursa da resmen 5 saniyede uyuyup sonra iş bitince uyanıyorsun böyle düşün. Artık dikişler de yöntemler de eskiden anneannemiz zamanından kalma değil. Hemen ayaklanırsın da inşallah :)

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim ancak doktorumla sezaryen kararlaştırdık, umarım sizinki gibi zor geçmez :KK43:
Canım benim doktorun bunu uygun gördüğünü bilmiyordum. Ben seçenek olarak sorduğunu sandım o yüzden ikisi arasında ki farki söyledim. İnşallah çok kolay geçer tedirgin etmek istemedim yanlış anlama lütfen. Duam seninle 🧡

Belden asagi uyusturma ile sezeryan oldum .öyle zor degildi . Ameliyat hemen kesildi alimdi ciktik yukari dr hastane hizmet iyiydi. aci esiginizle alakali. Evde de yardımcı olmasi lazim 1 hafta 10 gun kalkarken sorun oluyor cocuk kalkma vs yemek bunlarda . 2 yil gecti arada yanlis kalkarsam usutursem agriyor haberiniz ola.

Belden asagi uyusturma ile sezeryan oldum .öyle zor degildi . Ameliyat hemen kesildi alimdi ciktik yukari dr hastane hizmet iyiydi. aci esiginizle alakali. Evde de yardımcı olmasi lazim 1 hafta 10 gun kalkarken sorun oluyor cocuk kalkma vs yemek bunlarda . 2 yil gecti arada yalnis kalkarsam usutursem agriyor haberiniz ola.
Ameliyat esnasında çekiştirmeyi falan hissediyorsunuz değil mi, yani genel anestezi gibi olmuyor sanırım

Iki secenek arasinda kalsa oyle yazardi. Haftaya sezaryenim var diye belirtmis. Hangisi olsun diye sormamis. Korkusunu belirtmis. Savunmaniz bile cok garip. Insanlarin endiseli anlarinda kulaklarina vesvese fisildamayin rica edicem.

Yine de Sezeryan olacak insana Sezeryan daha zor diyemezsiniz size bunu sormamış.
Doğumuna bir hafta olan stresli bi insana daha çok stres yaratamazsınzı.
Ayrıca ben de vajinal doğum olup fotosuna kadar yırtılan yada illa vajinal isteyip çocuğun kolu omzu çıkan insanlar biliyorum.
Ama kalkıp bunu vajinal doğum isteyen birine yazmam.
Size ne çünkü kadın onu sormamış
Ben de Sezeryan oldum. Çok da keyifliydi. Yine olsa yine yaparım.
kırıcı oluyorsunuz . Ben konu sahibine açıklama yaptım yanlış anladım sadece. Sağolun

Öncelikle hayırlı olsun sağlıcakla kucağınıza alırsıniz inşallah 🙂 42+2 de zorunlu sezeryan oldum.Spinal ile beklediğimden bile rahattı basliycaz şimdi dokunuşlarimizi hissedeceksiniz sadece demeleriyle bebegin çıkması bir oldu diyebilirim,acı eşiğimde yüksektir sonrasında da zorlamadi sezeryan çabuk toparladım.Umarim su gibi gelir geçer bir an önce kavuşursunuz miniğinizle🥰

Hayırlı olsun louder🌺
Sezaryene girene kadar türlü türlü korkular ve felaket senaryoları yazmakta üstüme yoktu😁 biz ne dersek diyelim sen yine de düşüneceksin. çünkü bana da söylemişlerdi. Ameliyathaneye gidince hepsi gidecek kafandan emin olabilirsin 😊 ben belden uyusmali sezaryen oldum ikisinde de. Gayet güzel geçiyor. Başında bekleyecek o hemşire tüm stresini alıyor. Umarım çok güzel bir doğum yaşarsın. Sezaryenin bence en zor kısmı ameliyattan sonra ayağa kalkilan o an. O da birkaç saniye zaten. Ayağa kalktıktan sonra bitiyor. Bol bol odada yürüyüş ile kısa sürede iyileşme başlıyor. Doğumdan sonra bu muymus diyeceksin emin ol :))

İlk doğumunuz mu normal doğum şansı yok mu

Back