• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir kv sıkıntısı da benden :((

Ama mevzu sadece oğluma alınan eşyalar değil evime de müdahale edilmesi evimin eşyalarına nerde yemek yememiz gerektiğine kadar...bazı yerleri atlamışsınız sanırım
Yine evlılıgımızın ılk yıllarında... Benımde hangı odada oturacağıma karar verilmiş.. Hatta gelen akrabalarını dahi evimizden cıkarırdı evinize gidin derdı.. Çat kapı anahtarla evimize girerlerdı.. Kapının uzerıne Anahtar koyunca.. Bızı istemiyorsun vs dıye dır dır soylenırlerdı..
Hı rezillik diz boyu..
Burada eş cok onemli
Ne sıze ne ailesine bır sey konuşmayan arayı bulmayan eşlerden kaynaklanıyor.. Bır kac sey konuşsalar incitmeden boyle sorunlar yasanmaz.. Bızler ne kadar konuşsak tın..
Neyse sonuc daha cok cabalarsınız kendı kendınıze..
Yıllar gectıkce ya onlar bıkacak ya sız..
Gerci artık farketmeyecek.. Bız gelecegız kayınvalıde adaylığına..
E artık o saatten sonra ne fark eder..

Kacirdiginiz aradaki ince cizgi iste ... orta yolu bulursa herkes sorun olmaz kaynana gelin iliskisi degil tum iliskilerde boyledir bu.. almasa cimri olur elbette alacak abartmadan ama surekli birseyler aliyorsa bebek arabasina besigine pusedine kadaeda aliyorsa oradada onlar kullanacak olan annesi annesine sormasi lazim .. oyle degilmi?? Kaynananin gelinine kiyafet hediye almas ayri evine mobilya makina hali almasi ayri sonucta orada gelinin zevki neyi kullanip kullanmayacagi onemli onun gibi ... kusura bakmayinda annenizde bunu yapiyorsa iyilik sayilmiyor malesef bunlar sinirlar asmak oluyor.. anne ne kullanacagini kendi bilir
Allahtan yengem senin gibi düşünmedi..benim babamin cocuk kiyafeti ve gereçleri satan magazasi var..annem yengeme herşeyi ordan aldi..abim ve yengemden hic bir talepte bulunmadan..ama tek basina degil yengemle seçtiler..ben bu sözümü sadece senin icin soylemedim kendimide katarak bütün kadinlar icin dedim..yani yer çekimi kanunu gibi bir sey oldu bu kanitlandi artik:deli: annenin yaptigini kaynana yapinca batıyor,kaynananin hos olmayan bir seyini annemiz yapınca gözümüze bile gelmiyor:))

Gecen bir arkadasim şeker hastasi kaynanasinin yaptigi kek ve pogacalardan çok yemediginden yakininiyordu..sinir oluyorum yapiyorum bir iki dilim yiyip birakiyor diyor..eee dedim kadin yiyip erkenden göç mü etsin öteki tarafa..yani annesi olsa elinden alir da yeme der hasta oldugu icin ama kaynana yenmeyince bile degil az yeyince suclu..

Benim her seyimide annem yapti..babamin magazasi oldugu icin..elbise kismini annem bana hic sormadan aldi..besik araba ana dizi bunlarida internetten bakip istedigimizi sectik..senin kaynananin haksiz oldugu besik araba gibi şeyleri sensiz almak istemesi..cok istiyorsa birlikte seçersiniz..

Millet almıyor diye üzülür,siz alıyor diye.
Annem hayatta olsaydı oda torun heveslisiydi,asla durduramazdım eminim.
Salıncak için yer yoksa,aldığı için teşekkür edin size geldikçe kullanır sizde dursun deyin.
Madem luzumu henüz gerekmeyen şeyleride alıyor alsın dursun kenarda lazımda olur belki.
Heves etmiş kırmayın,teşekkür edin geçin.
Varlık yokluk eğitimi çocukta bahsettiğiniz gibi olmaz zaten.
Doğumdan 4 ay sonra başlarsınız sizde sussun diye telefon tablet vermeye çocuğun eline.

