• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kurs önerir misiniz?

Merhaba
Eşim bir kursa katılmama izin verdi
Ben Arapça öğrenmeyi çok istiyorum ama çok ilerleyerek yani en ince detayına kadar öğrenmek sizce bunu ilerde çevirmenlik yapacak hale getirebilir miyim veya siz olsanız ne kursuna giderdiniz?

Not : el becerisi gerektiren hiçbir kurs olmasın maalesef el becerim Yok
öyle kurslarda bu kdr ayrıntılı öğrenemezsin yemek pasta vs kurslarına hevesin varsa bak derim

Arapça çok zor bir dil.Kuran okumak kadar kolay değil.4 yıllık ilahiyat okuyan arkadaşım bile son senesinde tek zorlandığı dersin Arapça olduğu söylerdi.Evde özel ders almışlığı da vardı sanırım.Ve hala bilmiyordu.Tabi kurs veren yerin kaliteside çok önemli.Ben olsam ön muhasebe, grafiklerlik, Autocad kursuna giderdim.

Son düzenleme:
Kursa gidip kendini geliştirmek mi, para kazanmak mı yoksa vakit geçirmek için mi gitmek istiyorsun kursa?? Ona göre karar ver bence.. arapça öğrensen bile belli ki tercümanlık yapamıcaksın.. muhasebe yada ingilizce kursu olabilir.. yada bilgisayar kursu.. eğer maddi bi gelir kazanmak için kursa gideceksen..

Ben izin alma konusuna takılmadım .. gayet güzelce açıkladın zaten.. herkes bi şey için eşinden izin alıyo bence..ama ona izin değilde onayını almak desek daha doğru olur yoksa evliliğin ne anlamı var..

eşinden izin alır ne var bunda eşinden izin almazsa başına buruk benim param var diyen kadınların hali ortada
herkes okumak zorunda değil herkesin zekası bir değil okuyamadı okumadı kafası basmadı ne olcak ölcekmi
hayret bir şey ya
5 bin lira çok fazla bir kurs için bence tabi yine de sizin fikriniz

Arapça çok zor bir dil.Kuran okumak kadar kolay değil.4 yıllık ilahiyat okuyan arkadaşım bile son senesinde tek zorlandığı dersin Arapça olduğu söylerdi.Ve hala bilmiyordu.Ben olsam ön muhasebe, grafiklerlik, Autocad kursuna giderdim.
Gerçekten İlahiyat mezunu olup da Arapça konuşamayanlar da var malesef ama bu okuldan okula, kurstan kursa da çok değişiyor.

Ben bahsettiğim kursa gitmeden önce Arapça harfleri bile tam bilmiyordum, karıştırıyordum. Kuran okumam filan mümkün değildi ama işte doğru kursun farkı burada ortaya çıkıyor zaten. Bir yılın sonunda girdiğim bir dil sınavıyla özel bir kursu burslu kazanıp hastanelerde tercümanlık yapmak için eğitim aldım. İnsanı dilde o seviyeye çıkartıyor doğru eğitim.

İşte çevrenizde hiç görmediğiniz için eşlerinden izin almayıp da medenice isteklerini paylaşan insanları tabi şok oluyorsunuz. Şaşırmıyorum :)
Neydi ki bu şimdi eşinden izin alır almaz bu tartışmaya bile açık bı konu değil,nasıl elestirebiliyosunuz hayret! Kendini çok medeni sanan biri daha oy dağlar oy..

İzin alma lafını söyleme amacınız söylemeden anlaşılmıyor evet, hoş şimdi eğer "Eşimle maddi durum konusunda tartıştık ve sorun olmadığına kanaat getirdik bu nedenle kursa başlamak istiyorum." diye o kısmı uzun uzun anlatmaktansa izin almak demişsiniz. Onay almak da kulağa aynı geliyor yani demek istediğiniz şeyin kısaltılmış hali her türlü kulağa tuhaf geliyor, uzun uzun yazmak zorunda da değildiniz zaten.
El becerim yok diyorsanız, ki yine de ahşap boyama yapabilirsiniz yalnızca fırçayı düz çekerek ve biraz pratikle yapılabiliyor, enstrüman çalmayı deneyebilirsiniz yeteneğiniz varsa. Ya da yemek kursu da olabilir. Ya da eğer sadece canınız sıkıldığından dolayı uğraş arıyorsanız derneklerde gönüllü olabilirsiniz de.

