Salıncak almış kocaman (salonun ortasına mı koyucam (aslında ben bebeğimi sallamak değil ona kitap okumak onla oyun oynamak birlikte bişiler yapmak istiyorum .(instagramda akademisyen anne diye bir hesap var oradaki gibi etkinlikler yapmak istiyorum )konu sadece bebek mevzusu değil evime düzenime karışması (ve bunu bana söylemiyor eşimle kendileri konuşup karar veriyorlar.mesela balkona şemsiye olayını ben eşimden duydum ve onun fikri sandım .meğer kv fikriymiş (sonrasında telefonda konuşurlarken duydumBenim kv ve kp o kadar uzun torun hasreti cekti ki, ben hamile kalinca da birseyler yapmak istediler. Bende hicbirni engellemedim. Besik konusuna gelince kv denin evinde kalsin. Misafirlige gitseniz bebek ona yatar. Bende annemin evinde ayri bir besik kullandim. Su anda hem benim hem ablamin bebegine kullaniyoruz. Herseyden fazla fazla alsalar ama müdahele edin,cünkü kiyafetler kisa zamam oluyor sadece. Ve herseyden 4/5 tanesi eve eziyet
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
bir kv sıkıntısı da benden :((
- Konu Sahibi Aysem8989
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Çok güzel ve doğru demişsiniz doğumuma 2 hafta var buraya gelince sakinlikle yüzyüze konuşacağım .çok çok teşekkür ederim aynen ben bana karışılmasana müdahale edilmesinden rahatsızımBence açık açık söyle, tamam almak istiyorsun ama önce bana danışsan daha iyi olur anne hem ihtiyaç olan bişeyi alırsın hem benimde beğendiğim bişey olur birlikte karar veririz de, ama onu uzaklaştırır gibi değilde birlikte karar verelim gibi söyleyin muhtemelen onunda hevesleri var. Ki zaten sorun salıncak değil çünkü ilerde çocuğa çok hediye gelicek. Siz karışılmasına karşısınız bunuda sürekli sakin sakin söylemelisiniz, sinirlenmeden anne salıncak almışsın ama ben onu kullanmam onu iade edip şunu alabilirsin vb diyebilirsin mesela.
Benim görümcemde portbebe alıcam diye tutturdu, ben bavul gibi taşımam puseti var dedikce diretti, gerek yok dedikce ben alıcam dedi. Peki abla sen al ama ben kullanamam onun yerine şunu alsan daha mantıklı hem ihtiyaç dedim. Dediğimi yaptı en sonunda. Evet yersiz yere uğraştırıyorlar ama kimisi hemen laftan anlamıyor ne yazık ki.
- 27 Aralık 2016
- 609
- 369
- 33
- 35
Hepimizde var o ihlaller emin ol bizde bilemiyoruz napicaz bldigim tek sey dusun tak tak kendimize ediyruz okdr . Bn ters cevap versem bile anlamiyor evimw geldiler ikingun once salonum daginik tasinmak uzereyim tmzligedikkat edemiyprum balkonum batmis vaziyette kayinpeder balkona cikicsm dedi, dedim musait degil orasi girmeyin sakin dedim pis balkon ikisi birden bi daldilar iceri balkonu acmaya calisiyorlar deliye dondum yahu benim evimin kurali var uygun yeri var uygun olmayan yeri var ama sallayan kim daha nelerrrrrİşte demek istediğimi aslında siz dile getirmişsiniz.öyle bir hal aldı ki sınır falan kalmadı ve ben ne yapacağımı bilemez bir haldeyim .
