Doğuma Hazırlık Bir şımarıklık olarak ameliyat korkusu

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Açılın iki sezaryenle ben geldim. Öncelikle sağlıklı ve kolay bir doğum dilerim. Ben ikisini de spinal ( belden uyuşturmalı) oldum. İlk doğumum acil sezaryen olduğu için ne olduğunu çok hatırlamıyorum sadece sağlam üşümüştüm ameliyat süreci çok rahat geçti. Zaten doktor ve ekibi her ana hakim. Ki benim ilk doğumumu nöbetçi doktor yapmıştı ona rağmen çok başarılıydı. Ayaklar açılır açılmaz yürütüyorlar ilk kalkış biraz fazla heyecan verici. Ama herhangi bir sağlık sorununuz yoksa 3 günde normal yürüyor, on günde de ağrı sızıdan kurtuluyorsunuz. Korkacak endişe edecek hiçbir şey yok.
Ayrıca bir daha doğum videosu falan izlemeyin. Sizi rahatlatmaktan çok travmatize edecek hiç gerek yok.

ameliyat videosu izlemeseydiniz keşke... ondan korkmuşsunuz. benim ani olduğu için birşey izleme fırsatım olmadı spinal oldum.. hiç sorun olmadı, ameliyatta birşey hissetmedim. ki astımım var bir sürü ilaç alerjim var. çok şükür hiç korktuğum olmadı...

korkmayın demek boş.. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin...

Pozitif sezeryan hikayesiyle geldimmm. Sezeryandan delice korkuyordum. Oglum ters oldugu icin 39+0da sezeryan oldum. Spinal anestezi aldim. O sirada ayik olmak beni cok rahatlatti. Esim yanimda elimi tutuyordu. Kendi doktorum, hemsireler, anestezi dru tum ameliyat boyunca benimle sohbet edip rahat ve mutlu oldugumdan emin oldular. Dogum aninda drum “hazir misiiiin geliyooo” diye cikardi hemen kucagima verdiler. Aglarim diye dusunuyordum kikir kikir guldum. Fotolarda videolarda hep pismis kelle gibi siritmisim. O yuzden doktoruna guven hersey super gidecek oglusuna kavusacaksin.

Yaşadığım zorluklar atlattığım badirelerden sonra bu aşamaya gelmiş olmak bile mucize gibi geliyor Lale abla, o yüzden şımarıklık gibi geliyor
Hiç öyle düşünme canım benim.
Ayrıca yap şımarıklığını!

Anne olacaksın inşallah.

Bir kadın kolay mı gebe kalıyor/doğum yapıyor/evlat büyütüyor sanki?

Daha bunun lohusalığı var!
Yap şımarıklık!
Yakışır!!!

Hiç korkma hiç Bir şey hissetmiyorsun 5 dakikalık bir işlem

Yaptığınız şımarıklık değil endişe etmekte korkmakta haklısınız . Sezeryan sekiz katman kesi olan tek ameliyattır .
ilk oğlum sezeryanla doğmuştu . Doğum sonrası izledim o vıdeoları , dedim ki aman allahım bana neler yapmışlar
Ikıncı oğluma hamile kaldığım andan itibaren hep o sezeryan videoları geldi gözümün önüne asla yapamam diyordum . Doğum olana kadar o gergınlığim hep sürdü .
Ama sonrası kucağınıza alınca hepsi geçiyor inanın . Tavsiyem sakın izlemeyin sezeryan videolarını.
Doğumdan sonra ayağa kalktığınız andan itibaren canınız acısa da yürümeye hareket etmeye çalışın . Ne kadar agrım sancım Var diyip yatarsanız iyileşme süreciniz o kadar uzar .

Louderım guzzuum. Konuyla ilgili bilgim sıfır, hiç ameliyat olmadım. Hissettiklerin şımarıklık filan değil, korkmaya endişelenmeye hakkımız var, hem şımarıklıksa da şımarıklık, azıcık şımarıklığa da hakkımız var. Allah bir avazda kurtarsın sağlıkla kucağına al, demeye geldim gidiyorum.