Valla ben boyle kayinvalideye sukur edecek kayinvalideler gordum :KK70:

Ben olsam buyuk tepki vermezdim. Hatta hic tepki vermezdim sanirim.
Istedigini alsin ..sonucta cocuguna giydirip giydirmemen senin kararin.
Hatta soyle yapabilirsin.. O salincagi kv denin evine kursunlar. Aldigi esyalarin bir kaci da kv denin evinde kalsin. Size geldikce ustunu dsgistirim vs dersin. Oyle de yaparsin yani..bebegin terler ustunu batirirsa esya tasimazsin ek olarak yaninda.

Hem mutlu olur kadin aldigi seyleri torunun ustunde gorunce.
Kisaca sukur edin :KK70:

Evlilik hayatina baska turlu karismiyor etmiyorsa buyuk problem degil bu Ilk sayfada yazdiklarin. Geri kalan yorumlarini okumadim..

Ay keşke benimkini de kayinvalidem alsa çok sevinirim. Paramı başka şeylere kullanırım. Çocuğumun kazadan beladan korunması için sadaka veririm. Ben mi rahatım bilmiyorum ama bebek herşeyi giyebilir. Yatağı süslü olabilir o sürekli duran bisey çünkü. Ama yatağı zaten siz almışsınız.

Ben biraz kaynananızın yaptıklarının kiymetini bilemiyorsunuz diye düşündüm. Ki torununu düşünüyor maşallah darısı bana :)

Merhaba arkadaşım öncelikle kolay bir doğumla bebeğini sağsalim kucağına alırsın inşallah.
Anlattığın dert dert gibi görünmese de,daha ne istiyorsun diye cevaplarda verilse çok sinir bozucu biliyorum çünkü aynı kv bende de var.Kv boğa burcu mu? Eşin tek çocuk veya tek erkek çocuk mu? :)
Benim kvde de her şeyi alırdı,bayram gelirdi bayramlık bile alırdı,ben internetten bakıp güzel bi kıyafet bulurdum bakardım bunlar almışlar bile.Birde ben her şeyi de beğenmem yanlış anlaşılmasın biraz da marka tercih ederim çocukların ihtiyaçlarında.Neyse baktım bu böyle olmayacak aldıklarını kullanmamaya başladım,beğenmediğimi dile getirmeye başladım .Hatta kızıma örümcek kullanmak istemedim hem zararlı diye hemde eve kalabalık istemedim,bildikleri halde aldılar.Evde kenara attım durdu öyle.bunlarda artık bir şey alacakları zaman benim aldığım mağazalardan alıyolar ya da whatsaapptan fotoğraf atıyolar alalım mı diye böylesi daha işime geliyo:)
Ayrıca heves falanda değil bu,heves dediğin 3-5 alırsın tamam ama tam manasıyla alışveriş yapmak en iyisini ben bilirim tavrından oluyo.Sende ki de nankörlük değil sana da saygı duysunlar çocuk senin,karar mekanizması eşin ve sensin başkası değil.Benim kv kendi akrabasının düğünü olacağı zaman kendi gider kumaşı falan alırdı bana beğendiği elbiseyi diker giydirirdi hey yavrum:) o öyle alışmış,muhtemelen eşinin alışverişinide o yapıyodur,benim ki öyleydi,çorabından gömleğine kendi alırdı çıkıp.Neyse yani sende benim gibi tavrını koy krizi fırsata çevir başka türlü olmaz.

