Bir Öğretmene adıyla hitap edilir mi?

Kars'i ne ya? Kesme isaretinin ne isi var orada? Bu hanim size laubali sekilde mi yaklasiyor. O yuzden mi rahatsiz oldunuz? Yoksa adinizla hitab etmesi sorun degil. Bu sizin itibarinizi dusurmez asla ve rezil olmazsiniz.

Bence senin ego tavan yapmiş saygısızca yorum yapılacaksa konu kapatılsın

Adınla seslenince ne oluyor onu anlamadım.
İş arkadaşın değil, öğrencin değil bir şey değil

Rafet el Romanın Adımla seslendi nasıl ağrıma gitti şarkısını armağan ediyorum

bazen acı soylemek gerek ki
karşıdan nasıl gözüktüğünü anlamak için

Chek resmen bayıldım bayıldım buna ya öperim gözlerinden

Samimi olmak cok farklı ama benim samimiyetim yok diyorum .dıger ÖĞRETMEN arkadaşların içinde sizi çağırdıklarını duşunun adınızla

her an doktorluğunu hissetmek istemiş sanırım..
komşum gerçkten mukemmel bir insan. Hayran kalıyorum tavırları karşısında. Anlatsam roman olur

Samimi olmak cok farklı ama benim samimiyetim yok diyorum .dıger ÖĞRETMEN arkadaşların içinde sizi çağırdıklarını duşunun adınızla
Annem 35yillik ogretmen gittim sordum durumunuzu komsum adimla hitap eder dedi
Ayrica ayni fikirde olmadiginiz insanlara saygisiz diyemezsiniz derseniz de esas saygisiz siz olursunuz arti dalga konusu olursunuz

Kamış ses verince Ney oldum sanır,İp gerilince Yay oldum sanır,
Sarayda oturmakla Padişah olmaz kişi;
Aptal ata binince Bey oldum sanır....
Toplum içinde nasıl hitap edileceğini bilmiyorsunuz demekkı ozaman gidin bir okula samimi olmadığımız öğretmeni adıyla çağırın bakalım

Hocam dikkatimi cekti."Kars'ı" degil..karsi o..
Yani yazdiginiz gibi okuyunca ilk anladigim sehir olan Kars geldi aklima.
Ogretmenlere karşi veya insanlara karşi
yazmaniz dogru.ozel isim degil buyuk yazilmaz ve tirnaklada ayrilmaz.

Konumuza donecek olursaniz bu kadar komleksli olmamanizi oneririm.bende ogretmenim hic boyle takintilarim olmadi kaldiki komsunuz

Hocam değil de samimi olunmayan velinin size isimle seslenmesi olmaz. 'Hanım' kelimesi ismin yanına eklenmeli. Zira bana ismimle seslenseler ben aşırı rahatsız olurum. İş hayatımda ismimle seslenen pek yok çünkü o samimiyetim yok. Ancak bunun dışında arkadaşlarım da aynı ortamdaysa onlar ismimle seslenir.Bu diğerlerine bana ismimle seslenme hakkı vermez, ben de isimle seslenmem insanlara, bey-hanım eklidir mutlaka. Bir kaç tane var onları da gerçekten çok sevdim, ablam gibi oldular :) Ben hala hanımlı konuşsam da onlar ismimle sesleniyorlar. Öğretmen-veli ilişkisinde de belli bir samimiyet varsa isimle seslenilir bence.

bence siz cok ciddisiniz
katımı desem donuk mu desem?
ay kızlar hakketten sizce bunda bişey yokmu diye konusunu devam ettiren kişilere bayılıyorum.

Neyse

Bende buarada bir fabrikada satın alma sorumlusuyum
valahı bana cutemom hanım dıyen yok, cutemom derler hıc takılmadım

Velilerinde, komşularında öyle seslenmesine gerek yok bence. Neden öyle düşünüyorsunuz tam anlayamadım yazdığınızla ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…