• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir ömür konuşmadan yaşanabilir mi?

BULAMADIM

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2011
1.206
9
158
Arkadaşlar ben daha 10 aylık evliyim.Büyük bir şehirden küçük bir kasabaya gelin geldim.Buda beni sıktı ve sinirimi yalnızlığımı eşime çok yansıttım.O beni hiç kırmadı hep anlayışlı oldu çok değer verdi bana.Hergün tartışıyorduk neredeyse.Bana hep sabırlı oldu.sarıldı öptü.Fakat son 3 aydır bana sabrının kalmadığını söyledi ve umursamaz davranıyor.Fakat alıştım ben buraya zamanla bunuda sorun etmedim.Ailesi bizden uzakta biraz fakat abisi üst katımda bekar.Ne oluyorsa bizim evde hemen annesine yetiştiriyor kaynım.Düşünün annemle konuşuyorum telefonda birşey duyuyorsa hemen eşime bildiriyor o derece yani.Kaynanam evi uzakta olmasına rağmen 15 günde bir bende ve her gelişinde 5-6 gün kalıyor.Herşeyede müdahale ediyor.Geçenlerde eşim iş için şehir dışına gitti kaynanam yanımda kaldı aslında ben yalnız kalıp kafa dinlemek istemiştim.Neyse sürekli laf sokmalar dğal olarak bende soğuk davranıyorum ona karşı kalkmış annenleri arıycam söylüycem seni diyor.Deli oldum ya.Tartıştık kaynım geldi şiddet uyguladı bana ağır kelimeler sarfetti ve evden kovdu sanki kendi evi.Eşimde şehir dışında tabi.Evi terketeyi düşündüm ama meydanı onlara bırakmak istemedim.Eşime söyledim.Geldi ertesi gün şehir dışından daha yoldayken aramışlar ne anlattılarsa birde o geldi şiddet uyguladı.Hiç yapmamıştı bana böyle bir şey ama yaptı ve benim dünyam karardı.Boşanmayı çok düşündüm ama yapamadım.Eşimi çok seviyorum ama çok kırıldım.Başkalarının dolduruşuna gelerek bana bunu yapmasını hala yediremiyorum kendime.Annesine bizden uzak durun bizi bize bırakın biraz dedim ama nerde.Hergün arıyor noldu diye sanane diyeceğim ama işte diyemiyorum.Eşimle aynı evde 2 yabancı gibiyiz şu an konuşmuyoruz bile.Bana konuşmuyunca daha iyiyiz dedi.Dün akşam tartıştık yine.Sanki boşanmak isteyen benmişim gibi sana bu mutluluğu yaşatmıycam diyor.Dedim sen istiyorsan git aç davayı ben asla boşanmam diyor.Nezamana kadar sürecek peki böyle dedim konuşmadan umursamadan diyorki ömrümün sonuna kadar zaten gitti ömrümüz kader der çekeriz.Böyle bişey olabilirmi ya.Bir ömür konuşmadan karı koca gibi yaşamadan olablirmi?Ne yapmak istiyor anlamadım.Napıcağımı şaşırdım arkadaşlar.

biraz zor bir durum ya ama bence herşey eşinde bitiyor,o ailesini alsın karşışına konuşsun çünkü bence kaynana ile gelin arasındaki en önemli denge eştir o arayı düzeltmeli bunlardan dolayı insan sevdiğinden vazgeçermi? Çocuğunuz varmı?

Hayır çocuğum yok.Ama eşimide anlamıyorum madem boşanmıyacksın ozaman nereye kadar aynı evin içinde 2 yabancı gibi duracağız.

