Doğuma Hazırlık Bir şımarıklık olarak ameliyat korkusu

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
İnsan ilk çocukta ne kadar korku varsa yasıyor. Ben rüyamda doğuramadıgımı felan görürdüm. Şımarıklık değilki bu hepimiz korktuk hepimiz tırstık. Sezaryendeki katmanları düşünme. Lohusa depresyonuna hazırmıyım nasıl rahat atlatırım ona yoğunlaş en zoru o:)

Sağlıklı olur mu endişesi, ölürsem ne olur endişesi, o kadar çok farklı endişe eşlik ediyor ki ameliyat korkuma. Ölürsem çocuğuma kim, ne zaman, nasıl bakacak hepsini planladım bile
Ayni endişeler bendede vardi. Çok şükür bisey olmaz korkmayın. Video izlemeyide bırakın.

Neden şımarıklık olsun gayet normal insani duygular. Mis kokulu bir melek gelecek dünyaya her şey unutacaksın. Yumoş yumoş ensesi cennet gibi kokuyor. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş.
2 doğum yaptım. Doğal doğumdu asla video izlemedim. Nasıl doğum yapılır hala bilmiyorum izleme yani video falan akışına bırak

Bende de aşırı kaygı olmuştu sonradan boşa kaygılandığımı anladım. Belden aşağım uyuşturuldu sadece. Ameliyat ekibiyle sohbet ederken memleketin neresi oranın nesi meşhur gibi sorularına cevap verirken haydi gözünaydın deyiverdiler. Benim kadar panik bir insan bile böyle sorunsuz geçirdiyse bu süreci siz hiç endişelenmeyin.

Pozitif bacım annem normalde beni sezaryenle doğurması gerekiyormuş ama ben erken doğduğum için maalesef doktor hastaneye gelene kadar doğum kanalına girmişim ve normal doğum yapmak zorunda kalmış annem, hikayenin geri kalanını anlatsam dehşete düşersin. O yüzden sezaryen her zaman kötü değil doktorlar en iyisini bilir

Louder umarım çok güzel geçer doğumun, ben hiç doğum yapmadım ama tüm tanıdıklarım sezaryenle doğum yaptı ve doğumları kolay geçti korkma hayırlısıyla bebeğine kavuşursun inşallah

Yahu ne saçma yorumlar var. Konu sahibi sezeyan olacağım korkuyorum diye konu açmış (gayet anlaşılır makul bir sebep ) insanlar normal doğum öneriyor benim konudan anladığım normal mi sezeryan mi değil. Normal doğuran daha çok anne olmuyor ve ya sezeryan doğuran daha çok anne olup daha güzel bebek doğurmuyor sonuçta her ikisi de doğuruyor ve anne oluyor olay bu kadar basit. Hasta ve hekim oturup bi karar vermişler bunu sorgulamak kimseye düşmez.

Konuya gelirsek video izlemeyin kesinlikle gerçi izlemişsiniz ama bundan sonra izlemeyin en azından operasyon anından korkmayın hiç gerek yok (ancak doğumu yaklaşan her kadın kendinden çok bebeği için endişelenir bu çok normal ) ister istemez insanın aklına olumsuz düşünceler geliyor annelik resmen bi anksiyete bozukluğu malum ama inanın hiç öyle korktuğunuz gibi geçmeyecek süreç

Bazen insana kendini sorgulatıyor sizin gibi okuduğunu anlamayanlar ya da anlamak istemeyenler,

Burda konu normal- sezaryen doğum mu iyidir, hangisini tercih edeyim değil,

Haftaya sezaryen doğum ile ilk kez evladına kavuşacak bir annenin tedirginliği.

Like- dislike hesabını tutacaginiza keske konuyu dikkatli okusaydınız.

Ben iki sezaryen doğum yaptım öyle korkulacak bisey yok genel anestezi oldum.ben her iki sezaryenda ameliyathanedeki ekibe doktorumu gördükten sonra bayıltın diyordum dr geldiği gibi uyuku:)

Sizin adınıza sevindim sağlıkla kucağınıza alın mutluluk ve huzur içinde büyüsün...

Merhaba konuyla biraz alakasız ama doktorum diyince merak ettim.Benim sezaryen sonrasi ilk 5 gün cok fazla boyun ve omuz agrim oldu kesi ağrım hic olmamasına ragmen bu derece omuz ve boyun ağrısi neden olmus olabilir anne olmanın heyecaniyla doktora soramamıstım da aklima geliyor bazen cebaplarsaniz sevinirim

Hasbinallah... Bakın ben hanımefendiye iyi temennilerde bulundum, bebeğini sağlıkla kucaklaması için duamı da ettim, konu hakkında tıbbi görüşümü de dile getirdim. Bir de dikkatimi çeken farklı bir noktaya da yorum yaptım. Bazı şeylere yorum yaparken herkesten icazet almam gerektiğini de bilmiyordum açıkçası.

