Bir para meselesi daha

Aynn böyle devam et çok iyi yapiyosun eli ayağı tutan insanların duygu sömürüsü yapip sizi sömürmelerine izin verme kim olursa olsun :super:
Kesinlikle öyle. Para bizim paramız millete dert oluyor. Ki öyle çok bi parada değil. Ama onlara göre trilyon kazanıyoruz diye koparmaya çalışıyorlar

İyi geceler hanımlar.
Eşimin annesi ile çok anlaşamıyoruz ama kavgamızda olmadı. İyiymiş gibi görünüyoruz ama arkamdan oğluna verip veriştiriyor. Neyseki eşim çok fazla eve taşımaz yada onun söylediği ile bana cephe almaz. İdare eder.
Kv kp parayı aşırı seven bir tipler. Harcamayı bilmezler saçma sapan yerlere harcarlar. Ama cebinden bir kuruş çıksa kırk yıl düşünürler. Çocuklarını okutmuş biri hariç ve hepsi memur. Maaşlar ortalama olarak iyi.
Bunları konuyu anlamanız için yazdım.
Kv ile kp artık biz onları okuttuk onlar bize baksın bakmak zorunda kafasını yaşıyorlar. Haklılar tabiki bakıcaz. Ama emekli maaşını yüksek alıyor ev kirası var ve senede 4 5 ay çalışıp 10 15 bin lira kazanıyor. Bunları saklayıp çocuklarından medet umuyor ben bu yüzden rahatsızım. Kv paraya o kadar tapıyor ki kp zorla işe gönderiyor resmen. Benim annem için bile hasta olduğunu bile bile napacak evde boş boş gitsin para kazansın diyen ama daha kendisi bir gün para kazanmamış iş zorluğu bilmeyen biri.Bizden ne kırpsalar kar onlar için. Çocukları da bekar olduğundan alışmışlar sürekli vermeye dediklerini almaya yapmaya bana bu yüzden ters geliyor.
Eşim kv bütün mutfak gereçlerini üç evine de almıştır tartısından babasının traş makinesine kadar. Yeğenlerine keza öyle. Evlenince borcumuz harcımız oldu ve ben kıstım aldırmadım bişey pek. Sadece anneler gününde bi hediye aldık o kadar. Şimdi birden bire kıstığım için gıcık oluyorlar bana sürekli para konusunu gündeme getiriyorlar.
Kp kardeşleri ile ortak olduğu bir ev var ama o eve pek kimse gelmez kpler içinde yaşıyor senede 3 4 ay. Bu ev yıkılmak üzere 70 80 yıllık bir ev artık yamulmuş. Evin içine aşırı masraf yapmış zamanında. Bu yılda yine 15 bin liralık masrafta bulundu.
Görümcem de geçende dediki babam niye veriyor erkekler payına düşeni ödesin. Bende dedim ki ortaklı eve niye sadece biz veriyoruz madem öyle amca hala çocuklarıda payına düşeni versin dedim. Öyle diyince beni azarlar gibi bizimkiler daha çok kalıyor o evde tabikide yapılacak dedi. Kalmasa başka kendine ait evide var orda kalabilir. Bende hiç bozmadan ortaklı iş mide bulandırır diğer eve bişey yapılacak olursa üzerimize düşeni yaparız dedim kapattım konuyu. Her görüşmemizde bu tarz konular açılıp bişeyler bekleniyor. Eşimin bekarken aldığı eşyaları sahipleniyorlar işte şu eve götürürüz şöyle yaparız filan. Bende ben o eşyalar bakıcam içinden işe yarayanı alıcam gerisini alırsınız dedim. Eşimde tasdik etti önce o bakacak dedi size ne oluyor diye içim biraz rahat etti. Neymiş ortak yazlık yapacaklarmış bize sormadan öyle karar vermişler ama bizde ortak olacakmışız. Ben istemiyorum benim ailemden yazlık kalıyor bana siz kendiniz yapın yazlığo dedim. O zaman gelme dediler bende gelmem zaten işim olmaz dedim. En yüksek maaşı alan benim eşim kardeşler arasında o yüzden hep bi beklenti içindeler. Zaten bekarken yapacağını yapmış bıraksalarda artık ev geçindirsin. Bu sorunlar yüzünden eşimle de bazen aramız açılıyor. Para hesabımıza karışmaları sormaları işte kendi kendilerine karar verip bize uygulatmaya çalışmalarından iyice sıkıldım. Patlamak üzereyim.
Görümcenin üvey evlat mı Niye Sadece erkekler ödesin demiş o kadar lafın arasında bir tek ona takıldım bnde çok Bilmesinler

Dimi bende zaten ona takıldım esasen ortaklı eve sadece niye erkekler? Herkes kendince pay çıkarıyor.
Oldu ki ödeyeceğin tuttu mecbur kaldın diyelim görümcelerim de öderse öderim ödemeyen de hak sahibi olamaz diyeceksin Bu kadar basit hangi devirde yaşıyoruz Yahu Kızı erkeği mi kalmış bu işlerin En iyisi hiç bulaşmamak en güzelini yapmışsınız

Oldu ki ödeyeceğin tuttu mecbur kaldın diyelim görümcelerim de öderse öderim ödemeyen de hak sahibi olamaz diyeceksin Bu kadar basit hangi devirde yaşıyoruz Yahu Kızı erkeği mi kalmış bu işlerin En iyisi hiç bulaşmamak en güzelini yapmışsınız
Zaten daha önceden de imar barışı sorunu oldu dedimki kızlar da verecekse para bizde veririz yoksa yok dedim neyseki başvurulmadı :)

Nickinizin yanında anne yazıyor bende bir anneyim ama benden yazmıyor nasıl yaptınız ki

Ben baktığımda gözükmüyor ama anlamadım
2245816

Back