Herhaldeki aynı evin içinde iki yabancı olarak yaşanmaz bunu bende biliyorum iğrençtir. Bence ilk olarak eşinle aranı düzelt ondan sonra yani onu kendine çektitkten sular durulduktan sonrada bu konuyu sakince konuş. Kaç yıllık evlisiniz? Eğer 3 seneyi geçtiyse artık bir çocuk düşünmelisiniz Çünkü çocuk evin neşesidir ve çok derdini insana unutturur sizi birbirinize bağlar.

sana ne hakla şiddet uyguluyorlar? ailen falan yok mu arkadaşım, kocan nasıl bi adam da sana şiddet uygulanmasına izin vermesi yetmezmiş gibi kendisi de aynı haltı uyguluyor? sen hala affettim diyorsun, konuşmayan pişman olmayan bi adamla aynı evdesin. ne için? kim için?

Arkadaşım yanlışmı anladım yoksa kaynın ve eşin sana fiziksel şiddet mi uyguladılar?

Son düzenleme:
çocuğun yok sanırım bence bir an önce kurtul, hem erkek kardeşi seni dövüyor hem kendisi seni dövüyor ve sen dolduruşa geldide yaptı diyosun, seviyorum diyosun, aklı beyni yok mu canım bu adamın doldurduşla dinlemeden etmeden seni dövsün, seni dövmesi için ne yapmış olabilirsin yani
gerçekten seni seven adam ne yaparsan yap sana el kaldırmazdı, seni sevmiyor olsa bile fiziken kendinden güçsüz birine el kaldırmaz adam olan adam, hele de erkek kardeşinin dolduruşuyla asla
sanırım genç bi yaştasın bence hemen kendine yeni bi hayat kur, kan kusup kızılcık şerbeti içtim demeni gerektirecek bir durumda değilsin, ama ilerde bu duruma gelebilirsin, o yüzden önlemini iş işten geçmeden al derim

Son düzenleme:
Herhaldeki aynı evin içinde iki yabancı olarak yaşanmaz bunu bende biliyorum iğrençtir. Bence ilk olarak eşinle aranı düzelt ondan sonra yani onu kendine çektitkten sular durulduktan sonrada bu konuyu sakince konuş. Kaç yıllık evlisiniz? Eğer 3 seneyi geçtiyse artık bir çocuk düşünmelisiniz Çünkü çocuk evin neşesidir ve çok derdini insana unutturur sizi birbirinize bağlar.

Forumu okudan mı yorum yazıyorsunuz:53
:

Son düzenleme:
Canım ben neden kavga ettiğinizi anlamadım.Ne oldu da kaynın eşin sana şiddet uyguladı?
Onu anlatmamışsın.
Tabiki ne olursa olsun şiddet kabul edilemez bişey.
Eşinin sana olan sabrı güzel ama ne oldu da böyle birden değişti,başkalarının aklına uyup seni hırpaladı?

Bu şekilde Şiddet gördüysen git, çünkü eşin seni onlara emanet etmişken BEKAR kaynın sana nasıl el kaldırıyor?
Boşver canım ne düşünüyosun ya daha yeni evlisiniz daha başından ailesi sana şiddet uyguluyorsa ilerleyen zamanlarda neler bekler seni!!! Eşine de diyek lafım Sopalık, ay çok sinirlendim :47:

Son düzenleme:
Evet kaynımda eşimde şiddet uyguladılar.Aileme bahsetmedim olaydan zaten haberleri olsa 1 dk tutmazlar beni burada.Evliliğmiizn ilk başlarındaki o anlayışlı adam gitmiş yerine bambaşka biri gemiş adeta.Nolursa olsun şiddeet çok kötü.Bunu kaynımında eşiminde yapmaya hakkı yoktu.Eşimin napmak istediğini anlamış değilim.Boşanmaya gelince boşanmıyor.Ama konuşmuyorda sanki şiddet gören o.Nereye kadar ama nereye...