Başınız sağolsun (çok üzüldüm İnan’ın .inşallah yeni yavrunuz sağlıkla Doğsun tüm acılarınızı unuttursun .Allah’ım dayanma gücü versin dua edicem sizin için ve haklısınız her şey boş aslında dünyavi gelip geçici şeylerBen de hamileyken herseyi kafama takardin.kayinvalidem bisey almasn ,dogdugnda benden izinsiz kimse bişey vermesin,1yasina kadar kimse dokunmasin,opmesin.ismini giyecegini banyosunu herseyini ben belirlemeliyim,kimse biseye karışmasın ben onun annesi olcam sadece ben soz sahibi olmaliym diyordum hakli hakli olarak.dogumuna 20gun kala karnimda öldü.kucagim bos kaldi.smdi onemsizmis diyorum,keske ismini kaynbabam koysaydi,kaynanam hevesle en sevmedigim seyleri bana sormadan almaya devam etseydi, birileri benden izin almadan kucagina alip opup sevseydi diyorum.bence kafana takma altinda sebep arama.heves ediyodur.begenmedigini atarsin,satarsin.kendine dert etme hic,bebegin etkileniyor karninda.saglikla kucağına alirsn insallah.iyi akşamlar
Kızım değil oğlum olacak inşallah3-5 takım kıyafet ile bir kaç parça eşyayı be kadar büyüttünüz gözünüzde.
Birazdan bu evin hanımı benim falan diyeceksiniz.
Evine müdahale eden falan yok sakin ol.
Arkadaşın oturmaya gelirken hediye borcam getirdiğinde mutfak dolaplarımda yer yok ben bunu istemem diyor musun?
Bunlar kızınızın hediyeleri
Kızınız da o evde yaşayacak bir birey. Ona yer açmak durumundasınız. Hediyelerine de öyle.
Küçük parçaları niye önemsediğinizi hiç anlamadım. Ama büyük parça örneğinde salıncağı söyleyeyim. O beğenmediğiniz salıncak yarın bir tas çorba kaynatırken çocuğu içinde oyaladıgınız bir gereç olabilir.
Bu gibi gereçlerin en iyisi yoktur. Kimi çocuk salıncak sever, kimi hamak, kimi zıpzıp kimi yürütec. Deneye yanıla bulursubuz. Elinizde deneyecek gereciniz oldu. Teşekkür edin.
Kvnizin art niyeti yok gıbı. Alacagı seylerın resmını atmasını ona gore sızın begendıgınızı almasını soyleyebılırsınız. Sız yuzgoz olmak ıstemıyrsanız esınız bana at ben begeneyım oyle al desın. Ya da geldıgınde beraber alabıleceklerını soylesın esınız. Benım babaannem yuzumuze bakmazdı torununuz çok şanslı bence. Ha evınıze alınacak esyalara ızın vermeyebılırsınız ama torun konusunda ortayolu bulabılırsınız
- 31 Mart 2016
- 272
- 331
- 33
Merhaba sevgili kk üyeleri öncelikle hepinizin Bayramını kutluyorum ,
Benim derdim sıkıntım kv.Eski konularımı bilen okuyan varsa tüp bebek yöntemi ile hamike kaldım .Bu durumu ailelerimiz bilmiyor . Eşimin ailesinin de benim kendi aileminde ilk torunları.
Olay şu ki hamile olduğum anlaşıldığından beri kv devamlı bir şeyler alıyor ,almak istiyor.Şöyle ki hastane çıkışını ,bebek arabasını,bir sürü kıyafet ....Eşime bunun benim ilk çocuğum olduğunu ve böyle özel şeyleri kendim almak istediğimi söyledim benim de heveslendiğimi benim kullanacağımı (kv başka bi şehirde kendi kafasına ve zevkine göre alacaktı )sonuçta dizginleyebildim az da olsa arabayı ve yatağını kendimiz aldık .ama kv yine duramadı ve bir sürü şey aldı kıyafet,yatak gibi bişi ,elyaflı içi ismini bilmiyorum (ki hiç beğenmedim).
Bugünkü asıl olay ise şu benim modumu çok düşürdü ve eşimle konuşmuyoruz bu olay yüzünden .gitmiş kocaman bir salıncak almış evimde koyabileceğim bi yer yok ,artı istediğim bir şey kesinlikle değil .kp çocuklara sor istersen demiş alırken ama o bana karışmasınlar demiş ve almış.eşimin Whatsupuna atmış resmîni aldım diye bana söylenmediği için ben bir şey diyemedim.sadece eşime istemediğimi belirttim.
