Bir öneri lütfen :( Evimde 15 kedi var hepsi sokaktan gelme...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biz de 4 tane kedi bakiyoruz, hic bi zaman keyfi olarak hayvan bakamadim hep birilerinin attigi hayvanlar

Aynen öyle. Barınak, sokak, sokak gene sokak. Bahçeli müstakilim olsa planlarım çok başka aslında ama konut fiyatları malum.

Size muhtac, yasami elinizde olan hayvanlar icin oturdugunuz yerden "bukadar hayvan bakilir mi" vs diyorsunuz. Biz bahcede dogal yerde baktigimiz halde bebek gibi hastalaniyorlar, atesleri cikiyor, alerji oluyolar lutfen biraz mantikli seyler yazin. Kimse bakmiyor ki kadin evini doldurmak zorunda kalmis. Insanlar ne kadar bencil...
Bencillik apartmanda diğer insanları rahatsız etmek olmuyor mu...Belki alerjisi olan var, fobisi olan var, kokudan rahatsız olan var...

Hanımlar lütfen sakin olun, üsluplara dikkat edin ve polemiğe girmeyin rica ediyorum.
Evcil besleyenlerde koku olunca bundan rahatsız olanlarda kendince haklı.
Hayvanların dışarıda yaşamaları maalesef artık pek mümkün değil zira ya darp ediliyorlar, ya insanlık dışı yöntemlerle öldürülüyorlar veya ömür boyu engelli hale getiriliyorlar.

Burada daha birkaç hafta oldu olmadı kaç kedi yakılarak öldürüldü, sorumlusu kim veya kimler belli değil.

Öte yandan apartmanlarda belli sayının üzerinde kedi veya köpeğe bakıyorsanız ne kadar dikkat ederseniz edin ister istemez koku olur, diğer apartman sakinlerinin bundan rahatsız olmasını yadırgayamayız, ki zaten sirinsh okuduğum kadarıyla neden rahatsız oluyorlar demiyor çözüm arıyor.

Keşke maddi imkanlar elverse de evcillerle yaşayanlar müstakil evlerde yaşayabilse, hem bu tip sorunlar olmaz hem de hayvanlar daha özgür olur, ki ben de vaktiyle müstakil evde otururken anne köpek ve 7 yavrusuna, 4'er tane yavru doğuran 3 dişi kediye aynı zamanda baktım, eve de giriyorlardı ama alabildiğince yayılıp rahat ettikleri bir bahçe olduğundan koku vb sorunlar yaşanmıyordu.

sirinsh'in böyle bir ihtimali olmadığına göre, erişkin veya engelli kedileri sahiplendirmek de çok güç olduğundan imkan varsa aslında taksitle bazı markaların evcillerin tüyü vb temizliklerini derinlemesine yapan süpürge ve hava temizleme cihazlarına yönelmesi yerinde olur gibi geliyor.

Bir de yazdı mı bilmiyorum ama kendisi bireysel gönüllü sanırım, yani haytap vb bir kuruluşla bağlantısı yok, belki çevresindeki hayvan koruma gönüllüleriyle irtibata geçmesinin bir faydası olur, burada yavru bir sokak kedisine araba çarpmıştı, hemen bize getirdiler veterinere götürüp tedavisini yaptırdık bacağın bir tanesi kesildi maalesef:KK43: dernekle irtibata geçtik sayelerinde bir gönüllü bulunup sahiplendirildi, takibini dernek yaptığı için de herhangi bir sorun yaşanmadı.

Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz? Bu pembiş mesajınızı okuyan kedilerin kasten ezilmediği, tecavüze uğramadığı, eziyet görüp hastalıktan kırılmadığı bir ülkedeyiz zanneder de ondan.
Turkiyede yaşıyorum vicdanı yüksek bir memlekettir.
Norveç diye bahsettiğiniz yerlerde avrupada vb. sokakta Kedi köpek popilasyonu artınca hayvanlari itlaf ederler gazla.

Bencillik apartmanda diğer insanları rahatsız etmek olmuyor mu...Belki alerjisi olan var, fobisi olan var, kokudan rahatsız olan var...
Diger insanlara koku nasil gidiyor? Benim kiz kardesim de bakiyor apartmanda hic kokmuyor. Eskiden de apartmanda bakiyodu kendi evinin ici kokuyordu apartmanin koktugunu bilmem hic bi zaman

Peki bu kediler 7 24 evde mi duruyor? Yani hiç dışarı çıkmıyorlar mi bu onlar için sağlıklı mi doğru mu yani
Bilmediğim için soruyorum.
Sokak kedilerinin ömrü kisa, cunku kendilerine iyi gelmeyen insan yemeklerini yiyorlar. Veteriner tekrar ederek soyledi, yediginiz yemeklerden vermeyin, mamasini yesin, sagligi icin iyi degil diye. Kedi tasmalari var cikarmak isteyen cikarabilir aslinda. Benim kedim cikmak istemiyor, korkuyor. Ayrica eve aldiysan onun enerjisini atmasina yardimci olacaksin, oynayacaksin. Biz saklambac ve yakalamaca oynuyoruz her firsatta. İlgini, sevgini verirsen kedi mutlu yasar.

