Bir öneri lütfen :( Evimde 15 kedi var hepsi sokaktan gelme...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Alışılıyor çünkü 🤣 mesela bende kedi çok severim ama biri bana evde koku var dediğinde yoooo yok demem e var benim kabul etmemem neyi değiştiriyor kumunu günlük temizlerdim kedinin kulak içi diş tırnak akla ne gelirse günlük kontrol ederdim her şeyi yapardım ama hiç kokmasa kızgınlık dönemine geldiğinde yine koku salıyordu ortaya hayvan evime giren evcilim olduğunu daha görmeden anlıyordu 🤣
E o kızgın donemi kokusunu zaten çikaramazsınız biyerden hayvanı kısırlaştırmazsanız ev kokar tabi 🤐
Yani hayvan bakanda bunu diyor ya bakamıyorsunuz kusura bakmayın 🤷🏼‍♀️ ben kabul etmiyorum evimin koktuğunu çünkü çişini kakasını yaptığı anda poşetle alıyorum kumuda balkonda bu ev nasıl kokabilir kedilerin kendileri kokmaz çünkü köpeklerfe hafif değişik bir koku vardır ama

Bu arada şu otomatik kedi tuvaletlerinden alsan h kum masrafından daha da ucuza gelir kendi kendini temizliyor sürekli kumu yıkayan bir makina 2 tane yeter sana diye düsünüyorum

Diger ulkelerde hayvanlar yok neden acaba? Cunku herkes hayvan sahiplendigi icin olabilir mi? Kimlikleri bile cikartiliyor biz onu da yapamiyoruz maalesef cunku bi tane degiller. Yada barinaklara kapatilmalari, itlaf edilmesi gibi, diger ulkelere yenmek icin satilmalari vs sebepler. Kokuyor da kokuyormus yahu kokmuyor guzel bakarsan kokmaz. Inatlasmayin artik...

Sokaklar kedilerin avcılık güdülerini tatmin edeceği yerler olmaktan çıkalı çok oldu. Büyük şehirler çarpık kentleşmeden ve insanların bencilliğinden dolayı hayvanlar için yaşanmayacak durumda.
Hayvanlar sıçaçak yer bulamıyor avcı güdüsüymüş off off hala bunlarla uğraşiyoruz

Yoo anlamazsınız sizi bizim eve davet edeyim ne bir tüy ne bir koku su anda kücük odamda da bi sokak hayvanına bakıyorum hatta direk oraya girersiniz kokuyor mu kokmuyor mu hayvanlara güzel bakıldığında (15 kediden bahsetmiyorum) asla ev falan kokmuyor doğru düzgün bakmiyor insanlar sonra suçlu hayvanlar oluyor 😶
Koku takıntısi olan bir kadınım evde yemek kokusu her hangi bir değisik kokudan da rahatsız olurum ve hemen alırım o kötü kum kokusuna kimse katlanamaz en azindan ben 🤢

Ben de illa "kokuyor ben anlarim, kokmayan yok" diye diretenleri anlamiyorum. Kedinin neyi kokacak acaba gayet tüylerine burnumu sokup kokluyorum cocugum misler gibi kokuyor, evi nasil kokutabilir?

Evdeki kokunun sebebi olsa olsa dogru durust temizlenmemis kumdur bu da kimden kaynakli???? Temizlemeyip kumu bekletirler ve bunu asla ve katiyyen kabul etmezler hergun temizliyorum derler. Kedi kokuyordur...

Kedi kokamaz. Burnumun alişmasiyla alakasi yok. Evim bok koksa veya degisik koku olsa herkesten once annem söylenirdi kesin. Annem kokulara hassastir ve kedilere bayilmazdi ustelik. Bunu kedi bakmis birinin soylemesi daha da vahim.

Ben de illa "kokuyor ben anlarim, kokmayan yok" diye diretenleri anlamiyorum. Kedinin neyi kokacak acaba gayet tüylerine burnumu sokup kokluyorum cocugum misler gibi kokuyor, evi nasil kokutabilir?

Evdeki kokunun sebebi olsa olsa dogru durust temizlenmemis kumdur bu da kimden kaynakli???? Temizlemeyip kumu bekletirler ve bunu asla ve katiyyen kabul etmezler hergun temizliyorum derler. Kedi kokuyordur...