Sizlerden ricam çok mu nankörüm ?yanlış mı düşünüyorum ?bana fikir verebilir misiniz ?Böyle şeyleri kendim keşfederek ,araştırarak almak istiyorum .kendi zevkime durumuma göre almak istiyorum .
En önemlisi de çocuğumun yoktan anlamasını,her dilediğinin olmamasını istiyorum ki doyumsuz ve bencil olmasın .benim için oyuncaktansa oğlumla kaliteli zaman geçirmek istiyorum .tabiii henüz doğmadı belki de isteklerim saçmamı ?bilmiyorum .
Galiba asıl sinir olduğum şey kv evime karışması balkonuma şemsiye taktırmak istiyor ama bunu ben eşimin ağzından duyuyorum sanki eşim kendi fikriymiş gibi bana dile getirdi .(ben kv fikri olduğunu sonradan tel görüşmesi yaparlarken duydum)
Kv kendi evi Japon pazarı gibi incik boncuk bi sürü kalabalık fakat ben öyle bir ev kesinlikle istemiyorum sade ve zarif olsun istiyorum .Dediğim gibi belki iyi niyetle yapıyor fakat bu kadar müdahale etmesi doğru mu sizce de ?ben ne yapmalıyım ?eşim ise annesine kıyamıyor doğal olarak ama benim sinirlerim tavan .yoksa ben mi yanlış düşünüyorum ?tepki vermeli miyim kv ye .ama düzgünce konuşmayı da beceremiyorum saçma salak bağırıp çağırıp ağlıyorum .Uzun oldu ama şu an o kadar mutsuzum ki anlatamam(
Lütfen bana da fikir verin teşekkürler şimdiden
- 6 Haziran 2018
- 571
- 663
- 23
- 29
Amann benim kv de kp ole anlayıslı oyle iyilerki butun ev feda olsun olsun onlara szede sabır dilerim :)Hepimizde var o ihlaller emin ol bizde bilemiyoruz napicaz bldigim tek sey dusun tak tak kendimize ediyruz okdr . Bn ters cevap versem bile anlamiyor evimw geldiler ikingun once salonum daginik tasinmak uzereyim tmzligedikkat edemiyprum balkonum batmis vaziyette kayinpeder balkona cikicsm dedi, dedim musait degil orasi girmeyin sakin dedim pis balkon ikisi birden bi daldilar iceri balkonu acmaya calisiyorlar deliye dondum yahu benim evimin kurali var uygun yeri var uygun olmayan yeri var ama sallayan kim daha nelerrrrr
- 27 Aralık 2016
- 609
- 369
- 33
- 35
Amin aminnnnnnAmann benim kv de kp ole anlayıslı oyle iyilerki butun ev feda olsun olsun onlara szede sabır dilerim :)
- 2 Şubat 2015
- 14.625
- 62.312
- 598
Kızım değil oğlum olacak inşallah
Peki oğlunuz olsun :) aynı şeyler oğlunuz için de geçerli.
