• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Bir şımarıklık olarak ameliyat korkusu

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Hayırlı olsun louder🌺
Sezaryene girene kadar türlü türlü korkular ve felaket senaryoları yazmakta üstüme yoktu😁 biz ne dersek diyelim sen yine de düşüneceksin. çünkü bana da söylemişlerdi. Ameliyathaneye gidince hepsi gidecek kafandan emin olabilirsin 😊 ben belden uyusmali sezaryen oldum ikisinde de. Gayet güzel geçiyor. Başında bekleyecek o hemşire tüm stresini alıyor. Umarım çok güzel bir doğum yaşarsın. Sezaryenin bence en zor kısmı ameliyattan sonra ayağa kalkilan o an. O da birkaç saniye zaten. Ayağa kalktıktan sonra bitiyor. Bol bol odada yürüyüş ile kısa sürede iyileşme başlıyor. Doğumdan sonra bu muymus diyeceksin emin ol :))
Benim arkadaşımda belden uyulmalı oldu çok rahat geçirdi

Hayırlı olsun louder🌺
Sezaryene girene kadar türlü türlü korkular ve felaket senaryoları yazmakta üstüme yoktu😁 biz ne dersek diyelim sen yine de düşüneceksin. çünkü bana da söylemişlerdi. Ameliyathaneye gidince hepsi gidecek kafandan emin olabilirsin 😊 ben belden uyusmali sezaryen oldum ikisinde de. Gayet güzel geçiyor. Başında bekleyecek o hemşire tüm stresini alıyor. Umarım çok güzel bir doğum yaşarsın. Sezaryenin bence en zor kısmı ameliyattan sonra ayağa kalkilan o an. O da birkaç saniye zaten. Ayağa kalktıktan sonra bitiyor. Bol bol odada yürüyüş ile kısa sürede iyileşme başlıyor. Doğumdan sonra bu muymus diyeceksin emin ol :))
Ne güzel bir yorum çok teşekkür ederim❤️ İkinciyi de olduğunuza göre cidden kolay geçiyor demek ki, bana yeniden asla hamile kalmam gibi geliyor şu an🤣

Video izlemeyi birakin. Yogun bakim hemsiresi olarak burnumdan ameliyat olmam gerektiginde tek bir video’ya bile bakmadim. Halbuki entube edilecegimin, uyutulacagimin farkindaydim. Fazla bilgi ruh sagligima iyi gelmiyor bir hasta olarak :D. Ameliyat beni de cok korkutuyor.

Ayni korkudan ikinci cocugumu normal yollu dogurdum. Sirtimdan bir igneye daha tahammulum yoktu. Neyse, siz gidince sakinlestirici isteyin. O zamana kadar da ameliyat videolari seyretmeyin. Simdiden gecmis olsun

Duruma göre belki ben de genel anestezi olabilirmişim, öylesi mi daha iyi hiç bilmiyorum. Bazı hikayeler var ya genel anestezide aslında uyuşmayabiliyormuş hasta, her acıyı yaşıyormuş ama konuşamıyormuş, uyanamıyormuş falan. Neler geliyor aklıma neler :KK70: Çok teşekkür ederim ♥️

O dediğiniz bir film, izlerken kanım donmuştu töbeler olsun
Rahim ağzı ameliyatında doktoruma sordum varmı böyle bir şey diye güldü adam cehaletime :)))
Narkozda böyle bir şey asla mümkün değil, anestezide bazen uyanma olur ama acı hissetmek yine mümkün değil dedi
Bilmediğimiz şeylerden ürküyoruz, asla şımarık değilsiniz sezeryanda çok basit bir şey değil ama video izlemeyi bırakın, doktorunuza güvenin. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah :KK200:

Ben de isteğe bağlı sezaryen ile kızımı dünyay getirdim. Bir daha olsa bir daha sezaryen isterdim. Doğum anında hiçbir şey yok, sadece doktorun karnımı ellemesini hissettim o kadar, çekiştirme vs bile pek olmadı. Zaten doğduktan sonra ay ağladı mı vay kaç kilo derken doktor dikişleri de bitiriveriyor, hiç anlamıyorsunuz bile.
Uyuşmuyormuş hissediliyormuş vs olayı da bana biraz abartılı geldi. Zaten belden yapılan spinal iğne sonucu bacaklarınız geçici felç oluyor, hani uyuşmazsa bence anlarsınız 😬

Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip eylesin. Bende de aynı korku var. Herkes sen nasıl yapacaksın ,senin direncin yok , senin canın az diyip diyip duruyorlar. Ama ben rahim filminde hiç acı hissetmedim. Ama senaryolar çok kötüydü. Hatta rahim filmi çekileceğim gün benden önce bir kız girdi. Kız nasıl bağırıyor ağlıyor. Doktor dokunmadım bile diyor neden bağırıyorsun. Ama kızın rahim duvarı darmış ondan çok acııyormuş. Bende bir sorun olmadığı için ağrı duymadım ama çok korktum.