ben olsam arapça kursuna gitmem, dahası hiç bir dil kursuna gitmem. Ay çok sıkıcı değil mi hem de ev hanımısınız pasta börek kursuna giderdim ben olsam ay bayılırım öyle şeylere:hamarat:
ayrıca pasta diye küçümsemeyin bu işten para da kazanırsınız. evde şeker hamurlu pasta yapanlar sipariş alıyolar. İstanbuldasınız ben olsam bu şansı kaçırmam. bir de 5 bin lira gözden çıkarmış eşiniz. Ben çalıştığım halde kendim için 5 bin lira kursa vermeye kıyamazdım. 5 bin lira kursa verilir mi yaa çarparım ağzına sus otur der otururdum :KK53:

Bi arkadas tavsiye etmis bencede ilk olrak halk eğitim kurslarina katilarak baslayin,sonra isterseniz devam edersiniz,ek fikir olrak pasta borek kursu da hic fena degil bence :) ama kilo almayi göze almaniz gerek:KK48:

Ben Arapça'yı Akdemistanbul'da öğrendim, çok çok da güzel öğrendim. Orada aldığım eğitimden sonra bir üniversitede çalıştım güzel bir pozisyonda ve sonra kolejde öğretmenlik yaptım. Üniversiteye girerken İngilizce bilmemin de avantajı oldu fakat kolejin mülakatında önce lise konularından bir ders anlattırdılar sonra o dersi birebir aynı şekilde Arapça anlatmamı istediler. Ne kadar iyi öğrenebileceğinizi anlatmak için söylüyorum bunları, yanlış anlamayın. Bu arada İlahiyat Fakültesi mezunuyum, formasyonum var.

İlk sene 6 kur ders aldım, 3.kurda Araplarla rahat bir şekilde konuşabiliyordum.

Yapılamaz diyenler dinlenmemeli, dil öğrenmek sizin çabanıza bağlı olduğu kadar eğitim aldığınız kuruma da bağlı. Hangi şehirde olduğunuzu bilmiyorum ama tavsiye ederim bu kursu. Bir araştırın.

Bu arada umarım reklam sayılmaz, kendim gittiğim ve memnun kaldığım için anlattım. Hayallerinizden vazgeçmeyin. Siz istedikten sonra her şeyi başarabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için
Ben Ankara da yaşıyorum
Lise mezunuyum
İnşallah sizin kadar başarılı olabilirim
Bana cesaret verdiniz
Yapmayı çok istiyorum
İnşallah

Çok teşekkür ederim yorumunuz için
Ben Ankara da yaşıyorum
Lise mezunuyum
İnşallah sizin kadar başarılı olabilirim
Bana cesaret verdiniz
Yapmayı çok istiyorum
İnşallah
Estağfurullah, başarı benim değil ki Rabbim çok güzel imkanlar nasip etti çok şükür. Belki arayıp sorsanız Ankara'da da güzel bir kurs tavsiye ederler.

Ben Arapça kursuna giderken bir yandan da önlisans okudum. Sonra sınava girip 4yıllığa tamamladım İlahiyatı. Olmaz diye bir şey yok, inanın.

Zaten dil öğrenmek başlı başına o kadar eğlenceli ve güzel ki insanı çok mutlu ediyor. Fakat kursa gittiğim ilk aylarda bir gün namaz kılarken ilk defa söylediklerimi tam anlamıyla anladığımı fark etmiştim. O kıldığım namaz benim için o kadar kıymetliydi ki, dünyalara değişmem. Sadece bu his için bile tüm çabalara değer bence :KK36:

