Hakaret etmeden evvel empatiye davet ederim sizi
Ne demek birey olma?
Ev hanımıyım eşim çalışıyor
Kurs yaklaşık 5 bin lira ( 8 kurdan oluşuyor 1 yıl sürüyor) peki ben nasıl ona danışmadan parası da ondan çıkacak olan bu kursa izin almadan gidecektim? Var mı bir fikriniz? Dahası bunun birey olmamakla nE alakası var?
Ama diyorsanız ki ( evli misiniz bilmiyorum) ben kocama sormam haber vermem gider bir yıl sürecek fiyatı 5 bin liralık kursa yazılırım o zaman ben size "nasıl eş olunur" kursu tavsiye ederim
Zira sizin sandığınız gibi olmuyor
Canım bu kadar parayla gidilen hiçbir kurs güzel degildir (TÖMER hariç)
İnan bana
Bu kurslar da aynı spor salonu gibi.
Yıkayıp balliyorlar şu kurun üstüne bu kadar daha kur alın daha ekonomik odeyin falan diye. Ama üç beş hafta sonra daha da devam etmez oluyorsun.
O yüzden gitmeyin bence onca paraya.
Ayrıca kelime oyunu yaptığı 8 kur demesinden belli.
Kur derken kasdettigi ne?
8 ay mi?
İngilizce mesela baslangiç- orta alt- orta -orta ust - gelismiş...diye devam eden 5-6 kurdur esasında. Diziyi filmi takılmadan izleyebilecek kıvama gelmen için 4. Kura gelmen lazım. Ama ne hikmetse kurs satarken sana 8 kur verirler, yani bu kadar kısa süre içinde bunu yapabileceklerini vaadederler.
Bence bu kelime oyunu.
Benim tavsiyem istanbul'daysaniz ismek'e gitmeniz.
Tamamen ücretsiz.
İstanbul'da değilseniz de bulunduğunuz şehrin Belediyesi'nin kursu vardır muhtemelen.
En azından a1 seviyesine gidin birkaç ay, alfabesini öğrenin, harfleri (anlamasaniz da) güzel güzel okuyacak kıvama gelin... Bakın bir sevdiniz mi?
Eğer sevdiyseniz , kendinizde o enerjiyi ve hevesi gördüyseniz o zaman verin 5 bin liralık kursa onca parayı.
Ama başlar başlamaz o kadar parayı vermeniz, dediğim gibi... Spor salonu üyeliği gibi bir süre sonra çöp olur.
Ayricaaaa dil pratik yapmadan öğrenilmez. Hele de Arapça Rusca gibi vurgusu önemli diller ... Mahallede ,konuda komsuda Suriyeli vardır elbet. Sıcak kanlı , samimi biriyle bir iletişim kurabilir-en azından pratik yapabilirsiniz.
Ayrıca bence Arapça çok tatlı bir dil. Sevmeyeni çok ama özüne inince anlamak kolay. Sessiz harfleri bulup düşünmek lazım, KLM ise kalemden cagrisim yapar,kesin okuma yazmayla ilgilidir diyebilirsiniz. Ya da kelime başında mu harfi varsa kesin o işi yapandan bahsediyordur falan gibi.
Eski erkek arkadaşım arapti, bana da biraz ogretti. Mantığını kavrayinca çok da zor değil...