• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kurs önerir misiniz?

Ah yine yanıldınız
Eşimin maaşı son kuruşuna kadar benim hesabıma yatar kendisi yurtdışında görevli bir evimiz var o da benim üstümedir
Şimdi ben size nasıl anlatayım bilemedim
Bakın uç noktada olan sizsiniz
Ahkam kesmeden evvel düşünün pat diye insanı yargılamayın ülkemizde kaç kadın ( ev hanımı olup ) 1 yıl sürecek fiyatı 5 bin lira olan bir kursa eşinden izin almadan başlar yapmayın Allah aşkına ya!!!
İddia ediyorum çalıştığı halde kendi geliri olduğu halde de eşinden izinsiz gidemeyecek çok kadın vardır ütopya da mı yaşıyorsunuz anlamadım ki
Bu nE muhalefet merakıdır ya rabbi ya!!!
Ben evliyim ve kendi evliliğim izin para şu bu yörüngesinde dönmez çünkü bize göre bu ayıp. Bir de para hesabıma yatıyor diyorsunuz (!) aman neyse daha fazla yazamam çünkü benimki ütopya değil sizinki ütopya ve üzücü bir ütopya maalesef.

neden izin alasınız ki?
Eğer maddi durumunuz el veriyorsa , oturup konuşursunuz altından kalkabilecek durumdaysanız gidersiniz.
Ama sanırım izin almaktan kastınız buydu.

Bence arapçaya gitmeyin, çok zor bir dil. Tek seferde kursa gitmeyle size para kazandıracak seviyeye gelmeniz çok çok zor.
3d çizim programlarına yönelin derim ben.
Eğer seviyorsanız moda üzerine çizimde olabilir. Var tanıdığım,kurstan aldığı belgeyle işe girdi. Gayet iyi kazanıyor.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için

Çizim yapamam orta okulda resim dersinden kalmıştım düşünün :-)

Aslında para kazanmak ilk planda değil biliyor musunuz nedense merakım da var Arapçaya

Az daha yorumlae devam etsin Arap ülkesine git diye kendi ülkenden postalamaya da kalkarlar, böyle değişik bir zihniyet :KK70: ama baksan evde hepsi sümüklü pakize kocasının peşinden ayrılmaz burada ona buna hemen ahkam keserler. Peeehhhh pabucumun isyankârları!!!!
İşte çevrenizde hiç görmediğiniz için eşlerinden izin almayıp da medenice isteklerini paylaşan insanları tabi şok oluyorsunuz. Şaşırmıyorum :)

Az daha yorumlae devam etsin Arap ülkesine git diye kendi ülkenden postalamaya da kalkarlar, böyle değişik bir zihniyet :KK70: ama baksan evde hepsi sümüklü pakize kocasının peşinden ayrılmaz burada ona buna hemen ahkam keserler. Peeehhhh pabucumun isyankârları!!!!
Herkesi etrafınızdaki kadınlar gibi zannetmeyin
Bu mesajınızı kibledim

VuslataDair VuslataDair ev hanımı olup izin alınacak diye bir kural yok.
Madem maaşı sizin hesabınıza yatıyor gelir gidere bakıp yazılıp yazılacamacağınıza karar verip eşinizle paylaşırsınız.
Madem çalışmak amaçlı gitmek istemiyorsunuz zevkinize hitap edicek kurslara gidin
Zira dil kursta tam anlamıyla öğrenilmez ;)

İşte çevrenizde hiç görmediğiniz için eşlerinden izin almayıp da medenice isteklerini paylaşan insanları tabi şok oluyorsunuz. Şaşırmıyorum :)
Hanımefendi çok rica ediyorum
Varsa soruma dair bir cevabınız buyrun
Yoksa da "özgür asi rüzgarınızı" başka yerde estirin olmaz mı

Çok teşekkür ederim yorumunuz için

Çizim yapamam orta okulda resim dersinden kalmıştım düşünün :-)

Aslında para kazanmak ilk planda değil biliyor musunuz nedense merakım da var Arapçaya
Hadi öğrendiniz diyelim. Ama dil öyle birşey ki sürekli konuşmadığınız taze tutmadığınız zaman unutuluyor. Bir de Arapçadan bahsediyoruz..

Madem para vereceksiniz bence işinize yarar birşey olsun.
Yarın öbür gün ne olacağı belli olmaz hiçbirimizin, çalışmak durumda da kalabilirsiniz. Yani bu benim fikrim tabii.

Allahım sen büyüksün
Hanımefendi ne biçim üslubunuz var
Bu nasıl bir sataşmadır?

Anneniz izin almamış saygı duyarım
Ama bende izin alırım
Bunun besinden rahatsız oldunuz? Var mı size bir faydası veya zararı?
Bu nE saldırma merakıdır
La havle ya!!!