Merhaba arkadaşım öncelikle kolay bir doğumla bebeğini sağsalim kucağına alırsın inşallah.
Anlattığın dert dert gibi görünmese de,daha ne istiyorsun diye cevaplarda verilse çok sinir bozucu biliyorum çünkü aynı kv bende de var.Kv boğa burcu mu? Eşin tek çocuk veya tek erkek çocuk mu? :)
Benim kvde de her şeyi alırdı,bayram gelirdi bayramlık bile alırdı,ben internetten bakıp güzel bi kıyafet bulurdum bakardım bunlar almışlar bile.Birde ben her şeyi de beğenmem yanlış anlaşılmasın biraz da marka tercih ederim çocukların ihtiyaçlarında.Neyse baktım bu böyle olmayacak aldıklarını kullanmamaya başladım,beğenmediğimi dile getirmeye başladım .Hatta kızıma örümcek kullanmak istemedim hem zararlı diye hemde eve kalabalık istemedim,bildikleri halde aldılar.Evde kenara attım durdu öyle.bunlarda artık bir şey alacakları zaman benim aldığım mağazalardan alıyolar ya da whatsaapptan fotoğraf atıyolar alalım mı diye böylesi daha işime geliyo:)
Ayrıca heves falanda değil bu,heves dediğin 3-5 alırsın tamam ama tam manasıyla alışveriş yapmak en iyisini ben bilirim tavrından oluyo.Sende ki de nankörlük değil sana da saygı duysunlar çocuk senin,karar mekanizması eşin ve sensin başkası değil.Benim kv kendi akrabasının düğünü olacağı zaman kendi gider kumaşı falan alırdı bana beğendiği elbiseyi diker giydirirdi hey yavrum:) o öyle alışmış,muhtemelen eşinin alışverişinide o yapıyodur,benim ki öyleydi,çorabından gömleğine kendi alırdı çıkıp.Neyse yani sende benim gibi tavrını koy krizi fırsata çevir başka türlü olmaz.
Çok teşekkür ederim güzel Dilekleriniz için .Amin inşallah dediğiniz gibi kolay bir Doğum olur ve oğlum sağlıkla gelir. Kv Koç burcu ve dediğiniz gibi eşim tek erkek çocuk bir de ablası var. Ama kv eşime aşırı bir düşkün ( bu da ayrı bir konu aslında)sizin kv benim kv ye benziyor sanki benim kv anlatmışsınız . Beni anlamanıza çok sevindim.Dediğiniz ve yaptığınız gibi yapıcam çünkü eşim bu konuda pasif kalıyor kendim çözmeliyim . Verdiğiniz fikir için tekrar teşekkür ederim aynen dediğiniz gibi yapıcam

Su durumda size bisey soylemiyomus. Esinize diyor. Size diyene akdar bekleyin. Sunu aldim fln derse yada getirirse bizde aldik aynisindan deyin iade edin. Salincak mi aldi evimde yer yok size gelince kullaniriz diyin. Ilerde bebekle ilgili bisey mi diyo doktor yasakladi diyin. Bana kirmak ters geliyo ama inatla da istemiyorum demek yorucu. Bazi insanlari oldugu gibi kabullenmek gerek. Size getiriyosa siz ihtiyacimiz yok dediginizde inatla diretiyosa baskasina verin. Bi dahaki gelisinde soylemistim ihtiyacimin olmadigini ihtiyaci olan birine verdim diyin. Ama su bi gercek suan siz herseyi yapmak istiyorsunuz o da anne ve anneanne babaanne oluyor. Onu belki de cocugunuzu kucaginiza alinca anliyabileceksiniz. Bide belli yasa gelmis insanlar maalesef degismiyor. Belki onu kirmaniz aradaki baglarinizi tamamen koparcak yada esinizde size tavrini alcak. Kirmadan usanmadan reddedin sabirli olun
Dediğinizde haklısınız kaç yaşında insan ve daha öncede dediğim gibi dominant bir karakteri var değişmesi zor . Ki bu olay kaçıncı oluyor ama işte muhattabı ben olmadığım için hep eşime söylediği için ben kendi kendimi ve eşimi yiyip bitiriyorum .ama şunu da anladım ki eşim bunu çözemeyecek çünkü hayır demeyi bilmiyor .düzgün net bir şekilde hayır deseydi böyle olmazdı . İnsanlarla küs kalmayı ben de sevmiyorum ve muhtemelen kalamam da . Gelince konuşacağım istemediğimi net bir şekilde dile getireceğim ve almış olduğu salıncağı kendi evine kursun oraya gidince biner diyeceğim .