Hakaret etmeden evvel empatiye davet ederim sizi
Ne demek birey olma?
Ev hanımıyım eşim çalışıyor
Kurs yaklaşık 5 bin lira ( 8 kurdan oluşuyor 1 yıl sürüyor) peki ben nasıl ona danışmadan parası da ondan çıkacak olan bu kursa izin almadan gidecektim? Var mı bir fikriniz? Dahası bunun birey olmamakla nE alakası var?
Ama diyorsanız ki ( evli misiniz bilmiyorum) ben kocama sormam haber vermem gider bir yıl sürecek fiyatı 5 bin liralık kursa yazılırım o zaman ben size "nasıl eş olunur" kursu tavsiye ederim
Zira sizin sandığınız gibi olmuyor
Canım bu kadar parayla gidilen hiçbir kurs güzel degildir (TÖMER hariç)
İnan bana
Bu kurslar da aynı spor salonu gibi.
Yıkayıp balliyorlar şu kurun üstüne bu kadar daha kur alın daha ekonomik odeyin falan diye. Ama üç beş hafta sonra daha da devam etmez oluyorsun.
O yüzden gitmeyin bence onca paraya.
Ayrıca kelime oyunu yaptığı 8 kur demesinden belli.
Kur derken kasdettigi ne?
8 ay mi?
İngilizce mesela baslangiç- orta alt- orta -orta ust - gelismiş...diye devam eden 5-6 kurdur esasında. Diziyi filmi takılmadan izleyebilecek kıvama gelmen için 4. Kura gelmen lazım. Ama ne hikmetse kurs satarken sana 8 kur verirler, yani bu kadar kısa süre içinde bunu yapabileceklerini vaadederler.
Bence bu kelime oyunu.

Benim tavsiyem istanbul'daysaniz ismek'e gitmeniz.
Tamamen ücretsiz.
İstanbul'da değilseniz de bulunduğunuz şehrin Belediyesi'nin kursu vardır muhtemelen.
En azından a1 seviyesine gidin birkaç ay, alfabesini öğrenin, harfleri (anlamasaniz da) güzel güzel okuyacak kıvama gelin... Bakın bir sevdiniz mi?
Eğer sevdiyseniz , kendinizde o enerjiyi ve hevesi gördüyseniz o zaman verin 5 bin liralık kursa onca parayı.
Ama başlar başlamaz o kadar parayı vermeniz, dediğim gibi... Spor salonu üyeliği gibi bir süre sonra çöp olur.
Ayricaaaa dil pratik yapmadan öğrenilmez. Hele de Arapça Rusca gibi vurgusu önemli diller ... Mahallede ,konuda komsuda Suriyeli vardır elbet. Sıcak kanlı , samimi biriyle bir iletişim kurabilir-en azından pratik yapabilirsiniz.

Ayrıca bence Arapça çok tatlı bir dil. Sevmeyeni çok ama özüne inince anlamak kolay. Sessiz harfleri bulup düşünmek lazım, KLM ise kalemden cagrisim yapar,kesin okuma yazmayla ilgilidir diyebilirsiniz. Ya da kelime başında mu harfi varsa kesin o işi yapandan bahsediyordur falan gibi.
Eski erkek arkadaşım arapti, bana da biraz ogretti. Mantığını kavrayinca çok da zor değil...

Hakaret etmeden evvel empatiye davet ederim sizi
Ne demek birey olma?
Ev hanımıyım eşim çalışıyor
Kurs yaklaşık 5 bin lira ( 8 kurdan oluşuyor 1 yıl sürüyor) peki ben nasıl ona danışmadan parası da ondan çıkacak olan bu kursa izin almadan gidecektim? Var mı bir fikriniz? Dahası bunun birey olmamakla nE alakası var?
Ama diyorsanız ki ( evli misiniz bilmiyorum) ben kocama sormam haber vermem gider bir yıl sürecek fiyatı 5 bin liralık kursa yazılırım o zaman ben size "nasıl eş olunur" kursu tavsiye ederim
Zira sizin sandığınız gibi olmuyor

Nasıl birey olunur hikayesi oradan başlıyor zaten. Kadının maddi özgürlüğünden.
Bir şekilde çalışma hayatının içinde değilseniz ekmeği bile izinle alırsınız.
Evliliği matah bir şey gören kadınlarla dolu memleket. Ne yazık ki ne yazık ki.

Aslinda ucretli kurs yerine halk egitim kurslarina falan da gidebilirdiniz onlarda vakti degerlendirmek icin cok ideal,ayrica tabi dilin ne kadar ustune duserseniz o kadar iyi.hangi dili ogrenirseniz ogrenin en iyi sekilde ogrenmeye calisin ilerde meslek haline donusturmek istiyorsaniz.hatta gittiginiz kursta hocalarinizdan buna gore telkin alin,belki sizi baska seylere yonlendirebilirler.

Firmamız istanbul çengelköy'de .... vermektedir. ..... iletişime geçebilirsiniz :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X