Saldirma kastiyla yazmadim. Siz az once hanimefendiye saldirmissiniz. Ve bu ulkede tum kadinlar adina bir genelleme yapmissiniz kim izin almaz diye. Siz once konunuza duzgunce yapilan elestirileri hos karsilamayi ogrenin lutfen. Bir kadinin izin almasi olayi sandiginiz kadar basit degil bence.

Neyse haklisiniz bana ne izin alin siz. Iyi aksamlar.

"Izin almak "biraz itici bir cumle.cocuk gibi olmuş biraz".esimle karar verdik"veya "maddi durumumuz ancak müsait oldu"deseydiniz daha dogru olur.heleki kadınlara sözel ve fiziki şiddetin arttığı şu günlerde bu tarz söylemler bile biz kadınları geriyor

Sormuşsunuz, söylüyorum. Ben olsam İspanyolca kursuna giderim. Mis gibi dil, çok güzel. Evde kendi çabalarımla 1 yılda bile çok şey öğrenmiştim. Tembellik etmeyip devam edeydim, şimdiye çok ilerletmiş olurdum. Neyse, hala ümidim var, motivasyonum geri gelecek...

Ne Arapçası yahu?

Sen öğrenene kadar native speakerlar işe başlayacaktır zaten.

Dil çok zor, ve herkesin harcı değil,
Arapça bile olsa.

Başka neye ilgin var?

3 boyutlu tablolar çok popüler mesela

Az daha yorumlae devam etsin Arap ülkesine git diye kendi ülkenden postalamaya da kalkarlar, böyle değişik bir zihniyet :KK70: ama baksan evde hepsi sümüklü pakize kocasının peşinden ayrılmaz burada ona buna hemen ahkam keserler.
Nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz? :issiz:

Ne Arapçası yahu?

Sen öğrenene kadar native speakerlar işe başlayacaktır zaten.

Dil çok zor, ve herkesin harcı değil,
Arapça bile olsa.

Başka neye ilgin var?

3 boyutlu tablolar çok popüler mesela

Bahsettiğiniz Google ın 40 dilde çeviri yapabilecek kulaklığı mı?
Haklısınız o ihtimal de var

Çizim ve el becerim Yok açıkçası
Başka nE olabilir ki
Fikir almak için konu açtım sözde ama :-(

Arap ulkesine git derler diye alay etmis arkadas ama tam onu yazmaya gelmistim.. bu ulkede kurs ile dil ogrenemezsiniz.. eger disari cikma imkaniniz var ise aktif arapca konusabileceginiz bir ulkede harcayin o parayi, en azindan en basit seviyede cumle kurarsiniz.. bilgisayar kursunu oneririm bende..

Bahsettiğiniz Google ın 40 dilde çeviri yapabilecek kulaklığı mı?
Haklısınız o ihtimal de var

Çizim ve el becerim Yok açıkçası
Başka nE olabilir ki
Fikir almak için konu açtım sözde ama :-(
Dil çok başka bir alan
Eğer sadece kitap ve filmden ibaretse
Gereksiz çaba
Zaten zor
Arapça eril dişil var yanılmıyorsam

Takı kursu
Nikah şekeri işi

Bunlar daha heves kapsayan alanlar kısa sürede

Ben Arapça'yı Akdemistanbul'da öğrendim, çok çok da güzel öğrendim. Orada aldığım eğitimden sonra bir üniversitede çalıştım güzel bir pozisyonda ve sonra kolejde öğretmenlik yaptım. Üniversiteye girerken İngilizce bilmemin de avantajı oldu fakat kolejin mülakatında önce lise konularından bir ders anlattırdılar sonra o dersi birebir aynı şekilde Arapça anlatmamı istediler. Ne kadar iyi öğrenebileceğinizi anlatmak için söylüyorum bunları, yanlış anlamayın. Bu arada İlahiyat Fakültesi mezunuyum, formasyonum var.

İlk sene 6 kur ders aldım, 3.kurda Araplarla rahat bir şekilde konuşabiliyordum.

Yapılamaz diyenler dinlenmemeli, dil öğrenmek sizin çabanıza bağlı olduğu kadar eğitim aldığınız kuruma da bağlı. Hangi şehirde olduğunuzu bilmiyorum ama tavsiye ederim bu kursu. Bir araştırın.

Bu arada umarım reklam sayılmaz, kendim gittiğim ve memnun kaldığım için anlattım. Hayallerinizden vazgeçmeyin. Siz istedikten sonra her şeyi başarabilirsiniz.

Arapça kursuna giderek çeviri yapabilecek düzeye gelmek, esas bu ütopya.

Ilkokuldan itibaren ingilizce görüyoruz okullarda hangimiz akıcı konusabiliyor ekstra eğitimini almadan.

What is this. This is a pencil :27:

arapçayı çok istiyorsanız ismek e falan gidin hevesinizi almış olursunuz.
zira kursla dil öğrenmek pek mümkün değil.
kocadan izin alma meselesine hiç girmeyeyim:KK53:

Back
X