Valla ben boyle kayinvalideye sukur edecek kayinvalideler gordum :KK70:

Ben olsam buyuk tepki vermezdim. Hatta hic tepki vermezdim sanirim.
Istedigini alsin ..sonucta cocuguna giydirip giydirmemen senin kararin.
Hatta soyle yapabilirsin.. O salincagi kv denin evine kursunlar. Aldigi esyalarin bir kaci da kv denin evinde kalsin. Size geldikce ustunu dsgistirim vs dersin. Oyle de yaparsin yani..bebegin terler ustunu batirirsa esya tasimazsin ek olarak yaninda.

Hem mutlu olur kadin aldigi seyleri torunun ustunde gorunce.
Kisaca sukur edin :KK70:

Evlilik hayatina baska turlu karismiyor etmiyorsa buyuk problem degil bu Ilk sayfada yazdiklarin. Geri kalan yorumlarini okumadim..
Evet öyle yapıcam salıncak kendi evinde dursun gelince biner diyeceğim

Ay keşke benimkini de kayinvalidem alsa çok sevinirim. Paramı başka şeylere kullanırım. Çocuğumun kazadan beladan korunması için sadaka veririm. Ben mi rahatım bilmiyorum ama bebek herşeyi giyebilir. Yatağı süslü olabilir o sürekli duran bisey çünkü. Ama yatağı zaten siz almışsınız.

Ben biraz kaynananızın yaptıklarının kiymetini bilemiyorsunuz diye düşündüm. Ki torununu düşünüyor maşallah darısı bana :)
Mevzu sadece bebek eşyaları değil ki :(( evime eşyalarıma da müdahale ediyor :((

Millet almıyor diye üzülür,siz alıyor diye.
Annem hayatta olsaydı oda torun heveslisiydi,asla durduramazdım eminim.
Salıncak için yer yoksa,aldığı için teşekkür edin size geldikçe kullanır sizde dursun deyin.
Madem luzumu henüz gerekmeyen şeyleride alıyor alsın dursun kenarda lazımda olur belki.
Heves etmiş kırmayın,teşekkür edin geçin.
Varlık yokluk eğitimi çocukta bahsettiğiniz gibi olmaz zaten.
Doğumdan 4 ay sonra başlarsınız sizde sussun diye telefon tablet vermeye çocuğun eline.
Ah hayır işte ilk 2 yılda telefon tablet ve tv çocuklarda otizme neden olabiliyor .( özel eğitim almıştık orda öğrendim ) ama kv bunu yapabilecek bir insan çünkü o eşime hep evet demiş . Her istediğini vermiş . Ve bence bu yüzden eşim okuyamamış :(( oğluma da hep evetle yetiştirirse ileride doyumsuz bencil bir insan olabilir . Oğlumun öyle olmasını istemiyorum .Kendimi tam ifade edemiyorum ama özeti bu şekilde .

Allahtan yengem senin gibi düşünmedi..benim babamin cocuk kiyafeti ve gereçleri satan magazasi var..annem yengeme herşeyi ordan aldi..abim ve yengemden hic bir talepte bulunmadan..ama tek basina degil yengemle seçtiler..ben bu sözümü sadece senin icin soylemedim kendimide katarak bütün kadinlar icin dedim..yani yer çekimi kanunu gibi bir sey oldu bu kanitlandi artik:deli: annenin yaptigini kaynana yapinca batıyor,kaynananin hos olmayan bir seyini annemiz yapınca gözümüze bile gelmiyor:))

Gecen bir arkadasim şeker hastasi kaynanasinin yaptigi kek ve pogacalardan çok yemediginden yakininiyordu..sinir oluyorum yapiyorum bir iki dilim yiyip birakiyor diyor..eee dedim kadin yiyip erkenden göç mü etsin öteki tarafa..yani annesi olsa elinden alir da yeme der hasta oldugu icin ama kaynana yenmeyince bile degil az yeyince suclu..