- 27 Aralık 2016
- 609
- 369
- 33
- 35
Kacirdiginiz aradaki ince cizgi iste ... orta yolu bulursa herkes sorun olmaz kaynana gelin iliskisi degil tum iliskilerde boyledir bu.. almasa cimri olur elbette alacak abartmadan ama surekli birseyler aliyorsa bebek arabasina besigine pusedine kadaeda aliyorsa oradada onlar kullanacak olan annesi annesine sormasi lazim .. oyle degilmi?? Kaynananin gelinine kiyafet hediye almas ayri evine mobilya makina hali almasi ayri sonucta orada gelinin zevki neyi kullanip kullanmayacagi onemli onun gibi ... kusura bakmayinda annenizde bunu yapiyorsa iyilik sayilmiyor malesef bunlar sinirlar asmak oluyor.. anne ne kullanacagini kendi bilirKaynana olmakta zor iş almasa cimri umursamaz olur..heveslenip alacak olursada düşüncesiz olurlar..bilmiyorum annemde cok aldi yengemde böyle düşünüyorsa evet çok nankör
- 20 Aralık 2017
- 9.800
- 32.016
- 548
hiic kolay olmadı.Dogum yaptığımda bebeğin yanıma yatağa konmasına bile mudehale eden "kokusuna alisicak " diyerek evin içinde tur atan , sabah uyandığımda bebeğimi yatağında göremediğim (gece bebeği yatağından alıp baska odada sabaha kadar kucağında tutuyordu),evine döndüğünde beni arayıp bu gün çocuğum kaka yaptı mı diye hesap soran bir kadından bahsediyorum.İlk önce eşimle çok sorun yaşadım .Zaman geçtikçe eşim evimizin duzeninin,çocuğumuzun yetiştirilmesinin yetişkin olarak bizim sorumlulugumuzda olduğunu ve bunu da güzel yapabildigimizi farketti.Siniri o koyuyor k.v de uyuyor ve ya uymuyor ama beni etkilemiyorAynen benim kv benziyor.peki siz nasıl başa çıktınız ne yapıyorsunuz nasıl katlanıyorsunuz .bu problem eşimle ilişkime yansıyor .her defasında gerilmekten yoruldum .üstelik şimdi hamileyim ve yaşadığım stres bebeğimi de etkiliyor .nolur bana yardım edin yol gösterin
Ama mevzu sadece oğluma alınan eşyalar değil evime de müdahale edilmesi evimin eşyalarına nerde yemek yememiz gerektiğine kadar...bazı yerleri atlamışsınız sanırımPeki oğlunuz olsun :) aynı şeyler oğlunuz için de geçerli.
O kadar doğru söylemişsiniz ki .her harfine kelimesine katılıyorumKacirdiginiz aradaki ince cizgi iste ... orta yolu bulursa herkes sorun olmaz kaynana gelin iliskisi degil tum iliskilerde boyledir bu.. almasa cimri olur elbette alacak abartmadan ama surekli birseyler aliyorsa bebek arabasina besigine pusedine kadaeda aliyorsa oradada onlar kullanacak olan annesi annesine sormasi lazim .. oyle degilmi?? Kaynananin gelinine kiyafet hediye almas ayri evine mobilya makina hali almasi ayri sonucta orada gelinin zevki neyi kullanip kullanmayacagi onemli onun gibi ... kusura bakmayinda annenizde bunu yapiyorsa iyilik sayilmiyor malesef bunlar sinirlar asmak oluyor.. anne ne kullanacagini kendi bilir
- 8 Ocak 2017
- 25.174
- 43.525
- 528
Rica ederimÇok teşekkür ederim beni anladığınız için aynen evimin içine ne alınıp alınmamasına kendim karar vermek istiyorum keşke bir de bunu eşim anlasa
Eşiniz anlamasa bile siz bi şekilde bu olayı çözmelisiniz , yoksa alışırlar müdahale etmeye
- 31 Mart 2016
- 272
- 331
- 33
Merhaba arkadaşım öncelikle kolay bir doğumla bebeğini sağsalim kucağına alırsın inşallah.
