• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir parça huzur dilediğim..

2 yıl içinde destek aldım zaten psikolojik olarak..
Boşanmamın en mantıklısı olduğu doğrultudaydı doktorda.
Ama ben yıkmak istemedim yuvamı..
Eşimde destekcim olunca kimene ki? hayat bizim dedim..
Ama işte kılıcını kuşanan üzerime üzerime geliyo..
çok teşekkür ederim hem sana hemde diğer arkadaşların hepsine az da olsa kendime geldim..
İçime atmakdan helak olmuştum..
Oğluma okula bıraktım öğlen her gören sen ağladın mı?
sen ağladın mı? noldu neyin var diyorlar..
Koştum eve geldim daha çok ağladım..
Artık ben ağlamak istemiyorum..

allah yardımcın olsun aslında sende farkındasın ama yasadıkların yasattıkları seni bu hale getirmiş ister istemez aglıyosun deil bir söz bir en ufak bir kıvılcıma dahi tahammülün kalmamış anlaşılan .... bu kadar sıkıntı yapmamanı dilerim .... eşimiz ve çocuklarımızla yaşadığımız her anın kıymetini bilelim bence....

Bizde baba tarafım yüzünden bir türlü kalkınamadık. Amcam çalışıyor yanımızda adam haftanın 2 günü yok! Arıyorsunuz ama ulaşmak ne mümkün? Aklına esince geliyor, daha doğrusu parası bitince. Kaç kere başımız belaya girdi onun yüzünden. 48 yaşında bide. Borcu yapıyor, ortadan kayboluyor öldü mü? kaldı mı? bir öğreniyoruz memlekete gitmişi tefeci peşinde öldürecekmiş! Parayı babam ödüyor, hayatı kurtuluyor. Annem çok çekti bunlar yüzünden. Babam da kardeş diye ses etmiyor, etse de sonucu bir şey değiştirmiyor.

Her aile de bir kan emici oluyor eşiniz itimat etmiyorsa ne dediklerine siz de takmayın, insanlar konuşur..

canım 7 sene boyunca işleri ortaktı ses etmedim..
abisi,kendisi,kardeşi..
Kardeşine ev alındı 50 bin lira kredi ödendi ses etmedim..
(bu arada kardeşi sadece ortak sözde abisiyle eşim dükkanı idare ediyor diye gelmiyordu kendisi yatıyordu evde) hazırdan ev sahibi oldu..
Hayatım boyunca hiç kıskanç biri olmadım..
3 eltiyiz
Ben evine bi çöp almıyodum masraf olmasın aman borçlarını ödesinler yeter ki diye, eltimin evinde yeni çıkan tüller... ses etmiyodum..
Güne giriyolardı ben yine idare edicem diye çabalarken..
ses etmiyodum..
Ama salaklık benim..
Aptalın önde gideni benim..
ya sen niye onu bunu düşünüyosun kii çek adamı zamanında al avucuna öyle de köyütüm böylede kötüyüm ne de olsa..

Şimdi oturup borç ödicek hemde elde hiç bişe yok hani insan ev alır, araba alır,altın alır elinde bişi olur da borcunu öder..
Elde 0..

Allah yardımcın olsun cnm ama boşver bak ayrı eve çıkmışsın mutlusun boşver kim ne derse desin

Binbir emekle, ne çilelerle kurmuşsunuz huzurunuzu şimdi 3-5 kendini bilmezin
lafı ile neden yıkmaya çalışıyorsunuz ki... Eşiniz belli etmez, kendi üzülür belki
o mesajlara ama size hissettirmemesi hata değil. Bu sözlerin sorumlusu da o
değil, her konuşana müdahale de edemez. Eğer antidepresan kullanmak istemiyorsanız
insanların değil, değer verdiklerinizin ve kendinizin düşüncelerini önemseyin. Bunu
sizin gibi çevresindekilerin görüşlerine önem verdiği için yıllarca ağır dozlarda
ilaç kullanan biri olarak söylüyorum. Çevredekiler sizin onları umursadığınız kadar
var. Gerekirse kapatın sosyal ağdaki hesabını eşinizin.

allah yardımcın olsun aslında sende farkındasın ama yasadıkların yasattıkları seni bu hale getirmiş ister istemez aglıyosun deil bir söz bir en ufak bir kıvılcıma dahi tahammülün kalmamış anlaşılan .... bu kadar sıkıntı yapmamanı dilerim .... eşimiz ve çocuklarımızla yaşadığımız her anın kıymetini bilelim bence....

