Bir parça huzur dilediğim..

tr_lelli

Elbet bir gün çiçek açar umutlar 🌸
Kayıtlı Üye
1 Mart 2010
44.839
114.139
798
Canım sıkkın... odaya kapattım kendimi bunalım styla..

kısaca olayların başını özetlim sorunumla bağlayıp noktalayayım.

Ben daha önce 7 sene kadar diğer evimde(evimde yine bu semtte) ikamet ettim..
Kaynanam sürekli bizimle kaldığı ve huzursuzluklar yaşadığımız için+eşimin kardeşlerinin bizi bolca sömürdüğü ve eşimin işini batırmasına bir sürü borca girmesine sebep oldukları için kendi daireme taşınma kararı aldım ve eşimde yanımda..
1yıl 5 ay oldu...
Annemle aynı binada ayrı dairede yaşıyoruz..
Daire benim..
Annem ve babam hep elimizden tutan insanlardır. yani tuttular annem çok destekcim
ayrıca şu işi batırma safhasında babamdan aldığı 20bin+5binde araba için borcumuz var ödenmek üzre bekleyen..

Kaynanamla 7 sene ara ara birlikde oturdum..
Ve birbirimizi baştan beri hiç sevmedik(daha önce açtığım konum mevcut)
Ben aksam o kara(beni istemediği halde bile bile huzursuz etmek için evime gelip aylarca kalıyodu) eşimden başka 5 çocuğu var bu arada eklim..
Panikatak oldum,sedef hastası oldum, eşim için katlandım,2 yıl antidepresanla uyuşturdum kendimi hemde tam hayatımın en güzel yıllarında
Hep veren oldum hiç bişi görmedim..

Artık dayanamıcak safhaya geldiğimde eşime.. ben artık yokum bittim dedim.
Seninle aynı adımları aynı yolda yürüyemicem artık. Sana ayak uydurcam diye kendi benliğimi kendi adımlarımı kaybettim dedim..
ve çekildim..
sonrasında eşimde düşündü ve mantığımızla haraket ettik benim daireme geçtik.
Hem eşimin ailesinden bağımı kopardım(eşim istediği gibi görüşür, görüşebilir,bizde kıstaslar yok onlar onun ailesi.. ama benim gücüm kalmadı) hemde diğer evimi kiraya vererek babama olan 20bin lira borcumuzu öderiz diye anlaştık..

(20 bin lira borca hala başlayamadık ama ödeyemedik,eşimin etrafa okadar daha bilmediğim borçları varmış ki ona hala sıra gelmedi,eşimin kardeşleriyle ortak iş yapması sonucu battık biz onları doyurcam diye bizi aç bıraktığının farkına batınca vardı)

1.5 yıldır hemen hemen çok düzenli bi hayatımız var.
Annem elimizden tutuyo her daim..
oğlumun masraflarını karşılıyo benim masraflarım vs..
Eşimde çalışıyo kavgamız bile yok eskisi gibi mutluyuz..

Bu sabah eşimin facesini açık buldum.
bi bakim dedim..
Mesajlarını karıştırdım.

Eşimin üvey abisi ve yine bi akrabası(köyden) laf sokmuşlar
sen karıköylümü oldun,biz seni böyle bilmezdik, sendemi yumuşadın,sende mi? öyle sen demi böyle..
vs vs vs

Kafam attı.
Eşimi aradım bunlar ne diyolar ya? dedim
Benim ekmeğimi onlar mı veriyo ?
onlar kim oluyoda bizim hayatımıza karışıyolar ?
benim neler yaşadığımı, ne çektiğimi ne biliyolarda saçma sapan laf ediyolar dedim..
Eşim bunlar için mi>? üzcen kendini boşver felan dedi..
Ama tepem attı..
Muhtemelen kaynanam gidip doldurup milleti üzerimize salıp eşimin psikolojisini bozup huzurumuzu kaçırmaya çalışıyolar.

Bıktım etrafımdaki bu gibi insanlardan..
Huzurlu nefes almak istiyorum, düşman değil dost istiyorum,,yıkan değil yapan istiyorum,kafamı yastığa koyduğumda kafamda bişi olmadan uyumak istiyorum..

çok şey mi istiyorum..

gözlerimden süzülen an itibariyle her damla bu gibi insanlara helal etmediğim hakkımın şahitleri olsun..

Okuyan herkese teşekkür ederim. Hiç arkadaşım olmadığından yazmak istedim sadece hüznümü..

Yaşadıklarınız zor ama attığınız adımlar güven verici. Para bir şekilde ödenir. Geçmiş geçmişte kalmış. Ama lütfen eşine bu tarz şeyler söyleme. Senin için zor biliyorum ama adam zaten üzülüyor bir de sen üstüne gitme. Bırak kim ne söylerse söylesin, ne düşünürse düşünsün kapınızı kapatın herkes dışarda kalsın.

