• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Bir şımarıklık olarak ameliyat korkusu

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Bir gün hamile kalırsam gönül rızam ile sezaryen olmak istiyorum. Vajinal doğumdan korkulur genelde, o daha korkunç değil mi? Sezaryende bir şey hissetmeyeceksin.

Merhaba arkadaşlar, umarım sizler ve sevdikleriniz iyisinizdir.

Şımarıkça olduğunu düşünmekle beraber, ameliyat fikrinden korkuyorum. Haftaya bugün sezaryen olacağım. Rahmimin dışarı çıkarılıp kesilmesi ve sonra çatır çutur dikilmesi fikri tüylerimi ürpertiyor. Öncesinde kesilen katmanlardan bahsetmiyorum bile. Videolar izleyip kendime eziyet ediyorum. Pozitif sezaryen hikayeleriniz var mı kısaca? Bu pembe totoluluktan nasıl kurtulabilirim? Zor ve sürekli diken üstünde olduğum bir hamilelik geçirdim, bugünleri gördüğüme şükretmem lazım. Ama böyle de bir korkum yok değil, sizle paylaşmak ve destek almak istedim.

Şimdiden teşekkür ederim, sevgiler...
Neden şımarıklık olsun ki gayet normal bir korku. Ben sezaryen oldum ve çok korkuyordum üstelik epidural anestezi ile. Yani uyaniktim. Iyi haber zaten sarhoş gibi oluyorsunuz ne bir korku ne bir ağrı zaten çabuk bitiyor bittiği zaman da o kesi yeri üstüne küçük bir yarabandi konuyor ben bandi kaldırınca korkunç bisi bekliyordum ince bi çizgi gördüm sadece ameliyattan hemen sonra. Hiç bir korkunuz olmasın uyu uyan ağrı yok sadece bir çizgi. Kötü haber ameliyat sonrası gaz sancısı, berbat bisi. Ustune bir de uzun süre dolaba vs uzanırken duyulan sıkıntı. Sezaryen sonrasında sıkıntılı. Bol bol rezene çayı için. Yarın ameliyat olacak olsam zerre sorun etmem çok kolaydi gerçekten ama o gaz sancısı hemen sonrasında off.. lavaboya çıkana kadar iki gün mahvetti beni

1 haftadan az kaldı bugün itibariyle, gece azıcık ağlamış olabilirim ama mesajlarınızı okudum durdum genel olarak öncesinden daha iyiyim🥹
Ameliyat sonrasından değil de o esnada olacaklardan korkuyorum daha çok, bu yüzden diyorum sakinleştirici isterim belki

1 haftadan az kaldı bugün itibariyle, gece azıcık ağlamış olabilirim ama mesajlarınızı okudum durdum genel olarak öncesinden daha iyiyim🥹
Ameliyat sonrasından değil de o esnada olacaklardan korkuyorum daha çok, bu yüzden diyorum sakinleştirici isterim belki
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin🙏 korkutacak videolar izlemeniz hata Louder zira aslında öyle korkulacak bir ameliyat değil sezaryen, ki ben 27 yıl önce bugünkü cerrahiyle kıyaslarsak daha az gelişmiş bir teknolojiyle sezaryen oldum, sakinleştirici vb almadım, yürüyerek gittim ameliyathaneye, doktorum ve asistanları hazırlıkları gözümün önünde yaptılar, damardan bir enjeksiyonla uyuttular sayı sayarken gidivermişim:)))
Operasyon sırasında bir ara uyanıp doktorcum bile dedim, doktorumun omuzuma dokunup bitti bitti dediğini hatırlıyorum sanırım dikiş atılırken uyandım😂

Bir arkadaşımız yazmış, ameliyat sorun değil anlamıyorsunuz bile ama sonrasında gaz sorununu hemen çözmek gerekiyor, gaz problem yaratıyor çünkü😵‍💫

Ben taaa 27 yıl önce sezaryen olmama rağmen kesi küçüktü, içte dikişler vardı ama üst yapıştırmaydı.
Eskiden sezaryen doğum sonrası anneyi 5 gün hastanede yatırıyorlardı, ilk 2 gün ayağa kalkmalarını bile istemiyorlardı, ben kimseyi dinlemeyip akşamına kalktım yürüdüm, iyi ki yürüdüm gaz sancısını yürüyerek bertaraf ettim, 2. gün doğum servisini gezip doğum yapan anneleri ziyaret ettim, doğumdan 1 hafta sonra keklik gibi sekiyordum.