Canım zaten doktor teşhis koyarken(panikatağa bağlı depresyon) bi anda olan bişi değil bu dedi.
Birikmiş, birikmiş ve patlamış..
Benim kafam rahat olcak ki çocuğumda , eşimde rahat olsun..
Bunun blincindeyim..
Severek de evlendik
Eşimi ailem,eniştem, teyzelerime kadar herkes de çok sever..
Eşimi üzüp bana tavır almaya zorluyolar tahminimce..
Ben okumasaydım bu sabah anlamazdım ama çünki eşim hiç belli etmez üzülse bile..
Zaten telf bunları kafana takacağını biliyorum,hasta ediceksin kendini yine dedi..

Yaşadıklarımı yaşarken hep eşim vardı yanımda
o beni acillere götürdü defalarca..

Hakkımızda hayırlısı olsun canım..

Son düzenleme:
abisi,kendisi,kardeşi..
(bu arada kardeşi sadece ortak sözde abisiyle eşim dükkanı idare ediyor diye gelmiyordu kendisi yatıyordu evde) hazırdan ev sahibi oldu..
3 eltiyiz
Ben evine bi çöp almıyodum masraf olmasın aman borçlarını ödesinler yeter ki diye, eltimin evinde yeni çıkan tüller... ses etmiyodum..
ses etmiyodum..
Ama salaklık benim..
ya sen niye onu bunu düşünüyosun kii çek adamı zamanında al avucuna öyle de köyütüm böylede kötüyüm ne de olsa..

Şimdi oturup borç ödicek hemde elde hiç bişe yok hani insan ev alır, araba alır,altın alır elinde bişi olur da borcunu öder..
Elde 0..
benzer harekette bende bulunmustum ama benm kocam biraz cimri kimseye para vermez kaldıki elindeki cep tlfnunu bile babaına para ile satar:)
düğünden sonra bütün altınlarımı kocama verdim düğün borcunu yatır sonra tekrar alırız elimize gectikçe dedim benm kepaze kocam aradan 3 yıl gecti 3 araba değiştirdi ayda bir tlf değiştirdi ama benm altınlarım geri gelmedi bi baktım olmuyo böle elindeki nakitini yatırıyoda yatırıyo olmadık şeylere bigün kalktım hadi gidiyoruz dedim nereye dedi..... kuyumcuya dedimm ... anladı hemen ... surat beş karış düştü yola ... aldımda aldım 9000 bin falan tuttu daha yarısını ödedin dedim ... şimdik kredi kartına cektirdiği altın borcunu ödüyo kalanlada ne alırsa alsın tabi bişi kalırsa eline :)))

Binbir emekle, ne çilelerle kurmuşsunuz huzurunuzu şimdi 3-5 kendini bilmezin
lafı ile neden yıkmaya çalışıyorsunuz ki... Eşiniz belli etmez, kendi üzülür belki
o mesajlara ama size hissettirmemesi hata değil. Bu sözlerin sorumlusu da o
değil, her konuşana müdahale de edemez. Eğer antidepresan kullanmak istemiyorsanız
insanların değil, değer verdiklerinizin ve kendinizin düşüncelerini önemseyin. Bunu
sizin gibi çevresindekilerin görüşlerine önem verdiği için yıllarca ağır dozlarda
ilaç kullanan biri olarak söylüyorum. Çevredekiler sizin onları umursadığınız kadar
var. Gerekirse kapatın sosyal ağdaki hesabını eşinizin.

