2 yıl içinde destek aldım zaten psikolojik olarak..
Boşanmamın en mantıklısı olduğu doğrultudaydı doktorda.
Ama ben yıkmak istemedim yuvamı..
Eşimde destekcim olunca kimene ki? hayat bizim dedim..
Ama işte kılıcını kuşanan üzerime üzerime geliyo..
çok teşekkür ederim hem sana hemde diğer arkadaşların hepsine az da olsa kendime geldim..
İçime atmakdan helak olmuştum..
Oğluma okula bıraktım öğlen her gören sen ağladın mı?
sen ağladın mı? noldu neyin var diyorlar..
Koştum eve geldim daha çok ağladım..
Artık ben ağlamak istemiyorum..
Bizde baba tarafım yüzünden bir türlü kalkınamadık. Amcam çalışıyor yanımızda adam haftanın 2 günü yok! Arıyorsunuz ama ulaşmak ne mümkün? Aklına esince geliyor, daha doğrusu parası bitince. Kaç kere başımız belaya girdi onun yüzünden. 48 yaşında bide. Borcu yapıyor, ortadan kayboluyor öldü mü? kaldı mı? bir öğreniyoruz memlekete gitmişi tefeci peşinde öldürecekmiş! Parayı babam ödüyor, hayatı kurtuluyor. Annem çok çekti bunlar yüzünden. Babam da kardeş diye ses etmiyor, etse de sonucu bir şey değiştirmiyor.
Her aile de bir kan emici oluyor eşiniz itimat etmiyorsa ne dediklerine siz de takmayın, insanlar konuşur..
allah yardımcın olsun aslında sende farkındasın ama yasadıkların yasattıkları seni bu hale getirmiş ister istemez aglıyosun deil bir söz bir en ufak bir kıvılcıma dahi tahammülün kalmamış anlaşılan .... bu kadar sıkıntı yapmamanı dilerim .... eşimiz ve çocuklarımızla yaşadığımız her anın kıymetini bilelim bence....
benzer harekette bende bulunmustum ama benm kocam biraz cimri kimseye para vermez kaldıki elindeki cep tlfnunu bile babaına para ile satar:)canım 7 sene boyunca işleri ortaktı ses etmedim..
abisi,kendisi,kardeşi..
Kardeşine ev alındı 50 bin lira kredi ödendi ses etmedim..
(bu arada kardeşi sadece ortak sözde abisiyle eşim dükkanı idare ediyor diye gelmiyordu kendisi yatıyordu evde) hazırdan ev sahibi oldu..
Hayatım boyunca hiç kıskanç biri olmadım..
3 eltiyiz
Ben evine bi çöp almıyodum masraf olmasın aman borçlarını ödesinler yeter ki diye, eltimin evinde yeni çıkan tüller... ses etmiyodum..
Güne giriyolardı ben yine idare edicem diye çabalarken..
ses etmiyodum..
Ama salaklık benim..
Aptalın önde gideni benim..
ya sen niye onu bunu düşünüyosun kii çek adamı zamanında al avucuna öyle de köyütüm böylede kötüyüm ne de olsa..
Şimdi oturup borç ödicek hemde elde hiç bişe yok hani insan ev alır, araba alır,altın alır elinde bişi olur da borcunu öder..
Elde 0..
Binbir emekle, ne çilelerle kurmuşsunuz huzurunuzu şimdi 3-5 kendini bilmezin
lafı ile neden yıkmaya çalışıyorsunuz ki... Eşiniz belli etmez, kendi üzülür belki
o mesajlara ama size hissettirmemesi hata değil. Bu sözlerin sorumlusu da o
değil, her konuşana müdahale de edemez. Eğer antidepresan kullanmak istemiyorsanız
insanların değil, değer verdiklerinizin ve kendinizin düşüncelerini önemseyin. Bunu
sizin gibi çevresindekilerin görüşlerine önem verdiği için yıllarca ağır dozlarda
ilaç kullanan biri olarak söylüyorum. Çevredekiler sizin onları umursadığınız kadar
var. Gerekirse kapatın sosyal ağdaki hesabını eşinizin.
benzer harekette bende bulunmustum ama benm kocam biraz cimri kimseye para vermez kaldıki elindeki cep tlfnunu bile babaına para ile satar:)
düğünden sonra bütün altınlarımı kocama verdim düğün borcunu yatır sonra tekrar alırız elimize gectikçe dedim benm kepaze kocam aradan 3 yıl gecti 3 araba değiştirdi ayda bir tlf değiştirdi ama benm altınlarım geri gelmedi bi baktım olmuyo böle elindeki nakitini yatırıyoda yatırıyo olmadık şeylere bigün kalktım hadi gidiyoruz dedim nereye dedi..... kuyumcuya dedimm ... anladı hemen ... surat beş karış düştü yola ... aldımda aldım 9000 bin falan tuttu daha yarısını ödedin dedim ... şimdik kredi kartına cektirdiği altın borcunu ödüyo kalanlada ne alırsa alsın tabi bişi kalırsa eline :)))
canım 7 sene boyunca işleri ortaktı ses etmedim..
abisi,kendisi,kardeşi..