Anlattığın dert dert gibi görünmese de,daha ne istiyorsun diye cevaplarda verilse çok sinir bozucu biliyorum çünkü aynı kv bende de var.Kv boğa burcu mu? Eşin tek çocuk veya tek erkek çocuk mu? :)
Benim kvde de her şeyi alırdı,bayram gelirdi bayramlık bile alırdı,ben internetten bakıp güzel bi kıyafet bulurdum bakardım bunlar almışlar bile.Birde ben her şeyi de beğenmem yanlış anlaşılmasın biraz da marka tercih ederim çocukların ihtiyaçlarında.Neyse baktım bu böyle olmayacak aldıklarını kullanmamaya başladım,beğenmediğimi dile getirmeye başladım .Hatta kızıma örümcek kullanmak istemedim hem zararlı diye hemde eve kalabalık istemedim,bildikleri halde aldılar.Evde kenara attım durdu öyle.bunlarda artık bir şey alacakları zaman benim aldığım mağazalardan alıyolar ya da whatsaapptan fotoğraf atıyolar alalım mı diye böylesi daha işime geliyo:)
Ayrıca heves falanda değil bu,heves dediğin 3-5 alırsın tamam ama tam manasıyla alışveriş yapmak en iyisini ben bilirim tavrından oluyo.Sende ki de nankörlük değil sana da saygı duysunlar çocuk senin,karar mekanizması eşin ve sensin başkası değil.Benim kv kendi akrabasının düğünü olacağı zaman kendi gider kumaşı falan alırdı bana beğendiği elbiseyi diker giydirirdi hey yavrum:) o öyle alışmış,muhtemelen eşinin alışverişinide o yapıyodur,benim ki öyleydi,çorabından gömleğine kendi alırdı çıkıp.Neyse yani sende benim gibi tavrını koy krizi fırsata çevir başka türlü olmaz.
Anlattığın dert dert gibi görünmese de,daha ne istiyorsun diye cevaplarda verilse çok sinir bozucu biliyorum çünkü aynı kv bende de var.Kv boğa burcu mu? Eşin tek çocuk veya tek erkek çocuk mu? :)
Benim kvde de her şeyi alırdı,bayram gelirdi bayramlık bile alırdı,ben internetten bakıp güzel bi kıyafet bulurdum bakardım bunlar almışlar bile.Birde ben her şeyi de beğenmem yanlış anlaşılmasın biraz da marka tercih ederim çocukların ihtiyaçlarında.Neyse baktım bu böyle olmayacak aldıklarını kullanmamaya başladım,beğenmediğimi dile getirmeye başladım .Hatta kızıma örümcek kullanmak istemedim hem zararlı diye hemde eve kalabalık istemedim,bildikleri halde aldılar.Evde kenara attım durdu öyle.bunlarda artık bir şey alacakları zaman benim aldığım mağazalardan alıyolar ya da whatsaapptan fotoğraf atıyolar alalım mı diye böylesi daha işime geliyo:)
Ayrıca heves falanda değil bu,heves dediğin 3-5 alırsın tamam ama tam manasıyla alışveriş yapmak en iyisini ben bilirim tavrından oluyo.Sende ki de nankörlük değil sana da saygı duysunlar çocuk senin,karar mekanizması eşin ve sensin başkası değil.Benim kv kendi akrabasının düğünü olacağı zaman kendi gider kumaşı falan alırdı bana beğendiği elbiseyi diker giydirirdi hey yavrum:) o öyle alışmış,muhtemelen eşinin alışverişinide o yapıyodur,benim ki öyleydi,çorabından gömleğine kendi alırdı çıkıp.Neyse yani sende benim gibi tavrını koy krizi fırsata çevir başka türlü olmaz.
- 12 Aralık 2012
- 1.851
- 2.143
- 333
Bende hamileyim piskolojini anlayabiliyorum.İlla aldıklarını kullanmak zorunda değilsin.Sen kendi zevkine göre al.Bişey dersede ilk çocuğum heves ettim aldım de.Salıncağıda istemiyosan koyacak yerim yok de.Merhaba sevgili kk üyeleri öncelikle hepinizin Bayramını kutluyorum ,
Benim derdim sıkıntım kv.Eski konularımı bilen okuyan varsa tüp bebek yöntemi ile hamike kaldım .Bu durumu ailelerimiz bilmiyor . Eşimin ailesinin de benim kendi aileminde ilk torunları.
Olay şu ki hamile olduğum anlaşıldığından beri kv devamlı bir şeyler alıyor ,almak istiyor.Şöyle ki hastane çıkışını ,bebek arabasını,bir sürü kıyafet ....Eşime bunun benim ilk çocuğum olduğunu ve böyle özel şeyleri kendim almak istediğimi söyledim benim de heveslendiğimi benim kullanacağımı (kv başka bi şehirde kendi kafasına ve zevkine göre alacaktı )sonuçta dizginleyebildim az da olsa arabayı ve yatağını kendimiz aldık .ama kv yine duramadı ve bir sürü şey aldı kıyafet,yatak gibi bişi ,elyaflı içi ismini bilmiyorum (ki hiç beğenmedim).