Cümlelerinizin her hecesine kadar çok haklısınız..
İşte insan bi de kendine dinletebilse bunları.. söz geçirebilse..
İçim acıyo..
Ben kime naptım kii beni tanımayan,neyaşadığımı bilmeyen insanlar duydukları 2 laf için bizleri yargılıyo diyorum..

Bir yazı vardır pek severim..

Benim hayatımı yargılamak istiyorsan eğer, önce benim ayakkabılarımı giy, benim yürüdüğüm yollarda, sokaklarda, dağlarda yürü. Sonra yaşadığım üzüntüleri, sevinçi, acıyı hisset.
Yıllarca aldığım hayat dersini sende al, ayağıma takılan her taşın üzerinden tökezle, düştüğünde tekrar ayağa kalk ve yola devam et!Sırf benim yaşadıklarımı yaşa... Hala beni yargılamak istersen, buyur o zaman söz hakkı senindir..

benzer harekette bende bulunmustum ama benm kocam biraz cimri kimseye para vermez kaldıki elindeki cep tlfnunu bile babaına para ile satar:)
düğünden sonra bütün altınlarımı kocama verdim düğün borcunu yatır sonra tekrar alırız elimize gectikçe dedim benm kepaze kocam aradan 3 yıl gecti 3 araba değiştirdi ayda bir tlf değiştirdi ama benm altınlarım geri gelmedi bi baktım olmuyo böle elindeki nakitini yatırıyoda yatırıyo olmadık şeylere bigün kalktım hadi gidiyoruz dedim nereye dedi..... kuyumcuya dedimm ... anladı hemen ... surat beş karış düştü yola ... aldımda aldım 9000 bin falan tuttu daha yarısını ödedin dedim ... şimdik kredi kartına cektirdiği altın borcunu ödüyo kalanlada ne alırsa alsın tabi bişi kalırsa eline :)))

Çok akıllıca bu ya
Cidden çok akıllısın canım..
En güzelini yapmışsın..
Ben hep sömürüldüm..

Birden bire herkesi boşvermenin kolay olmadığını biliyorum. Sizi de çok iyi anlıyorum.
Zamanla olacak bu, telkin edin kendinizi. Evet hanım köylü oldu eşim, bir sorun mu
var deyin bir yerde görürseniz. Huzurlu bir yuvadan daha önemli birşey yok şu hayatta...
Huzurunuz da 3-5 kuruş değil. Bozmayın o haddini bilmeyenler için.

abisi,kendisi,kardeşi..
3 eltiyiz
ses etmiyodum..
Ama salaklık benim..

Elde 0..

Seni o kadar iyi anlıyorum ki, her aile de bir tane hayırsız olur derler, bizde tonlarca var..
Yıllardır amcam babamın yanında çalıştı, gelmedi parasını tıkır, tıkır aldı. Bu hafta bugün geldi mesela.. Şimdi yarın babamdan yine para isteyecek, babam bir iki laf edecek ama sonuçta verecek istediğini.
Nasıl bu noktaya geldik bilmiyoruz. Güya amca, güya yeğen.. Güvendik onlara..
Samimi söylüyorum kendimizi satsak yine de ödeyemeyiz bu borcu. :50:

Son düzenleme:
Birden bire herkesi boşvermenin kolay olmadığını biliyorum. Sizi de çok iyi anlıyorum.
Zamanla olacak bu, telkin edin kendinizi. Evet hanım köylü oldu eşim, bir sorun mu
var deyin bir yerde görürseniz. Huzurlu bir yuvadan daha önemli birşey yok şu hayatta...
Huzurunuz da 3-5 kuruş değil. Bozmayın o haddini bilmeyenler için.

Çok teşekkür ederim desteğiniz için..
Eşimin kafası rahat bunu da biliyorum aslında..
O borç bu borç düşünmekden çok gergin ve sinirliydi önceden..
Çok sık tartışırdık.
Şuan işten eve işten eve kahveye bile gitmeye vakti yok..
gelip yemek yiyip çocuğuyla ilgileniyo, sabah kahvaltısını yapıp gidiyo..
Düzen geldi evimize..
İzin vermicem tabiki ama çok çabuk etkileniyorum..ve içime atamıyorum..
İiyiki paylaştım güzümdeki azıcık olsa tebessümümsünüz..

