Bir öneri lütfen :( Evimde 15 kedi var hepsi sokaktan gelme...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamamda saglamlari niye alistirdiniz madem eve? Vicdan yapmayin yavas yavas alistirin sokaga.15 kediyle apartmanda yasanmaz cunku ya sizi gectim komsuyu gectim hayvanlara sorun,2 kedim var yatak icin kavga ediyorlar 15nasi duruyor bir evde? Sokaginiz nasil cadde uzeri mi sakin bir sokak mi ona gore yorum yapalim. Sal sokaga derkende at bir daha bakma diye demiyoruz dimi , yap bahceye evini ver mamasini zaten hayvan gitmez baska yere.
2 kedi aynı evde nasıllar, anlaşamıyorlar demişsiniz, benim 1 kedim var. Ona zor bakıyorum

Evet fazla tabii ki yoo çok az daha 30 tane daha sokucam eve demiyorum çok teşekkür ederim :KK43:
Çaresiz kaldım ,bir yere bırakamadım
Kirada oturduğum ev cadde ustuydu ve ben defalarca kedi ölüsü topladım yollarda aglayarak ..
O yüzden sokağa salamadim
Kimse de almadı mecburen kaldılar
Ne yapayım isteniyor anlamiyorum
Müstakil ev alma şansım olsa bir dk durur muyum apt. Da ne hayallerim var benim de onlar bahçede oynasın , kelebek kovalasin mutlu olsun diye
Ama olmuyor her şey bı anda
O hamile kedi evimde doğum yaptığında gözüme bir teşekkür eder bakışı vardı ki ben bunu 100 yaşına gelsem unutmam ,onun gururu yeter bana ..
Kokmasin diye 250 lt kum alıyorum ben bu sadece 1300 lira yapıyor yapsın canları sag olsun ama bu kadar yapabiliyorum işte .
Sadece canlarini koruyabiliyorum
Biri ezmesin biri dovmesin açlıktan soğuktan ölmesin diye
Kolay mı 15 kedi ile yaşamaya calismak
Bir çuval mama olmuş 700 lira
Aşıları hariç
Yas mamalar hariç
10 günde 15 kg mama gidiyor
Evet inanıyorum ki bir gün müstakil evim olacak o güne kadar bu çocuklar için uğraşacağım
Tekrar teşekkürler
Kim ne derse desin çok zor, çok ağır bir sorumluluğun altına girmişsin. Herkesin harcı değil hem maddi hem manevi yıpranmak. Bi çözümüm yok sadece yakınımda olsanız hayatınızı kolaylaştırmaya çalışırdım, komşuların aksine. Kolaylıklar diliyorum

Birçok hayvana kısa süreli bakmış olsam da kediyi hiç deneyimlemedim ve gördüğüm kadarıyla bakımı oldukça zor bir dost kedi.
Kaldı ki sizin evinizde 15 tane varmış.
Güzel niyetinizle onları sahiplendiniz ama her birine yeterli ilgi ve özeni ayrı ayrı gösterebileceğinizi dolayısıyla bu vazifenin hakkıyla yerine getirilebileceğine inanamadım.
Ayrıca dediğiniz gibi apartman dairelerinde o kadar çok olması ve sadece balkonda yaşamaları yine onlar için olumsuz bir durum.
Gerçekten iyi niyetinizden şüphem olmasa da faydadan çok zarara dönüşmüş durum, iyi barınaklar var diye biliyorum ya da sesinizi duyurursanız sahiplenecek, kedisine arkadaş arayan kişilere sesinizi daha fazla duyurmanız gerekiyor.
Buradan da sahiplenmek isteyen gerçekten inanabilecegim birileri varsa özelden görüşmek isterim ..
Takip şartı ile ,yakın illerden
Ama barınak maalesef ki olmaz
Ben bunu yapamam
Öğrenciye kedi vermem
Küçük cocukluya , güvenilir olmayan evlere
Emek emek büyüttüm ben onları , kimse çocugunu bilinmezlige göndermez .

Buradan da sahiplenmek isteyen gerçekten inanabilecegim birileri varsa özelden görüşmek isterim ..
Takip şartı ile ,yakın illerden
Ama barınak maalesef ki olmaz
Ben bunu yapamam
Öğrenciye kedi vermem
Küçük cocukluya , güvenilir olmayan evlere
Emek emek büyüttüm ben onları , kimse çocugunu bilinmezlige göndermez .
Elbette sonuna kadar haklısınız bu konuda.
Onlar can bir kere, öyle hevesle alınıp eşya gibi fırlatılacak şeyler değil ama maalesef toplum böyle bakıyor.

Benim çocuklarım her gün kedi diye sayıklıyor istisnasız 2 yıldır.
Lakin ne evim dostlarımızın yaşaması için müsait ne de çocuklarımın bir canlıya zarar vermeden dost olabileceği akıl erişkinliğinde olduğunu düşünmüyorum.
Bahçeli bir evimiz olmadan hiçbir şekilde kuş dahi olsa aile ferdimiz yapmayacağım çünkü iki çocuğum o canlıya özgürlük alanı bırakmaz 4 duvarda.

Hangi şehirdesiniz?
Bu konuda güvendiğim bir iki hesap var, duyuru anlamında ben de post atıyorum sesleri duyulması amacı ile. Eğer Ank ve yakın illerde iseniz o kişileri size önerebilirim.

