- 4 Kasım 2022
- 2.435
- 3.843
- 53
- 30
Ayni endişeler bendede vardi. Çok şükür bisey olmaz korkmayın. Video izlemeyide bırakın.Sağlıklı olur mu endişesi, ölürsem ne olur endişesi, o kadar çok farklı endişe eşlik ediyor ki ameliyat korkuma. Ölürsem çocuğuma kim, ne zaman, nasıl bakacak hepsini planladım bile
Pozitif bacım annem normalde beni sezaryenle doğurması gerekiyormuş ama ben erken doğduğum için maalesef doktor hastaneye gelene kadar doğum kanalına girmişim ve normal doğum yapmak zorunda kalmış annem, hikayenin geri kalanını anlatsam dehşete düşersin. O yüzden sezaryen her zaman kötü değil doktorlar en iyisini bilirCanım benim öncelikle hayırlı olsun. Ama sezeryan düşünme bence. Her normal doğumda vajinada dikiş olmuyor bunu unutma öyle çıkarıp dikme olayı de herkeste yok normal doğum yaptım. İkinci sezaryenle oldu . Çok zor geçti ikinci. Şu an hamile kalaam normal doğum düşünürüm o derece iyi normal doğum korkma lütfen. Sezaryen doğum çocuk için de çok iyi değil emin ol. Zararları var . Umarım normal olur. Hep musmutlu sağlıklı olun
Bazen insana kendini sorgulatıyor sizin gibi okuduğunu anlamayanlar ya da anlamak istemeyenler,Tabii ki öyle :) Sadece vajinal doğum önerenlerin dislike yağmuruna tutulması bana garip geldiği için böyle diyorum... Sonuçta kimse "korkmayın" da dememiş sezaryen diye de terslememiş yani biraz overreact gibi geldi bana o yuzden :))
Merhaba konuyla biraz alakasız ama doktorum diyince merak ettim.Benim sezaryen sonrasi ilk 5 gün cok fazla boyun ve omuz agrim oldu kesi ağrım hic olmamasına ragmen bu derece omuz ve boyun ağrısi neden olmus olabilir anne olmanın heyecaniyla doktora soramamıstım da aklima geliyor bazen cebaplarsaniz sevinirimSelamlarrr doktor olarak yazıyorum, aslında kalıntıları almak icin bastırmaz, hatta uterusunuz hassas oldugu icin çekiştirmez plasentayı fakan eger doğum sonrası kanama vs olmaması icin "uterin masaj" denilen uterusun normal sıkı haline geçmesi icin elle mudahale ve masaj yaptıysa biraz canınız yanmış olabilir. Tanii ki kaba davranan insanlar vardır fakat kimsenin bilerek canınızı yakmayacagını düsünmeyi sectim ben... sizin icin iyi olani yapmak istemislerdir diye düsünüyorum sizlerle de nbu fikrimi paylaşmak istedim :))
Hasbinallah... Bakın ben hanımefendiye iyi temennilerde bulundum, bebeğini sağlıkla kucaklaması için duamı da ettim, konu hakkında tıbbi görüşümü de dile getirdim. Bir de dikkatimi çeken farklı bir noktaya da yorum yaptım. Bazı şeylere yorum yaparken herkesten icazet almam gerektiğini de bilmiyordum açıkçası.Bazen insana kendini sorgulatıyor sizin gibi okuduğunu anlamayanlar ya da anlamak istemeyenler,
Burda konu normal- sezaryen doğum mu iyidir, hangisini tercih edeyim değil,
Haftaya sezaryen doğum ile ilk kez evladına kavuşacak bir annenin tedirginliği.
Like- dislike hesabını tutacaginiza keske konuyu dikkatli okusaydınız.
Selamlar, açıkçası sezaryen ile omuz/boyun ağrısı bana çok alakalı gelmedi... Kendinizi süreçte çok kasmış ve sonra aniden rahatlaamış olabilirsiniz diye yorumlayabildim sadece :))Merhaba konuyla biraz alakasız ama doktorum diyince merak ettim.Benim sezaryen sonrasi ilk 5 gün cok fazla boyun ve omuz agrim oldu kesi ağrım hic olmamasına ragmen bu derece omuz ve boyun ağrısi neden olmus olabilir anne olmanın heyecaniyla doktora soramamıstım da aklima geliyor bazen cebaplarsaniz sevinirim
Yok anlamıyormuşsunuz, şu an emin oldum.Hasbinallah... Bakın ben hanımefendiye iyi temennilerde bulundum, bebeğini sağlıkla kucaklaması için duamı da ettim, konu hakkında tıbbi görüşümü de dile getirdim. Bir de dikkatimi çeken farklı bir noktaya da yorum yaptım. Bazı şeylere yorum yaparken herkesten icazet almam gerektiğini de bilmiyordum açıkçası.