Petshoplardan hayvan satın alinmazsa hayvan satışı biter. Kuş ,balık,kaplumbağa, kedi,köpek...Ya adamlar iguana satıyor yılan satıyor. Sistem o dereceye gelmiş ki fareye hamster diye isim koyup satıyorlar. Papağan almış bir arkadaş. Kestim arkadaşlığı. Hayvan sevgisi budur.
Yavru ya da hasta tek kalmış kedi görünce ben de alıyorum eve. Bakımını yapıp bırakıyorum. Apartmanda bakılan kediye köpeğe zulüm yapiliyor bana göre. Hadi engelli olur hayvan alırsın 1-2 maksimum.
Yemek bırakırsın su verirsin başını okşarsın hastaysa veterinere götürürsün tedavi ettirirsin. Eve doldurmak ozgurluklerini ellerinden almaktır. Hapsetmektir.
Tamam ama sokakta da eziliyolar yapacak bir sey yok, sokaklari gorseniz hayvanlar acliktan copleri karisitiriyo. Kac kez belediyeye haber verdim hayvanlari oyle bi eziyolar ki hayvanin ic organlari asfalta yapisiyo.

ne güzel gönlü güzel birisin sen. Herkesin yapabileceği bir şey değil gerçekten. Bu konuya çok uzak biriyim evinde evcil hayvan besleyenlere çok imreniyorum ama yapamıyorum elimde değil.

Diger insanlara koku nasil gidiyor? Benim kiz kardesim de bakiyor apartmanda hic kokmuyor.
Ben maksimum 2 kedili oldum iyilestirene kadar evde baktım. 2sinin tuvaleti ayrı olmasına rağmen ve gün aşırı temizlemeye rağmen evde koku oluşuyordu. Zaten ciftlesme dönemi salgı bırakıyor evin her yerine. O koku tarif edilmez.
15 kediden bahsediyoruz bir düşünün.

Ben de 4 kedi sporum ❤️
Benim 3 dü aslında. ama ufak bir ihmalle 2. kattan atlayıp sevgilisiyle çiftleşti. o zaman kısır değildi 1 yasındaydı.
tek yavru doğurdu yani torunumla 4 kedim olmuş oldu.
ama o doğum anı emzirmeleri o resmen lohusa nazları anlatamam. bu kadar mı tatlı olur.
işten gelince resmen bebişini bana atıp kendisi dinleniyordu.
şimdi torunum bile 3 yaşına girecek 8 ekimde. oyyy anneannesinin sarı papatyası o.

Ben maksimum 2 kedili oldum iyilestirene kadar evde baktım. 2sinin tuvaleti ayrı olmasına rağmen ve gün aşırı temizlemeye rağmen evde koku oluşuyordu. Zaten ciftlesme dönemi salgı bırakıyor evin her yerine. O koku tarif edilmez.
15 kediden bahsediyoruz bir düşünün.
Hayir kokmuyor, kisirlastirirsaniz hayvan da rahatlar zaten. Bakin ben size de hak veriyorum ama inanin sizin dusundugunuz gibi degil.

Tamam ama sokakta da eziliyolar yapacak bir sey yok, sokaklari gorseniz hayvanlar acliktan copleri karisitiriyo. Kac kez belediyeye haber verdim hayvanlari oyle bi eziyolar ki hayvanin ic organlari asfalta yapisiyo.
Annemlerin orda beslediğimiz kediyi çarptı araba üstelik yavruları da vardı
saklanmışlar bir yere insandan da korkuyolar
2 gün annelerini beklediler ağlamaktan migrenim tuttu
Yavru kedi sütü aldım aç kaldıkları için gelip içtiler biri titriyordu onu tedavi ettim
Gözümün yaşı kurumadı öyle yürek ağırlığı ki bu durum sokak günlük gülüstanlık değil yaşam alanları yok öyle çit tel de fayda etmiyor tırmanıp çıkıp gidebiliyorlar

Mamalarda öyle ucuz değil bir ayda 2 kere zam geliyor

Benim de orumcek fobim var ama orumceklerle devamli karsilasmak zorunda degilim beni o kadar rahatsiz etmiyor zaten gorunce elimi ayagimi titretecek boyutta degil o yuzden umursamiyorum ama kedi, kopek fobim olsa ve bu durum beni rahatsiz ediyor olsa bununla ilgili yardim, terapi vs alirim elimden geleni yapardim cunku kedi kopek hayatin icinde yani sokakta, cafede, yuruyuş alanlarinda... Heryerdeler yani benim elim ayagim titriyor etrafta hayvan olmasin demek garip yani.