Siz ameliyat anını değil sonrasını düşünüp dikkat edin, doktorunuzun talimatlarına uyun, her şey iyi gider inşallah, sorunsuz sıkıntısız doğum sürecini atlatırsanız canınız acır diye korkmayın kendinizi de zorlamadan mutlaka hareket edin, sezaryen için diyorum sürekli yatarsanız kalkmaya cesaretiniz olmaz.

Merhaba , benim de ilk doğum da çok omuz ve boyun ağrım olmustu. hemşireler bana yürüyüş yaparken ve bebeği emzirmeye kalktigim da mutlaka omzuna şal almam gerektiğini yoksa tutulacağını söylemişlerdi. İlkinde hazırlıksız gittiğim için malesef tutulmuştu. Vücut çok terliyor çünkü farkında olmasanda . Bir de ameliyathane de serin oluyor haliyle o da etkiliyor bence
O gün o kadar cok terlemistim ki belki de ondandi Izmir depreminin oldugu gün dogum yapmıstım haberi duyunca ter boşalmısti üzüntüden lohusalıktan da tabii

İnsan ilk çocukta ne kadar korku varsa yasıyor. Ben rüyamda doğuramadıgımı felan görürdüm. Şımarıklık değilki bu hepimiz korktuk hepimiz tırstık. Sezaryendeki katmanları düşünme. Lohusa depresyonuna hazırmıyım nasıl rahat atlatırım ona yoğunlaş en zoru o:)
Bence lohusa depresyonunuda düşünmesin. Çünkü bende hiç öyle bişey olmadı sorunsuz geçti lohusa dönemi. Herkeste olmuyor heralde

Bence lohusa depresyonunuda düşünmesin. Çünkü bende hiç öyle bişey olmadı sorunsuz geçti lohusa dönemi. Herkeste olmuyor heralde
Bende gelen giden kv görümce derdi falan yok o yüzden biraz rahatım o konuda :) ah ameliyat bir geçse

Merhaba konuyla biraz alakasız ama doktorum diyince merak ettim.Benim sezaryen sonrasi ilk 5 gün cok fazla boyun ve omuz agrim oldu kesi ağrım hic olmamasına ragmen bu derece omuz ve boyun ağrısi neden olmus olabilir anne olmanın heyecaniyla doktora soramamıstım da aklima geliyor bazen cebaplarsaniz sevinirim 😇
Benim ilk 2 gece olmuştu, gaz ağrısı buralara vurabiliyor demişlerdi.

Arkadaşlarım selam, epidural kateter takılırken lokal anestezi yapılıyor mu acaba? Doktorum yapılmıyor dedi diye hatırlıyorum ama epidural iğnesi çok kalın :/ yapılıyordur herhalde di mi 🥹

Arkadaşlar etiketleyemiyorum ama inşallah bildirim gider sizlere. Bebeğimi kucağıma aldım. Çok ağrım var ama iyiyim. Desteklerinize sonsuz teşekkürler. Eve çıkınca detaylı doğum hikayemi yazacağım 🧿
Ayyy Louder 😍 Güle güle büyüt uzun sağlıklı ömürler versin Allah. Öpüyorum ikinizi de 💜

Arkadaşlar etiketleyemiyorum ama inşallah bildirim gider sizlere. Bebeğimi kucağıma aldım. Çok ağrım var ama iyiyim. Desteklerinize sonsuz teşekkürler. Eve çıkınca detaylı doğum hikayemi yazacağım 🧿
Maşallah gözün aydın. Korkulcak bişey yokmuş demi

Valla ilk kalktığım ve wcye gidip oturduğum anlar korkulacak anlarmış biraz ama ameliyatta cidden korkulacak bir şey yok :)
İlk yorumumda aynen bunu yazmıştım ilk ayağa kalkmak zorluyo başka korkulcak nbişey yok diye :) zor olan kısım geçmiş gitmiş saglıkla büyüsün inşallah

Valla ilk kalktığım ve wcye gidip oturduğum anlar korkulacak anlarmış biraz ama ameliyatta cidden korkulacak bir şey yok :)
Her yürüyüşünde azalacak o ağrı. Yürümekten korkma. Evet yürüdükten sonra o yatağa geri yatmak korkutucu geliyor ama inan her seferinde de azalıyor ağrın. Bol bol yürü.

Çok sevindim, gözünüz aydın Louder’im sağlıcakla büyüsün 🙏🏻

Back