Hatta başka bit arkadaş benden tavsiye istedi. Bende sakin korkma dedim hiç acımıyor dedim ama kızın iki tüpü de kapalı çıktı ve kız az daha ölecektim dedi. O yüzden bu tarz şeyler bünye ile alakalı.

Tatlı canını sıkma hiç 🌸 minnoşunun sesini duyduğun am bitecek bence. Ben kendimi öyle teselli ediyorum 😊 kelin ilacı olsa başına sürermiş. Buralarda takılayım da yazılan yorumları takip edeyim.

Bana da dua edin de sağlıkla normal doğurayım. Bende öyle doğum yapmak istiyorum 🥲

Her şey inşallah yolunda gidecek ve sağlıkla bebeğinize kavuşacaksınız. Her gün binlerce kadın sezaryen doğum yapıyor, siz ne ilk ne de sonsunuz bunu düşünün hem doktorlara emanetsiniz, yani her şey güvende 😍

Haftaya güzel haberlerinizi bekliyoruz 🌸

İki sene üst üste sezeryanla doğum yaptım. Hayatımın en güzel, en duygusal anlarıydı. Müthiş bir tecrübe ❤️ Spinal anestezi aldım. Acı hissetmiyorsun o an. Sonrasında dikişlerin biraz acıyor ama Allah öyle bir güç veriyor ki bebeğine bakmak için kendini düşünmüyorsun hemen ayaklanmaya çalışıyorsun.
Anestezi doktorunla konuş. Ben şahsen genel istemedim. O anları kaçıramazdım. Ama çok korkuyorsan genelden başka da seçeneğin olmaz.

Eklentiler

• 59DD0112-FB41-4299-93D7-02DB6F8E3DD9.jpeg
    59DD0112-FB41-4299-93D7-02DB6F8E3DD9.jpeg
    96,5 KB · Görüntüleme: 115
Dokroruma ameliyattan korktuğumu söylemiştim dr da bana o çocuk öyle yada böyle çıkacak bi sekilde demişti 😅 iki kere sezaryen oldum bir sene ara ile ilk sezaryen de ameliyat sırasında panik yaşadım bağırıp çağırdım yapmayın etmeyin diye tabi tansiyon fırladı stresten hemen bayilttilar beni uyandığımda bebek yanimdaydi ikincide dedimki anestezi doktoruna beni bayiltin ilk ameliyatta böyle böyle oldu yine aynısı olmasın dedim yok dinlemedi yine uyanık biçimde ameliyata aldılar yine başladım yapmayın diye bağırmaya 🤣🤣 doktor korkma bisey yok diye sakinleştirmeye calissada sonu yine bayiltilarak devam eden sezaryan oldu evet iki ameliyatta da rezil oldum ama suan çok gülmüyorum kendime 🤣🤣 hani çok iç açıcı bir anı olmadı biliyorum ama sizin daha iyi geçeceğini umuyorum

Eklentiler

• IMG_7450.JPG
    IMG_7450.JPG
    90,1 KB · Görüntüleme: 103
Hayırlı sağlıklı mutlu doğum diliyorum.

Allahım kurtarsın inşallah hemen.

Sen niye video izliyosun ki. Ben doğumdan sonra izledim baya midem bulandı. Hiç bişey bilmeden doğuma gittiğim için çok sakindim hiç bişey hissetmedim. Dokunduklarını hissediyorsun ama acı falan yok. İlk ayağa kalkması biraz zorluyor sonra alışıyorsun. 1 haftada toparladım ben

Merhaba arkadaşlar, umarım sizler ve sevdikleriniz iyisinizdir.