Benim her seyimide annem yapti..babamin magazasi oldugu icin..elbise kismini annem bana hic sormadan aldi..besik araba ana dizi bunlarida internetten bakip istedigimizi sectik..senin kaynananin haksiz oldugu besik araba gibi şeyleri sensiz almak istemesi..cok istiyorsa birlikte seçersiniz..
Konuyu ben acmadim:KK48:

Benimde kv ne kizima nede suan doğacak oğluma bir igna almadi ona dertlenmistim zamaninda. Heveslenmeleri guzel sey evine karistigi kisimda haklisin musade etme ama aldiklarina sesini cikartma oda torunu icin hevesli bu guzel birsey baktin begenmedin guzelce tatli dille almışsın sağol dusunmussun ama ya istemiyorum su eksigi var onu al yada baska rengini al de sanmiyorum onada laf etsin. Hiiic birsey yapamazsan kullanmazsin ihtiyaci olana verirsin olur biter kendini uzdugune degmez iki canli halinle.

Benimde kv ne kizima nede suan doğacak oğluma bir igna almadi ona dertlenmistim zamaninda. Heveslenmeleri guzel sey evine karistigi kisimda haklisin musade etme ama aldiklarina sesini cikartma oda torunu icin hevesli bu guzel birsey baktin begenmedin guzelce tatli dille almışsın sağol dusunmussun ama ya istemiyorum su eksigi var onu al yada baska rengini al de sanmiyorum onada laf etsin. Hiiic birsey yapamazsan kullanmazsin ihtiyaci olana verirsin olur biter kendini uzdugune degmez iki canli halinle.
Haklısınız stresten dün gece adam akıllı uyuyamadım aynen evime karıştırmamaya çalışacağım.bebek eşyaları konusunda da almış olduğu salıncak kendi evinde kalsın gidip geldiğimizde oğlum sallanır

Bana da aynısını anneannem yapmaya başladı
Ot çöp ne sevmediğim şey varsa para harcıyor
80 yaşında kadın üzülmesin diye beğenmiş gibi yapıp alıyorum ama yazık yani parasına
Anneanne alma yapma diyorum anlamıyor
Şimdi bebek battaniyesi alacakmış yorgan alacakmış onun yerine bana parasını verse de beğendiğimi alsam keşke
Zerre kadar hitap etmiyor bana çünkü ama hediye gözüyle bakıp kenara koyuyorum sonra da kızılayın giysi toplama kutusuna :işsiz:

Kayınvalidem ise bir çöp almaz zaten
Aman almasın teşekkürler

Bana da aynısını anneannem yapmaya başladı
Ot çöp ne sevmediğim şey varsa para harcıyor
80 yaşında kadın üzülmesin diye beğenmiş gibi yapıp alıyorum ama yazık yani parasına
Anneanne alma yapma diyorum anlamıyor
Şimdi bebek battaniyesi alacakmış yorgan alacakmış onun yerine bana parasını verse de beğendiğimi alsam keşke
Zerre kadar hitap etmiyor bana çünkü ama hediye gözüyle bakıp kenara koyuyorum sonra da kızılayın giysi toplama kutusuna :işsiz:

Kayınvalidem ise bir çöp almaz zaten
Aman almasın teşekkürler
Aynen anneanneniz gibi her şeyi alıyor almak istiyor .bana sorulmadan direkt aldığını oğluna gösteriyor .hastane çantasını hazırlarken gördüm iç zıbın almış prematüre boy :((çöp olucak Boşu boşuna :((

İstedigini alsın siz begendiklerinizi kullanırsınız beğenmediklerinizi verin başkalarına hayrınız olur tek derdiniz bu olsun belliki kadın çok hevesli kırmayın lütfen

Ohh ne güzel kv, benimkide alsa keşke. Ne güzel işte size ekonomik olarak yardımcıda oluyor buladar dert etmeyin işinize yaramayan şeyler onun evinde kalır gittikce kullanırsınız.