Çok büyük adımlar atmışsın.Sakın kendini koy verme.Benim durumun seninkinin daha beteri.Benim kardeşimle ortak acılan bir iş yeri bir ton borç bizim üzerimize ve batan para kardeşimin 4 katı olmasına ragmen annemler bize düşman.Kayınvalideyle oturuyoruz.Bütün yük üzerimizde ve hala eşim o batmış dükkanı kurtaracağım derdinde farkında değil daha da batıyoruz.Borçla hastalıkla daha bir dünta seyle uğrasıyorum.Sen benm yapamadıklarımı yapıyorsun umrumda bile olmasın.Keşke cevap yazsaydın ewet hanım köylü oldum diye:d inan üzülmeye değmez.Tabiki soylemek kolay ben cok daha basıt seyleri takar oldum.Ne oluyor sadece kendimize yapıyoruz

Çok büyük adımlar atmışsın.Sakın kendini koy verme.Benim durumun seninkinin daha beteri.Benim kardeşimle ortak acılan bir iş yeri bir ton borç bizim üzerimize ve batan para kardeşimin 4 katı olmasına ragmen annemler bize düşman.Kayınvalideyle oturuyoruz.Bütün yük üzerimizde ve hala eşim o batmış dükkanı kurtaracağım derdinde farkında değil daha da batıyoruz.Borçla hastalıkla daha bir dünta seyle uğrasıyorum.Sen benm yapamadıklarımı yapıyorsun umrumda bile olmasın.Keşke cevap yazsaydın ewet hanım köylü oldum diye:d inan üzülmeye değmez.Tabiki soylemek kolay ben cok daha basıt seyleri takar oldum.Ne oluyor sadece kendimize yapıyoruz

Betrerin beteri var lafı gerçekden doğru..
Umarım sende rahata,feraha eresin tez zamanda..
mübarek gün bol duayla Rabbim yar ve yardımcımız olsun canım..

şu rahata ermek için boşanmanın eşiğinden döndüm ben çünki bu insanlarla baş edemeyeceğimi anlamıştım.
Kurtulmanında tek çözümü boşanmamdı..
Kararlıydım da..
Ama eşim vazgeçmedi benden ve oğlumdan..
Onun içinde büyük bişe bu biliyorum anlıyorumda..
Benim için benim yanımda olması, bi kısım insanları karşısına almayı göze alması ve ona cephe almaları,düşman olmaları..
doktorum bile boşanmanın kurtuluş olabileceği yönünde yaklaştı hep..

Ama biz o düşünüleni yapmadık..
Yıkmadık yuvamızı..

O dönem oğlum anaokuluna gidiyodu bende annemlerin yanındaydım (ben artık bittim gücüm kalmadı dediğim dönem 1 ay annemlerle kaldım çünki kaynanam yanımdaydı ve artık tahammülüm yoktu çocuğumun önünde yapılan kavgalara evladım etkileniyodu)

Oğlumun sınıfına gittim öğretmen odanız var mı? dedi hepsine sıra sıra
Oğluma geldi sıra oğlum gözümün içine baktı :(:14:
Hani annemlern yanındaydık ya o dönem ozaman misafir odasında yatıyoduk oğlumda ne diyim ben der gibi baktı bana gözümün önünden gitmez hiç o bakışı..

Ben de oğlum hani yemyeşil bir odan varya bi sürü oyuncakların anlatsana dedim o güvenle yeşil tüllü dolabım yeşil yatağım bi sürü oyuncaklarım var.
tavanımda fosforlu gece parlayan yıldızlarım var. diye anlatmaya başladı ben ağlamaya başladım..

ve bunların üzerine eşimde yanımızda olunca yıkmıcam sevindirmicem kimseyi dedim.

yaşamayan bilemez canım anlayamaz.
Borçları nekadar kafama taksamda en azından kurtuluşu var bi şekilde bitiririz diyorum yeter ki huzurum olsun..