Kedi kokamaz. Burnumun alişmasiyla alakasi yok. Evim bok koksa veya degisik koku olsa herkesten once annem söylenirdi kesin. Annem kokulara hassastir ve kedilere bayilmazdi ustelik. Bunu kedi bakmis birinin soylemesi daha da vahim.
İşte kesin kokuyor onlar diyorsa öylr 🤷🏼‍♀️ kedinin kendisi kokan bir hayvan değil sokaktaki bile bide şey yazmış kızgınlık dönemi kokusu 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ biz evdekileri kısırlaştıriyoruz ve hava alan yerlere kumlarımızı koyup temizliyoruz gerisi sizin pisliğiniz üzgünûm 🤷🏼‍♀️

Benim kiz kardesim de bekletirdi kokardi haliyle cunku hayvan bakmaktan anlamiyor. Temizle dedik simdi temiz tutunca kokmuyor ki ben kokuyu hemen alirim. Kisirlastir dedik kisirlastirdi simdi hayvan rahat. Yani her insan hayvan bakimindan anlamiyor birilerinin uyarmasi lazim. Benim kedilerime benden baskasi benimm gibi bakamaz ben yeri geliyor hayvanin poposunu siliyorum. Herkes hayvanin halinden anlamiyor onlar da ayni cocuk gibi.

Hayvanlar sıçaçak yer bulamıyor avcı güdüsüymüş off off hala bunlarla uğraşiyoruz

Bibi yalan söylüyorsam iki gözüm kör olsun Kadıköy’de Yeldeğirmenine çıkan sokakta bir kedi yer aradı bulamadı oradaki dersanenin camlarında içi kurumuş saksılar vardı ona yaptı. Cidden çok üzülüyorum ya.

Nüfus arttıkça kumu gece gündüz temizleseniz de bir koku oluyor. Aynı evde 15 insan yaşasa bence ev yine kokar zaten. Kalabalık arttıkça bunun olması normal.

Evin havalandırmasıyla da çok ilgili. Önceki evinde kimse evde kedi olduğunu anlamazdı.kapı baca sürekli açık, tuvaleti günde 3 4 kez ne zaman yapsa temizledim, mis gibiydi. Evim değişti, yine aynısını yapmama rağmen kokuya engel olamıyorum uzun vadede. 1 gün dışarıda kalsam eve girer girmez alıyorum bazen, çok sinir bozucu. Ama kedim misler gibi öper koklarım,zerre kokmuyor, olay tuvalette bitiyor balkon direk dışarı doğru olduğu için daha mı fazla koku yayıyor acaba? İç odalardan birini onlara ayırsanız şimdilik.bir de silika kum daha fazla kokuya sebep olmaz mı acaba, görüntü olarak da hiç koku engelleyici durmuyor. İnsanlar da haklı ama siz de haklısınız, bilemedim. Şu teknoloji markalarının hava temizleyici cihazları var, onlar incelerseniz, böyle kokuyu çekme, temizleme gibi bir özellikleri varsa denenebilir. Bir de kendi kendini temizleyen kedi tuvaletleri var. Bunla pahalı cihazlar ama rahatsızlığı giderecekse belki böyle bir yüke girilir. Tabi sahiplendirme ilanları daim olsun

Benim kiz kardesim de bekletirdi kokardi haliyle cunku hayvan bakmaktan anlamiyor. Temizle dedik simdi temiz tutunca kokmuyor ki ben kokuyu hemen alirim. Kisirlastir dedik kisirlastirdi simdi hayvan rahat. Yani her insan hayvan bakimindan anlamiyor birilerinin uyarmasi lazim. Benim kedilerime benden baskasi benimm gibi bakamaz ben yeri geliyor hayvanin poposunu siliyorum. Herkes hayvanin halinden anlamiyor onlar da ayni cocuk gibi.
Ben işte evdeyim zaten nerdeyse her çiş kakasında yanındayım bi peçeteyi ıslatıyorim şoyle bi siliyorum ve hemen çişini veya kakasını aliyorum kapatmasına bile izin vermeden sonra gidip 10 saatta kendi kendini temizliyor bu hayvan kokuyormuş muş bide bunları sıçıp sifon cekmekten aciz insanoğlu diyor peh peh otobuslerde kokudan ölüyoruz kimse o insanları toplamıyor ceset gibi kokuyorlar ama hayvan olunca lololo