Selamlar, açıkçası sezaryen ile omuz/boyun ağrısı bana çok alakalı gelmedi... Kendinizi süreçte çok kasmış ve sonra aniden rahatlaamış olabilirsiniz diye yorumlayabildim sadece :))

Yok anlamıyormuşsunuz, şu an emin oldum.

Size iyi akşamlar.

Asla şımarıklık değil. Ameliyat korkusu old. İçin normal doğumu bile isteye yapan arkadaşım vardı. Ben iki türlüsünü de denemiş oldum. Normal doğumda kan kaybından ölecektim nerdyse sezeryanım ise çok rahat geçmişti. Spinal anestezi ile belden aşağı uyuşuk doğuma girdim. Çıkınca tir tir titriyosun, ayağına yün patik de koyuver doğum çantana benden demesi. Emzirmede de ilk doğumdan eksiklerimi bildiğim için busefer sorun yaşamadım. Ağrı, ödem biraz oluyor hafifletmek için bi filtre kahve içtiğimi hatırlıyorum.
Eve geçtiğinde de dikiş izini hep kuru tutmalısın ki iltihap olmasın, özel bi jel kullanmadım neredeyse iz kalmadı.

Ameliyat esnasında güzel şeyler düşün, yedi kat karnını açtıklarını aklından çıkarır mısın:)

Insanlari rahat birakin kmsenin sezaryeni sizi ilgilendirmez. Mesleki gorusunuz soruldugunda belirtmeyi ne zaman ogreneceksiniz. Belki panik atagi var doguramiyo. Belki cati muayenesi yapildi uygun degil. Belki bebek kilolu. Sezaryen olucam diyen insana mumkunse normal yap denmez. Normal yapicam diyene ay canim ya sezaryen daha iyi denmesi kadar sacma. Normal dogum yapip 30 dikis atilanlar var bu travma yasamak degil de ne. Kimde neyin travma olusturacagina kim karar veriyo? Kadinin istedigi dogum seklini destekleyen herkese sanki sezaryen yanlisi da normal olmasin diye diretiyomus gibi davraniyosunuz. 2 normal dogum yaptim. Cunku hersey yolundaydi. Yolunda olmayan napsin. Catala cikmaktan korkan napsin. Kilolu olup normal yapamayan napsin. Onunu arkasini dusunmeden insanlara cahil yaftasi yapistiramazsiniz ya

Doktorum bana sezaryen sonrasi boyun, omuz ve bel agrilarinin 2 sebebi oldugunu soylemisti
1. Dogumdan sonra iyice sisen goguslerin agirligi
2. Bebegi tutarken/emzirieken öne egilmek, yanlis oturmak

Gercekten one dogru egilip emzirdikce omzum ve belim agriyordu. Gogusler beni öne cekiyordu. Oturma seklimi duzeltince geçti

2 doğum yaptım sezaryen degildi ama
Ikisi de birbirinden farklı
O yüzden sizinki de size özel olacak video izlemeyin

Doğum yapmadım bilemiyorum her operasyon gibi zorluğu vardır elbet ama eminim bu kadar kadın üçer beşer doğum yaptığına göre bir kolaylığı da vardır bu işin. Video vs izleyip strese girmeyin. Geçen ay internetten araştırdığım kadarıyla acı dolu, rahmimin delinme ihtimalinden yumurtalıklarımın alınması ihtimaline kadar hakkında binbir kötü senaryo üretilmiş bir operasyon geçirdim. 0 acıyla çıktım. Okuduklarımın hiçbirini yaşamadım. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Hemen ayağa kalktım. Her bünye biricik bence çok rahat sezaryan süreci geçiren anneler de tanıyorum. kolaylıkla sağlıkla geçirin inşallah doğumu.

Merhaba. İki çocuğumda da, sabah sezeryan olup, akşam eve yürüyerek gidip, yemek yaptım. Dikişler de ağrı çoğalmaya başlayınca, ağrı kesici içiyordum. Üç gün içtim. Sonra agirmadi bile.

AH keşke izlemeseydiniz ben ikinci gebeliğim hala da izlemiyorum korkudan başka neye yarar Ki olan olmuş izlemişsiniz ancak izlemek yaşamak başka sonuçta hissetmeyeceksiniz artık öyle düşünün ben kaldıki ebem bana ilk Doğumun farklı bu farklı olacak olumsuz düşünme asla dedi lütfen sizde bolca dua edin okuyun çevrenizdekiketede okutun sağlıcakla kurtulun inşallah

Eklentiler

• 024464ED-07E6-444C-ABE1-8E2EED2D4864.png
    501,8 KB · Görüntüleme: 29
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…