Merhaba sevgili kk üyeleri öncelikle hepinizin Bayramını kutluyorum ,
Benim derdim sıkıntım kv.Eski konularımı bilen okuyan varsa tüp bebek yöntemi ile hamike kaldım .Bu durumu ailelerimiz bilmiyor . Eşimin ailesinin de benim kendi aileminde ilk torunları.
Olay şu ki hamile olduğum anlaşıldığından beri kv devamlı bir şeyler alıyor ,almak istiyor.Şöyle ki hastane çıkışını ,bebek arabasını,bir sürü kıyafet ....Eşime bunun benim ilk çocuğum olduğunu ve böyle özel şeyleri kendim almak istediğimi söyledim benim de heveslendiğimi benim kullanacağımı (kv başka bi şehirde kendi kafasına ve zevkine göre alacaktı )sonuçta dizginleyebildim az da olsa arabayı ve yatağını kendimiz aldık .ama kv yine duramadı ve bir sürü şey aldı kıyafet,yatak gibi bişi ,elyaflı içi ismini bilmiyorum (ki hiç beğenmedim).
Bugünkü asıl olay ise şu benim modumu çok düşürdü ve eşimle konuşmuyoruz bu olay yüzünden .gitmiş kocaman bir salıncak almış evimde koyabileceğim bi yer yok ,artı istediğim bir şey kesinlikle değil .kp çocuklara sor istersen demiş alırken ama o bana karışmasınlar demiş ve almış.eşimin Whatsupuna atmış resmîni aldım diye bana söylenmediği için ben bir şey diyemedim.sadece eşime istemediğimi belirttim.
Sizlerden ricam çok mu nankörüm ?yanlış mı düşünüyorum ?bana fikir verebilir misiniz ?Böyle şeyleri kendim keşfederek ,araştırarak almak istiyorum .kendi zevkime durumuma göre almak istiyorum .
En önemlisi de çocuğumun yoktan anlamasını,her dilediğinin olmamasını istiyorum ki doyumsuz ve bencil olmasın .benim için oyuncaktansa oğlumla kaliteli zaman geçirmek istiyorum .tabiii henüz doğmadı belki de isteklerim saçmamı ?bilmiyorum .
Galiba asıl sinir olduğum şey kv evime karışması balkonuma şemsiye taktırmak istiyor ama bunu ben eşimin ağzından duyuyorum sanki eşim kendi fikriymiş gibi bana dile getirdi .(ben kv fikri olduğunu sonradan tel görüşmesi yaparlarken duydum)
Kv kendi evi Japon pazarı gibi incik boncuk bi sürü kalabalık fakat ben öyle bir ev kesinlikle istemiyorum sade ve zarif olsun istiyorum .Dediğim gibi belki iyi niyetle yapıyor fakat bu kadar müdahale etmesi doğru mu sizce de ?ben ne yapmalıyım ?eşim ise annesine kıyamıyor doğal olarak ama benim sinirlerim tavan .yoksa ben mi yanlış düşünüyorum ?tepki vermeli miyim kv ye .ama düzgünce konuşmayı da beceremiyorum saçma salak bağırıp çağırıp ağlıyorum .Uzun oldu ama şu an o kadar mutsuzum ki anlatamam:KK43:(
Lütfen bana da fikir verin teşekkürler şimdiden

Hayretle okudum. Kv nin hiç bir suçu yok. Sanırım siz hormonlardan buluttan nem kapmışsınız. Kadın ne güzel ilgili. Hediye alıyormuş. Beğenmezseniz açıkca söyleyin rengini pek sevmedim gidip beraber değiştirelim mi diye? Kv torunu olacak diye deli olmuş salıncak bile almış, sizin evde yet yoksa onların evinde dursun. Balkona şemsiye takalım demiş, dünyanın en büyük hatasını etmiş. Allah aşkına taktıtmazsanız taktırmazsanız zaten, yaz geldi rahat oturulur diye fikir vermiş kadın. Kendi evi japon pazarı gibi incik boncuk kısmını anlamadım, kimisi süs eşyası sever kimi sevmez, bebeğe aldığı hediyelerle ne alakası var kadının ddekorasyonunun. Lütfen kırılmayın, kv yi birgün savunacağım aklıma gelmezdi ama cidden çok alınganlık yapmışsınız. Bizler eşin ailesinden bir kibrit göremediğimiz için size verilen değerin farkında değilsiniz

Back