Evet kaynımda eşimde şiddet uyguladılar.Aileme bahsetmedim olaydan zaten haberleri olsa 1 dk tutmazlar beni burada.Evliliğmiizn ilk başlarındaki o anlayışlı adam gitmiş yerine bambaşka biri gemiş adeta.Nolursa olsun şiddeet çok kötü.Bunu kaynımında eşiminde yapmaya hakkı yoktu.Eşimin napmak istediğini anlamış değilim.Boşanmaya gelince boşanmıyor.Ama konuşmuyorda sanki şiddet gören o.Nereye kadar ama nereye...

tutmasınlar canım, neden tutsunlar ki zaten, kim kızı bu haldeyken huzurlu olabilir, sen neden kalmak istiyorsun,
bence bir an önce olaylardan aileni haberdar et ve seni almalarını iste

tehdit varsa ailenle beraber her türlü hukuksal hakkınızı kullanın

Son düzenleme:
Neden ailenle paylaşmıyorsun o zaman bu mesele basit bir şey değilki?
Paylaş güzelim sen eşini yüzünümü kızarttınki bir anlık fevri hareketle dövdü seni bu ne yani şimdi?
Bence hala eşinle konuşmaya çalışmanı anlamıyorum, bırak ya ne hali varsa görsünler :47:

Son düzenleme:
tutmasınlar canım, neden tutsunlar ki zaten, kim kızı bu haldeyken huzurlu olabilir, sen neden kalmak istiyorsun,
bence bir an önce olaylardan aileni haberdar et ve seni almalarını iste

tehdit varsa ailenle beraber her türlü hukuksal hakkınızı kullanın

Huzursuz olmlarını istemediğim için anlatmadım canım.Kardeşimde askerden yarın gelicek izine.Birde bu konudan haberdar edip canlarını sıkmak istemedim.

Neden ailenle paylaşmıyorsun o zaman bu mesele basit bir şey değilki?
Paylaş güzelim sen eşini yüzünümü kızarttınki bir anlık fevri hareketle dövdü seni bu ne yani şimdi?
Bence hala eşinle konuşmaya çalışmanı anlamıyorum, bırak ya ne hali varsa görsünler :47:

Eşimin yüzünü kızartıcak hiçbirşey yapmadım.Namusuna leke getirmedim.Çok çıkmazda hissediyorum kendimi.Seven adam nolursa olsun el kaldırmazdı ya.Ne hayallerle ne umutlarla evlendim şimdi inanamıyorum yaşadıklarıma.

Güzelim bırak bunları, yaşadıkların çok zor ama geçmişe kilitlenip kalma neden nasıl böyle oldu diye.
Adam pişkin pişkin seni suçluyor hala pişmanda değil!!!
Yarın bir gün kaynın sana iftira atsa o zaman ne yapacak sana yani cahillerle evliliğini nereye kadar sürüdürebirsin?

Bencede ailene anlatmalısın, sonuçta sahipsiz sanmasınlar senii
Ne demek yaa hadi eşini geçtim kaynın nasıl şiddet uygular sana hangi devirdeyiz:47:

Güzelim bırak bunları, yaşadıkların çok zor ama geçmişe kilitlenip kalma neden nasıl böyle oldu diye.
Adam pişkin pişkin seni suçluyor hala pişmanda değil!!!
Yarın bir gün kaynın sana iftira atsa o zaman ne yapacak sana yani cahillerle evliliğini nereye kadar sürüdürebirsin?

İnan aklıma gelmedi değil iftira konusu.Psikoloji denen bişey kalmadı zaten bende.Ağlamaktan yoruldum.Geçen yine tartıştık 2 ay önce yani 20 gün annemlerde kaldım annesini falan gönderdi döndüm evliliğimize şans verdim.Haftaya seçimden sonra tekrar annemlere gidicem bu sefer dönmeyi düşünmüyorum.

eğer eşini seviyorsan sakın yuvanı yıkma. madem şimdi yaşadığın semte alıştın. şimdi sadece yuvan için uğraş. eşin işten gelince güzel bir yemek yap güzel giyin. bağırmadan kavga etmeden sakin konuş. tatlı güzel kelimeler söyle yapıcı olmaya çalış. hemen yuvanı yıkma eşini kendi tarafına çekmeye çalış. daha sonra aranız düzelincede ailesinden uzak dur.

Back