Asla şımarıklık değil. Ameliyat korkusu old. İçin normal doğumu bile isteye yapan arkadaşım vardı. Ben iki türlüsünü de denemiş oldum. Normal doğumda kan kaybından ölecektim nerdyseMerhaba arkadaşlar, umarım sizler ve sevdikleriniz iyisinizdir.
Şımarıkça olduğunu düşünmekle beraber, ameliyat fikrinden korkuyorum. Haftaya bugün sezaryen olacağım. Rahmimin dışarı çıkarılıp kesilmesi ve sonra çatır çutur dikilmesi fikri tüylerimi ürpertiyor. Öncesinde kesilen katmanlardan bahsetmiyorum bile. Videolar izleyip kendime eziyet ediyorum. Pozitif sezaryen hikayeleriniz var mı kısaca? Bu pembe totoluluktan nasıl kurtulabilirim? Zor ve sürekli diken üstünde olduğum bir hamilelik geçirdim, bugünleri gördüğüme şükretmem lazım. Ama böyle de bir korkum yok değil, sizle paylaşmak ve destek almak istedim.
Şimdiden teşekkür ederim, sevgiler...
Insanlari rahat birakin kmsenin sezaryeni sizi ilgilendirmez. Mesleki gorusunuz soruldugunda belirtmeyi ne zaman ogreneceksiniz. Belki panik atagi var doguramiyo. Belki cati muayenesi yapildi uygun degil. Belki bebek kilolu. Sezaryen olucam diyen insana mumkunse normal yap denmez. Normal yapicam diyene ay canim ya sezaryen daha iyi denmesi kadar sacma. Normal dogum yapip 30 dikis atilanlar var bu travma yasamak degil de ne. Kimde neyin travma olusturacagina kim karar veriyo? Kadinin istedigi dogum seklini destekleyen herkese sanki sezaryen yanlisi da normal olmasin diye diretiyomus gibi davraniyosunuz. 2 normal dogum yaptim. Cunku hersey yolundaydi. Yolunda olmayan napsin. Catala cikmaktan korkan napsin. Kilolu olup normal yapamayan napsin. Onunu arkasini dusunmeden insanlara cahil yaftasi yapistiramazsiniz yaKusura bakmayın ama hanımefendiye haksızlık ettiğinizi düşünüyorum. Türkiye gibi özel hastanelerde sezaryen oranının %100'e yaklaştığı az gelişmiş ülkelerde doktorla alınan sezaryen kararını herkes sorgulayabilir. Bu arkadaşımız da aynı şekilde bir tavsiyede bulunmuş.
Normal doğum önerilen tüm yorumlara dislike basılmış, fetüs için de anne için de sağlıklı olan normal doğumdur. "Endikasyon" dediğimiz ve o tıbbi uygulamanın gerekliliğini gösteren durum yokken de keyfi bir operasyon geçirip vücuda travma yaşatmanın anlamı olmadığı görüşündeyim. Kendisine dikkat eden, sağlıklı bir gebelik süreci geçiren (bedenine ve bebeğine iyi bakan) ve endikasyonu olmayan herkes normal doğum yapmalı.
Kaldı ki "istemedim, doktorum da sezaryen dedi" kısmı bana da biraz yukarıda dediğim "bol keseden sezaryen" durumunu düşündürdü.
SevgiliLouder Aldığınız karara saygı duyuyorum, toplumumuzda sağlık okur-yazarlığı son derece düşük ve bu kararı almış olmanızı yadırgamıyor ve sizin canınızı sıkmak gibi bir niyet gütmüyorum lütfen yanlış anlamayın. Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızı temenni ediyorum, sadece amacım sizler için kendi mesleki bakış açımdan doğruyu ifade etmek. Sağlıkla gelsin bebişiniz, siz de en kısa zamanda sağlığınıza kavuşun inşallah :)
Merhaba konuyla biraz alakasız ama doktorum diyince merak ettim.Benim sezaryen sonrasi ilk 5 gün cok fazla boyun ve omuz agrim oldu kesi ağrım hic olmamasına ragmen bu derece omuz ve boyun ağrısi neden olmus olabilir anne olmanın heyecaniyla doktora soramamıstım da aklima geliyor bazen cebaplarsaniz sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?