Desteklerin için çok teşekkür ederim .Sevgili mune, kisinin sahte hesaplarla yazdigini dusunuyorum kendisini incelerseniz sevinirim, tesekkurler...
Fikriniz çok kötü .engeli olmayan kedileri barınağa teslim etmelisiniz bence, şartları kötüyse bahçenizde de bakabilirsiniz. 15 kediye evde bakmak imkansız
Sizden daha mutlu olduklarına yemin edebilirim ama ispatlayamam :)))Yani şimdi 15 kediyi bir daireye doldurunca onlara iyilik mi yapmış oluyorsunuz, ya da kedi apartmanı mi nedir hepsini ona tikistirinca kediler mutlu mu olacak ? Kediler özgür hayvanlardir onlara şu an eziyet ediyorsunuz. Benim de kedilerin var bahçede sokakta besledigim yanlış anlaşılmasın seviyorum hayvanları ama bu şekilde olmaz.aklima tlc deki çöp evler geldi tedavi olun bence. Ve kokmamasi imkansız. Bahçeye toprağa pisleyen kediler oluyor o bile kokuyor hemen alıp atıyorum 15 kedinin kakasi kapalı alanda, balkonda nasıl kokmayacak ?
40 M2 balkonumun on yüzü ve L şeklinde de ayrıca uzantısı var .Balkonda değildir ya
15 kedi balkonda ne yapacaklar?
Hiç kıpırdamasalar bile kuyrukları birbirine değer
40 artı L uzantısı da mevcut gayet geniş15 kedi kaç m2 lik balkonda?
15 kedimin hepsi Hills ile besleniyor .Her canlının yaşaması için uygun bir alan büyüklüğü vardır. Mesela japon balıklarını bile belli bir büyüklükte akvaryuma koymazsanız strese girip ölürler. Nasıl ki 1 odalı evde 5 kişi yaşamak herkes için mutsuzluk sebebi ve konforsuz ise 15 kedi nispeten küçük ve kapalı bir ortamda olmaz.
Sanırım en alt katta olduğunuz için kedi zıplaması koşması gibi sesler komşuları rahatsız etmez. Ama sürekli miyavlama varsa sesten rahatsız olabilme ihtimallerini göz ardı etmemelisiniz. Bence asıl mesele kokudur. Belli bir dönem 1, bir süre de 2 kediye baktım. Çok iyi içerikli bir mama ve iyi bir kum kullanmıyorsanız, ayrıca kumlarını sabah akşam temizlemiyorsanız üzgünüm arkadaşlar kokuyor. Koktuğunu iyi havalandırılmayan bir odanıza kedi tuvaletini koyarak test edebilirsiniz. Kokması normal de zaten tuvalet bu.
Sizin de 15 kediye elinizden geldiğince iyi şartlarda baktığınızı düşünüyorum ama hepsini doyurabilmek için kilosu 60-70 tl olan mamadan ziyade daha uygun fiyatlı olanları aldığınızı varsayıyorum. Keza kum da öyle.
Bir de tüy sorunu vardır, bilmiyorum nasıl baş ediyorsunuz. Evet kötü durumdaki hayvanlara yardımcı olmak, sahip çıkmak erdemli bir davranış ama bu sizin hayatınızı ne kadar ve ne yönde etkiliyor bence gözden geçirmelisiniz. Çok fazla zaman, emek ve para harcadığınızı tahmin ediyorum.
Okuduğum kadarıyla banlı olduğun süreçte çoğumuzu tek tek inceleyip nasıl çirkinleşirim diye düşünmüşsün, tahmin etmiştim. Yazılanlara sinirlenmen normal, ancak bel altı vurman hoş olmamış.Kudra ben de seni severim de .
Kedilerimi kollarını ,bacaklarını kirmisim da bir balkona kitlemisim izlenimi nereden uyandı onu anlamadım .
Benim balkonum cam balkon ve 40 M2 .
Bana bağımlı 3 kedim zaten evin içinde geri kaldı 12 kedi .
Hepsinin yatağı ayrı ,tuvaletleri mevcut.
Ben hepsi ile günlük ilgileniyorum .
Burada bir çocuğun kıçını zor toparlayıp bundan yuksunen kadınlar beni anlamayabilir .
Ama eğer ben böyle olmasaydim en büyügu 3.5 yaşında ve çoğu tekir olan 15 kediye bakamazdim.
Sizin bir şeyi beceremiyor ya da yapamıyor oluşunuz bunun dünyada imkansiz olduğunu göstermiyor .