Son düzenleme:
O zaman eşine de yüklenme.Senin için onun annesi senin kaynanan ne bilim kardeşi kaynın vb.Ama senin kaynanan onun annesi.Demek istediğim ona daha cok koyar.
Eşin senin yanında olmayı seçmiş,birbirinize destek olun.Bana eşim diyo annen aradı söyle böyle soyledi.Ben de diyorum boşver o senin kaynanan ama benim annem bana bunları soyluyorsa sana da soyler.Çok kızıyordum gerçi hala da kızıyorum kaynana gorumce her neyse ama diyorumki bi insanın kendi annesinden böyle şeyler duyması.İnsan kendi kızına böyle laf sayıyorsa kayınvalidelerde sayar gibi geliyor.
Ben de çok düşündüm alayım oğlumu gideyim bu şehirden ama hala karar veremedim.Eşim benimle gelir borçlar ödenir onlara lafım yok 1 senede odenmez de 3 senede odenir onlara uzulmuyorum ama manevi olarak cok yıprandım.Benim ailem onun ailesi o bu şu derken evliliğimiz en güzel tarafları aşkımız kayboldu gitti...
O yüzden sen onu bunu bırak kapat kulaklarını evin ayrı ekmeğin ayrı.Sarıl cocuğuna kocana bakın yolunuza...

Eşinizin dediği gibi '' bunlar için mi üzeceksin kendini ''..
Eşiniz çok haklı. Bir düzen oturtmuşken asla huzurunuzu kaçıracak konulara müsade etmeyin.
Elbette yılların birikimiyle bir damla düştüğünde yüreğinize taşıyorsunuz haklı olarak, fakat bundan sonra o yıllarınıza dönmemek için direnin.
Maşaallah herşeye rağmen eşinizle hala birliktesiniz mutlu bir şekilde.
Bunu görenler haset ediyorlar hepsi bu. Bu şekilde düşünün.
Eşinizin bu konuda hiç üstüne gitmeyin.
Özellikle bu günlerde belkide ''hanım köylü''ifadeleri için biraz fevri davranabilir size, siz sabırlı olun.
Allah yuvanızı mutlulukla daim eylesin.

Çok zor şeyler yaşamışsınız tam olarak olmasa da birçoğunu atlatmışken dış etkenlerin sizi bu kadar etkilemesine izin vermeyin

Ne bileyim

Madem eşinizde sizinle aynı görüşte

O adama aynı yolla eşinizin faceinden direk cevap atsaydınız

' Herkes kendi ailesine baksın, bizim geçmiş sıkıntılarımızda yanımızda olmayan biz mutluyken gelip çomak sokamaz.. Siz bize karışacak en son insan bile olamazsınız ' tarzında..

Ve hiç te kafanıza takmayın onlar kim oluyoki , köyden bi abiymiş peh..

canim arkadasim kendini bos yere uzuyorsun sonucta esin onlara hak vermis veya seninle onlarin agzindan konusuyor degil adam kendini odaklamis borcunu odemeye evden ise isten eve evladi sen vs olmasi gereken hayati yasiyor dahasi size demis buna mi uzuluyorsun diye bence de hiiic uzulmeyin kayinvalide elbette bos durmayacak kimbilir daha neler neler karistiracak gelecek kulaginiza tek tek dayanikli olun dogru yolun cilesi cok olur siz dogru yoldasiniz allah yardimciniz olsun akrabalara gelince onlar sizin borc harc sikinti zamaninizda yardim ettiler mi ki su durumda fikir veriyorlar esinize bu resmen fesatliktan baska birsey degil siz yapilacak en dogru seyi yapmissiniz durumunuz daha da iyiye gidecektir allah yardimciniz olsun

Çok zor şeyler yaşamışsınız tam olarak olmasa da birçoğunu atlatmışken dış etkenlerin sizi bu kadar etkilemesine izin vermeyin

Ne bileyim

Madem eşinizde sizinle aynı görüşte

O adama aynı yolla eşinizin faceinden direk cevap atsaydınız

' Herkes kendi ailesine baksın, bizim geçmiş sıkıntılarımızda yanımızda olmayan biz mutluyken gelip çomak sokamaz.. Siz bize karışacak en son insan bile olamazsınız ' tarzında..