Annemde kedi korkusu vardi ve yillarca yenemeyecegini dusundu durdu bana kedi sahiplendirmedi :) kadin 45 yaşinda kedi fobisini yendi cunku ben evlenince kedi sahiplenmiştim. :))) Biraz da istemek gerekiyor. Alerjisi olup 2 kedi sahibi insanlar var ilac kullaniyorlar ve basitce birlikte yasiyorlar.

Cozumsuz dertmiş gibi anlatanlara ben de empati yapamiyorum ama sevmek zorunda degil tabi kimse zarar vermesin yeter.
Yok terapi falan işe yaramıyor. Eskiye nazaran çoook iyi durumdayım. Ben diyorum ya dışarıda yemiyorum diye, sebebi kedilerin konfor alanını bozmamak aslında. Hatta bir sefer bir kahvecide tam kahve aldım oturacaktım , baktım kedi oturuyor koltukta. Garson hemen gelip isterseniz kaldırayım dedi; asla dedim.
Bende geçmişten gelen bir durum da var aslında. Hepsi kombo yaptı :KK70: klasik hikaye ; kedi cırmalaması.

Hayir kokmuyor, kisirlastirirsaniz hayvan da rahatlar zaten. Bakin ben size de hak veriyorum ama inanin sizin dusundugunuz gibi degil.
Sagolun lütfen yanlış anlamayın...bakin ben hayvanat bahçesine giden, yunusparklarda kahkahalar atan, sirklere giden, kafesli hayvan besleyen, ördek civciv alıp çocuğuna oyuncak eden, hayvanları boyayan giydiren, peluş tüylü anahtarlık vb kullanan herkesin hayvan sevgisini sorgularım.
Canilerden hiç bahsetmiyorum bile. Onlar zaten şeytanın yeryüzündeki halleri.

Annemlerin orda beslediğimiz kediyi çarptı araba üstelik yavruları da vardı
saklanmışlar bir yere insandan da korkuyolar
2 gün annelerini beklediler ağlamaktan migrenim tuttu
Yavru kedi sütü aldım aç kaldıkları için gelip içtiler biri titriyordu onu tedavi ettim
Gözümün yaşı kurumadı öyle yürek ağırlığı ki bu durum sokak günlük gülüstanlık değil yaşam alanları yok öyle çit tel de fayda etmiyor tırmanıp çıkıp gidebiliyorlar

Mamalarda öyle ucuz değil bir ayda 2 kere zam geliyor
O mama fiyatlarini sormayin gitsin simdi nette uygun icerigi temiz mama arayacagim

Konudaki mesajlara bak, nasıl yaşayacaklarmış da, pismiş.
Kedime pis diyenin canına okurum ben, ameliyattan kalkıp odama getirilir getirilmez kedimi sormuşum, her gelene kedime bakın, gidin diye anahtar vermeye kalkmışım.
Hayvan sizi seçmemiş, siz hayvanı seçmişsiniz, zorla beni alın da dememiş. Siz almışsınız. Şimdi pismiş bilmem neymiş. O hayvancağıza üzüldüm ama bu zihniyetin yetiştireceği çocuğa daha çok üzüldüm gerçekten.