Kimsenin ahı kimsede kalmaz ondan eminim.

ara ara da olsa kaynanayla 7 sene aynı evde oturmak ölüm gibi . düşünemiyorum . sabrınızdan dolayı tebrik ediyorum.

o yazılan cümleleri de takmayın kafanıza. Başkası öyle dedi diye siz de eşinize patlamayın.

işi batırdığı halde dim dik ayakta durduğu için ve evliliği güzel yürüdüğü için çekemeyen insanlar elbet olacaktır.

Canım içim çok acıyo..
Ben hiç bişi böyle olsun istemedim..
Ama sağlığımı kaybettim
Kim isterki çocuğu halasından amcasından bi haber büyüsün..
Kim bunu isteyerek yapar..
Destek olmadıkları gibi hep köstek oldular..
ve ben pes ettim..
Eşim'i zorla yanımda tutuyomuşum havası verilmesinden bıktım..
Eşim sabah çıkıp akşam geliyo gün içinde dilediği gibi istediğiyle görüşür ben ne karışırım yada ben eşimin elini kolunumu bağlıyorum..
Çok zor
Eşim kendi istedi bunu kimse kimseye zorla bişe yaptıramaz ki..

Eşimin rahat olması bazılarını rahatsız ediyo..

Eşim hiç belli etmez saklı kutudur..
Ve iyi bir eş ve baba
Kaynanamla yaşadıklarımı anlatsam bana edilen hakaretleri(,inanın şuan klavyeye dökülüyo gözyaşlarım) ama kimse bilmiyo
çünki kimse yaptığını anlatmaz..
Şuan günah keçisi benim..
Oğullarını aldım çaldım,kaçırdım,kopardım böyle lanse ediliyorum..
Ve bu adam 38 yaşında..

Son düzenleme:

Boşver cnm. rahatsız olsunlar, hasetlerinden catlasınlar. Siz mutlu musunuz; evet. Onlar ne halt yerlerse yesinler. Bak sağlığından oldun huzurundan olma ne olur.

Boşver cnm. rahatsız olsunlar, hasetlerinden catlasınlar. Siz mutlu musunuz; evet. Onlar ne halt yerlerse yesinler. Bak sağlığından oldun huzurundan olma ne olur.

ben 23 yaşında antidepresla 22 yaşında sedef hastalığıyla tanıştım..
ve doktor bana
_sen bu yaşta nasıl bu hale geldin dedi..
ben cevap veremedim.

2 yıldır antidepresan kullanmıyorum..
kokruyorum tekrar başlamakdan..

Huzur bozmaya çalışan sözde "akrabalar", onlar her yerde var, farklı versiyonlarıyla. Mesele amaçlarına ulaşamamaları, umursamayın ki yaptıkları bir işe yaramasın. Sizin gibi değil ama benim de başıma geldi, sahipsiz, ezik sandılar, istediğimiz gibi davranır canını sıkarız dediler. Ama öyle olmadı, hiç bir şey olmadı. Ettikleriyle kaldılar. Cevapsızlıktan kudurdular.

Hayatınız güzel gidiyormuş maşallah, çomak sokmak isteyen elbet olacaktır. Gelmeyin bu oyunlara.

Son düzenleme:

yaşadıklarınız kolay değildir elbet.
38 yaşındaki adama zorla birşey yaptıramayacağınızı bal gibi de biliyorlar aslında.
eşinizin ailesiyle arası nasıl peki? kaçırmış olabilirim belki kusura bakmayın.

Aynı şeyleri tekrar yaşamak istemiyorsan, anti-depresanlara dönmek istemiyorsan tek yolun var. Kapını kapatıp her şeyi dışarıda bırakacaksın. elmayra'nın dediği gibi. Evini ayırmışsın, ailenden destek alıyorsun, eşin yanında. Pek çok kadının cesaret edemediği, yapamadığı büyük adımlar atmışsın arkadaşım. Gerisini boşver. Düşünme. Senin bu saatten sonra üvey abi ne demiş, köydeki akraba ne düşünmüş, bunlarla işin olmamalı. Elin ağzı torba değil ki büzesin. Ya bir de biz kadınlara derler yok dedikoducu, yok lafçı. Adamlara bak yaa abuk subuk konuşuyorlar. Kapçık ağızlılar. Bunlara sinirinin bozulması normal. O yüzden sen en iyisi eşinin Face'ine falan bakma. Boşver. Böyle insanların lafını takarak hayat geçmez. Şimdi sizin hayatınızı yoluna koyma zamanı. Borçlarınız bitince kafanız daha da rahat edecek. İyi günler gelecek arkadaşım hiç merak etme.

yaşadıkların çok zor haliyle iyiye düşünemez duruma gelmişsin bence bu konuşma gereksiz yere yapılan erkek muhabbetinden başka bişi olamaz .... sen takma böyle şeyleri gereksiz kişilerin gereksiz yaptığı bi konuşma işte .....

Allah razı olsun iyiki varsınız..