Ben acının dozunun bilinmesinin insanı buna hazırladığı ve olay anında daha soğukkanlı olunabildigi kanaatindeyim. Hamilelik ve dogum hakkında hep bana çok kolay çok güzel hiç korkma dendi ama hayır ikisi de zor olaylar. 17 saat normal dogum sancısı çektikten sonra sezeryana alındım sadece belden asagisi uyuşturuldu. Devlet hastanesindeydim. normal dogum sancısı cok zor değildi tam dogum esnasını bilmiyorum o noktaya gelemedim. Sezeryande ise iğneyi yaptılar sordular bisey hissediyor musun diye hayır dedim (perde var görmüyorsun zaten) sonra bebeği cikarmak için bastırdı karnıma ben beni öldürüyorlar sandım inanılmaz bir acı idi. Çocuk çıktı ve içindeki o kalıntıları cikarmak için defalarca bastırdı ve ben bunları hep hissettim dikilmeyi değil de bastırılmayı hissettim. Bilmiyorum belki devlet hastanesi olduğu için hor davranmış olabilir. Sonrasında kim dikti karnını çok iyi dikmiş diyen başka doktor oldu muayeneye gidince. Enfeksiyon hiç olmadım. Hiç belim ağrımadi sonrasında. 7.günde dışarı çıktım zorunlu ama uyudum yani.
Ama bir daha doğurursam özele gideceğim ve o uyusturma iğnesinden 2 doz vurun diyeceğim. Ayrıca ozelde biraz da nazik davrandıkları için çok bastırılma hissetmem.
Kısacası sezeryan kolay değil acı var ağrı var ama dayanabilirsin. Yapacağım ben bunu de insanlar deprem altında yaşama tutundu, savaşta yaşama tutundu güçlü olmalıyım de inanıyorum yapacaksın

Ne güzel bir yorum çok teşekkür ederim İkinciyi de olduğunuza göre cidden kolay geçiyor demek ki, bana yeniden asla hamile kalmam gibi geliyor şu an
İki sezaryen DOĞUM yapan biri olarak korkma Loudercım.Keşke izlemeseydin ama artık yapacak bişey yok kendini böyle korkutma artık.Deneyimlerimden yararlanarak şöyle söyleyeyim ilk doğumumda doğuda küçük bir ildeydik pek fazla işini bilir doktor şansım olmadı.Her gittiğim doktor 2-3 ay sonra başka ile tayin oluyordu neyse öyle böyle bir ay önce tanıştığım doktorcağzım yaptırdı doğumumu 2 spinale göre yine şükür iyi geçmişti.2. doğumumda Ankara da ekipçe kaliteli bi doktora denk geldim binlerce kez şükürler olsun ikinci günden ne ağrı ne bişey hemde ilk kesimin üstünden kesi yapmış ikinci bi dikiş yeri olmadı yani.Korkma o an zaten kavuşma heyecanından başka bir şey düşünemiyorsun.Velev ki korkun devam ederse zaten bunu doktoruna doğum öncesi söyleyip genel anestezi yaptırabilirsin canım

Ameliyat esnasında çekiştirmeyi falan hissediyorsunuz değil mi, yani genel anestezi gibi olmuyor sanırım
Hissediyorsunuz dr bi baski olacak dedi .karniniza sanki torba koyulmuş gibi bi baski oluyor ama heps toplasan 5 10 dk surdu cok hizliydi

İlk bebeğimde, 26 yıl önce aynı duyguları yaşadım. Korkudan çookk geceleri sabah etmişliğim oldu.. Doktorumla korkularımı endişelerimi paylaştığımda bana söylediği şu sözü asla unutmam.
X hanım insan bilmediği yaşamadığı her şey den korkar.. Milyonlarca kadın ilk doğumunu yaparken korkuyor bu gayet doğal. Doğum olayı dayanılmayacak bir acı katlanılmayacak çile olsaydı annelerimiz ninelerimiz 2. 3. 5. bebeğini yapmazdı emin olun demişti . Şu an 3 çocuk annesiyim..

SİZ NELERİN ÜSTESİNDEN GELDİNİZ. DOĞUMU MU YAPAMAYACAKSINIZ .