Ve hiç te kafanıza takmayın onlar kim oluyoki , köyden bi abiymiş peh..
Bende buna kızıyorum işte..
Beni hiç tanımayan hayatında 1 defa görmüş.. Eşimlede çocukken görüştüğü(üvey abisiylede aman aman görüşmüyolar zaten anneler arasındaki hüsumetten kopmuşlar) sırf görümcelerim veya eşimin annesinin anlatımıyla bizi yargılayan insanlar..
ne hadlerine..
cevap atmayı düşündüm aslında! ama kendimi frenledim
cevap yazsam işte karısının sözü geçiyo almış eline vs gibi daha bi eşimin üzerine gidip moralini bozmlarından çekindim..
eşim dün gece geç geldi çalışması gerekiyodu..
sabahda hiç konuşmadık çünki canım sıkkındı o laf attı ben cevap vermedim..
mevzusuda hiç açılmadı..
Bilmiyorum içim buruk..
Ben kimseyi kimseden ayırmadım..
İnsanlara göre kesin şöyle yargılıyorlar..
Eşini seçti annesini attı!
Eşi için annesinden vazgeçti!
Eşini annesine tercih etti!
Bu izlenimi verdirmeye çalışıyo kaynanam kesin..(acındırmayı pek sever)
Bakın oğlum karısı için benden vazgeçti görün diyip salıyo işte milleti ayıplasınlar vs diye..
Benim düşüncem bu yönde..
Ama eşimlede hiç kimseylede konuşmak istemiyorum..
İçime ata ata şiştim
canim arkadasim kendini bos yere uzuyorsun sonucta esin onlara hak vermis veya seninle onlarin agzindan konusuyor degil adam kendini odaklamis borcunu odemeye evden ise isten eve evladi sen vs olmasi gereken hayati yasiyor dahasi size demis buna mi uzuluyorsun diye bence de hiiic uzulmeyin kayinvalide elbette bos durmayacak kimbilir daha neler neler karistiracak gelecek kulaginiza tek tek dayanikli olun dogru yolun cilesi cok olur siz dogru yoldasiniz allah yardimciniz olsun akrabalara gelince onlar sizin borc harc sikinti zamaninizda yardim ettiler mi ki su durumda fikir veriyorlar esinize bu resmen fesatliktan baska birsey degil siz yapilacak en dogru seyi yapmissiniz durumunuz daha da iyiye gidecektir allah yardimciniz olsun

Umarım doğru yoldayımdır:(
Tam noktasına vurgu yaptınız
eşim 2008 senes aralık ayında boyunfıtığından ameliyat oldu.
1 Allah'ın kulu çıkarıp 3 bin lira vermedi..
5 tane kardeşi var hatta biri almanyada durumuda çok iyi vermediler.
ben bileziklerimi bozdurdum eşim ameliyat oldu ve 4 ay hiç çalışamadı biz o bileziklerin parasını yedik.. 3 kuruşlarını görmediğimiz gibi dükkana o ara onlar baktığından içeri girmişler bir sürü zarar borçç..
Bunları o eşime laf sokanlar bilmiyo.
Bunları anlatsınlar ya!
susuyorum,yutuyorum,ağlıyorum..
Kendime yapıyorum:(

eşin haklı canım iç kafaya takmana neden yok bence söylediklerine kafayı takacağın kişiler önemli insanlar olsun hem eşinde iyiyi kötüyü anlamış sen huzurlu mutlu olki onlar daha çok çatlasın.

konularını biliyorum canım boşver bunları hiç kafana takma dünyada kendini bilmnez insan çok herkesi o kadar önemsememek gerek.eşin bu söylenenlerden etkilense sinir olmanı anlardım ama anladığım kadarıyla eşin hiç umursamıyor sende umursama gül geç.yıllar sonra huzura mutluluğa kavuşmuşken birkaç kendini bilmez yüzünden huzurunu kaçırma:31:

Back