Canım annesiyle görüşüyor..
Erkek kardeşiyle görüşüyor (hatta ramazanda davet etmiş bizi iftara ben gitmedim mutlak mevzusu açılcak ve üzülücem bana laf sokulcaktı)
Abisiyle görüşmüyormuş
Ablasının biriyle önceden beri küstü zaten..
diğer ablasıda benim yüzümden cephe aldı sanırsam görüşmüyor..

Yani..
Aslında eşim işyerinden çekilince bunlarda borca girdi ve ödeyemiyolarmış.
parababaları ellerini çekince yıkıldılar anlıcan..
Ve ben artık eşimin para yedirmesine izin vermediğimden oklar benim üzerimde..

açıkcası benim puzzle gibi birleştirdiğim parçaların sonucu izlenimlerim..
eşim anlatmaz, söylemez,konuşmaz pek fazla bu konular hakkında..
Bende sormuyorum..

Eşimde olayın seninle alakası yok dedi..
Ama işte neden hala bu konuları açıyolar..
Kimene bizim yaşantımızdan..
Hayatımda yani 8 yılık evliliğimde 1 defa gördüğüm insanlar bunlar..
Köylerinde yaşıyolar ben köye gidince 1 defa gördüm..
Hatta bunu diyenlerin bi tanesi o ara eşinden ayrıydı sonra barışmış..

Neden kimse kendi hayatına bakmıyo da bizi yargılıyo buna sinir oluyorum..
Eşime onu anlatmaya çalıştım tabiki telefonda gerildik..
Akşama kadar çalışıcam ve sen benim şu dakkalarda moralimi bozuyosun dedi..

Son düzenleme:

Bi de ben onların laflarını yumuşatarak yazdım ağza alınmıcak şeyler söylemişler eşime..
Ne yani eşim yuvasını yıkmadığımı için mi? hak etti bu lafları..
Çocuğumuzu babasız bırakmadığı beni 27 yaşımda dul bırakmadığımı için mi? eşim kötü biri..

Demek ki yuvasını yıkmış olsa taç verip kral ilan edilcekmiş..
Çok yazık..

Öyledir bazı erkekler, bütün akrabaları kendileri gibi ÖKÜZ olsun isterler.

bencede fevri hareket etmişsin anlattıgınıza göre eşiniz gaza gelip annesinin yanına tasınacak biri gibide deil .... siz o umutsuz huzursuz günleri geride bırakmışsınız bence bu tür şeylere çok takılmayın yoksa bu huzurunuzda çok fazla sürmez ..
ayrıca konunuzdan ve yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla destek almanızda yarar var die düşünüyorum zira çok fazla kafanıza takmışsınız ve o kadarda büyütülecek bir mesele deil ... kaldı ki eşimin arkadaşlarıda ara sıra karıköylü die dalga gecerler ama ben kafama takmadığım gibi hoşuma bile gidiyo ne güzel kocam benm yanımda onlarda catlasın die.....

hiç kimsenin yaptığı yanına kalmaz sen boşver konuşanlar konuşsun sen dik dur bak yine hasta etme kendini o yaşayamadığın zamanları yaşamana bak
Allah görüyor herşeyi onların yanına mı bırkacak sanıyorsun işte bak istediklerini yaptılar seni üzdüler kimsenin dediğine bakma kendin için çocuğun için yaşa
ALLAHa emanet ol dua et bol bol

2 yıl içinde destek aldım zaten psikolojik olarak..
Boşanmamın en mantıklısı olduğu doğrultudaydı doktorda.
Ama ben yıkmak istemedim yuvamı..
Eşimde destekcim olunca kimene ki? hayat bizim dedim..
Ama işte kılıcını kuşanan üzerime üzerime geliyo..
çok teşekkür ederim hem sana hemde diğer arkadaşların hepsine az da olsa kendime geldim..
İçime atmakdan helak olmuştum..
Oğluma okula bıraktım öğlen her gören sen ağladın mı?
sen ağladın mı? noldu neyin var diyorlar..
Koştum eve geldim daha çok ağladım..
Artık ben ağlamak istemiyorum..

Allah razı olsun iyiki varsınız..
Kullanmıcam artık uyuşturumicam kendimi çünki yardımcı olmam bakmam gereken bir oğlum var..
iyiki benim annemsin diyen,ağlasam elleriyle gözlerimi silen bir oğlum var..

Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun..

Bizde baba tarafım yüzünden bir türlü kalkınamadık. Amcam çalışıyor yanımızda adam haftanın 2 günü yok! Arıyorsunuz ama ulaşmak ne mümkün? Aklına esince geliyor, daha doğrusu parası bitince. Kaç kere başımız belaya girdi onun yüzünden. 48 yaşında bide. Babam da kardeş diye ses etmiyor, etse de sonucu bir şey değiştirmiyor. Tefeciden para alıyor, ödeyemiyor kara kayıp, memlekette buluyoruz, her yerde arıyorlarmış oda kaçmış. Parayı babam ödüyor dönüyor tekrar. Annem çok çekti bunlar yüzünden.

Her aile de bir kan emici oluyor eşiniz itimat etmiyorsa ne dediklerine siz de takmayın, insanlar konuşur..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…