Bugünkü asıl olay ise şu benim modumu çok düşürdü ve eşimle konuşmuyoruz bu olay yüzünden .gitmiş kocaman bir salıncak almış evimde koyabileceğim bi yer yok ,artı istediğim bir şey kesinlikle değil .kp çocuklara sor istersen demiş alırken ama o bana karışmasınlar demiş ve almış.eşimin Whatsupuna atmış resmîni aldım diye bana söylenmediği için ben bir şey diyemedim.sadece eşime istemediğimi belirttim.
Sizlerden ricam çok mu nankörüm ?yanlış mı düşünüyorum ?bana fikir verebilir misiniz ?Böyle şeyleri kendim keşfederek ,araştırarak almak istiyorum .kendi zevkime durumuma göre almak istiyorum .
En önemlisi de çocuğumun yoktan anlamasını,her dilediğinin olmamasını istiyorum ki doyumsuz ve bencil olmasın .benim için oyuncaktansa oğlumla kaliteli zaman geçirmek istiyorum .tabiii henüz doğmadı belki de isteklerim saçmamı ?bilmiyorum .
Galiba asıl sinir olduğum şey kv evime karışması balkonuma şemsiye taktırmak istiyor ama bunu ben eşimin ağzından duyuyorum sanki eşim kendi fikriymiş gibi bana dile getirdi .(ben kv fikri olduğunu sonradan tel görüşmesi yaparlarken duydum)
Kv kendi evi Japon pazarı gibi incik boncuk bi sürü kalabalık fakat ben öyle bir ev kesinlikle istemiyorum sade ve zarif olsun istiyorum .Dediğim gibi belki iyi niyetle yapıyor fakat bu kadar müdahale etmesi doğru mu sizce de ?ben ne yapmalıyım ?eşim ise annesine kıyamıyor doğal olarak ama benim sinirlerim tavan .yoksa ben mi yanlış düşünüyorum ?tepki vermeli miyim kv ye .ama düzgünce konuşmayı da beceremiyorum saçma salak bağırıp çağırıp ağlıyorum .Uzun oldu ama şu an o kadar mutsuzum ki anlatamam(
Lütfen bana da fikir verin teşekkürler şimdiden
- 31 Ağustos 2017
- 2.764
- 3.874
- 83
Nasıl yapıcam ?telefon açıp söyleyeyim mi ?dediğim gibi beceremiyorum ki saçma salak bağırıp haklıyken haksız oluyorum (sonrada ağlıyorum ne demeliyim nasıl demeliyim
Su durumda size bisey soylemiyomus. Esinize diyor. Size diyene akdar bekleyin. Sunu aldim fln derse yada getirirse bizde aldik aynisindan deyin iade edin. Salincak mi aldi evimde yer yok size gelince kullaniriz diyin. Ilerde bebekle ilgili bisey mi diyo doktor yasakladi diyin. Bana kirmak ters geliyo ama inatla da istemiyorum demek yorucu. Bazi insanlari oldugu gibi kabullenmek gerek. Size getiriyosa siz ihtiyacimiz yok dediginizde inatla diretiyosa baskasina verin. Bi dahaki gelisinde soylemistim ihtiyacimin olmadigini ihtiyaci olan birine verdim diyin. Ama su bi gercek suan siz herseyi yapmak istiyorsunuz o da anne ve anneanne babaanne oluyor. Onu belki de cocugunuzu kucaginiza alinca anliyabileceksiniz. Bide belli yasa gelmis insanlar maalesef degismiyor. Belki onu kirmaniz aradaki baglarinizi tamamen koparcak yada esinizde size tavrini alcak. Kirmadan usanmadan reddedin sabirli olun