Yapabilenler var demek ki ..
Akli dengemde de hiçbir problem yok .
Ben merhametli davrandım hep de böyle olacak hayvanlara karşı .
Çok ciddi maddi rakamlar da ödüyorum
Çoğu insanın ev gecindirdigi paraya ben hayvan bakıyorum ve gayet memnunum.
Tek sorun vardı koku ..
Onu da çözdük .
15 kedi çocuğum ve biz yaşamaya devam edeceğiz ..
Sevgilerle
Neden eve de girmiyorlar?40 artı L uzantısı da mevcut gayet geniş
İnan bana hiç cirkinlesmedimOkuduğum kadarıyla banlı olduğun süreçte çoğumuzu tek tek inceleyip nasıl çirkinleşirim diye düşünmüşsün, tahmin etmiştim. Yazılanlara sinirlenmen normal, ancak bel altı vurman hoş olmamış.
Evet british oğlum var. Çocukluğumdan beri sahiplendiğim bir çok tekir gibi onu da sahiplendim. Cins kedi diye seçip almadım evime. Kedi almayı düşünmediğim bir zamanda yuvaya ihtiyacı vardı, kilometrelerce yol gidip alıp geldim. Buradan vuramazsın beni.
Ve evet benim tek bir kediye bakma kapasitem var. Geçici yuva bile olamam çünkü evim müsait değil. Ne zamanım, ne bütçem, ne enerjim, ne yaşam şeklim birden fazla kediye layıkıyla bakabilecek durumda değil. Bunun adı beceriksizlikse beceriksizimdir. Ama bence aklı selimlik. O yüzden son mesajına sahiplendirme talebi de benim değerlendirebileceğim bir şey değil. Owl’a sor bence, canhıraş savunuyordu evde onlarca kedi olmasını. Yarı yarıya paylaşırsınız
Sahte hesabınla bana hiç yorum yaptın mı, itiraf etMune hanım siteye giriyorum çıkıyorum bakıyorum hala bana yazıyorceza almışım haberim yok sahte hesaplarım varmış haberim yok. İlk vukuatım da değilmiş. Ne vukuatlarım varmış benim haberim yok. Bu üyeyi ilk kez bu konuda gördüm. Amacını yeminle anlayamadım mune hanım. Daha neler göreceğim bu sitede nelere şaşıracağım bilmiyorum
Değil .Neden eve de girmiyorlar?
15 kedi için küçük değil mi
Konu dışında yorum yapmayın lütfenSahte hesabınla bana hiç yorum yaptın mı, itiraf et
Okuduğum kadarıyla çözüm bulmuşsunuz. Adınıza sevindimDeğil .
Bundan önceki evde evin icindelerdi
Ama o zaman balkon müsait değildi
Onlar için bu evi aldım
Balkon da evin bir parçası zaten
Teşekkür ederimOkuduğum kadarıyla çözüm bulmuşsunuz. Adınıza sevindim
Teşekkür ederim
Ama massallah ne psikolojik sorunluluğum kalmış
Ne eksikliğim
Ne evimin pis oluşu
Ne leş gibi kokuyor oluşu ( hayal güçlerine hayranım !)
Sorsan herkes hayvansever
Sorsan herkesin kalbi minnoş
Her neyse gerçekten buraya çok takılmamak gerekiyormuş
Her şey belli çünkü .
Teşekkür ederim vive .Üyeliğinizi iptal ettirmeyin, farklı ve çatlak sesler hep çıkacaktır. Benim de dört kedim var aynı sorularla ben de karşılaşıyorum evde hapis diyorlar falan. Ben de barınakta ya da sokakta ölüp gideceğine evde hapis kalsın diyorum. Ki gerçekten de öyle…..
Hayırlısıİnan bana hiç cirkinlesmedim
Sizin alttan alta o ne yeaaaa 15 kedi ihihihi tavirlariniza çok ince davrandigimi düşünüyorum .
Banim ayın 1 inde açıldı
Ben şimdi cevap vermek istedim .
Evet sen yapamazsın ama ben yaptım
Bunun için de psikolojik sorunlu mu olmam gerekiyor .
Yardımımi ne kadar yapacağım beni ilgilendirir
Ayrıca ben bu kadar kediyi ne yapacağım ,hadi sahiplendireyim demedim en başında
Ben bu kadar kediye insanların da rahatsız olmayacağı nasıl bir çözüm sağlarım oldu.
Şu an ne ben ,ne kedilerim ne de apt . Sakinleri rahatsız değil .
Sorun yok .