Yoo anlamazsınız sizi bizim eve davet edeyim ne bir tüy ne bir koku su anda kücük odamda da bi sokak hayvanına bakıyorum hatta direk oraya girersiniz kokuyor mu kokmuyor mu hayvanlara güzel bakıldığında (15 kediden bahsetmiyorum) asla ev falan kokmuyor doğru düzgün bakmiyor insanlar sonra suçlu hayvanlar oluyor 😶
Koku takıntısi olan bir kadınım evde yemek kokusu her hangi bir değisik kokudan da rahatsız olurum ve hemen alırım o kötü kum kokusuna kimse katlanamaz en azindan ben 🤢
Doğru düzgün bakamayanların kendi derdi ben gayet güzel bakıyordum ona rağmen kızgınlık döneminde evde o koku vardı olmama şansı yok içinde hayvan olan ev kendini mutlaka belli ediyor köpek annesi de oldum 2 si sokak 2 si cins olmak üzere farklı zamanlarda 4 kediye de annelik yaptım hayvanın doğal kokusuna çare yok dışarıdan gelen anlıyor

Doğru düzgün bakamayanların kendi derdi ben gayet güzel bakıyordum ona rağmen kızgınlık döneminde evde o koku vardı olmama şansı yok içinde hayvan olan ev kendini mutlaka belli ediyor köpek annesi de oldum 2 si sokak 2 si cins olmak üzere farklı zamanlarda 4 kediye de annelik yaptım hayvanın doğal kokusuna çare yok dışarıdan gelen anlıyor
Hala kızgınlık dönemi diyorsun yahu hayvanı kısîrlaştıracaksın o kokuya kim katlanabilir zaten bizde oni diyoruz kısır hayvan koku bırakmadığına göre bu sizin sorununuz 🤷🏼‍♀️

E o kızgın donemi kokusunu zaten çikaramazsınız biyerden hayvanı kısırlaştırmazsanız ev kokar tabi 🤐
Yani hayvan bakanda bunu diyor ya bakamıyorsunuz kusura bakmayın 🤷🏼‍♀️ ben kabul etmiyorum evimin koktuğunu çünkü çişini kakasını yaptığı anda poşetle alıyorum kumuda balkonda bu ev nasıl kokabilir kedilerin kendileri kokmaz çünkü köpeklerfe hafif değişik bir koku vardır ama
O koku dönemsel gelip gidiyordu öyle çıkaramayacağım türden değil varlığını anlatmaya çalışıyorum sadece siz kabul edin ya da etmeyin benim tecrübem bu size göre bakamıyor olabilirim sorun yok ben baktığıma inanıyorum bu kafi benim için

15 kedi icin konusmuyorduk zaten. Tek kedi bile kokuyor diye diretenler var.
Belli bir sayının üzeri evcilin bakımı kolay değil ama 1 veya 2-3 kediye bakıyor ve tuvalet temizliğini, evin genel temizliğini düzenli yapıyorsanız kokmaz, kardeşimin 1 kedisi var tuvaleti düzenli temizleniyor evi hiç kokmuyor, onun burnu benimkinden hassastır, bende de 1 köpek var bana geldiğinde köpek kokusu almaz, ki kedilerin teni kokmaz ama köpeklerin kokar çünkü yalanma huyları yok.
Evde bakıyorsanız yediği yemekten, ağız bakımına, tuvalet temizliğinden, genel ev temizliğine her şeye dikkat etmeniz gerekiyor, bu öncelikle evcilin sağlığı için olmazsa olmaz bir durum.

Hala kızgınlık dönemi diyorsun yahu hayvanı kısîrlaştıracaksın o kokuya kim katlanabilir zaten bizde oni diyoruz kısır hayvan koku bırakmadığına göre bu sizin sorununuz 🤷🏼‍♀️
Kısırlaştırmak zorunda değilim kısırlaştırmadım da kendi sorunumu da kendim çözdüm konu ne şu an sizin için ?

Engelliler haric malesef diyenlerini doğaya salmak zorundasınız... Sokaklarda binlerce kedi var köpek var onların doğası var... Bende çok seviyorum hayvanları Sokakda besliyorum malesef...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X