Keşke evinizi teras katlı dubleks alablswydiniz. Önler müstakile göre daha ucuz. Terasınıza koyardınız kedi evlerini. Böylelikle bazen eve alırdınız kışın bazen de orada yaşarlardı ve rahatsız olan olmazdı

Kokuyu önleyen özel kedi kumu makinaları var. Araştırıp en az koku yapan mamaları araştırıp, evi de sık sık temizleteceksiniz. Başka çözümü yok gibi duruyor. Çalışan bir insan olduğunuz için evin temizliğine çok vakit ayırabildiğinizi zannetmiyorum. Belki hava temizleyici cihazlar almak da işinizi görür. Tabii ki bunların hepsi ciddi masraf kalemi.

15 kedinin yapacağı kokuyu hayal bile edemiyorum, ne sizin için ne o kediler için hiç sağlıklı değil. Bence kedilerden sağlıklı olanları yavaş yavaş sokağa alıştırın.

Keşke evinizi teras katlı dubleks alablswydiniz. Önler müstakile göre daha ucuz. Terasınıza koyardınız kedi evlerini. Böylelikle bazen eve alırdınız kışın bazen de orada yaşarlardı ve rahatsız olan olmazdı
Cok aradım ama bulamadım maalesef . Küçük bir sehir burası :KK43:
Hala da arıyorum aslına bakarsan
Umarım şartlar çok daha iyi olur ve onlara göre bir yer çabuk alırım

Kokuyu önleyen özel kedi kumu makinaları var. Araştırıp en az koku yapan mamaları araştırıp, evi de sık sık temizleteceksiniz. Başka çözümü yok gibi duruyor. Çalışan bir insan olduğunuz için evin temizliğine çok vakit ayırabildiğinizi zannetmiyorum. Belki hava temizleyici cihazlar almak da işinizi görür. Tabii ki bunların hepsi ciddi masraf kalemi.
Bir temizlik şirketi ile anlasicam evet bu da aklımda
Maddi durumum kötü degil sadece tek kalemde bir müstakil ev alabilecek boyutta değil henüz .
Temizlik şirketi büyük oranda yükümü azaltacaktır ..
Hava temizleyicileri de araştırıyorum

15 kedinin yapacağı kokuyu hayal bile edemiyorum, ne sizin için ne o kediler için hiç sağlıklı değil. Bence kedilerden sağlıklı olanları yavaş yavaş sokağa alıştırın.
Kediler sokağa gidemez , bu çözümün Ç si bile olamaz benim için
Teşekkür ederim :KK43:

E sizde olmadığı kızınıza oyalanması için köpek satın almanızdan belli zaten. Yarın kızınız sıkılınca da barınağa atarsınız olur biter.

atmaz o öyle çok seviyor ki ne yazıkki bu kokuya bu pisliğe alışmak zorundayım ,
ben hayvan severim ama uzaktan bu kadar hayvanla iç içe yaşamak bana çokta hijenik gelmiyor

bana kızmanız falan umrumda değil herkes sizin gibi herkes benım gibi düşünmek zorunda değil ,

ama hayvan sevgiside bir yere kadar ,

Cok aradım ama bulamadım maalesef . Küçük bir sehir burası :KK43:
Hala da arıyorum aslına bakarsan
Umarım şartlar çok daha iyi olur ve onlara göre bir yer çabuk alırım
Çok sıkışıyorsankz prefabrik ev nasıl olur Bahçeli bir bakın isterseniz. Şuan ki evi kiraya verirsiniz. O zaman da emin olun kaçarlar ve bazısı gelmez. Nerden biliyorum çünkü ilk kedimi baktığım ev 1. Kattı aile evim ve dışarıya gitmeye alıştı bazen geliyordu en son gelmemeye başladı hatta çağırdığımda kaçmaya. Kendine yaşam kurmuş. Siz Bahçeli müstakil evde büyük ihtimal sağlıklı olanlar bazen günlerce uğramaz bile.

Çok sıkışıyorsankz prefabrik ev nasıl olur Bahçeli bir bakın isterseniz. Şuan ki evi kiraya verirsiniz. O zaman da emin olun kaçarlar ve bazısı gelmez. Nerden biliyorum çünkü ilk kedimi baktığım ev 1. Kattı aile evim ve dışarıya gitmeye alıştı bazen geliyordu en son gelmemeye başladı hatta çağırdığımda kaçmaya. Kendine yaşam kurmuş. Siz Bahçeli müstakil evde büyük ihtimal sağlıklı olanlar bazen günlerce uğramaz bile.
Arsa lazım onun için de :KK43:

O kadar param yok ki :KK43:
Müstakil evler en az 1 milyon burada ben krediyle evi aldım .
Sağlıklı mı değil mi bilmiyorum hepsi sokağa sağlamadığım için kaldı .
Barınak .ok gibi
Kimse sokak kedisi almıyor istemiyor evine
En son apartman ile konuşup bahçeye şundan yaptırayım diyorum müsade ederlerse bahçede iki kişinin birer köpeği var çünkü
Köpekler zarar vermesinler? Yani uysallar mı?

Arsa lazım onun için de
Köpekler zarar vermesinler? Yani uysallar mı?
Köpekler hayattan bezmiş zaten bağlı ve kuru ekmekle besleniyorlar .
Evde korunaklı ,dışarı cikabilecekleri bir yer değil büyük bir kafes gibi düşünün ,konforlu tabii ki :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X