• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kurs önerir misiniz?

VuslataDair

evli ve 3 cocuklu
Kayıtlı Üye
15 Mart 2011
5.765
13.128
448
Ankara
Merhaba
Eşim bir kursa katılmama izin verdi
Ben Arapça öğrenmeyi çok istiyorum ama çok ilerleyerek yani en ince detayına kadar öğrenmek sizce bunu ilerde çevirmenlik yapacak hale getirebilir miyim veya siz olsanız ne kursuna giderdiniz?

Not : el becerisi gerektiren hiçbir kurs olmasın maalesef el becerim Yok

Merhaba
Ben Arapça öğrenmeyi çok istiyorum ama çok ilerleyerek yani en ince detayına kadar öğrenmek sizce bunu ilerde çevirmenlik yapacak hale getirebilir miyim veya siz olsanız ne kursuna giderdiniz?

Hiçbir dili, çevirmenlik yapacak kadar iyi derecede kursa giderek öğrenemezsiniz..

"Nasıl birey olunur" kursu işe yarar. Ne demek kocam izin verdi?
Kursla hiçbir dilde çevirmenlik yapacak düzeye gelemezsiniz. Okulunu okumak gerekiyor.
Hakaret etmeden evvel empatiye davet ederim sizi
Ne demek birey olma?
Ev hanımıyım eşim çalışıyor
Kurs yaklaşık 5 bin lira ( 8 kurdan oluşuyor 1 yıl sürüyor) peki ben nasıl ona danışmadan parası da ondan çıkacak olan bu kursa izin almadan gidecektim? Var mı bir fikriniz? Dahası bunun birey olmamakla nE alakası var?
Ama diyorsanız ki ( evli misiniz bilmiyorum) ben kocama sormam haber vermem gider bir yıl sürecek fiyatı 5 bin liralık kursa yazılırım o zaman ben size "nasıl eş olunur" kursu tavsiye ederim
Zira sizin sandığınız gibi olmuyor

Kursa katılmak için şu zamana kadar eşinizden mi izin bekliyordunuz? İlginç.
Arapça kurs ile olacak bir şey değil. Başka dilleri öneririm. İtalyanca, Almanca vs gibi.
Hanımefendi
Bir yıl sürecek fiyatı 5 bin civarı ev hanımıyım nasıl izin almam ya da siz izin almaz mısınız?

Hakaret etmeden evvel empatiye davet ederim sizi
Ne demek birey olma?
Ev hanımıyım eşim çalışıyor
Kurs yaklaşık 5 bin lira ( 8 kurdan oluşuyor 1 yıl sürüyor) peki ben nasıl ona danışmadan parası da ondan çıkacak olan bu kursa izin almadan gidecektim? Var mı bir fikriniz? Dahası bunun birey olmamakla nE alakası var?
Ama diyorsanız ki ( evli misiniz bilmiyorum) ben kocama sormam haber vermem gider bir yıl sürecek fiyatı 5 bin liralık kursa yazılırım o zaman ben size "nasıl eş olunur" kursu tavsiye ederim
Zira sizin sandığınız gibi olmuyor
Helal olsun ayakta alkışlıyorum sizi
Başına buyruk yaşamayı benimseyen kişiler bu durunu pek anlayamazlar
Bildiğiniz gibi devam edin .

Hanımefendi
Bir yıl sürecek fiyatı 5 bin civarı ev hanımıyım nasıl izin almam ya da siz izin almaz mısınız?
Evet almıyorum. Çünkü ben bir bireyim ve kendi kararlarımı kendim verebiliyorum. Tabi maddi geliriniz olmadığı için bu maalesef.
Ama ne farkeder ki? Neyse.

İste bir kurs icin bile 'izin' almak zorunda kalmasin diye kiz cocuklari okusun diyoruz.

Biri de cikmis basina buyrukluk demis. Ne alakasi var. Iyi es olmak izin almak demek degildir, iyi es olmak iki 'farkli' bireyin evlilikle hayatlarini birlestirdigini anlayabilmektir.

Konu sahibesi izin almak cok cirkin olmus, keske maddi durumumuzu ayarladik gidebilirim filan yazsaydiniz, esimden izin aldim gercekten cok yanlis bir cumle. Anladim siz maddi yonuyle yazmissiniz ama farkli ifade etseydiniz keske. Zira bu izin degil geliri gideri kontrol altina almak, maddi sartin el vermesi durumu.

Merhaba

Ama bir kursa katılmama izin verdi yazmışsınız

Şu maliyette vs değil

Zira kursa bile karar vermemişsiniz

Afra tafra öncesi denilende bir haklılık payı var mı diye düşünmek lazım

Her evlilik farklı

Dediğim dedik olmak ne derece doğru herkes ben derse ne olacak inatla
Bu şekilde aile olunmaz
Ortak kararlar ortak hesaplar ortak bütçe ve plan doğrultusunda eşler istediğini yapar

Kurs istihdam sağlanacak kurs mu arıyorsun İŞKUR kurslarına bakın o zaman

Evet almıyorum. Çünkü ben bir bireyim ve kendi kararlarımı kendim verebiliyorum. Tabi maddi geliriniz olmadığı için bu maalesef.
Ama ne farkeder ki? Neyse.
Ah yine yanıldınız
Eşimin maaşı son kuruşuna kadar benim hesabıma yatar kendisi yurtdışında görevli bir evimiz var o da benim üstümedir
Şimdi ben size nasıl anlatayım bilemedim
Bakın uç noktada olan sizsiniz
Ahkam kesmeden evvel düşünün pat diye insanı yargılamayın ülkemizde kaç kadın ( ev hanımı olup ) 1 yıl sürecek fiyatı 5 bin lira olan bir kursa eşinden izin almadan başlar yapmayın Allah aşkına ya!!!
İddia ediyorum çalıştığı halde kendi geliri olduğu halde de eşinden izinsiz gidemeyecek çok kadın vardır ütopya da mı yaşıyorsunuz anlamadım ki
Bu nE muhalefet merakıdır ya rabbi ya!!!

