Bir ortaokul meselesi 😭😭😭

AlerjikRinit

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2021
1.191
1.002
83
39
Kızlar selamlar;

Büyük oğlum nasipse ortaokula başlayacak bu sene.

Kasım ayında alışık olduğumuz semtten başka bir semte taşındık.

Hangi okul iyidir hangisi değildir en ufak bir fikrim yok, araştırıyorum.

Eşimle kavga ettik biraz önce. Kendisi imamhatip e göndermek istiyor.
(Amacım dini konu açmak değil)
okullarla ilgili fikrim yok.

Ben normal bir ortaokul istiyorum.

Çocuğunuzu ortaokula yazdırırken nasıl karar verdiniZ.Nelere dikkat ettiniz.
Not; oğlumun not ortalaması hayli yüksek.
FikirleriniZ benim için önemli.

Daha geçen gün aynı tarz konu açıldı. Herkes birbirine girdi ve bir sürü kişi banlandı. Amaç dini konu açmak değil deseniz de olay oralara gidiyor ve insanlar banlanıyor
Vallahi değil ya. Ağlamaktan gözlerim acıyor.
Çocuğu ortaokula giden insanlar yorum yaparsa rota çizeceğim bende.

Kendisi yorum yapmıyor daha çok küçük kuzum.
Peki hangi alana daha cok ilgisi var? Ornegin bazi cocuklar yabanci dili cok sever. Bazilari elektronik aletlerle ilgilidir. Bazilari muzik, resim gibi sanata yonelik alanlarda yeteneklidir. Benim bu yil ilkokul dorduncu sinifta bir öğrencim vardi, cocukta dehset bir dil yetenegi var. Onun imam hatipe gitmesi bu yonunu koreltebilir. Ona uygun egitim alsa cok iyi yerlere geleceginden eminim. Siz de kendi çocuğunuzu bu anlamda analiz edip ona gore bir yol cizmelisiniz.

Peki hangi alana daha cok ilgisi var? Ornegin bazi cocuklar yabanci dili cok sever. Bazilari elektronik aletlerle ilgilidir. Bazilari muzik, resim gibi sanata yonelik alanlarda yeteneklidir. Benim bu yil ilkokul dorduncu sinifta bir öğrencim vardi, cocukta dehset bir dil yetenegi var. Onun imam hatipe gitmesi bu yonunu koreltebilir. Ona uygun egitim alsa cok iyi yerlere geleceginden eminim. Siz de kendi çocuğunuzu bu anlamda analiz edip ona gore bir yol cizmelisiniz.
Yorumunuz beni nasıl mutlu etti anlatamam.
Tam olarak beklediğim futbol a merakı var çok fazla. Resim yeteneği yok.
Akademik olarak not ortalaması baya yüksek.

Bence oncelikle cevrenizdeki insanlara okullardaki ogretmenleri sorarak baslayabilirsiniz. Sonrasinda mezun olan cocuklarin hangi liselere yerlestiklerine bakabilirsiniz. Bunlar disinda evinzden cok uzak olmamasi da onemli bir kriter olabilir. Sinif mevcudu ogrenci dagilimi vs de onemli olabilir. Siz de esiniz de on yargili olmadan cocugunuzun gelecegi icin en iyi en mantikli tercihi yapmaniz gerekir.

Yorumunuz beni nasıl mutlu etti anlatamam.
Tam olarak beklediğim futbol a merakı var çok fazla. Resim yeteneği yok.
Akademik olarak not ortalaması baya yüksek.
Esinizin imam hatip tercih etmesinin sebebi nedir? Cocugunun hangi meslegi yapmasini istiyor? Oglunuzla konusup meraki olup olmadigini anlamaya calisabilirsiniz. Yasi henuz meslek sececek kadar buyuk olmayabilir ama ilgi alanlari bellidir en azindan.

Bence oncelikle cevrenizdeki insanlara okullardaki ogretmenleri sorarak baslayabilirsiniz. Sonrasinda mezun olan cocuklarin hangi liselere yerlestiklerine bakabilirsiniz. Bunlar disinda evinzden cok uzak olmamasi da onemli bir kriter olabilir. Sinif mevcudu ogrenci dagilimi vs de onemli olabilir. Siz de esiniz de on yargili olmadan cocugunuzun gelecegi icin en iyi en mantikli tercihi yapmaniz gerekir.
Bulunduğumuz semtte çok yeniyiz.
Bir okul ismi duyuyorum sürekli.
İki arkadaşım da oraya yolluyor hatta çocuklarını. Ama eşim bu yaşta dini olarak ne öğrense kar dır diyor. Tabiki öğrensin karşı değilim ama içimden gelmiyor nedense.

Esinizin imam hatip tercih etmesinin sebebi nedir? Cocugunun hangi meslegi yapmasini istiyor? Oglunuzla konusup meraki olup olmadigini anlamaya calisabilirsiniz. Yasi henuz meslek sececek kadar buyuk olmayabilir ama ilgi alanlari bellidir en azindan.
Eşim dini olarak ne öğrense kardır diye düşünüyor. Kendisi mühendis. Bende güzel sanatlar mezunuyum. Bizde okumuş insanlarız. Oğluma sorsam babası baskı yapacak ve imam hatip diyecek yüksek ihtimalle.

Eşim dini olarak ne öğrense kardır diye düşünüyor. Kendisi mühendis. Bende güzel sanatlar mezunuyum. Bizde okumuş insanlarız. Oğluma sorsam babası baskı yapacak ve imam hatip diyecek yüksek ihtimalle.
Dini eğitimi kendisi evde de verebilir. Yani bunu hayatinin tamamina entegre etmek ne kadar dogru? Ileride din görevlisi ya da din kültürü dersi öğretmeni olmak istemiyorsa sadece dini öğrenmek icin okula gitmesine gerek yok.