Öncelikle bence hiç simariliklik değil.
Bende iki dogumumda da sezaryen olmaktan çok korktum. (normal doğurdum)
Bu yüzden pek tavsiye veremicem
Hayırlı doğumlariniz olsun inşallah

Sezeryan oldum epiduralinden, hic video falan seyretmedim. Seyretsem altima z.car giremezdim o ameliyata. Disciye gitsen daha zor öyle diyim sezeryani. Beni dogumla ilgili tek zorlayan sey ameliyat sonrasi yürümeye calismakti. Ameliyatla ilgili zerre minicik ufacik korkun olmasin guzum. Gerçekten disci mi sezeryan mi. Bin kere sezeryan

Canımm Lou, zaman ne çabuk geçmiş. Öncelikle ben, denk düştü, uygun düştü normal doğum yaptım. Sancı gelen günüme kadar normal mi olur sezaryen mi hiç düşünmedim yani. O an öyle gelişti.

Evet doğum hikayeleri dinliyoruz yakınlarımızdan ya da buralardan okuyoruz. Ama emin ol herkesin hikayesi farklı. Kimseninki bize uymayacak.

İnşallah sen de "amann bu muymuş" diye deneyimleyenlerden ol Allah kolaylaştırsın işinizi. Şimdiden geçmiş olsun, anneciğine sağlıkla gelsin minik melek

Nie alakası var. Beni annem doktoru kastirdigi icin normal dogurmus. Mekonyum yutmusum. Kordon dolanmış, az daha ölüyomusum. Bu yasimda hala sezeryan yapılmamış olmasinin sikintisi kaldi mekonyum kaynakli. Gadin korkuyorum diyo, böyle mesaj yazilir mi? Füze gönder annem.

Ben de sezaryen olmadan bir kac gün önce burada hemen hemen aynı korkulardan konu acmıstim.Bir gün öncesinden videoları izledim ameliyata girince hissetmedigim halde hissediyorum diye cıyakladım anestezi doktoru sakinlestirdi kendini dinle gercekten hissediyor musun diye sonra baktim yoo acı falan yok sadece bebek cıkarken biraz bastıriyorlar o kadar onu tabii ki hissediyorsun sonucta sinirler hala saglam sadece gecici uyusukluk var tipki dis cektirirken morfin yedigimizde dokunmalari hissetmemiz gibi.Sonra kızim doğdu öptürdüler pamuk gibi oldum sakinlestirici vermisler uyumuşum gerisini hatırlamıyorum.Bence siz de panik yapıyorsaniz dogum eylemi gerceklesince sakinlestirici yapilmasını isteyebilirsiniz korkacak pek bir sey yok yani emin olun baskalarinin korkunclu sezaryen hikayelerini lütfen dinlemeyin.Herkes bana yarim insan kalirsin,Inek Saban'ın filmindeki romatizma olayı gibi hava yağacağı zaman dikişlerin ağrır deyip durdu.Ben adet sancısı kadar sancı bile cekmedim hafif agri vardi o kadar karnına bastiracaklar dendi bastıran olmadi kum torbasi dediler bi susmadılar hic biri de olmadı. ilk ayağa kalkısta hic zorlanmadim o aksam lavaboya kendim gittim ben ki cani cok tatli bir insanım kas aldirirken bile gözlerim yasarır. Bazilari normal dogum baskısı olusturmak icin sezaryeni cok fazla korkunc gösyeriyor.

Son düzenleme:
Kiz o rahim filminin Allah cezasini versin zaten. Canli iskenceden gecirdiler beni sanki. Benim de tek tupum kapaliymis. Zaten tüp bebekci gondermis. Ne kasıyon acilsin diye. Hayret bi olgu

2 kere suni sancı almama rağmen maalesef normal doğum olmadı; 5-10 dk içinde acil ameliyata alındım. Her şey o kadar hızlı oldu ki, ayılmaya başladığımda asansörde ismimi söylüyorlardı Oğlum ağlayınca yataktan kalkıp aldım, emzirip geri koydum. 1 hafta sonra yatak altlarını eğilip siliyordum. Korkulacak hiç bir şey yok yani. Sağlıkla kucağına almanı dilerim.

Ben de çok korkmuştum.Bir hafta öncesinden ağlamaya başlamıştım hatta.Korkumdan video izlemeyi bırakın ,kimseye anlattirmiyordum bile.Epidural ile sezeryan oldum.Keske o kadar korkmasaymisim, gerek yokmuş diyorum.Bebegim üç aylık,şimdiki aklım olsa en son dert edecegim kısım olur,bahsettiğiniz şeyler.Saglicakla kucağınıza alırsınız umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…