Şımarıkça olduğunu düşünmekle beraber, ameliyat fikrinden korkuyorum. Haftaya bugün sezaryen olacağım. Rahmimin dışarı çıkarılıp kesilmesi ve sonra çatır çutur dikilmesi fikri tüylerimi ürpertiyor. Öncesinde kesilen katmanlardan bahsetmiyorum bile. Videolar izleyip kendime eziyet ediyorum. Pozitif sezaryen hikayeleriniz var mı kısaca? Bu pembe totoluluktan nasıl kurtulabilirim? Zor ve sürekli diken üstünde olduğum bir hamilelik geçirdim, bugünleri gördüğüme şükretmem lazım. Ama böyle de bir korkum yok değil, sizle paylaşmak ve destek almak istedim.

Şimdiden teşekkür ederim, sevgiler...
6 ay once sezaryen oldum. Biraz korku oluyor evet ama o anda olabileceginiz en iyi yerdesiniz. Yaninizda hem anestezi hem de kadin dogum doktoru var. Herhangi bir sorunda hemen mudahale edebilirler. Zaten anestezi alacaginiz icin hicbirsey anlamadan bebegi kucaginizda bulacaksiniz. ☺

Ayrıca niye şımarıklık olsun ki?
Bilmediğimiz bir operasyon.
Bir de can var içinde.

Kolay mı bu psikoloji?

Çok haklısın arkadaşım ama bak herkes ne güzel hikayeler anlatıyor.

Senin de keyifli geçer inşallah.

Şımarıkça olduğunu düşünmekle beraber, ameliyat fikrinden korkuyorum. Haftaya bugün sezaryen olacağım. Rahmimin dışarı çıkarılıp kesilmesi ve sonra çatır çutur dikilmesi fikri tüylerimi ürpertiyor. Öncesinde kesilen katmanlardan bahsetmiyorum bile. Videolar izleyip kendime eziyet ediyorum. Pozitif sezaryen hikayeleriniz var mı kısaca? Bu pembe totoluluktan nasıl kurtulabilirim? Zor ve sürekli diken üstünde olduğum bir hamilelik geçirdim, bugünleri gördüğüme şükretmem lazım. Ama böyle de bir korkum yok değil, sizle paylaşmak ve destek almak istedim.

Niye öyle videolar izliyorsunuz ki ...iki kere sezeryan oldum hicbirsey hissetmedim ..ikincisinde hele aynı gün kalktım ayağa ..çok rahatlık gercekten..

Sağlıkla kucağına al bebeğini 🙏
Ben de sezaryen oldum .
Hiç de zor geçmedi , genel anestezi ile oldum.
Uyudum uyandım hoppp geçip gitmiş.
Hiç video da izlemedim , tavsiyem sen de izleme .
Sağlıklı bir doğum olmasını dilerim 🙏

Sezeryani öcü gibi görmeyin lütfen ben kendim isteyerek sezeryan oldum normal doğum da yapabilirdim ama saatlerce sancı çekip sonra sezeryana dönen tanıdıklarım olduğu için sezeryan bana daha cazip geldi doktorum da sağolsun beni hiç zorlamadi sen nasıl istersen dedi çok şükür spinal anestezimi oldum 15 dakika sonra bebek çıktı öpüştük koklastik odaya aldılar sonra ağrı kesici geçmeye başladı hafiften ağrılarım başladı bol bol cafein vee bol bol yürüyerek mis gibi geçti bitti eve geldim yattım uyudum akşama kendi islerimi yapmaya başladım şükür ilacı bol bol yürümek sezeryanin

Ayrıca niye şımarıklık olsun ki?
Bilmediğimiz bir operasyon.
Bir de can var içinde.

Kolay mı bu psikoloji?

Çok haklısın arkadaşım ama bak herkes ne güzel hikayeler anlatıyor.

Senin de keyifli geçer inşallah.
Yaşadığım zorluklar atlattığım badirelerden sonra bu aşamaya gelmiş olmak bile mucize gibi geliyor Lale abla, o yüzden şımarıklık gibi geliyor :(

Sağlıkla gelsin sizde en kısa zamanda sağlığınıza kavuşun inşallah doğumdan sonra ❤️
Gayet normal bi durum bu kimisi normal doğumdan korkar kimisi sezaryenden sonuçta ikiside kolay değil. Bende sezaryenden korkan kesimdeyim ilk hamileliğimde kontrolde doktor iki gün sonrasına mecburi sezaryen günü verdi napıcam napıcam derken akşama normal doğum başladı normal oldu. Bir şekilde doğuyor işini bilen insanlarlasınız hiç kendinizi üzmeyin bebeğinizi görünce bütün stresiniz boşalacak.

Back