Öncelikle sakin olun, orada bulunan tüm okulları bir araştırın bakalım nasıllar. Ona göre uygun dille eşinize anlatırsınız , nadan bir insan değildir inşallah . Dini eğitim istiyorsa yaz aylarında kuran kursuna gider çocuk.

aurica teyzemin ogluda Orta okulu imam hatipde okudu oradan fen kazandı lise olarak. Sanırım orta okulda müfredatı çok ağır olmuyor.

Vallahi değil ya. Ağlamaktan gözlerim acıyor.
Çocuğu ortaokula giden insanlar yorum yaparsa rota çizeceğim bende.
Ben geçen yıl İngilizce ağırlıklı olarak yazdırdım,yabancı dil çok önemli,çocuğun da ilgisi var.Matematik,Türkçe ve Fen dersleri normal ile aynı ama sadece Beden Eğitimi,Resim ve müzik gibi dersler daha az oluyor.

Matematik öğretmeniyim. Her iki okul türünde de görev yaptım. Size dikkat etmeniz gereken noktalar hakkında nacizane bilgi vereyim.

İki okul grubunun haftalık ders saatleri arasında sadece 1 ders saati fark var. İmam hatiplerde daha fazla.

İmam hatiplerde seçmeli dersler temel dini bilgiler ve hz Muhammedin hayatı olarak seçilir. Fakat dilerseniz normal ortaokulda da bu dersleri seçebilirsiniz illa imam hatipte olma zorunluluğu yok.

İmam hatiplerde kuranı kerim okuma dersi vardır. Çoğu okulda öğrenciler seviyelerine göre ayrılıyorlar bu derslerde.

Bence en temel fark ve çocukların en zorlandığı fark Arapça. Öğrenmesi zor bir dil ve ortaokul öğrencilerine özellikle 5.sınıfa yeni başlayanlara ağır gelebiliyor. Yılsonunda genelde düşük ortalamalı dersler Arapça ve matematik. Ama çocuğunuzun yeni bir dil öğrenmeye yatkınlığı varsa bu sizin avantajınıza olabilir.

Bunun dışında bir de proje imam hatip ortaokulları var. Sınavla öğrenci alıyorlar kaliteli kurumlar ama öğrencileri çok zorluyorlar herkes hakkından gelemiyor. Bu okulların çok büyük bir kısmında spor ve sanatsal etkinliklere de çok önem veriliyor. Salt din eğitimi verilen kurumlar değil yani.

Bir de imam hatipler her mahalleden öğrenci alabiliyorlar. Mesela profili kötü bir mahallede oturuyorsanız normal ortaokulda o mahallenin çocukları vardır ama imam hatipte her yerden öğrenci vardır.

Tavsiyem sizin ve eşinizin istediği okulları birlikte enine boyuna araştırmanız. İki okul türünü de sosyal sanatsal ve sportif etkinlikler ve akademik olarak değerlendirmeniz.

İyi okullar zaten reklamını eksik etmez. Okulların sosyal medya hesaplarından da fikir edinebilirsiniz.

Dini eğitimi kendisi evde de verebilir. Yani bunu hayatinin tamamina entegre etmek ne kadar dogru? Ileride din görevlisi ya da din kültürü dersi öğretmeni olmak istemiyorsa sadece dini öğrenmek icin okula gitmesine gerek yok.
Evet bende böyle düşünüyorum.
Eşim yazılım işiyle ilgileniyor. Muhtemelen oğlumuda yazılıma yönlendirecek.

Hangisinin idaresi, okul şartları iyi ise ona göndermeyi tercih ederdim.
İmam hatip lisesi mezunuyum.
Tamamen kendi tercihim olarak lise tercihim ihlye gitmek istemiştim, ailem istememişti.
Okuduğum ihl Türkiye çapında pek çok derecesi olan bir okul olduğu için belki de bu kadar rahat konuşabiliyorum. Vasat bir yer olsa kaç kaç diyebilirdim.
Sonrasında iki üniversite okudum.
Bir eskisisini görmedim aksine diğer dersleri de aldığımız için şanslıyım.
İyi öğretmenlere denk gelirse giriş dahi olsa bir dili olmuş olacak.
Üniversite sınavında başarı sıralamam da gayet iyi idi.
Sonuçta ikinizin de evladı imam hatip olacak diye vasat bir okula göndermeye de gerek yok.
Yada illa ki normal ortaokul olsun diye vasat göndermeye yine gerek yok.
Bölgenizde hangisi daha iyi hizmet sunuyorsa onu tercih etmenizi öneririm.
Böylelikle eşinizle aranızdaki tartışma konusu da olmaz.
Esas olan niteliği yüksek bir eğitim.
Proje okulu mu, spor, müzik, dil vs etkinlikleri ne durumda? Proje İHOlarda bu tarz sınıflandırmalarda oluyor. Çocuğunuz yetenekleri doğrultusunda tercihlerinizi yapabilirsiniz.

Öncelikle sakin olun, orada bulunan tüm okulları bir araştırın bakalım nasıllar. Ona göre uygun dille eşinize anlatırsınız , nadan bir insan değildir inşallah . Dini eğitim istiyorsa yaz aylarında kuran kursuna gider çocuk.

aurica teyzemin ogluda Orta okulu imam hatipde okudu oradan fen kazandı lise olarak. Sanırım orta okulda müfredatı çok ağır olmuyor.
Gidiyor zaten öğreniyor çocuğum.
Tabiki öğrensinde bişey dediğim yok.
Ama imamhatip ne kadar doğru bir karae bilemedim.

Back
X