Kardeşine ev alındı 50 bin lira kredi ödendi ses etmedim..
(bu arada kardeşi sadece ortak sözde abisiyle eşim dükkanı idare ediyor diye gelmiyordu kendisi yatıyordu evde) hazırdan ev sahibi oldu..
Hayatım boyunca hiç kıskanç biri olmadım..
3 eltiyiz
Ben evine bi çöp almıyodum masraf olmasın aman borçlarını ödesinler yeter ki diye, eltimin evinde yeni çıkan tüller... ses etmiyodum..
Güne giriyolardı ben yine idare edicem diye çabalarken..
ses etmiyodum..
Ama salaklık benim..
Aptalın önde gideni benim..
ya sen niye onu bunu düşünüyosun kii çek adamı zamanında al avucuna öyle de köyütüm böylede kötüyüm ne de olsa..
Şimdi oturup borç ödicek hemde elde hiç bişe yok hani insan ev alır, araba alır,altın alır elinde bişi olur da borcunu öder..
Elde 0..
Birden bire herkesi boşvermenin kolay olmadığını biliyorum. Sizi de çok iyi anlıyorum.
Zamanla olacak bu, telkin edin kendinizi. Evet hanım köylü oldu eşim, bir sorun mu
var deyin bir yerde görürseniz. Huzurlu bir yuvadan daha önemli birşey yok şu hayatta...
Huzurunuz da 3-5 kuruş değil. Bozmayın o haddini bilmeyenler için.
Çok büyük adımlar atmışsın.Sakın kendini koy verme.Benim durumun seninkinin daha beteri.Benim kardeşimle ortak acılan bir iş yeri bir ton borç bizim üzerimize ve batan para kardeşimin 4 katı olmasına ragmen annemler bize düşman.Kayınvalideyle oturuyoruz.Bütün yük üzerimizde ve hala eşim o batmış dükkanı kurtaracağım derdinde farkında değil daha da batıyoruz.Borçla hastalıkla daha bir dünta seyle uğrasıyorum.Sen benm yapamadıklarımı yapıyorsun umrumda bile olmasın.Keşke cevap yazsaydın ewet hanım köylü oldum diye:d inan üzülmeye değmez.Tabiki soylemek kolay ben cok daha basıt seyleri takar oldum.Ne oluyor sadece kendimize yapıyoruz
Bende buna kızıyorum işte..Çok zor şeyler yaşamışsınız tam olarak olmasa da birçoğunu atlatmışken dış etkenlerin sizi bu kadar etkilemesine izin vermeyin
Ne bileyim
Madem eşinizde sizinle aynı görüşte
O adama aynı yolla eşinizin faceinden direk cevap atsaydınız
' Herkes kendi ailesine baksın, bizim geçmiş sıkıntılarımızda yanımızda olmayan biz mutluyken gelip çomak sokamaz.. Siz bize karışacak en son insan bile olamazsınız ' tarzında..
Ve hiç te kafanıza takmayın onlar kim oluyoki , köyden bi abiymiş peh..
canim arkadasim kendini bos yere uzuyorsun sonucta esin onlara hak vermis veya seninle onlarin agzindan konusuyor degil adam kendini odaklamis borcunu odemeye evden ise isten eve evladi sen vs olmasi gereken hayati yasiyor dahasi size demis buna mi uzuluyorsun diye bence de hiiic uzulmeyin kayinvalide elbette bos durmayacak kimbilir daha neler neler karistiracak gelecek kulaginiza tek tek dayanikli olun dogru yolun cilesi cok olur siz dogru yoldasiniz allah yardimciniz olsun akrabalara gelince onlar sizin borc harc sikinti zamaninizda yardim ettiler mi ki su durumda fikir veriyorlar esinize bu resmen fesatliktan baska birsey degil siz yapilacak en dogru seyi yapmissiniz durumunuz daha da iyiye gidecektir allah yardimciniz olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?