Ah yine yanıldınız
Eşimin maaşı son kuruşuna kadar benim hesabıma yatar kendisi yurtdışında görevli bir evimiz var o da benim üstümedir
Ahkam kesmeden evvel düşünün pat diye insanı yargılamayın ülkemizde kaç kadın ( ev hanımı olup ) 1 yıl sürecek fiyatı 5 bin lira olan bir kursa eşinden izin almadan başlar yapmayın Allah aşkına ya!!!
İddia ediyorum çalıştığı halde kendi geliri olduğu halde de eşinden izinsiz gidemeyecek çok kadın vardır ütopya da mı yaşıyorsunuz anlamadım ki

Ya ne izni hanimefendi ya. Bi de girip esimin maasi bana yatar yazmissiniz. Ne kadar cirkin. Siz koskoca kadin izin alamadan bir yere gidemedikten sorna para ne yapsin. Dogrusu 'hayatim ben su kursa gitmeyi istiyorum vs vs' diye PAYLASMAKTIR. Izin almak degil.

30 yillik evli annem hicbir sey icin babamdan izin almadi. Paylasmak konusmak fikir almak baska izin almak baska.

Bi de marifet gibi herkes izin alir yazmissiniz.

Her evlilik farklı

Dediğim dedik olmak ne derece doğru herkes ben derse ne olacak inatla
Bu şekilde aile olunmaz
Ortak kararlar ortak hesaplar ortak bütçe ve plan doğrultusunda eşler istediğini yapar

Kurs istihdam sağlanacak kurs mu arıyorsun İŞKUR kurslarına bakın o zaman
Teşekkür ederim yorumunuz için
Aslında istihdam kaynaklı düşünmüyorum
Çünkü eşim yurt dışında görevli yani çalışmak gibi bir düşüncem Yok çünkü üç kızım var zaten babaları burda değil bende çalışarak onları ihmal etmiş olmak istemiyorum ( allahım inşallah bu cümlemdende saldırıp kavga çıkarmazlar)

Ah yine yanıldınız
Az daha yorumlae devam etsin Arap ülkesine git diye kendi ülkenden postalamaya da kalkarlar, böyle değişik bir zihniyet :D ama baksan evde hepsi sümüklü pakize kocasının peşinden ayrılmaz burada ona buna hemen ahkam keserler. Peeehhhh pabucumun isyankârları!!!!

Merhaba

Uzgunum ama ben de konudan ziyade "izin" kelimesine takildim. Esiniz ust otorite mi ki izin aliyorsunuz? "Birlikte karar aldik" kivaminda bir ifade cok daha uygun olabilirdi.

Hanımefendi
neden izin alasınız ki?
Eğer maddi durumunuz el veriyorsa , oturup konuşursunuz altından kalkabilecek durumdaysanız gidersiniz.
Ama sanırım izin almaktan kastınız buydu.

Bence arapçaya gitmeyin, çok zor bir dil. Tek seferde kursa gitmeyle size para kazandıracak seviyeye gelmeniz çok çok zor.
3d çizim programlarına yönelin derim ben.
Eğer seviyorsanız moda üzerine çizimde olabilir. Var tanıdığım,kurstan aldığı belgeyle işe girdi. Gayet iyi kazanıyor.

Teşekkür ederim yorumunuz için
Aslında istihdam kaynaklı düşünmüyorum
Çünkü eşim yurt dışında görevli yani çalışmak gibi bir düşüncem Yok çünkü üç kızım var zaten babaları burda değil bende çalışarak onları ihmal etmiş olmak istemiyorum ( allahım inşallah bu cümlemdende saldırıp kavga çıkarmazlar)

Müzik tiyatro kursu
Diksiyon kursu

İlgi alanınız dilmiş geliştirirseniz yapabilirsiniz sizin gibi dil merakı olan tanıdığım bir ablam var suan kurs veriyor öğretmenlik yapıyor önemli olan merak ..

Bir kursla kendini geliştirmek mümkün

Ya ne izni hanimefendi ya. Bi de girip esimin maasi bana yatar yazmissiniz. Ne kadar cirkin. Siz koskoca kadin izin alamadan bir yere gidemedikten sorna para ne yapsin. Dogrusu 'hayatim ben su kursa gitmeyi istiyorum vs vs' diye PAYLASMAKTIR. Izin almak degil.

30 yillik evli annem hicbir sey icin babamdan izin almadi. Paylasmak konusmak fikir almak baska izin almak baska.

Bi de marifet gibi herkes izin alir yazmissiniz.
Allahım sen büyüksün
Hanımefendi ne biçim üslubunuz var
Bu nasıl bir sataşmadır?

Anneniz izin almamış saygı duyarım
Ama bende izin alırım
Bunun besinden rahatsız oldunuz? Var mı size bir faydası veya zararı?
Bu nE saldırma merakıdır
La havle ya!!!

Back
X