Herkese merhabalar çok dikkat çeker mi konum bilmiyorum ama artık çıkış yolu bulamadığım için yazmak istedim :KK43:
Benim evimde 15 kedi var hepsi sokaktan gelme aşina olanlariniz vardır .
Bir kaçı engelli , sokakta yavru iken bulduğum tedavilerini yaptirdigim sonra kimsenin almadığı ve sokağa salamayacagim için eve aldığım .
Kiradayken apt. Da sorunlar başladı işte gürültü çıkıyor falan diye tmm dedik ev aldık ev sahibi hayvan bakacaksaniz müstakil ev alın dedi ağrıma gitti cam balkonlu ( epey geniş ) bir ev aldım .
Kedileri oraya geçirdik
Ama bu sefer de bu apt.dan şikayet geldi bugün ilk kez :KK43:
Aslında giriş kat evin içinde değiller balkondalar ama daha file taktiramadigim için sanırım koku oluştu .
Her gün temizliyorum onu belirteyim ama geç saatlere kadar çalışıyorum
Hem gürültü hem koku insanlari rahatsız etti sanırım :KK43:
Ama elimden bir şey gelmiyor ki
Kimse sahiplenmiyor
Sokağa salamam bu onlar için ölüm demek
Barınak da keza öyle
Ben ne yapicam bir fikri olan varsa söylesin
O kadar aliskinlar ki bize hangi birini ne yapayım aklım durdu artık ..
Not : Hamile bir kediyi evime aldım o üç tane doğurdu .
Sonra bir ilan gördüm annesiz kalmis iki tekir yavrusu süt emmezlerse oleceklerdi aradım kadını dedim ki geri almak şartı ile süt annelik yapar benim kızım ama lütfen sonra geri alın
Almadı ....
2. Not : Arkadaşlar ilan açın alsınlar demeyin defalarca açtık veterinerimiz de dahil olmak üzere .
2 engelli yavruyu takip şartı ile verdim
Kız bayila bayıla aldı 1 hafta sonra ben yapamıyorum dedi gittim çocukları almaya sosluk gibi bir şeyin içine azıcık mama koymuş , hiç ilgilenmemis zayiflamislar öldüm kahrimdan kızı da paralamamak için zor tuttum ..
3. Engelliyi bir ogretmene verdim
Karısı scottish istiyormuş benim yavrumu alır almaz siteye salmislar iki ayağında platin var. Gece iki saat bahçede onu aradım bir apartmanın altına sinmis kalmış korkudan , bir de yalan soyluyorlar kaçtı diye utanmadan ..
Bir daha da kimse almadı herkes cins kedi peşinde sanırım
Cins kedi köpek alıp

Hayvan sevgisi diye duyar kasan İnstagram alemine bir de burdan yazmak istedim

Cins kedi köpek satın alıp hayvan sevgisi olmaz

Ben inanmıyorum

Petshoplardan hayvan satın alinmazsa hayvan satışı biter. Kuş ,balık,kaplumbağa, kedi,köpek...Ya adamlar iguana satıyor yılan satıyor. Sistem o dereceye gelmiş ki fareye hamster diye isim koyup satıyorlar. Papağan almış bir arkadaş. Kestim arkadaşlığı. Hayvan sevgisi budur.
Yavru ya da hasta tek kalmış kedi görünce ben de alıyorum eve. Bakımını yapıp bırakıyorum. Apartmanda bakılan kediye köpeğe zulüm yapiliyor bana göre. Hadi engelli olur hayvan alırsın 1-2 maksimum.
Yemek bırakırsın su verirsin başını okşarsın hastaysa veterinere götürürsün tedavi ettirirsin. Eve doldurmak ozgurluklerini ellerinden almaktır. Hapsetmektir.

Kedi kopekle diger hayvanlari bir tutamiyorum ben, kedi ve kopeklerle yasam alanlarimiz bir, ic iceyiz sehir hayatinda bile. Siz nerede yasiyorsunuz bilmem ama benim yasadigim yer İstanbul
iki yesillik gorecegiz diye köylere, korulara, ormanlara vs gidiyoruz.

Kedimi sokaga salsam disarda kuş, bortu bocek avlayamaz gider çöp karistirir ya da cafelerde insanlar yediginden bir parca versin diye masalarin etrafinda dolaşir. Sokaktakiler bunlari yapiyor. Hayvanlara sormak lazim hangi yasam eziyet

Onun disinda petshoptaki balik, kuş, kaplumbaganin kendi yaşam alanlari var. Sirf renkli mekli, süslü diye alip kafese, akvaryuma koymak bence de eziyet ve bencillik.

Hanımefendi ısrarla yok diyorsunuz ama insanlar size olmamasının imkansız olduğunu anlatıyor siz içindesiniz diye o kokuya alıştınız sadece hepsi bu emin olun o koku var ben tek bir evcil hayvan olan eve bile girsem kapısında anlarım evde evcili olduğunu 15 kedinin kokmama şansı yok siz alıştığınız için size gelmiyor sadece benimde kedim vardı vefat ettikten sonra dikkat ettim cidden evde hala sinmiş koku bile vardı zamanla geçti
Yoo anlamazsınız sizi bizim eve davet edeyim ne bir tüy ne bir koku su anda kücük odamda da bi sokak hayvanına bakıyorum hatta direk oraya girersiniz kokuyor mu kokmuyor mu hayvanlara güzel bakıldığında (15 kediden bahsetmiyorum) asla ev falan kokmuyor doğru düzgün bakmiyor insanlar sonra suçlu hayvanlar oluyor 😶
Koku takıntısi olan bir kadınım evde yemek kokusu her hangi bir değisik kokudan da rahatsız olurum ve hemen alırım o kötü kum kokusuna kimse katlanamaz en azindan ben 🤢

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X